Gå til innhold

Christofer91

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Christofer91

  1. Ikke akkurat et svar på noen av spørsmålene deres, men:

     

    Det som er greit å huske på er at det er veeeeldig mange som i de siste årene har studert media og journalistikk i Australia, og Australia som sådan har fått et rykte på seg, ihvertfall i Norge, for å være et litt useriøst sted å studere dette.

    Jeg snakker av erfaring, det er mange andre ting du heller vil bruke tiden din der nede på enn å studere ;)

     

    OK, dette var interessant. Vi har jo ikke bestemt noe, vi har bare diskutert det en del og har sett på mulighetene.

     

    Hvis det du sier er riktig blir det vel uaktuelt for min del (å studere det øvrige). Vil jo ha en bra utdannelse også.

     

    Hva er anbefalt å studere i Australia? Noen tips?

  2. Hei,

     

    Jeg og to kamerater går nå siste året på videregående skole, og ønsker etter hvert å studere i utlandet. Vi har i hovedsak tenkt på Australia, ettersom det oppfyller enkelte kriterier vi har satt.

     

    Vi har søkt litt rundt på nettet, og har funnet en del informasjon. Likevel hadde jeg satt pris på om noen her kunne delt litt om sine erfaringer med å studere i Australia. Dessuten har jeg noen spørsmål jeg gjerne skulle hatt besvart:

     

    - Vi er tre som ønsker å reise sammen. Vi skal ikke nødvendigvis studere det samme - kanskje ikke engang på samme universitet - men å bo i samme by hadde vært en fordel. Det jeg lurer på er om dette vil være problematisk? Er sannsynligheten lav for at vi får til dette?

     

    - Jeg har lest at første semester starter i februar (om ikke annet er nevnt). Søker man på studier i Australia samtidig som vi søker til andre universitet (altså våren 2010 for vår del)?

     

    - Hvordan er det med opptakskrav? To av oss (inkludert meg) har hatt tre år med engelsk på videregående, begge har gode karakterer, mens den tredje kun har hatt ett år. Karaktermessig ligger vi på mellom 4 og 5 i snitt. Mens jeg personlig er "overbevist" om at vi vil komme inn på universiteter i Australia, er de to andre litt mer skeptiske. Er opptakskravene høye? (To av oss skal sannsynligvis studere media og journalistikk; den tredje skal studere IT/teknologi).

     

    Håper på svar. På forhånd takk!

  3. Oslo er sikkert helt grei by men er lei av denne fokuseringen av Norge. Man kan da ikke sammenligne Oslo med NY, Frisco osv...

     

    Faktisk kan du det. Oslo er en av europas raskest voksende byer og er vel -- selv om de fleste prøver å framstille byen mindre enn den faktisk er -- egentlig en "millionby". Se Wikipedia eller SSB.

     

    Uansett, hvordan det er å bo der skal jeg ikke uttale meg noe om.

  4. Er ikke så dreven med å åpne laptops, og da jeg endelig fikk av tastaturet tenkte jeg den tilkoblinga fra hovedkortet til tastaturet var som en vanlig ledning og dro i "sokkelen" (den svarte plastikkbiten som sitter oppå kabelen), og da datt den av. Kabelen ble også løs, men den plastikkbiten ble adskilt fra den (hvis den ikke er det fra før). Er disse hver for seg? Altså, er den biten der for å holde den tynne kabelen på plass eller har jeg ødelagt den nå? :/

     

    Du har ikke odelagt noe. Alle koblingene er laget slik.Det er 2 slike koblinger til der inne. :) Bare merk deg hva som er kontaktsiden på kabelen, så setter du de på plass igjen, og lukker låsen. :) Jeg tenkte det samme først når jeg gjorde det samme. :)

     

    Flott. :) Har prøvd å sette den på igjen, men jeg sliter med å få lukket låsen. Den vil liksom ikke ned på det riktige hakket, blir alltid liggende over "piggene". :/

     

    Edit: Fikk det til, var bare jeg som gjorde det feil... ;P

  5. Er ikke så dreven med å åpne laptops, og da jeg endelig fikk av tastaturet tenkte jeg den tilkoblinga fra hovedkortet til tastaturet var som en vanlig ledning og dro i "sokkelen" (den svarte plastikkbiten som sitter oppå kabelen), og da datt den av. Kabelen ble også løs, men den plastikkbiten ble adskilt fra den (hvis den ikke er det fra før). Er disse hver for seg? Altså, er den biten der for å holde den tynne kabelen på plass eller har jeg ødelagt den nå? :/

  6. Jeg fant ut hvordan tastaturet kom ut.. Nå er det neste del.. :dremel:

     

     

    hehe :p

     

    det er en guide ute på nettet som viser hvordan du demonterer ONE.

    med bilder og hvilke skruer som skal skrues :)

     

    Kan du finne den guiden? Sliter selv med å åpne min... :/

  7. Kanskje veska har gjemt seg :)

     

    Jeg kjøpte min i bangkok, og protection bagen lå i lokket på innsiden av eska. Er visstnok begrenset opplag.

     

    Så begrenset kan det vel ikke være, når det står oppført som medfølgende utstyr hos Acer. Man kan riktig nok også lese at bæreveske også er å få. Ingen big deal, men er utrolig kjekt å ha noe rundt på en sånn som man skal drasse med rundt om. En vanlig lappisveske blir litt teit. Derfor hadde en sånn neopren bag som er akkurat rundt perfekt.

     

    Var borti en gang på en usb disk, at veska var gjemt i en "dobbelt" bunn, og fant den først 2 mnd senere når jeg rev esken i stykker for å hives :p. Da stod det ikke noe om at veske fulgte med, så savna den ikke.

     

    Det står jo som du sier at en "Protection bag" medfølger på Acers nettsider, og da må jo det være tilfellet. Forhåpentligvis.

  8. Bestilte en Acer Aspire One (Linux) jeg også. Virker som en veldig spennende maskin, eneste jeg er usikker på er hvor vanskelig det er å oppgradere minnet? Har en SO-DIMM 1 GB-brikke liggende som jeg kan sette inn, men er usikker på hvordan dette skal gjøres. Må hele maskinen demonteres?

  9. Nå har jeg ikke spilt på en halv uke, og skal ikke uttale meg (har ikke prøvd siste patch) om dette helt sikkert. Men de som avkrefter at ATI-kort har problemer med AoC, tror jeg ikke helt har gjort hjemmeleksa si. Det er/var problemer. Tror fortsatt ikke Funcom har fikset disse.

     

    Bl.a. bruker kortene mindre av GPU-kapasiteten jo lavere settings man bruker, derfor hjelper det lite/ingenting å skru ned grafikken. På maks grafikk bruker mitt fabrikkoverklokka HD 3870 512 MB ca. 30 % GPU-kapasitet. På minimum er dette bare 5-10 %.

  10. Gjelder denne ATI sykdommen alle ATI kort?

     

    2-3 dager siden bestilte jeg "PowerColor Radeon HD 3870X2 1GB GDDR3", surt om vil ligge under 8800GTS 320MB :p

     

    Veldig mange har problemer med HD 3000-serien. Hvorvidt det gjelder ditt kort, vet jeg ikke. Som du ser i denne tråden bruker kortene 5-40 % av GPU-kapasiteten, noe som tyder på dårlig optimalisering. Enten er det FunCom eller ATIs feil, hvis sistnevnte kommer det antakeligvis en driveroppdatering snart. Om det er spillets feil blir det nok også rettet.

  11. Hei, fikk meg et Gigabyte HD Radeon 3870 kort i går, fabrikkoverklokket versjon.

    Det jeg sliter med, og som jeg har lest på andre forum er følgende:

     

    Kjører 1280x1024 med 2AA = 30 FPS i byer

    1024x768 med AA off = 20FPS

     

    Kan det her i det hele tatt være normalt?

    Altså når dette skjer, så endrer jeg litt her å der og så ligger jeg stabilt på 50FPS.

    Så jeg har altså lagt inn Catalyst 8.5 driverne som vistnok skal gi ytelsesforbedring i Conan.

     

    Resten av hw:

    ASUS P5K

    Intel Core2 Duo E6300 @ 2,7ghz

    Crucial Ballistix 8500 2GB

     

    Se litt rundt på forumet før du poster. Det er en post om akkurat det samme. Men ja, ATI sliter voldsomt.

  12. PC-en min er litt eldre en fem år gammel. Kjører GeForce 6600GT som skjermkort smålagger litt i Tortage. Har alt fra 2-15 FPS, værste stede er den store byen man kommer til etter Tortage.Lagger ganske mye der. Skal kjøpe meg kort fra 9000 serien og Quad prosessor, trenger også nye rambrikker jeg har 2 Gig fra før, men det hjelper ikke stort når det er DDR1 minnebrikker.

     

    EDIT:

     

    tror folk at funcom vil komme med patcher som gjør at folk generelt vil få bedre fps?

     

    Selvsagt. Dette er om ikke førsteprioritet, ganske høyt oppe på lista hos FunCom. Spørsmålet er om de klarer det.

    Det er ikke noe spørsmål. Det er klart at de klarer det, snart kommer også DirectX10. Blir nok bedre da skal du se.

     

    Kan hende problemet sitter dypt nedgravd i spillet. Jeg er sikker på at de klarer det, men det kan ta tid.

    Nedgravd og nedgravd. Ting er jo sortert. Men ja det vil ta litt tid å finne ut hva som gjør at ting ikke går som smooth som det skal. Det handler egentlig mest om prioritering.

     

    Du har nok rett. Snakker bare hypotetisk, vet egentlig lite om hvordan FunCom har satt opp spillet og hvor lett det er å fikse feil. :)

  13. PC-en min er litt eldre en fem år gammel. Kjører GeForce 6600GT som skjermkort smålagger litt i Tortage. Har alt fra 2-15 FPS, værste stede er den store byen man kommer til etter Tortage.Lagger ganske mye der. Skal kjøpe meg kort fra 9000 serien og Quad prosessor, trenger også nye rambrikker jeg har 2 Gig fra før, men det hjelper ikke stort når det er DDR1 minnebrikker.

     

    EDIT:

     

    tror folk at funcom vil komme med patcher som gjør at folk generelt vil få bedre fps?

     

    Selvsagt. Dette er om ikke førsteprioritet, ganske høyt oppe på lista hos FunCom. Spørsmålet er om de klarer det.

    Det er ikke noe spørsmål. Det er klart at de klarer det, snart kommer også DirectX10. Blir nok bedre da skal du se.

     

    Kan hende problemet sitter dypt nedgravd i spillet. Jeg er sikker på at de klarer det, men det kan ta tid.

×
×
  • Opprett ny...