Gå til innhold

Psyklus

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Psyklus

  1. Jeg kjøpte vista ultimate 64bits når den kom. Kjøpte maskina som er beskrevet under denne teksten(er noe oppgradet enn beskr..). Jeg knotet med de vanlige driverproblemene men det løste seg relativt greit etter litt leting etter alternative løsninger. Etter ca 2 mnd var jeg overbevist om vista. Nå, er det lagt til rette for vista i så og si alle oppegående applikasjoner samt for 64 bits. Jeg bruker denne fast på informasjonssystem studiet og har ikke blitt satt fast noen gang.

     

    Man må bruke tid til å tilpasse vista i begynnelsen. Så sånn sett er det litt mer knotete enn xp. Flere av mine medstudenter sverger til xp fordi de føler de har full kontroll (de kjenner xp godt), samme som jeg har større trygghet på vista og ville ikke gått tilbake til xp om det så snødde hos "gamle eirik"...

     

    Anyhow, jeg venter med windows7 til den kommer i fullversjon og håper den støtter noe funksjonalitet som både xp og vista mangler..og som jeg har lagt til i min versjon selv. Mye spennende på gang i OS verdenen:)

     

    Når det gjelder tunge applikasjoner han jeg ikke annet enn å anbefale minimum 64 bits prosessor og os, 4/8gb ram (for å buffre)...

     

    Når det gjelder arbeidsmaskiner bil jeg anbefale å fortsette med det som man vet virker. Det er liten vits i å implementere nytt system om det eksisterende løser oppgavene. Det er en for og i mot besluting, men poenget er først og fremst at det er en funksjonalitet som løser arbeidsoppgavene..

  2. ... sånn sett synes jeg det er "hykleri" å late som noe annet, eller å snakke om at dommen er i strid med rettstaten osv....

     

    ... Sverige og Danmark, så er det utifra et "likhet eller rettferdighets perspektiv" bare rimelig at også bakmennene ...

     

    Det er nå slik at vi i Norge har politikere ikke skal kunne påvirke en domsavsigelse. De kan lage lover osv, men rettsvesenet og politiske krefter SKAL være uavhengig.

     

    Når det er sagt, så vet man at amerikanske myndigheter ymtet innpå med handelsrestriksjoner mot Sverige og deres handelspartnere om man ikke tok affære mot dem som rokket ved Hollywoods pengemaskin.

     

    I Sverige har det vært sterke politiske krefter i gang for å følge opp dette "kravet". Om dommen kalles en "eksempelsak" eller noe annet er uvesentlig. TPB har i følge svensk lov ikke skyldige i det de er anklaget for. Det lukter penger her og..der det er makt er det pengene som snakker (Platebransjen + Svenske rumpeslikkere = lett og få det som dem vil med penger.

     

    Det er heller ikke likhet for loven når itfolk blir dømt når det er brukerene som deler. Om det skulle vært likhet her, måtte det blitt vedtatt en lov om at det ikke er lov å lage visse kodelinjer..slik at det kan brukes til å dele filer i et multibrukersystem. I tilleg har platebransjen fått (VED VEDTATT LOV) å snoke i nettverk som de har mistanke om ulovlig fildeling. Ok hva er dette..overprotektori, slik som i kina og andre steder der man febrilsk ønsker å begrense internett. Det er det det er snakk om her. Internett. Det er utviklingen som blir forsøkt bremset, ved at de med penger (platebransjen) får det stort sett som de vil. Innsyn i alle nettverk... skjønner ikke at det mulig engang..

  3. Er det virkelig mulig i 2009 å gi pengegriske maktkapitalister enda mer makt..og til og med ved en lov? Hvor ble det av opensourcekulturen som svenskene anså som så viktig.. Det er altså mulig å heve seg over det vi kaller datatilsynet og ved lov gi grønt lys til platebransjen til å terrorisere nettverk. "Alt som skal til er et skjermbilde som bevis.." WTF!?? Hva annet kan jeg si enn at jeg er skuffet over makthaverene her. Jeg vet hva jeg skal bruke resten av min femårige masterutdanning i informsjonssystemer til. "Fra markedstyrt kultur til kulturøkonomi".

     

    Urettferdighet er at noen med penger kjøper rettigheter til noen som liker å lage musikk og selger den med 80% avanse + at de saksøker musikkelskere som ikke kjøper mediet "Compact Disk" med deres åndsverk på. De kjøper åndsverk og selger den videre som det egne markedet det er. Blir folk artister for å tjene penger? Jeg mener..er det motivasjonen, eller er det kjærligheten til musikk som driver dem?

     

    Det er todelt. Musikkbransjen står for å forme det ansiktet som trolig vil avgi mest profitt. De kjøper dem for å utnytte et motebehov som er utsprunget de 30 siste årene..de har bygd seg for store og er livredde for å miste markedsandeler... Kan ikke si annet enn at motivet er penger og at de skyver de "kjøpte" artistenes ansikter foran seg for å tjene mest mulig. Det er tid for å dele godene..det viser seg at det nærmest overflømmes av mp3 låter som nye artister distibuerer selv. Det er kulturøkonomi..det som folk liker vil folk ha. Ikke fordi det er gratis men fordi det er bra. Da kommer naturligvis profitten artisten tilgode og ingen andre..

     

    Takk for teknologien som gir folk det det er behov for. Det ironiske er at pga tpb dommen vil kampen mot ulovlig fildelig eskalere. Flere filer vil deles, mindre salgintekter pga dette, flere rettsaker mot enkeltpersoner..urettferdig.. akkurat nå sitter det folk og forbedrer flere eksisterende løsninger på hvordan platebransjen skal ned på en naturlig størrelse..de er unormalt store..det passer ikke inn i internettbildet..

     

    Anyway..nå skal jeg laste ned lovlig mp3 av et italiensk band som slår fletta av de fleste listetoppere..

  4. jag hade en problem med internet explorer og var tvungen å installere hele windows vista på nytt.

    innen jag gjorde det jag sikkerhetskopierte bilder og musikk fra itunes on dvds.

    hur kan jag overføre nå alle musik og jpg filer fra dvds till datamaskin igjen.???

     

     

    Om du brukte windows sin backup, bruker du den til å restore de filene du har brent til dvd. Du må vanligvis bruke det samme backupprogrammet til å retore med.

     

    Om du bare har kopiert/brent alle filene dirkete på dvd, kan du "dra" dem tilbake der du vil ha dem (itues mappen?)

  5. uansett hvordan man ser på det, er fil deling av "ikke-eget-materiale" ulovlig, og skal bli straffet deretter. han har bak en side som er for spredning av slik stoff, spør du meg, er det en selvfølge at han blir straffet, hvis han er så smart burde han ha vist dette. Det er hans feil at piratkopiering har kommet så "fram i media", og blitt "et problem".

     

    Tror det er noen som må åpne øynene litt, og som enda ikke har skjønt at det ikke er artistene som lider, men plateselskapene. Går ut i fra at du har kjøpt alt du har på pc'en og i tillegg har kun shareware ol?

     

    TPB gjør det eneste riktige.

     

    Men, det er jo ikke TPB som er problemet..det er hyperkapitalismen som uten etisk grunnlag saksøker enkeltpersoner for millioner fordi formatet på musikken de liker ikke er riktig. Denne rettsaken viser bare hvor desperate platebrasjen er..de ville aller helst lagt ned internett og saksøkt teknologien innen de selv ser at plateselskapenes glanstid er forbi.

     

    Tror det er du som må åpne øyene, eneste grunnen til at du og jeg laster ned er at,fordi det er GRATIS. Å slutt å blåse opp til de grader og tullet om "hyperkapitalismen som uten etisk grunnlag saksøker enkeltpersoner for millioner fordi " . Så hva skal platebransjen gjøre da? når musikken de slippet ut blir lastet opp på nett, og blir spredt ved hjelp av sånne folk som denne fyren.

     

    Vel, det er plateselskapene som saksøker her, ikke artistene. De evt artistene som er med er skjøvet foran for å skape ansikt. Se på metallica, de saksøkte napster fordi plateselskapet deres forlangte og nærmest presset dem til å fronte piratkopiering. Nå derimot, har de skjønt tegniga..de legger ut gratis musikk for alle og enhver. Det kalles kulturøkonomi.

     

    Om du laster ned kun fordi det er gratis så er du kjip. Jeg laster ned det som er bra. Jeg kjøper ikke musikk som er billig..gjør du?

     

    Platebransjen må så klart gjennom en opprenskning. Den er som en fet og overvektig purke. Det man trenger er noen kjappe små foler som har artistene i fokus og ikke profitten. Det er da, og kun da det blir satt fokus på kvalitetsmusikk og midre av innpakket-plush og masseprofilering av artister som har lite med musikk å gjøre, men mye om penger..

     

     

    du vet, garantert, et den "brae" musikken din, kan også Kjøpes. wtf. laster ned fordi det er "dårlig/bra" har ikke noe med saken å gjøre. DU er kjip dersom du laster ned, ikke kom her og lag tåpelige unnskyldninger :p

     

    Mye av musikken jeg laster er kun utgitt på mp3 og har svært høy kvalitet. Jeg laster ikke for å laste, men er blitt mer kresen fordi det er mer bra musikk tilgjengelig nå enn tidligere. Så jo, om musikken er dårlig eller bra har alt med saken å gjøre..for meg da. Skjønner at det ikke er det for deg. Skjønner at du vil kverrulere så ..jada, jeg respekterer din mening og at vi er på to forskjellige planeter.

     

    Om du kunne laste ned et album i mp3 fra et ukjent band gratis, for så å få muligheten til å donere noen kroner til dem om du synes det var bra... er det det samme for deg om du da går å kjøper en cd i butikken der 80/90% går til plateselskapet? Er det samvittigheten du går etter da?

  6. uansett hvordan man ser på det, er fil deling av "ikke-eget-materiale" ulovlig, og skal bli straffet deretter. han har bak en side som er for spredning av slik stoff, spør du meg, er det en selvfølge at han blir straffet, hvis han er så smart burde han ha vist dette. Det er hans feil at piratkopiering har kommet så "fram i media", og blitt "et problem".

     

    Tror det er noen som må åpne øynene litt, og som enda ikke har skjønt at det ikke er artistene som lider, men plateselskapene. Går ut i fra at du har kjøpt alt du har på pc'en og i tillegg har kun shareware ol?

     

    TPB gjør det eneste riktige.

     

    Men, det er jo ikke TPB som er problemet..det er hyperkapitalismen som uten etisk grunnlag saksøker enkeltpersoner for millioner fordi formatet på musikken de liker ikke er riktig. Denne rettsaken viser bare hvor desperate platebrasjen er..de ville aller helst lagt ned internett og saksøkt teknologien innen de selv ser at plateselskapenes glanstid er forbi.

     

    Tror det er du som må åpne øyene, eneste grunnen til at du og jeg laster ned er at,fordi det er GRATIS. Å slutt å blåse opp til de grader og tullet om "hyperkapitalismen som uten etisk grunnlag saksøker enkeltpersoner for millioner fordi " . Så hva skal platebransjen gjøre da? når musikken de slippet ut blir lastet opp på nett, og blir spredt ved hjelp av sånne folk som denne fyren.

     

    Vel, det er plateselskapene som saksøker her, ikke artistene. De evt artistene som er med er skjøvet foran for å skape ansikt. Se på metallica, de saksøkte napster fordi plateselskapet deres forlangte og nærmest presset dem til å fronte piratkopiering. Nå derimot, har de skjønt tegniga..de legger ut gratis musikk for alle og enhver. Det kalles kulturøkonomi.

     

    Om du laster ned kun fordi det er gratis så er du kjip. Jeg laster ned det som er bra. Jeg kjøper ikke musikk som er billig..gjør du?

     

    Platebransjen må så klart gjennom en opprenskning. Den er som en fet og overvektig purke. Det man trenger er noen kjappe små foler som har artistene i fokus og ikke profitten. Det er da, og kun da det blir satt fokus på kvalitetsmusikk og midre av innpakket-plush og masseprofilering av artister som har lite med musikk å gjøre, men mye om penger..

  7. Altså thepiratebay er ikke så stor vet om mange andre sider som har alt the piratebay har fortere og raskere. Piratebay er torrent for nybegynnere :) Men lykke til med rettsaken, tror de fleste støtter dere. Utenom metall dudes som mener alle må kjøpe plater :p

     

    Kremt! ..jeg er metalldude og kjøper ikke plater. Jeg laster ned LOVLIGE mp3 fra nye metallband:). I tillegg laster jeg fra og til div ftp servere og ikke minst TPB.

     

    :tease:

  8. uansett hvordan man ser på det, er fil deling av "ikke-eget-materiale" ulovlig, og skal bli straffet deretter. han har bak en side som er for spredning av slik stoff, spør du meg, er det en selvfølge at han blir straffet, hvis han er så smart burde han ha vist dette. Det er hans feil at piratkopiering har kommet så "fram i media", og blitt "et problem".

     

    Tror det er noen som må åpne øynene litt, og som enda ikke har skjønt at det ikke er artistene som lider, men plateselskapene. Går ut i fra at du har kjøpt alt du har på pc'en og i tillegg har kun shareware ol?

     

    TPB gjør det eneste riktige.

     

    Men, det er jo ikke TPB som er problemet..det er hyperkapitalismen som uten etisk grunnlag saksøker enkeltpersoner for millioner fordi formatet på musikken de liker ikke er riktig. Denne rettsaken viser bare hvor desperate platebrasjen er..de ville aller helst lagt ned internett og saksøkt teknologien innen de selv ser at plateselskapenes glanstid er forbi.

  9. Rettsaken til TPB blir nok ikke ferdig før om rundt 5år eller noe.

     

    Det som er litt vittig er at på denne tiden er fildeling og teknologien som støtter det, blitt ganske mange ganger sterkere.

     

    Det er bare sundt å få renset opp i musikkbrasjen. De artistene som er avhengige av markedsføring i millionklassen har ikke et virkelig bærkekrafig grunnlag for å klare seg allikevel. Den bra musikken kommer fram uansett. Den musikken som er basert på en forretningside, vil ikke kunne forenes med den kulturøkonomien som er på vei.

  10. Kommandoer til aqldabaser kan gjøres i nærmest alle gjestebøker, forum, blogger og ellers de inputfelt som korresponderer med sql.

     

    Alle antivirusprodusenter blir angrepet med denne metoden. De færreste lykkes forøvrig med å kunne gjøre direkte skade av betydning fordi dette er gjort før og rutiner for å utføre skader er opprettet. Det å hente ut informasjon er ellers gammelt nytt. Det florerer med sensitiv og systemrelatert info om en rekke ledende programutviklingsselskaper på nettet om man har et spesiellt behov for dette.

     

    Ellers må det sies at dette ikke er dagligdags fordi hackeren sannsynligvis vet at han er sporet. Det er det som er litt av qluet..siden vi snakker om binærkoder og sytem er det INGENTING som er absolutt hackersikkert. Det er som å lage antibiotika (sikkerhet) mot sykdommer (utforskende hackere) som hele tiden vil overgå hverandre. Hackere har en enklere jobb her.

     

    Jeg bruker selv Kaspersky fordi jeg etter mange år i bransjen erfarer at det er best pr dags dato. Det betyr ikke at jeg stoler på at AV tar alt av trusler (noe ingen gjør) men det sparer meg for svært mye tid. Det er naturlig at de som prøver seg på sql-injesering og "lykkes" dokumenterer dette og oppnår en viss form for respekt innen hackermiljøet. Den andre siden er at dette er kun bra, fordi det viser at den evige kampen mellom hackere og AV-selskapene kun gjør tilværelsen tryggere for sluttbrukerene.

     

    Det man heller burde være obs på er sikkerheten på steder som f.eks facebook. Det er et beiteområde for tusentalls av hackere som ikke har like hensikter som denne karen som banket på døren til Kaspersky.

  11. Hvilket regime er dette..? Minner om Pol Pot eller et annet diktatur. Nå sitter det millioner med mennesker med hundrevis av gigabytes rundt i hele verden...hva tror plateselskapene at de vil oppnå? Total annihilation av alle kopibekyttede låter som finnes?..at folk skal retunere til å kun kjøpe cdèn?

     

    Saken er den at mangfoldet av musikk er i en sånn eksplosiv utvikling at de svakeste ikke vil kunne overleve uansett piratebay eller ikke. Det er penger det er snakk om..ikke åndverk eller fattige musikere..neh..platebransjen har bommet feil ved å skyve musikerene foran seg i forsøket på å stoppe musikkelskere fra å høre det de liker. De taper penger å bryr seg lite om noe annet enn kalkulasjoner i hvor mye de kansje kunne ha tjent om de som lastet musikk ville betalt for det...grådighet.

     

    Anyway, TPB er gutter med undommelig mot og ståpåvilje som kjenner fildeling bedre enn de fleste..på universitetet det jeg går har det vært foredrag for og mot fildeling, og konklusjonene er som alltid:

     

    - Platebransjen sier de taper penger og musikktilbudet blir dårligere.

     

    - Fildeler-siden sier at ok..men skal man stoppe distubisjon av "bytes", må man ikke bare stoppe internett, men datamaskiner generellt.

     

    - De balanserte sier at de musikerene som ikke ønsker at det skal lages mp3-filer av låtene deres, må legge ansvaret for ny teknologi på platebransjen. (noe som er prøvd allerede med mindre hell). Moralen må ligge hos fildelerene selv. Om man laster et nytt album budre de kjøpe det om er bra nok for den enkelte.

     

    En konklusjon kan være at platebransjens vandetta mot musikkelskere gjør at de nærmest av prinsipp laster ned ting som platebransjen bil beskytte. Et slags opprør mot flere av skrekkhistoriene som har kommet i kjølvannet av rettsaker mot privatpersoner osv.

     

    Jeg må bare si at den utviklingen rundt The Pirate Bay og andre fildelings-siter er en naturlig ting som er i sterk vekst. Ved å legge slikt press på fildelere vil motstanden bare øke (som en løvetann under asfalt) og det er en håpløs kamp platebransjen ikke kan vinne. Skulla de vunnet ville verden gått tiår tilbake i tid..og så vidt jeg vet går ikke det ann enda..

  12. Jeg har samme problem. Det funket fint helt til i går kveld. Testet hastigheten på nettavisen og hadde en ned hastighet på ca 1000 (normalt 2500). Når jeg starter f.eks utorrent har jeg maks hastighet på 25kb/s !!!(normalt ca 250kb/s ned). Det som er rart er at tråløst nettverk viser kun tre streker når jeg bruker utorrent og fullt uten? Har ikke opplevd dette før og begynner å tenke på en trojan jeg fikk i rundll.exe her om dagen. Fikk isolert og fjernet det, men det er det eneste jeg kan tenke med som kan ha en innvirkning. Jeg har ikke intallert eller gjort nevneverdige forandringer på lenge.

     

    Har noen et brukbart tips, er det høyt verdsatt.

  13. Kjøp norske samlermynter. Tidløs investering med stor avkastning. Sats på gode kvaliteter og du kan når som helst omsette dem igjen. Grunnen er at norske eldre mynter som speciedalere og div gullmynter ol, er svært vanskelige og samlere over hele verden er ute etter norske mynter. Ikke minst nordmenns forhold til myntsamling. Det er en eksplosiv økning i antall samlere som vil ha de samme myntene. Derfor fortsetter prisene å stige i høyt tempo. Nå i disse "nedgangstider" kan det være ekstra lukerativt å investere i mynter, da enkelte trenger kapital og kvitter seg med dubletter og deler av samlingene sin.

     

    Ellers vil ikke satt mye lit til "eksperter" i finansnæringen. Invester i det du synes er lett omsettelig og som har et stigningspotensiale. Med mynter har du en verdi som følger slekten videre. Og så er det en virkelig artig og spennende hobby...

  14. Denne youtube videoen underbygger det som jeg har tenkt i forhold til "redningspakken" på 350.000.000.000 kroner. Kommer disse fra statens "god-vilje-fond", eller fra meg? Skal man fortsette å bygge samfunn på grunnlag av markedsøkonomi så MÅ strukturen til verdensøkonomien "brenne" ferdig. Kun slik kan man komme på fote etter en selvdestruktiv epoke verdensøkonomien vil gjennomgå. Det verste av alt...(ikke hør på eksperter som utelukkende tyr til analyser basert på pengemarkedsstruktur)logisk sett skal nedgangen fortsette..mye. Slik får man en sunn økonomi som bærer av valutastrømninger.

     

    Synes det er mye logikk i denne videoen. Håper den blir stående og lest av mange:

  15. Jeg trenger ny skjermbeskyttelse, og ser at det er en på qxl som selger denne:

    http://www.qxl.no/accdb/viewitem.asp?Aucti...0&PageNum=1

     

    Noen som hat testet den, og vet om den er noe tess? Kan man få kjøpt disse over disk noe sted i Oslo? Er det noen nettbutikker som selger disse?

     

    Jeg kjøpte 5 slike skjermbeskyttere og angrer ikke. kan ikke se at den ligger på skjermen. Den virker som beskyttelse, det så jeg da den falt fra stuebordet og i parketten. Beskyttelsesfilmen fikk en god ripe, men ingen antydning på skjermen..på med en ny. Om man ikke har en slik anbefaler jeg det sterkt..før det skjer noe

  16. Takker så mye. Det skal jeg gjøre.. Det har seg sånn at jeg ikke har noe mobilt bredbånd abbonement kun vanlig. Tenkte at jeg intil videre kunne bruke tråløst nettverk uten det, men det virker ikke. Finner tråløs ruter og alt ser bra ut men den vil ikke laste noe..

  17. Har handlet en diamond men har blitt liggende uåpnet i skuffen... hvilket abbonement er best/billigst med lite nettbruk? Er det nettverkskort i den, wifi..om så synes jeg det er sløvt om man må betale for å surfe på eget tråløse nettverk..

     

    Noen med forslag eller en kjapp oversikt over abb?

×
×
  • Opprett ny...