Gå til innhold

dogcow

Medlemmer
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dogcow

  1. Jeg tenker litt som dere argumenterer for - og nettopp derfor lurer jeg på - hvis man ikke trenger pengene fra investeringene til løpende utgifter og har en lang horisont - bør en ikke da holde seg til kun aksjer?

  2. «Klassiske» pengeråd innebærer anbefalinger om å fordele investeringer mellom aksjer og obligasjoner. F.eks. (110-alder) investert i aksjer.

    Jeg er en vanlig lønnsmottager. Dvs. at inntektene mine er relativt store sammenlignet med sparepengene mine. Ellers har jeg bolig og lån (ca. 50% belåningsgrad). Dette betyr at jeg ikke ser for meg å måtte selge aksjer i en nedgangsperiode. Er det ikke da slik at alt utover buffer (3 månedslønner), som jeg uansett har på sparekonto, bør kunne stå i aksjer?

    Er det noen her med tanker om denne problemstillingen?

     

  3. Enig med deg angående personlige meldinger Henrik C, men det går bra.

     

    Jeg har enda ikke hatt et problem med dette, men jeg ønsker å være føre var. Problemet jeg ser for meg er når det ikke finnes noen mulighet til å hente inn reiseruten i tide innen en fatsatt avreisedato. Da ønsker jeg pengene tilbake for aktiviteten (tilsvarende om jeg ble akutt syk) slik at jeg kan bruke de pengene på en annen tilsvarende aktivitet.

     

    Jeg har nå også snakket med Gjensidige som heller ikke kunne hjelpe meg med dette.

     

    Jeg har forresten vært borte i en litt lignende sak før og den løste seg ved at reiseselskapet nok innså at det var billigere å gi tilbake pengene for reisen enn å hjelpe meg å innhente den.

     

    Jeg skal se på dette med "ekspedisjonsforsikring". Det er godt mulig det kan brukes til noen av de spesifikke turene jeg ser for meg, selv om det nok blir litt dyrere enn det jeg hadde sett for meg.

  4. Takk :)

     

    Uten å nevne hva svaret fra flink_gutt gikk ut på vil jeg bare si at jeg ville blitt veldig glad hvis noen kjenner til en forsikring som dekker det. Jeg vet at det finnes forsikringer i USA som f.eks dekker klatring uten sikring og basehopping så derfor så jeg for meg at det kunne finnes nisjeforsikringer mot dette også.

  5. Utgiftene mine ved reising har de siste årene begynt å bli knyttet mer og mer opp imot overnattinger og aktiviter (safari, båtturer, fine hotell).

     

    De fleste reiseforsikringer dekker slike utgifter ved avbestilling av hele reisen, men hva med avbestilling av enkeltaktiviteter pga. forsinkelse?

     

    Eks 1: Fly er forsinket fra Heathrow til Johannesburg over natten slik at jeg ikke rekker avreise til tredagers gåsafari i Krugerparken som starter kvelden dagen etter.

     

    Eks 2: Fly er forsinket til båttur/cruise.

     

    Begge eksemplene forutsetter at det ikke finnes noen fly man kan ta for å bruke klausulen om innhenting av reiserute.

     

    Jeg har selv opplevd lignende hendelser hvor hotell og fly som trengs for å hente inn reiseruten dekkes, men aktiviteten jeg går glipp av ikke dekkes. Dette er et problem når aktivitetene koster mer enn innhentingen.

     

    Er det noen som vet om reiseforsikringer som dekker dette eller har tips rundt denne problemstillingen?

     

    Jeg har snakket med Tryg og DNB som begge har romslige ordninger for innhenting, men ikke for eventuelt resulterende avbestilling av aktiviteter.

  6. Jeg og kjæresten planlegger å feire at begge er ferdig med studiene med en litt lengre tur i sommer. Jeg er alt i jobb så det blir nok ikke snakk om mer enn to-tre uker. Et av alternativene vi ser på er en roadtrip i USA, og for tiden virker det interessant å holde oss på vestkysten. Vi liker å kjøre (langt) men har enda ikke bestemt oss for hvor rettlinjet vi skal kjøre denne gangen. Jeg ser for meg start/stopp i San Diego/Los Angeles/Las Vegas med San Fransisco, Portland, Seattle eller Vancouver i den andre enden.

     

    Vi har med andre ord en god del flyplasser å velge mellom.

     

    Hva slags pris må man ut med for en slik tur (fly)? For tiden ser det ut som om alle alternativene jeg har listet er tilgjengelige for 6-7000 tur-retur. Kan jeg forvente at dette vil falle (eller øke) utpå nyåret?

     

    Vi er også interessert i tips til alternative destinasjoner med litt lang reisevei hvor man med andre ord bør ha litt god tid når man reiser hvor vi kan få gunstigere flybilletter i perioden midten av juni-starten av juli. (Helst i Nord/Sør/Mellom-Amerika.)

     

    Og ja, jeg skjønner at det som er gunstig i juni/juli tilsvarer dyrt resten av året.

  7. Jeg er omtrent like fan av MEI voyageur som den gjengse 15 åring er av iPhone. Den er kun 50l (men man kan alltids feste soveposen på utsiden. Jeg bruker den først og fremst fordi den er nøyaktig innenfor målene for håndbagasje samtidig som den har _gode_ bærseler og hoftebelte noe som gjør den til en god sekk og ikke er en bag med bærestropper som dreper. Den har også åpning på baksiden (som en bag). Min viser få tegn til slitasje noe som skyldes bruk av metallglidlås og en nylontype fra DuPont. Søk på nettet, du skal slite for å finne negative kommentarer. Den vil ta lang tid å få, men jeg betalte for noen år siden bare 1300 for den, vet ikke hva den koster nå.

     

    Litt dårlig innlegg, men den sekken er the bomb.

  8. Det eneste som kan være verdt å sjekke i henhold til alder er vel egentlig om det er strenge sjenkeregler / aldersgrense der dere tenker å reise. Veldig mange land nede i Europa har 16 års aldersgrense og da slipper dere unna all stress. (Veldig mange bryr seg lite om de aldersgrensene som er, men det er jo kjipt å bestille tur til et sted uten å ha sjekket hvordan landet er på det). Reise utenlands når man er under 18 og det er naturlig vis opp til hvert enkelt hotell å avgjøre hvilken aldersgrense de vil ha (så sjekk det), men jeg har aldri hatt problemer med det. (Men jeg har måttet lyve på meg å være gift ved noen anledninger (Emiratene/India))

  9. Nei. Jeg ringte til sammen tre ganger - alle gangene fikk jeg beskjed om at jeg måtte vente 3 minutter og ventet ca så lang tid. Har de siste dagene ringt både Virgin Australia, Qatar Airways og Ryanair, synes egentlig alle sammen har vært veldig hjelpsomme og kjappe (Virgin Australia var dog veldig trege etter at jeg kom igjennom)...

     

     

    Lite tips til andre desperate folk som prøver å ringe Ryanair på skype - det går, men du må bare prøve litt forskjellige numre du finner på nettet (høres dumt ut, men et par av de jeg fant ga meg en telefonsvarer som sa at tjenesten jeg prøvde å nå ikke var tilgjengelig i mitt land).

  10. Jeg har nå snakket med Ryanair og jeg kan komme med informasjon om to ting;

    - Om man har giftet seg og skrevet feil navn kan man bytte navn - helt gratis.

    - Mellomnavn har ingen ting å si. Hverken feil i det, mangel, eller om det er helt feil.

     

    Så jeg ringte og sa at jeg hadde giftet meg og i den forbindelse, mens hun tok mitt navn, fjernet jeg mellomnavnet mitt. Kvinnen i supporten var villige til å fjerne navnet gratis, men jeg hadde glemt noe av informasjonen jeg trengte. Neste gang jeg ringte var det hyggelig kar, også klar til å fikse det gratis siden det hadde med giftemål å gjøre - men når han fikk vite at det var noe med mellomnavnet å gjøre, og han hadde forsikret seg om at fornavn og etternavn var rett ville han ikke endre det, fordi mellomnavn har ingen ting å si. Jeg tok opp samtalen, og det er ordrett det han sier. Ingen tvil. Feil i mellomnavn er null problem.

  11. Prisene i Australia anno i dag er ikke spessielt billige. Dvs. det meste er billigere i Sverige. Spørsmål som er sentrale her er: Hvor lenge skal du være her, med andre og når?

     

    Når du reiser bestemmer veldig hvor varmt det er... for byliv, kenguruer og surfing er Melbourne-området fantastisk (på den Australske sommeren). Jeg har ikke selv surfet der, og det kan være strendene ikke er de mest nybegynnervennlige, men etter et par dager i leiebil langs The Great Ocean Road vil du (med en litt godt planlagt tur) kunne være lei av både Koalaer og Kenguruer. Melbourne er i mine øyne også den kuleste byen på Australias østkyst (har ikke vært i andre deler av Australia), så bylivet er nok av det bedre du kan få i Australia. (Så jeg at om man vil kan man lett få sett emuer også langs the great ocean road og de har pingviner i Melbourne)

     

    Reiser du mer på den norske sommeren, australske vinteren bør du nok komme deg nordover og selv nord i Carins / Airlie Beach vil du ikke være særlig varm på kveldene. Men her er du i nærheten av The Great Barrier Reef. Jeg vet du ikke skrev det opp, men dagen vi hadde på revet der var fantastisk. Det er ikke like garantert å få sett kenguruer her, men på fottur fra Cairns (alene, uten guide) og på vei til flyplassen så vi en wallabyer (i tillegg til mengder med bush turkeys og (i)guaner (store (over en meter lange øgler, litt usikker på deres egentlig navn). Her oppe er dessverre The Great Barrier Reef i veien for din surfedrøm.

     

    Hvis du reiser nærmere den Australske sommeren kan Brisbane også være et godt utgangspunkt. - Sjekk ut North Stadbroke Island - og bo på The Manta Lodge vandrehjem! De som er der vil nok kunne fortelle deg hvor du sannsynlig vis kan finne kenguruer, delfiner, skilpadder, koalaer (vi så dog bare en), iguaner og delfiner. Vi var også så heldige å så en Manta Ray! (jeg dykker ikke så det var altså fra land, men et fantastisk syn!). Der er bølgene også veldig fine for nybegynnere.

     

     

    Men ingen av disse stedene gir deg alt. Så her er noen notater om noen av tingene du vil gjøre.

    Vil du prøve surfing, men aldri har prøvd før er det viktig å finne en behagelig strand med whitewater for nybegynnere. Dette kan du finne de fleste steder, men ikke gjett. Søk på nettet og vær sikker. Langs hele "the gold coast" (sør for Brisbane) er det plenty, i Syndey - dra til Manley Beach, og for gud skyld - ta et totimerskurs om du ikke har peiling. På det manta lodge fikk vi låne brett gratis, men vi var for dumme til å ta et kurs med en gang og fikk liten effekt. Vi følte oss bra dumme da vi et par dager senere hadde tatt et totimerskurs og måtte betale $40 per dag for brettleie. (PS: Selv med kurs er ikke surfing lett.)

     

    Fallskjermhopping: Hvorfor vil dere gjøre dette i australia. Det er ikke spessielt billig her, og jeg har ikke hørt noe om at det er noe bedre her enn andre steder. Men jeg har hørt om folk som har hoppet over Mission Beach, sør for Airlie Beach og Wollongong og vært fornøyde.

     

    Byliv: Om du reiser rundt Carins, Airlie Beach eller på vinteren vil alle hosteller og byer være fulle av backpackere, og så om byliv betyr festing vil Australia stille bra. Om du mener shopping eller noe kultur er jeg lite imponert over andre byer enn Melbourne (og Syndey).

     

    Whitesunday islands: Jeg var der i påskefeieren. Dritgøy å seile rundt et par dager. MEN, allerede da var det ganske kaldt. Og vi så egentlig ikke så mye fantastisk marint liv. Så hvorfor vil du dra dit, er det for å slakke om bord på båt: hvorfor ikke gjøre det billigere og bedre (og varmere, i vann som ikke er så fullt av brennmaneter at du må ha på deg stingersuit helt frem til mai (da begynner det å bli kaldt)) i middelhavet? Om det er for å dykke/snorkle på The Great Barrier Reef anbefaler jeg å dra til Carins/Port Douglas. - Og om man skal tro på robertaas - ikke så fantastisk.

     

    Om du ikke skal være her veldig lenge anbefaler jeg å konsentrere deg om området rundt Brisbane, området rundt Melbourne eller Carins/Airlie Beach. Om du bestemmer deg for at du "må" se veldig mye. Gå for en campervan. Det er en fantastisk opplevelse, og all bevegelsen blir ikke stress (om du liker å kjøre og har noen å reise med).

     

    Bare spør om du har noe du lurer på!

  12. Hei! Nå har flybilletten til sommerens Hellastur blitt bestilt - av en kamerat. Og han hadde blitt forvirret av mitt facebooknavn, noe som gjør at flybilletten er bestilt til [fornavn] [mellomnavn] [etternavn] hvor mellomnavnet er middels langt og ikke er å finne i passet mitt eller noen annen form for legitiamsjon. Jeg har hørt om mange tilfeller hvor manglende mellomnavn har gått bra, men hva med et ekstra?

     

    Har flere ganger i det siste flydd helt uten å få sjekket legitiamsjonen, men slik er det vel ikke med Ryanair?

     

    Bør jeg bare betale gebyret? Går det bra? Et annet alternativ er å photoshoppe boardingkortet. Om legitimasjonen sjekkes mot boardingkortet og ikke mot dataskjermen så vil jo det gå ganske smooth? Og prosessen hvor de leser strekkoden mot billetten pleier jo å være ganske kjapp?

  13. Jeg skal i butikken i morgen for å se på størrelseforskjellen. 14-42 x finnes ikke i noen pakker som jeg har funnet, og bare objektivet koster jo mer enn pakken med vanlig 14-42 og 14 så det blir vel litt dyrt.

     

     

    Bildekvalitet er viktig og det er først og fremst ved lite zoom det vil bli brukt. Jeg har bare sett så mange bilder folk med ordentlig speilreflekskamera og håpet mine bilder kunne nærme seg deres kvalitet. Hvis jeg da må drasse med meg noe mer eller i øyeblikk hvor størrelse betyr mye må droppe zoomen går det fint. Men om jeg får en kontrabeskjed og får vite at noen entusiastkamera gir like bra bildekvalitet så går jeg for et av dem naturlig vis. Det er ikke de manuelle muligheten som er vitkigst for meg.

     

    Jeg ønsker bare høy bildekvalitet (gjerne i mørket), først og fremst ved lite zoom, kompakt form og en pris under 4000 (helst så billig som mulig).

     

    Jeg har i all hovedsak sett på s95/s100, DMC3 og konkurenter til disse, men har inntil forrige post konkludert med at disse har vært de beste alternativene. Kanskje jeg skal se nærmere på LX5 og XZ-1, jeg så bare hvilke akam anbefalte som julegavetips.

  14. Er det så svart hvitt så må jeg vel gå for et lite systemkamera da. Jeg skjønner fra priser at det er stor forskjell på optikk, er denne pakken grei (og om den er grei, finnes den billigere?):

    Panasonic DMC-GF3 m(14-42 + 14 objektiv) - 3789

     

    Fra det jeg forstår må det være en av de beste måtene å få så høy bildekvalitet som mulig + et kompakt kamera, på markedet akkurat nå. Stemmer det?

  15. Hei.

    Jeg fikk svar denne uken om at jeg er tatt inn på utvekslingsstudie i Australia (whoohoo) og tenker nå på turen ned. Lurer jo litt på hvordan jeg skal reise, og hvordan få mest verdi ut av det. Ser for meg at det kan "lønne" seg å dra via et annet sted, som f.eks London/Paris i Europa, Singarpor/Malaysia/Indonesia/Hongkong i Asia på veien (hvor jeg da kan være et par dager). Jeg skal reise hjemmefra en gang rundt midten av januar og studiet starter i slutten av februar.

     

    Noen som har tips for denne reisen med tanke på billige flybilletter på deler av strekken her?

  16. Hei. Kjæresten har så lyst til at vi skal bli fotografert, så jeg tenkte kanskje å kjøpe time hos fotograf til henne i bursdagsgave. Men jeg sliter veldig med å finne ut hva det vil koste, og hvem jeg bør gå til. Jeg forstår at mange har hatt god erfaring med fame ol, men det blir for dyrt. Et generelt problem slik jeg ser det, er at om man faktisk vil ha noen av bildene som har blitt tatt, så blir det kostende mye mer enn timen i seg selv. Og jeg forutsetter jo at vi blir fornøyde. Lurte derfor på om noen her har tips til fotografer som fotograferer par og som har rimelige priser, spesielt på etterbestilling, da timesprisene generelt er greie.

     

    Håper dette er riktig fora.

  17. Jeg brukte dem til praha i 2009. Gikk som en drøm. Tur-retur 300. Vi la merke til at det var de sykeste prisene om du prøvde å få med deg bagasje uten å ha betalt for det på forhånd (som allerede var dyrt), men våre to fly gikk presist, vi var fire stykk og satt to på tre seter både til og fra.

×
×
  • Opprett ny...