Gå til innhold

njubi

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av njubi

  1. Hei.

    Vi har hatt en Krups kaffemaskin i noen år og har stort sett brukt Evergood bønner. Siden maskinen gikk i stykker så kjøpte vi inn en ny Siemens EQ5 Macchiato. Men nå smaker Evergood kaffen sur og jævli. Hvordan kan det være så stor forskjell på maskinene og er vi heller nødt til å finne bønner som passer bedre til maskinen for å få smakfull kaffe igjen? Eller er det noen innstillinger bortsett fra vannmengde og styrke som innvirker på dette? Hilsen en avhengig amatør.

  2. Takk for svar begge 2. Det var faktisk dekkene som var blitt f***ed up. Var innstilt på en kostnad på en del tusen, men endte opp med 2 brukte dekk og litt jobb til 1100. Enhver annen hadde sikkert skjønt det, men men... :)

  3. Hei.

    Bilen min (gammal Toyota Corolla) har begynt å vagge. Kjører jeg sakte så merker jeg at det er 1 gang pr. omdreining at den trekker til venstre. Kan se rattet trekke til venstre og så slippe tilbake. Når jeg svinger til høyre i lav fart så kan jeg høre dunkelyder foran på venstre side (høres det ut som). Det er ikke no uling eller no i fart som jeg har lest om er et symptom på gåent hjullager.

    Noen som drar kjensel på disse symptomene? Hjullager, forstilling, stein i skoen...

     

    Takk på forhånd :)

  4. Hei.

    Vi har 2 servere her. Den ene kjører php 5.2.15 og den andre 5.3.4. I phpinfo på begge står det at php.ini loades fra /private/etc/php.ini. Jeg har satt upload_max_size og post_max_size til 8M på begge, men det er kun den med php 5.2.15 det virker på. php 5.3 serveren har fortsatt standard verdien (2M). Har prøvd å google dette, men finner ingenting som kan forårsake dette. Er det noen av dere som kjenner til om det er noe spesielt med 5.3 ang. php.ini ?

  5. Rask ja. Var så glad og spent når jeg pakka den opp, men etter en liten stund ble jeg pissed over hvor treg den er. Når man blar rundt på desktopen så tar oppimot et halvt sekund fra man drar fingern til taben reagerer. Market må være i landscape, hvorfor det? Og å bla opp og ned i f.eks. nettleseren eller market så må du bla sakte for det hakker så jævli at du ikke klarer å lese ellers. Mulig HW er kraftigere, men det er tydelig at OS'et ikke benytter seg av dette. Hele OS'et er vel laget i swing eller annet tragisk java framework. Jeg er sjokkert over at dere ikke setter fingeren på dette, det lukter biased test lang vei.

  6. Denne ville vært mitt førstevalg. Den er nylig EU-godkjent, så du kan forhåpentligvis kjøre den i to år til uten nevneverdige påkostninger.

     

    Den var desverre litt vel langt unna (Oslo). Men hva med denne, ser den grei ut? http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=29511960 (sånn ved første øyekast, skjønner at man ikke kan gå god for en bil over nettet :) )

    Er 249000km langt på en sånn bil egentlig ?

  7. Takk for svar og tips.

    Ser ut som det er unison anbefaling av japansk så det spørs om ikke det blir en av de nevnte merkene ja. Har blitt anbefalt Corolla av flere.

     

    Er ikke VW fra 90-99 av noe særlig kvalitet? Ser det nevnes noe om hjuloppheng.

    Liker veldig godt form & størrelse på f.eks. Polo: http://www.finn.no/finn/car/used/viewimage?finnkode=29799549

     

    Og et sikkert dumt spm, men hvordan foregår bruktkjøp av privatperson? Pleier man å få med bilen på dagen eller lager man avtale og deretter ordner med forsikring og omregistrering før man henter bilen?

    Er vel 15 år siden jeg kjøpte bruktbil sist så jeg husker ikke no av hvordan det foregikk :)

  8. Hei.

    Vi trenger en billig bil nr.2 for til og fra jobb og annen bykjøring. Har ny bil som brukes til lengre/felles kjøring. Bilen bør helst være liten (bykjøring) og billig i drift. Tenker å bruke rundt 10-20.000 på den.

    Noen som har noen gode tips/råd? Hvordan er Golf eller Polo i denne prisklassen (94-98 mod eller no)?

     

    Bil-analfabeten,

    Njubi :)

  9. Jeg tror jeg skal fortsette med visual basic .NET for øyeblikket. Jeg har bestemt meg at jeg skal vente litt med å lære et annet språk. Om ca 2 år skal jeg lære meg c++/java ( hopefully ) . :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

     

    Når du først holder på med .net så anbefaler jeg deg å prøve deg på c#. c# og java er veldig like hverandre så lærer du det ene så skjønner du fort det andre.

    Med mindre du trenger c++ spesifikt (som til spill, demoer eller annen programvare som trenger maksimal kraft) så er ikke dette det beste språket å lære seg til å begynne med.

    Et annet språk som kan være nyttig er PHP. Lett å lære seg, raske resultater og veldig aktuellt i arbeidsmarkedet (som c# og java).

  10. Finnes det en boks som jeg kan koble på det trådløse nettverket og som jeg igjen kan koble til enheter med kabel ?

    Har noen maskiner som jeg skulle hatt på nettverket, men har ikke mulighet for trådløse nettverkskort på disse (veldig retro). Og uttaket er selvfølgelig i andre enden av leiligheten (og nei, dama vil ikke ha en kabel tvers igjennom :-).

  11. Hei.

    Noen som har noen erfaring med Nuvi 1390 ?

    Akkurat kjøpt en og har testet den litt mellom Oslo-Drammen et par ganger. Den fungerte helt fint til Drammen, men når jeg skal hjem igjen så står den bare og kalkulerer. Startet den i Drammen og den var på 8% når jeg kom til Oslo. Dette har nå skjedd et par ganger så jeg ser ikke mye nytte i den for å si det mildt.

    Av og til klarer den ikke å kalkulere i Oslo heller.

     

    Bug i hardware, software (nettopp kjørt en webupdate) eller brukeren :-) ?

  12. Hei.

    Har lyst til å sette opp en webserver hjemme, regner med at jeg går for Tomcat, Glassfish e.l. (trenger javastøtte). Noen som har noen bra ISP'er å anbefale for dette bruket.

    Jeg ser Canal Digital tillater ikke å kjøre webservere.

    Hvilken uthastighet anbefales ? Serveren kommer vel ikke til å bli den mest besøkte, men må alikevel tåle noen besøkende uten å halte helt.

     

    Takk :-)

  13. Hei.

    Jeg har et script som genererer ett bilde med tekst. Dette fungerer lokalt, men på serveren (Mac server) så kræsjer det.

    Jeg bruker et eget font som ligger i samme katalog som scriptet og den finner dette fontet. Men så fort jeg prøver å bruke det så får jeg uforståelige feilmeldinger på serveren, thread 0 crashed..

    Både lokal og prod server har gd installert.

    Noen som har noen tips eller har vært borti tilsvarende problemer ?

  14. Hei.

    Har ikke hund selv og er ikke sikker på hvordan en Dachs skal holdes.

    Men naboen har fått en liten dachs valp og den står i uteboden hele dagen fra morgen til sent ettermiddag. Av og til står den der om natten også, vet ikke om det er hver natt.

    For det første er det utrolig irriterende å våkne om natta eller tidlig om morgenen og at den bjeffer hele dagen (prøver å studere til eksamener), men det er også hjerteskjærende å høre den bjeffe og pipe hele dagen/natten. Er det forsvarlig å holde en valp sånn ?

     

    Takker for innspill.

     

    Nei, det er ikke forsvarlig i det hele tatt! Stakkars hund! En valp trenger mye oppmerksomhet og skal ikke være så mye aleine som du skriver, og ihvertfall ikke som noen vane. Vet du hvordan forholdene er i boden? Har den utsikt ut, eller er det tett dør?

     

    Den har tett dør og ingen vinduer. Vet ikke om hvordan forholdene inne i boden er. Jeg har vært på døra deres en gang og sagt at den må være innendørs, brukte at vi ikke fikk sove som påskudd. Da hadde den vekket meg kl.0630 og når jeg kom hjem fra jobb 1730 så sto den der enda og bjeffa (hørtes helt utslitt ut). Lyset i boden var heller ikke på.

    Hvis jeg stikker hodet inn i boden for å se en dag den står alene og bjeffer der inne så kommer jeg sikkert ikke til å klare å gå fra den igjen og heller ta den med meg :(

    Problemet er at det er jo grenser for hva jeg kan blande meg inn i. Vi vet jo hvor fornøyde vi blir hvis naboer blander seg inn og skal fortelle oss hvordan vi skal gjøre ting. Som sagt så tenkte jeg at bjeffing kan jeg klage på og kreve at de har valpen innendørs, det er i hvertfall noe. 2 dager senere sto den og bjeffa i boden kl.0100.

     

    Her om dagen var den ute alene i hagen fra ~9-16 og bjeffa og bjeffa og skrapte på inngangsdøra (de var hjemme), i en liten hage uten gjerde ut mot bilvei, den lille valpen.

  15. Hei.

    Har ikke hund selv og er ikke sikker på hvordan en Dachs skal holdes.

    Men naboen har fått en liten dachs valp og den står i uteboden hele dagen fra morgen til sent ettermiddag. Av og til står den der om natten også, vet ikke om det er hver natt.

    For det første er det utrolig irriterende å våkne om natta eller tidlig om morgenen og at den bjeffer hele dagen (prøver å studere til eksamener), men det er også hjerteskjærende å høre den bjeffe og pipe hele dagen/natten. Er det forsvarlig å holde en valp sånn ?

     

    Takker for innspill.

  16. Har en Lenovo N200 som mister nettet hele tiden. Wifi bare skrur seg av og nekter å la seg skru på igjen. Rebooter jeg så virker den igjen. Har en annen maskin her som ikke mister nettet, så det er ikke nettet som detter ut.

    Vet ikke om det er bug i Vista eller om det er hardware feil. Er det noen andre som har opplevd dette eller vet hva som skjer ?

    Vet ikke om jeg skal levere inn maskina eller ikke.

×
×
  • Opprett ny...