Gå til innhold

Geir Helge

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geir Helge

  1. Eg har eit problem med å overføre bilete frå Samsung Galaxy S6 til pc. Når eg koblar til med usb står det berre "kabellading" på telefonen, men får ikkje koble til for filoverføring. Kan nokon hjelpe meg? Eg antek det er ei innstilling på telefonen eg må finne.

    Når telefonen er koblet til pc med usb åpner du varslingssenter, der kan du velge tilkoblingsmetode.

    Jeg får følgende valg:

     

    -Overføre mediefiler

    -Overføre bilder

    -Koble til MIDI-enheter

    -Lader

     

    Tipper din står på lader :)

     

    Geir Helge

  2. Hei!

     

    Jeg har en S6 edge som jeg er svært misfornøyd med batterilevetiden. Jeg kan godt finne på å lade den opptil 3-4 ganger for dag med sparemodus på.. Har prøvd det meste for å forbedre batterilevetiden. Er det noen som vet om jeg kan bytte ut til et større batteri? Har en mistanke om at det ikke går.

     

    Vurderer også battery pack til mobilen. Noen som har et deksel å anbefale? Fint om dere har en norsk nettside jeg kan bestille fra. Har ikke funnet noe brukbart hittil og vil helst ikke bestille fra utlandet :)

     

    Takk for hjelpen!

     

    Hei.

     

    Er det dette du opplever? Jeg får mye bedre levetid ut av min S6 flat hvis jeg starter på nytt etter å ha tatt ut laderen...

     

    http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/help/android-os-causing-extreme-battery-leak-t3341609

     

    Mvh

    Geir Helge

  3. Finnes det noe bra/billig utstyr til å få satt opp S6 til GPS i bil? Bilen(e) det er snakk om er gamle og har null passende uttak eller stativ/feste, og jeg ønsker meg å kunne plassere S6'en i synsfeltet samt å kunne lade den samtidig.

     

    Bonusspørsmål: Er det mulig å lade telefonen på USB uten at det lager masse støy/interferense på lyd ut (Aux)?

     

    Hei.

    Hva med å ta en titt her

     

    Ellers får jeg også støy fra AUX ved lading. Bruker Bluetooth, det fungerer mye bedre.

  4.  

    Det begynner å bli svært useriøst av Gamer.no / Tek eller hva enn det er for tiden... Å ikke gi et enkelt svar når det har gått 10 dager er latterlig. Bare en "vi sjekker opp i saken med de ansvarlige" hadde vært fint - men her er det stillheten som råder.

    Hei. Vi har dessverre måttet avvikle spillnøklene. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen:

     

    http://www.gamer.no/artikler/vi-slutter-a-gi-spillnokler-til-ekstra-medlemmer/167806

     

    Hei.

    Den saken hadde jeg gått glipp av ja...

     

    Takk for info iallefall.

  5. Det finnes en "enkel" måte å fikse dette på.

    OBS, gjøres på eget ansvar selv om jeg ikke har opplevd noe negativt etter at jeg gjorde dette.

     

    1. Gi bukeren din alle tilganger til spillmappen. Høyreklikk mappen med spillet i -> Egenskaper-> Sikkerhet-> Avansert. Gi brukeren din alle rettigheter.

    2. Sett spillet til å starte som administrator hver gang. Du må trykke ok på en dum dialiogboks hver gang du starter spillet, men det er det verdt.

    Leste dette på et utelandsk spillforum og det har fungert perfekt siden jeg gjorde disse to tingene. Mitt er uPlay versjonen.

  6. Jeg bor på Jørpeland, men tar gjerne turen over fjorden for å vere med på en tur. Jobber offshore, men er jeg hjemme så er sjansene store for at jeg har mulighet.

    Kremt jeg kan fra August av hehe :) Jeg bor langs Jær kysten jeg og.

     

    Der var det sannelig en jærbu til :)

     

    Vi kan jo se om noe kan organiseres på ettersommeren kanskje?

     

    Tor

     

    Enda en jærbu her :) (Nærbø)

    Blir gjerne med på en slik tur på ettersommeren :w00t:

  7. Jeg har selv vært på Kaptein Sabeltann-forestilling i dyreparken i Kristiansand. Riktig nok er det over 16-17 år siden (når jeg selv var i målgruppen) ;)

     

    Sitter dere på første rad kan muligens 17-50mm f/2.8 holde. Havner dere lenger bak blir det nok litt knapt. Selv med f/2.8-optikk må du nok regne med å presse ISOen til det ytterste. 450D yter temmelig bra på ISO 800, men på 1600 er kvaliteten heller laber (men bedre enn hvis alternativet er uskarpe bilder grunnet for lang lukkertid eller ingen bilder i det heletatt). Det kan hende du må opp på 1600 i blant for å få ålreite bilder med f/2.8 optikk.

     

    Lyssterk fastoptikk som EF 85mm f/1.8 USM og EF 100mm f/2 USM kan komme godt med på en slik forestilling. De er også fantastiske portrettobjektiver :)

     

    Takk for svar.

     

    Er nok redd 50mm blir litt for kort ja...

     

    Tror ikke disse faste du nevner er aktuelle siden de ikke ville blitt brukt noe særlig ellers.

    Måtte vert noe som kunne brukes til macro utenom isåfall. Kunne tenkt meg å prøvd det.

     

    Mvh

    Geir Helge

  8. Flott bilde. Grunnen til at jeg liker det (og kanskje du?) er at det er fine myke bølgende linjer i bilder som leder innover og bra proposjoner mellom ulike deler.

     

    Forslag til forbedringer kunne være å beskjære litt fra venstre og ovenfra for å få bort litt utbrent himmel. I LR kan du også justere litt på utbrent himmel med "recovery". Ellers synes jeg det hadde passet med et menneske på veien innover. Kanskje deg selv siden kamera står på stativ?

     

    Takk for det.

    Var de fine linjene jeg tenkte på når jeg tok bildet ja.

    Det er forresten tatt håndholdt. Skal prøve recovery på himmelen.

     

    Geir Helge

  9. Det er ulike måter å gjøre det på, litt usikker på hvordan det fungerer på canon, men det skal være en 'exposure lock' knapp. AE/AF-lock eller no.

    kanskje du blir visere av denne linken

    http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2547

     

    Edit: det er ikke sikkert alle modeller har knappen. Da kan du enten gå inn i manuell modus eller bruke eksponeringskompensasjon

     

     

    Takk. Det visste jeg ikke.

    Den linken forklarte "alt". Dette skal prøves ut :yes:

     

    Geir Helge

  10. I tillegg til det steffenz skriver så har du brent ut hele himmelen. For å fikse det kan du enten ta lysmåling fra himmelen eller bruke eksponerings kompensasjon. Dette vil selvfølgelig gå ut over informasjonen i de mørkere områdene på bildet, og er en av grunnene (i tillegg til flatere lys og lysfenomener) at landskapsbilder blir best i skumring når himmel og land ikke avviker for mye fra hverandre i "lysstyrke"

     

    Takk for gode tips her. Med lysmåling fra himmelen, mener du da å bruke spot måling på himmelen? Hvordan får jeg da fokusert riktig etterpå? Mulig jeg er helt på bærtur her... :blush:

     

    Geir Helge

  11. Dalsnuten ja, syns det var noko kjent med bilete!

    Reint komposisjonsmessig er ikkje bilete så aller verst. Det er ganske balansert egentleg, men eg finner ikkje noko særleg spesielt med det. Det er ikkje så utruleg tiltalande, eg hadde ikkje snudd meg to gonger for å seie det slik. Det er litt blast, og for lite kontraster - men dette kan du ordne i Photoshop. Djupare fargar kanskje.. Men overall, slettes ikkje verst. Vil likevel anbefale deg å lese litt om foto, og forstå kvifor eit bilete ser bra ut, og korleis du kan komponere dei korrekt :) Er du frå Stavangerområdet har dei mykje bra bøker på Sølvberget (Kulturhuset i Stavanger).

     

    Takk for svar. Må nok lese mye mer om komposisjon ja... Har bladd i diverse guider bl.a. her inne, men så var det å huske dette når man er på tur da. Hehe. Bor på Nærbø forresten. Mulig jeg får ta en bytur en dag å kikke innom Sølvbeget ja...

     

    Geir Helge

  12. Hei.

     

    Jeg fikk en EOS 450D til fødselsdagen min av samboeren i fjor, men har ikke akkurat slitt det ut :whistle: . Har null erfaring med foto fra før, men tok med kamera på tur til Dalsnuten utenfor Sandnes i helgen og fikk et bilde jeg ble spesielt fornøyd med selv.

     

    Så jeg hopper i det og ønsker gjerne komentarer til hva som er bra og hva som ikke er så bra. Kom gjerne med tips til forbedring. Bildet er justert litt i lightroom, noe som jeg på ingen måte har peiling på. Legger ut bildet uredigert også for å få en kommentar til den jobben også.

     

    Vær snill med meg :blush:

     

    Geir Helge Eriksen

    post-153548-1274638781,1098_thumb.jpg

    post-153548-1274639072,1105_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...