Gå til innhold

Fotoentusiasten

Medlemmer
  • Innlegg

    889
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fotoentusiasten

  1. Jeg har et Canon 7D med batterigrep. Mitt tyngste objektiv er Canon 70-200. Jeg har et Velbon stativ i dag. Tror det heter 600R. Dette er VELDIG ustabilt med mitt kamera på. Jeg vil ha et stativ som jeg kan bruke utløser knappen på kamera slik at jeg slipper å være avhengig av fjernkontrollen min. Jeg har sett på diverse, men denne "jungelen" er STOR. Jeg ser at stativhoder som er beregnet å tåle 6 kg er beregnet til små og mellomstore kameraer. Hvor mye må et stativ og hode kunne tåler før det er stødig på mitt kamera. Det er helt sikkert mange her som har mange erfaringer å dele med meg. Man kan jo selvfølgelig kjøpe stativ til tusener av kroner å få et stativ som er stødig som fjell. Men jeg har ikke planer om å bruke mer enn 2500 kr på et komplett stativ og hode. Da får jeg heller leve med å bruke fjernkontrollen min. Natur og Fritid kjører tilbud på Manfrotto nå.

  2. Dette er en diskusjonstråd for iPhone 3G og 3GS, hvor vi deler tips, problemstillinger og nyheter, ikke en "Hva jeg syns er galt med iPhone og iTunes"-tråd.

    Som du selv sier: En tråd for å diskutere Iphone, derav også problemstillinger. Hva man synes er galt med Iphone er i høyeste grad en problemstilling. Det er derfor også nyttig at nye brukere som evt. måtte vurdere å kjøpe en Iphone får ta del i slike problemer før de gjør et valg. Om man skal ha en generell chatte-tråd som denne må man tåle at alt ikke er like rosenrødt hele tiden. Man må også tåle å høre ting om igjen når nye kommer til etc.

    Om tråden kun skal omhandle de positive tingene med Iphone og forsøke å dekke over de negative bør man ha en egen tråd for dette og dette bør også reflekteres klart i trådtittelen slik at man ikke kaster bort tiden unødvendig i en tråd som kun har er ment for én spesifikk ting.

     

    Da får du komme med relevante ting som er fakta. Kom gjerne med konstruktiv kritikk. Men da bør det du skriver være rett også!

  3. Utenom det er jo hele greia så låst ned til de grader at det er til å grine av. Et eksempel er at du MÅ bruke dedikerte program som f.eks iTunes for å kunne overføre programmer, musikk og bilder til iPhone. Og det er mye mere jeg kunne ha nevnt om iPhone når det er anngående å være låst til det meste.

    Hva med de (undertegnede inkludert) som faktisk liker iTunes?

     

    Men hvis det er greit for dere at jeg sier de tingene jeg ikke liker med iPhone, så skal jeg gjerne skrive dem ned i min neste post.

    Helst ikke. Det du har å si er garantert sagt før av mange andre, og vil kun resultere i en ustoppelig krangel.

    Så hva gjør du hvis du drar til en kompis eller noen andre og finner ut at dem har en del gode sanger eller bilder du vil ha. Da er du nødt til å installere iTunes og QuickTime for hver plass du drar å finner god musikk eller bilder. Og det er jo så teit som det går ann å bli.

     

    Og ikke nok med det, fører du over bilder i fra iTunes til iPhone, så blir ALLE bildene krympet ned til ca 36 kb i størrelse. Hvem i Apple var det som fant ut denne kjempe vidunderlige tingen?.

     

    Greit at iTunes i seg selv er helt ok, men at du må bruke det programmet hver gang du skal overføre bilder f.eks, så blir bildene i tillegg krympet blir jo bare en vits. Bildene ser jo helt ræva ut etter at dem er ført over på iPhone / iPod Touch da. Prøv å zoom på bildene dine etterpå på iPhone, så skjønner du hva jeg mener.

     

    Er så utrolig mange flere ting jeg kunne ha nevnt her at det er nesten tragisk å vite at Apple selger en telefon med så dårlig måte å håndtere filer på til iPhone. Men jeg skal la være å nevne mine større negative sider om iPhone og iPhone OS siden det vil mest sannsynligvis skape en liten krangel her.

     

    Men jeg har hvertfall sett hvordan hele greia bak iPhone / iPod Touch har fungert de årene jeg har hatt iPod Touch, så jeg vet hva som er bak hele greia. Så er derfor jeg aldri kommer til å kjøpe noe iPhone i fremtiden hvis Apple ikke forandrer ENORMT mye på hvordan dem lager iPhone OS.

     

    Tenk deg hva som hadde skjedd hvis alle som tester iPhone hadde nevnt alle disse dårlige tingene som jeg vet om i sine tester. Da tror jeg ikke Apple hadde solgt så bra som dem gjør nå.

     

    En helt vanlig bruker vet ikke om disse tingene jeg vet om iPhone og iPhone OS'es, så folk kjøper jo telefonen i bøtter og spann og tror at den er så bra som Apple sier at den er. Men i realiteten så er telefonen låst til de grader, så dem får ikke brukt telefonen til hva den faktisk er god for.

     

    Nå når Android er kommet og greier, så ser jeg ikke at iPhone OS har en fremtid. Desverre.

     

     

    Du er ganske uvitende om hva som finnes til Iphone og hva den kan brukes til tror jeg. Tror du selv kan kategorisere deg som en "vanlig" bruker!

     

     

     

    Dette er en applikasjon som løser mye av det du skriver her.

  4. Nå som jeg har fått meg iPhone så kommer jeg til å bruke internettet mye mer. Så trenger en liten pekepinne på hvor mye de forskjellige tjeneste laster ned. Har gått til anskaffelse av MobilSurf, så har 500Mb til rådighet i måneden når jeg ikke er i nærheten av trådløse nettverk.

     

    Det går i det meste på vg, dagbladet og lokalavisa og kanskje lese et par artikler rundt forbi. Samt facebook og msn. Det største spørsmålet er vel hvor du bruker når man er på facebook og får statusoppdateringer, besøker profiler eller skriver kommentarer. Og hvor mye det koster å være på msn 1 time, med aktiv eller ingenting snakking.

     

    Jeg kan ikke gi deg noe utdypende svar. Men en liten pekepinn. Jeg har Telenor av&til med 500 mb til rådighet i måneden på min Iphone. VG har laget en egen side for Iphone. Så den er betraktelig mindre enn om du laster ned VG fra en pc. Jeg bruker noe MSN, mye facebook, all mail, leser VG, bruker GPS program som laster ned kart, 1881, spill. Alt som kan ha PUSH her aktivert. Jeg bruker et sted mellom 100-150 mb i måneden. Jeg er veldig overrasket over hvor lite data det blir selv med ganske aktiv bruk.

  5. IP adressen til mobilen?

     

    Instillinger->Generelt->Wi-Fi-> Så trykke du på den blå pilen på det nettverket du er koblet til.

     

    Lastet ned Cydget av en eller annen grunn jeg ikke husker. Jeg fant ut at jeg ikke trengte det å avinstallerte det samme dag. Men det er forsatt en hel side med tekst istedet for bilde på hjem skjermen. Hvordan får jeg dette bort?

     

    Lastet også ned imapmyride og imapmyrun idag. Disse går ut på at mobilen bruker GPS'en i telefonen til å logge sykkel- eller joggeturen. Men det er jo ikke innlagt kart i applikasjonen, så den vil vel da bruke internett til å laste ned kart. Men kan jeg vente med å laste ned kart til jeg kommer hjem hvor jeg kobler meg til Wi-Fi eller gjør den det underveis?

     

    Hvis du holder deg på der det står data kan du laste ned kartene når du kommer hjem. Jeg skjønner forøvrig ikke helt hvorfor de lager Imapmyrun, Imapmywalk, Imapmyride. Hvorfor ikke ha 1 applikasjon som man kan registrere hva man har gjort? Du vurderer ikke mobil bredbånd da. Jeg har Telenor sitt av&til som koster 99 kr i mnd. 500mb.....noe som holder mer enn nok for min del. Det er snakk om 3 halvlitere pils fra Rema 1000 i mnd!

  6. Heisann godfolk.

    Jeg kjøpte meg en Nokia N97 i oktober, men har ikke akkurat vært veldig fornøyd med telefonen. Det har vært ufattelig mange feil, bugs, og jeg har nå levert den på rep for andre gang, og forventer (med ett lite håp) om at den ikke er mirakuløst fikset. Det vil si at kjøpet blir hevet, og jeg må se meg om etter en ny telefon.

    Selvsagt kommer iPhone inn i tankene, men jeg vil ikke forhaste meg slik som jeg gjorde med N97 og høre litt rundt med folk som har hatt iPhone i lengre tid.

     

    1: Er det noen tydelige bugs i iPhone som ødelegger brukeropplevelsen?

    2: Er det ofte dårlig byggekvalitet/feil ved telefonen?

    3: Er iPhone så bra som alle skal ha det til, eller den oppskrytt?

     

     

    Opplevde det samme som deg med min N97. Nå har jeg kjøpt meg iPhone igjen. Denne gangen er jeg SUPER fornøyd. Hadde en 3G da den var helt ny som jeg ikke var fornøyd med. Men 3GS modellen fungerer utrolig bra. Ikke opplevd noen feil i det hele tatt. LØP og KJØP

  7. Well. Jeg sytet kanskje litt...

     

    Men da har jeg fått svaret mitt. iPhones OS er utdatert fra dag 1.

    Når en "smartmobil" ikke kan sende kontaktinformasjon via blåtann synes jeg det blir litt for dumt.

     

    Tanken er at han skal kunne dele og motta kontakt informasjon med andre.

     

    Det er jo et lite ork og taste inn epost, tlf nummer og hele navnet til personen man skal legge til. Dette blir for dumt.

     

    1881 med Iphone....finn nummeret.....add to cantact list Woila...du slipper å taste noe som helst.

     

    JA, Iphone sin blåtannfunksjon kunne vært utnyttet bedre. Men personlig så savner jeg ikke den funksjonen i det hele tatt. Blir for meg en litt "fattigmanns" funksjon. Har mobilt bredbånd og får gjort alt jeg trenger på den måten.

  8. Dette er for meg bare et MÅ HA PRODUKT. Utrolig kjekk liten sak å bruke til daglige web gjøremål. Slettes ingen revolusjon dette produktet. Men OSX er etter mine erfaringer utrolig stabilt. Derfor liker jeg produktene deres. Og Ipad kommer til å koste 3-4000kr etter hvert. Ikke mer enn jeg bruker på byen et par helger. Så da står jeg over de 2 helgene å kjøper meg dette produktet. Får mer glede av dette enn noen byturer :-)

  9. Hei,

     

    Vurderer å kjøpe Canon EF 70-200mm F4.0 L USM. Fikk med 55-200mm når jeg kjøpte 350D, men er ikke så veldig fornøyd med ded. Den er heller ikke med IS, så det å få skarpe bilder er ikke alltid like lett.

     

    Hvordan er dette med 70-200 UTEN IS? Greit å få skarpe bilder, selv med håndholdt kamera?

     

    Grunnen til at jeg kikker på 70-200 er fordi jeg har hørt at den skal være veldig skarp og god, hørt mye skryt! Som student så har jeg ikke råd til 2.8 versjonen, som dessuten blir litt i det største laget. Er det en veldig ulempe å kjøpe f/4.0 istedet for f/2.8? Linsa kommer til å bli spesielt brukt til landskap, men også til personer og portrett, rett og slett til generell bruk.

     

    Takker for hjelp og svar!

     

     

    Har ikke hatt mitt objektiv uten IS så veldig lenge. Men jeg er meget fornøyd med det jeg har testet det. Har ikke testet det med IS....ville helt sikkert likt det bedre, men til hvilken pris? Jeg synes IS funksjonen blir i dyreste laget!

  10. Hvor blir det av Servicen til JP? De svarer ikke på mail eller telefon. Jeg sitter her med et Canon 7D jeg ikke har betalt....ble aldri trukket fra min konto da jeg betalte med Visa......prøver å få ordnet opp i det....men da må jeg først få tak i dem. Kanskje et luksus problem, men ærlighet varer lengst.....vil betale for moroa mi. Håper dere leser dette og går inn på ordre 25684 og finner mitt telefonnummer og ringer meg snarest.

     

    På forhånd takk!

     

    PROBLEMET ER LØST :-)

  11. http://www.flickr.com/photos/thomaseh/3978647448/

    Tatt på ISO3200, med normal etterbehandling osv. fjernet litt støy med Noiseware proffesional, men kan jo alltids laste opp originalbildet, laster over bilder fra resten av kvelden, hadde ikke minnekortet vært fra 1945..... Hadde det nok tatt litt kortere tid. Det er problemet når kamera er så dyrt at man ikke har råd til nye CF-kort! http://www.flickr.com/photos/thomaseh/3978...in/photostream/

    Skal ikke si at støyen ikke er der på ISO3200, men ved helt normal bruk av støyfjernings programmer så er jo resultatet veldig mye mer brukandes enn det 450D leverte på ISO1600... Nå viste det seg at man ikke skal ha for høye tanker om hva slags bilder man får med litt edle dråper i blodet....

     

    Et nytt kurant minnekort trenger ikke å rive i filler lommeboka. Dette er da en start!

  12. Tamron 17-50

     

    Ok, jeg kjenner ikke kvaliteten på det objektivet, men mulig det kan være det som skaper uskarpheten. Antar at 7D krever sine objektiver som 50D og gjør. Altså at det ikke leverer bedre enn objektivet klarer, noe slikt enkelt sagt, det finnes folk her som kan dette teknisk bedre enn meg i detalj.

     

    Tor

     

    Tamron 17-50 er et objektiv med mye god kritikk. Jeg har brukt det en god stund og er meget fornøyd :-) Og synes bilde var skarpt!

  13. Jeg har tidligere hatt kun 400D kamera. Når jeg fikk dette kamera i hendene sa jeg bare WOW. Det ligger deilig i hendene. Som nevnt her ble jeg litt forvirret over knappene med det samme. Men de ligger for meg veldig logisk plassert etter å ha trykket litt.

     

    Jeg kan legge ut både bilder og flere synspunkter etter vert. Men det dette kamera beviser for meg er at det er lettere å få gode bilder med et kamera man legger litt mer penger i :-)

  14. Her er testen med Jupiter-8-objektivet (50mm/2.0), gjort på ISO200 og blender f/5.6. Viser 100% crop av en gren fotografert på ca 15m hold.

     

    Uten filter, 1/500s:

    post-73994-1254499483_thumb.jpg

     

    Hoyafilter, 1/250s:

    post-73994-1254499494_thumb.jpg

     

    Billigfilter, 1/250s:

    post-73994-1254499515_thumb.jpg

     

    Alle bildene (både her og i det forrge bildeinnlegget) er lagret med jpg-kvalitet 90 i FastStone, og taler vel for seg selv. Soga er brakt til ende og konklusjonen er klar. Nå går billigfilteret i søpla med god samvittighet og uten snev av tvil :thumbup: .

     

    Det som forundrer meg er at man ikke merker at billigfilterene er så dårlig før man sammenligner med noe annet..........den gangen jeg kjøpte billigfilter gikk de rimelig fort i søpla for å si det sånn.

×
×
  • Opprett ny...