Gå til innhold

Ptomania

Medlemmer
  • Innlegg

    212
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ptomania

  1. Jeg har også Amilio D.. Rundt juletider hadde jeg også problemer med akurat det samme ver høy load på cpu. Maskina bare slo seg av. Jeg undersøkte en del rundt dette, og fant en del poster om dette på FSC sine sider. Det er rett og slett dårlig konstruksjon av luftekanalen på maskina. Så når du får støv inn i kjøleribba, klarer ikke maskina å skufle bort varmen. Sikkerhetssperra på cpu slår inn, og slår av maskinen. Blåskjermene kan forklares med at den samme varmen, gjør minnet ustabilt.

     

    Ptomania

  2. Jeg har også hatt store problemer med Atmel driveren med Linux 2.6.6 Jeg har prøvd med flere versjoner av driveren. Jeg har ikke samme problemet som deg. Men maskina henger når jeg prøver å loade modulen. Enten er det en bug i linux kernelen eller så er det en bug med driveren. Jeg skal prøve med 2.6.7, og se om jeg får det til der. Jeg har et pcmcia 3Com officeconnect kort.

     

    Ptomania

    Down Under

  3. Til alle dere som mener at norge ligger langt bak innenfor adsl og fart. Da skal dere være glad dere ikke bor i Australia. Telstra, som er som Telenor i Australia, har noe som heter Bigpond. De selger "bredbånd" 256/64 linjer, med cap på 300Mb i mnd. 300 Mb.. Hva gjør du med det?? De har også andre tilbud, men.. Når jeg sier at 300Mb linja koster 250Kr i måneden, så skjønner en hvor det går..

     

    De fleste leverandører selger linjer som er cappa. Det er først i år at de begynner å komme pakker en kan sammenligne med norske pakker. Vi har en 512/128 linje nå, til ca 450 kr i måneden, og det er faktisk uten capping.

     

    Så litt over til topic..

    I mine øyner er adsl perfekt for folk flest.. Du får en bra nedlastingshastighet som gjør det fullt mulig å laste ned programmer etc med en fullt brukbar hastighet. Med adsl så har leverandøren også muligheten til å øke hastigheten til kunden når han laster ned fra leverandøren sine servere. Det gjør det mulig at du faktisk vil kunne streame tv etc..

     

    Ptomania

    Down Under

  4. det pakkesystemet skiller seg vel ikke nevneverdig fra pakkesystemet i andre distroer?

     

    å anbefale debian til en nybegynner i linux er helt bak mål.

    1. Ja.. Det er Debian som hadde den første versjonen av et pakkesystem som fungerte. Apt tror jeg også er det pakketreet som inneholder flest pakker, selv om de er ganske streng på hva de legger inn der. For ex. MPlayer ligger ikke i treet pga. lisensen de kjører under.

     

    2. Jo.. Som server vil jeg absolutt anbefale debian, selv om det er en nybegynner. Det er veldig lett å få basis tjenester opp å kjører, da de configfilene som debian har laget fungerer veldig bra.

     

    Men skal du ha inn f.eks XFree86 på boxen så blir det nok litt anderledes.. Da vil jeg nok anbefale fedora eller suse.. Jeg har iallefall gode erfaringer med de. Pakkesystemet til suse fungerer bra, og er lett å bruke, og fedora har laget apt get som fungerer på deres systemet, selv om pakketreet deres ikke inneholder like mange pakker.

     

    Men ettersom han snakket om en Server, ville jeg valgt debian. x-windows er ikke noe å ha på en server box.

     

    Den nye innstaleren til Debian som kommer med neste versjon (Sarge) er forresten blitt veldig bra, og er blitt flink til å identifisere hardware automatisk.. Jeg har prøvd den på 2 maskiner ( en laptop og en stasjonær), og den fant det meste av hw.

     

    Ptomania

  5. Rimelig trygt.. Du skal ha ganske bra peiling for å klare å hacke boxen.. MEn har du først de rette programmene så er det ingen problem..

     

    Sitter i en blokk hvor det er mange trådløse nett rundt.. Bare for morro skyld prøvde vi å finne wap nøkkelen til det ene nettet.. Det er veldig lett å finne ssid på en ruter.. du trenger rundt 3000 pakker, og det er gjort på 4-5 minutter.. På den tiden har du også snappet opp MAC adressene til kortene som sender. Fake en adresse er ingen problemer.. iallefall ikke i linux. Finne wep nøkkelen er litt værre.. Va vil en trenge en ca. 5Mill pakker.. Men.. det er fort gjort..

     

    Konk:

    Den konfigurasjonen du har er helt greit for lokalnettverk. Skal en ha opp nett til et firma som har konfidensielle data liggene, burde en ta flere forhåndsregler som vpn etc..

    cisco har også rutere som er mye vanskeligere å hacke..

  6. Vanlig praksis er å lage en symlink til programmet det er snakk om i /usr/bin, eller /usr/sbin eller /sbin hvis det er et suid program, som peker til den aktuelle katalogen. På den måten slipper du å tukle med path.

     

    Det bør ikke være vits i å forandre på hvor programmene skal legge seg. De som har laget pakkene vet som regel best.. hehe..

     

    Du har også samme praksis hvis du legger inn som vanlig bruker. da lages en symlink i katalogen ~/bin som peker til innstallkatalogen...

     

    Ptomania

  7. omg. sunsite.uio.no sunet.se finet.fi

     

    sunsite vil jeg tro er raskest.. men skal ikke være så stor forskjell.. alle ligger på samme universitetsnettverk.. et par FETE optiske linjer der.. sunsote er som urlen sier norsk..

     

    Hvis jeg ikk husker feil tror jeg banetele har en mirror oxo..

     

    Vil btw annbefale debian.. klart det er bare mitt valg.. alle har sin favoritt.. finn din.

     

    Ptomania

  8. Problemet er at microsoft IKKE gir ut noen spesifikasjoer på protokollen sin. Det betyr at alt må backtrackes. Det er jobb..:) men både trilian og gaim har sagt at de vil ha versjoner ute innen fristen som støtter den nye protokollen.. men det er et men med det. MS skal visst ha lisenser på de som lager applikasjoner som bruker protokollen deres.. Monopolistene slår til igjen..

     

    Jeg sier.. gå over til Jabbere

     

    Opensource IM protokoll som bruker xml.

     

    Ptomania

     

    Edit: huff..

  9. DMZ har ikke noe med port-forwarding å gjøre i det hele tatt. DMZ (De-militarized-zone) blir brukt for å oppnå bedre sikkerhet. enkelt sagt består DMZ av 2 brannmurer. Den ytterste åpner for noe trafikk inn i dmz, mens den andre er videre inn i f.eks bedriften.

     

    En enkel dmz boks kan være en maskin med 4 nics inn fra nett på den ene, en enkel loop på de to i midten, og ut på det 4. Kan også gjøres med 2 nics on en intern loop, men det blir litt mindre sikkert..

     

    Blah.

     

    Ptomania

  10. Jeg må være enig med Egil.G at Debian Stable må være et av de beste valgene for en som skal sette opp en enkel web server og ikke har så alt for mye greie på linux.. Du har den sangomsuste apt-kommandoen som innstalerer applikasjoner for deg.. det eneste du trenger å gjøre er å forandre config filer.

     

    Jeg bruker selv debian stable til webserver og en ruter/dhcp box. Funker helt utmerket, og tok meg bare noen få timer å sette opp.

     

    Ptomania

  11. For å dele telenor adsl, så trenger du en ruter av noe slag. Enkleste sort er å ha en xp maskin med to nettverkskort og dele forbindelsen på den maskina.

     

    adslmodem-ruter-switch

     

    Du kan også kjøpe en ruter, eller lage en selv med f.eks linux. men dette krever litt kunnskaper....

     

    Til det siste sp.

    Du kan Ikke dele modemet med en hub. Hvis du vil ha det til å fungere slik du har det nå må du sette kabelen fra adsl-modemet inn i en vanlig port på huben. Da vil 1 maskin kunne logge seg på...

     

    Ptomania

  12. hehe.. her var det mye morro lesing gitt..

     

    Litt lilbake til det du spør etter..

     

    Det første du må velge er hvilket operativsystem du skal kjører systemet ditt på. Dette må du anntageligvis velge etter hvilket web-hotell du velger..

     

    Deretter må du velge utvikklingsplatform.

    Her vil du ha flere muligheter...

     

    du har php som nevnt tidligere.

    cgi, som er noe gammelt, og vanskelig å programere.

    asp. Igjen gammelt, men fullt brukelig.

    jsp/javabeans, Bygger på java fra sun

    asp.net, siste versjon av asp fra microsoft, som kjører på .net framework.

     

    Jeg har programert en del i asp.net med c#, og jeg synes dette er en vanvittig kraftig web-utviklings platform. Sikkerhet er også lett å implementere hvis du gidder å bruke google litt :)

     

    Det finnes flere programmer du kan bruke for å programmere dette. Jeg bruker selv Visual Studio .net, som er laget av microsoft, men som kan bli noe dyrt.

     

    Du har som nevnt over Macromedia MX. Jeg har bare så vidt vært borti dette selv, men det er veldig bra til å lage fin design.

     

    Du har også et gratis program som heter webmatrix, for asp.net.

     

    Håper dette kan få deg litt på vei.

     

    Ptomania

×
×
  • Opprett ny...