Gå til innhold

Skogsraa

Medlemmer
  • Innlegg

    987
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skogsraa

  1. Men hva er folkets favoritter her inne når det gjelder Såpe/krem?

     

    Den eneste kremen jeg bruker for tiden (hele det siste året, tror jeg faktisk) er T&H Grafton. For det første er Grafton antageligvis den duften jeg har likt best på noe barberingsprodukt hittil, og for det andre skummer den kremen så utrolig lett og fint. Har gått fra å skumme opp i bolle til å skumme rett i ansiktet etter at jeg begynte med denne kremen. Som backup har jeg en Erasmic-tube, som også gir bra skumkvalitet, og en Wilkinson-såpestift til reise.

     

    Aftershave: hovedsakelig Musgo Real Classic, som kan oppleves litt klissete, men som derfor ikke blir så uttørkende. Veldig god duft har den også etter min mening. Jeg ble også veldig nysgjerrig på å prøve den whiskey-aftershaven fra Portland, både siden jeg har sansen for whiskey/whisky, og fordi en alkoholfri splash-on hadde vært fint å ha.

     

    Aftershaven lukter ikke helt whiskey. Den har en nokså sterk og maskulin lukt jeg ikke helt klarer å sette fingeren på, og anbefales absolutt, men whiskey er den ikke. Det skal forøvrig nevnes at såpa er langt nærmere der.

  2. Barberte meg nettopp for tredje gang, og ting går bedre. Jeg byttet til tradisjonell våtbarbering for å gjøre noe jeg gruet meg til til noe gøy, for å unngå den massive mengden kviser jeg fikk etter barbering, og for å få et bedre resultat. Så langt har alt innfridd. Barbering er kos.

     

    Så langt har jeg utelukkende brukt barbersåpa til Proraso, da den koster lite og skal være god å skumme opp, og er dermed ypperlig til "øving." Først i kveld opplevde jeg å føle at jeg har fått litt taket på disse greiene, og klarte å lage nokså akseptabelt skum. Blir veldig spennende å prøve Tailor og Portland etterhvert.

     

    Shavette'n fungerer supert (takk til Jann-Ove for anbefalingen der), og om jeg er konsentrert og tar ting sakte, klarer jeg fint å unngå kutt.

     

    Portland General Store Whiskey Aftershave lukter forøvrig utrolig godt.

  3. Koppen jeg kjøpte var en slik:

     

     

     

    MyTeaTeapot1.jpg

     

     

     

    Alt for liten til å bruke til noe som helst. Kommer nok til å vaske den, legge den pent ned i eska si og bytte den, og så bare kjøpe hva som helst annet.

     

    Edit: Hvordan legger jeg bildet i spoiler så folk slipper å bla igjennom sånt?

  4. Første tradisjonelle barbering ferdig. Jeg er frelst, eller noe i den duren. Å bruke kniven var langt enklere enn jeg hadde trodd, og jeg nøt å høre "skrapelyden" i det bladet bare gled over huden og kuttet hår for hår. Barbersåpa til Proraso luktet og føltes friskt på huden, og aftershaven til Portland General Store er ganske så skyldig i at jeg nå sitter og lukter på meg selv.

     

    Overgangen ifra blå doluktende guffe til tykk, frisk lather, og fra en Fusion som lugger og river uten at skjegget blir med, til en kniv som bare glir over og kutter alle - er uten tvil de største forskjellene.

     

    Den største utfordringen lå egentlig i å lage latheren (har vi egentlig noe godt norsk ord for dette?). Jeg mistenker at skåla jeg hadde ordnet meg til dette var altfor liten, for det ga jeg bare opp, og lagde i stedet lather i ansiktet med min Mühle Silvertip kost. Alt av tips i forhold til lather mottas gjerne.

     

    Tett barbering, som til tross for lang tidsbruk var langt enklere enn Gillette, og jeg gleder meg til neste gang.

  5. Har lest litt variert om den angående tannhelse og sånt, men det som kommer fram overalt er at den er frisk og smaker langt bedre enn Colgate, Sensodyne, etc. Nå tviler jeg på at lakris er helt min smak, men blir spennende å prøve i kveld. Ser ut til at jeg har nok tannkrem i en sånn tube til en ukes tid, kanskje.

  6. Jeg bestilte sent søndagskveld, fikk e-post om at varen var sendt i går ettermiddag, og pakken kom fram til Ica'n her i formiddag. Nå vet jeg ikke helt hvor du bor, men burde maks ta 2-3 dager å få pakken etter at barbershop har sendt den.

     

    Litt off topic i forhold til barbering, men jeg fikk med en tube av Marvis tannkrem - Lakris (http://www.barbershop.no/produsenter/marvis/marvis-tannkrem-amarelli-lakris-mint.html) i pakken. Noen som har erfaring med denne? Blir spennende å prøve i kveld etter at jeg har barbert meg.

  7. Måtte bruke min fars navn. Bestilling er lagt inn.

     

    Handlelista ble som følger:

     

    DOVO Shavette - Aliminium: 349,-

    Mühle Classic Style Silver Tip barberkost - krem: 349,-

    Derby Extra blader til Shavette 100-pakning: 89,-

    Proraso styptic gel - stopper blødning: 29,-

    Portland General Store Whiskey aftershave: 149,- (syntes denne serien så veldig interessant ut)

    Taylor of Old Bond Street barberkrem i tube - sitron og lime: 109,- (er svak for alt med sitron i)

    Portland General Store Whiskey barbersåpe: 135,-

    Proraso barbersåpe i skål - Eukalyptus og Menthol: 79,- (de hadde ikke igjen den på tube, men jeg ville få testet den "berømte" avkjølende effekten eukalyptusproduktene til Proraso har)

     

    Sum inkl. porto og fakturagebyr: 1408,25

     

    Jaja, god kveld, folkens. Håper jeg blir fornøyd med denne investeringen, og at jeg ikke bruker for lang tid på å lære meg å bruke Shavette'n.

  8. Har forstått at Barbershop.no er eksemplariske hva service angår, så tror dere at om jeg la med et høflig spørsmål om det i kommentarsfeltet, så ville de gitt meg noen prøveblader av ulike merker så jeg fikk bestemt meg for en sort? Bestillingen blir på ca. 1200 kr, så er jo kanskje ikke av de minste.

×
×
  • Opprett ny...