Gå til innhold

iKent

Medlemmer
  • Innlegg

    525
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av iKent

  1. Hei. har en 190E merc, 1991 modell, 1.8L.

     

    vi har nå i snart en måned prøvd å få liv i den uten hell(delvis). det er gnist på pluggene, hører at bensinpumpa går når vi vrir på tenninga, og det lukter bensin når vi prøver å starte, har bytta coil, har bytta kamsensor. Starter heller ikke på startgass når vi har prøvd dette.

     

    Det som er ganske spesifikt er at vi kan prøve å starte den i 10-20 minutter, etterfulgt at den faktisk starter og går på tomgang og den kan da gå fint på tomgang i 10-20 minutter, men hvis vi trykker inn gassen bare bittelitt så vil den stoppe, og være død igjen.

     

    Vi tror dette kan være en elektronisk feil, men er usikkre på hvor vi skal starte og lete.

     

    ER det noen her som har forslag til hvor vi skal se etter feil og eventuelt hvordan vi kan rette det opp? :)

     

    Mvh Frustrert bileier.

  2. Du kan søke jobb i Statene, dersom arbeidsgiver forklarer myndighetene at dette er den rette personen, og det ikke finnes andre personer som har din erfaring og utdanning i statene innen rimelig tid for ansettelse, kan arbeidsgiver søke/anskaffe arbeidsvisum/green card. Mange av disse(eller alle?) er betinget at du beholder jobben, og etter endt arbeidsforhold flytter ut eller søker om citizenship og tar de rare prøvene deres så kan du antakelig bli. :)

  3. Det forstår jeg :) Du er heldig som ihvertall kjenner noen der du skal starte :confused:

     

    Det endrer seg fort under den første uken :) Har studert på Høgskole før, men kuttet da utdanningen ikke var for meg, og er det en ting jeg har lært om høgskoler i oslo så er det at alle som er med på fadderuken og er engasjert og tørr og si hei til noen, får venner(så mange du ønsker) de første dagene. Etter ca. 5 timer med kleine blikk og en setning her og der, så kommer den første ølen, og da er det gjort. du blir det mest sosiale vesenet på denne jord, og det er bare griseartigt :)

  4. Jeg var usikker på om man trengte navneskilt i det hele tatt, og hva annet.. Så dette var super info! :wee:

     

    Jeg skal starte på Pilestredet :) Er du også student der?

     

    Nei ikke student på pilestredet, jeg skal starte på Kjeller nå i høst :) Kjenner 4 som går på kjeller, og 5 som går på pilestredet, og valgte derfor kjeller da denne skolen gjør ting på en litt annerledes måte, som jeg føler passer meg bedre :)

     

    Der jeg gikk hadde skolen avtale med Health Workers, og jeg kan anbefale deres uniformer :) Der får du tak i både litt mer spennende uniformer, og den som er mest brukt rundt om i norske instisusjoner, "Norsk Standard".

     

    Har ingen erfaringer med Health Workers, men uniformene fra nsplf er helt ålreite og billige :)

  5. Hei :)

     

    Spl. uniform/antrekk får du ikke av skolen, noe du må skaffe deg selv. Når du starter på skolen til høsten vil du få muligheten til å melde deg inn i Norsk Sykepleierforbund, og der vil du få kjøpe uniformen til en helt ålreit pris. Man trenger ikke noe fancy under øvingspostene, og når du er i praksis vil du ved nesten alle tilfeller bli bedt om å bruke klær fra praksisstedet, og ikke dine egene.

     

    Kan anbefale deg og kjøpe den lomma man putter i drakta til å ha penner i, et søsterur(da du ikke får ha på deg smykker eller klokker når man er i praksis) og eventuelt andre gadgets du kunne tenke deg å ha stuffa ned i pennholderen. Du må også ha et skilt der det står ditt navn og at du er sykepleierstudent :)

     

    Skal du starte på kjeller eller pilestredet? :)

  6. Heisann. Jeg skal flytte nå i starten av mars, og må se meg om etter gode og pålitelige nett og tv leverandører. minuset er at vi som skal bo i leiligheten er studenter og ikke har råd til maks hastighet hos telenor for å si det slik.

     

    Har sett på Canal digital osv, men det virker som at det blir bakt inn en del kostnader når man velger å kjøpe både internett og TV av samme selskap.

     

    er det noen som vet om billige og gode leverandører?

     

    vi trenger ganske grei hastighet, så noe i 70/10 MBPS er å foretrekke.

     

    noen med forslag? :)

     

     

    -iKent

  7. Heisann, jeg var flink nok til å legge igjen min transformer pad litt for synlig på skolen, og noen bestemte seg for å trolle med meg(noen jeg kjenner), og trykket inn kodemønsteret på paden feil 15 ganger, slik at den krever at du logger inn med brukernavn og passord på google kontoen din. Da jeg prøver å gjenopprette kodemønsteret på denne måten, så får jeg flittig beskjed fra padda om at jeg skriver inn feil brukernavn, eller feil passord, som er et kjent problem med android og kodemønsteret.

     

    Problemet mitt nå er at jeg ikke får hard-resatt den. Har googlet en del, men finner ingen løsninger annet enn å legge inn fake os osv, så lurer på om det er noen her som har løsning på å hard-resette padda uten å legge inn nye oser og rom's.

     

    All hjelp/guiding på hvordan jeg kan få hard-resatt padda uten å sende den inn til komplett, mottas med hjelp :D &--#60;3

     

    -Kent

     

     

    Edit: kan nevnes at jeg har testa å starte den med å holde vol - knappen inne, og alle 3 valgmulighetene etter dette, hvor 2 av den bare cold-booter padda, og den siste gir meg en død android kis på bakken med en rød varseltrekant over.

  8. Ja, har til nå gjort det har lagt om så jeg spiser mye egg og fisk, og kylling samt rent rødt kjøtt, og supplerer med proteinshakes i proteinfattige måltider opptil 3 ganger om dagen, har også begynt med styrketrening før svømming(ca. 40-50 minutter med styrketrening) og ca. en time svømming i en økt, 3 ganger i uka, og når jeg har overskudd i dagene mellom så sykler jeg :)

  9. Jo, men igjen, er som sakt ikke ute etter å fly der 5 ganger i uka for å bygge meg opp til en maskin, er ute etter normal frisk helse, så joda, det kan være greit med styrketreninga, men jeg er fortsatt større fan av svømming og sykling :p

     

    Har aldri drevet aktivt med styrketrening, så der er jeg veeeldig blank, og har i grunn bare "normale" muskler, og lite å gå med i utgangspunktet :p

  10. Jo, jeg ser hvor du vill hen, skal se litt på det med styrketrening. Jeg må få en innføring i det:P mulig jeg prøver å få til en time med en PT og ser hvordan det er ^^

     

    Når det kommer til det med å spise mer proteiner og slikt, har blitt fortalt at for å gå ned i vekt, bør man spise masse grønt, og spise "en porsjon" med kjøtt/fisk/fugl. Der en porsjon er 100 gram rent kjøtt, eventuelt 125-150 gram fisk, per middags porsjon. Han som har fortalt bruker en side som heter vektklubb.no og det har fungert for han.

  11. Jojo, jeg skjønner dette, med at det er alt for få kalorier i underskudd, men jeg blir alt for mett av å spise så mye som jeg burde ha gjort. Siden jeg spiser 5 ganger om dagen, så blir det ikke så mye om gangen, men det blir heller oftere, og slik jeg har skjønt, bedre.

     

    På en dag så pleier jeg å få i meg:

     

    Frokost: 1 Spisesje tran, Havregryn med melk og banan( En porsjon havregryn, i en skål med melk og en banan oppi).

    Lunch: 2-4 knekkebrød med pålegg som makrell i tomat, leverpostei, magert kjøttpålegg etc.

    Mellommåltid: Banan, Eple, Gulrot, (1 av hver), samt et glass juice eller melk.

    Middag: Ca. 600Gram stekte wok grønnsaker med ingefær, løk, sopp, hvitløk og soyasaus over(1-2 tskjeer).

    Kveldsmat: 2-3 knekkebrød med pålegg igjen, eller en frukt smoothie, O.L ting som ikke er alt for mye mat i.

     

    Dette er bare et eksempel på hva jeg typisk spiser på en dag.

     

    Jeg har ikke vært "uaktiv" hele livet, har trent tae-kwondo i 9 år, sluttet med dette for ca. 3 år siden, og har alltid likt og svømme, så det var noe jeg holdt på mye med.

     

    Jeg pleide å ha en aktiv hverdag, nå studerer jeg IT, så ender opp forran pcen hele dagen på skolen og har generelt lite bevegelse/mosjon iløpet av en typisk skoledag.

     

    Greia nå er at jeg ikke er noen stor fan av styrketrening, så har lyst til å se hvor mye jeg får gjort med svømming og sykling i starten som aktiviteter. Dersom dere mener at styrketrening er et must så er det vel noe å begynne med, men har i grunn lite lyst til å starte med styrketrening nå. Liker svømminga og syklinga og synes det mosjonerer bra( hva jeg mener personlig). Når jeg svømmer så svømmer jeg som regel mellom 2000-3000 meter om gangen, ikke sprintsvømming men svømming i middels tempo slik at blodpumpa går og jeg kjenner det i armene og beina, med så få stopp og pauser som mulig. klarer som regel de 2-3000 meterne på ca. 2 pauser.

  12. Det eventuelle firmaet du skal havne oss, vil gi deg en søknad som du skal levere til politiet, om å få utvidet politiattest på deg. Jeg fikk et brev fra sjefen som det enkelt og greit stod at de ville ha en politiattest på meg, så jeg skrev under på noen greier i skranken hos politiet og la med brevet jeg fikk av sjefen, og vips. politiattest.

     

    --

     

    Dette med turnus arbeid som vekter i lærlingstiden.. altså, det kommer bortimot 100% ann på arbeidsgiver, men det første året får du bortimot garantert ingen fast turnus, det kan hende du får faste små oppdrag, men du skal som de andre sier her, flyttes hit og dit for å lære bortimot alt.

     

    Du kan alltids yttre ønske til din avdelingsleder om å få turnusarbeide, men sånn det er på de fleste steder(hvertfall i oslo), så er det nå for tiden vanskelig å finne en fast stilling, men arbeid får man hele tiden, bare ikke på det samme stedet. Du bør ha litt erfaring før du starter med turnus arbeide, og du bør ha kjennskap til den type objekter, og du bør ha gjort noe lignende før, du bør ha vist for dine avdelingsledere og områdeledere at den jobben du gjør, gjør du ordentlig, og det pungtet der enkelte vaktselskaper har aldersgrenser på FKS Sentervakthold til 23 år. Dette kan gjelde både sentervakthold, utsatte vakthold(der det kreves erfaring og ordentlige vektere), mobil vekter arbeide, og lignende. Det kan også være kunden som spesifiserer at de kun vil ha vektere som er 23 år ++, da de trenger modene og erfarne mennesker.

     

    Når du skal ha lærlingsperiode, så er det viktig at du både viser interesse, gjør ting ordentlig og har en god holdning og smiler. En vekter i lærlingstiden som nesten klarte å skru av en brannalarm, som går med buksa ned på ræva og presterer å si halla, hva sjeeeeeeraaaa? til kundene på stedet, kan bare forvente enten sparken eller tilsnakk, eventuelt at du bare blir liggende der på papiret og får ta noen ekstraoppdrag i ny og ne.

     

     

    Dette var ikke for å skremme, men med noen år i bransjen så lærer man mye, og ikke minst, man lærer MEST om seg selv :)

  13. Heisann, er en gutt på 20 år som akkurat har tatt tak i helsa, og på alvor tenkt å få den tilbake. Har vært mye om og men det siste året, og alltid sakt at jeg skal starte neste måned, ja right. Fant ut at jeg kan bare drite i å snakke sånn til meg selv, så jeg gikk og kjøpte treningskort hos SiO treningssentre(Domus Athletica etc.) slik jeg gjør det nå, så har jeg satt av 3 dager i uken med svømming på SIO Senteret, også har jeg satt av de resterende dagene til å starte dagen med 40 min- 1time sykling på trimsykkel her hjemme. Har også fått satt opp et kosthold(NORMALT, IKKE DIETTER), der jeg i prinsippet skal få i meg ca. 2500 Kalorier om dagen. Spiser per dags dato ikke brød, kun knekkebrød med rent pålegg. Spiser så lite ris som mulig, spiser ikke potet, pasta eller blandet kjøtt. Altså rent kjøtt og grønnsaker.

     

    Slik det er nå, så har jeg klart å spise ca. 1400 kalorier de dagene jeg ikke svømmer, og ca. 16-1700 Kalorier de dagene jeg svømmer ( Ca. 2 timer på hver svømmeøkt, middels tempo).

     

    Nå har jeg bare holdt på i en uke, så kan ikke si hva jeg har merket av forandringer enda, men jeg merker det på kroppen at den begynner å venne seg til å spise mindre måltider fordelt på 5 måltider om dagen. Jeg prøvde en dag og spise alle 2500 kaloriene, og følte meg rett og slett uvel. Er dette noe som bør gjøres noe med?

     

    Fakta om min kropp:

     

    per nå: ca. 110 KG, 1.88 Høy, en del fett på rygg, bryst, mage, og lår. armer og legger har rimelig lav fettprosent.

     

     

    Er det noen her som har peiling, som kan fortelle meg

    a: hva gjør jeg riktig, hva gjør jeg feil med tanke på kostholdet.

    b: Hva gjør jeg riktig, og hva gjør jeg feil med trening

    og c: er det noe annet jeg burde gjøre i tillegg?

     

    Dette er bare så jeg kan få litt pekepinner på hvor jeg burde stikke nesa hen, og hvordan det burde gjøres :)

     

    Målet mitt er i grunn ikke å gå ned så mange kilo som mulig, målet mitt er å trene av fettet, og bygge normale muskler.

     

    Alle tips taes vel i mot:), så lenge det ikke er slanke dietter av ymse slag, dette skal gjøres på rent normalt kosthold, og ikke piller eller 300 kalorier og en kaffekopp om dagen. Jeg bruker heller 1-2 år på å få en god og fin kropp, enn å bruke 6 månder på en kropp som holder i et halvt år til.

×
×
  • Opprett ny...