Gå til innhold

Mundus

Medlemmer
  • Innlegg

    727
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mundus

  1. Hei. på min MBP 17 så forsvinner skjermbildet (skjermen går i svart) . Programmene som har vært brukt er f.eks Lightroom , eller Safari med video . Har 750 gb ssd og 8 Gb Ram ( det er max) 
    Etter noen sekunder kan jeg få skjermen på igjen, ved å trykke en tast (vanligvis Escape) , men det gjentar seg . Jeg tror det kan være minnerelatert (?) , men ved nærmere sjekk så bruker jeg ikke opp alle 8 Gb når dette skjer. Noen som kan gi meg tips til å etterforske dette ? 

  2. Hvorfor er det ikke noe aktivitet blant Pentaxianere på Foto.no? Det er faktisk noen som ikke er på Facebook av forskjellige grunner. Det hadde vært fint med litt oppdateringer og info der og. Vi er faktisk en del entusiastiske Pentaxianere på Dotn og....

     

    Pande

    Diagnose: Pentaxianer (uhelbredelig)

    Den korte versjonen av en mulig forklaring : Man legger ut et spørsmål, info eller hva som helst angående Pentax på dottn. 2 timer etterpå så er det en canonist og en Pentaxmann som slår hverandre i hodet med gamle argumenter, og de holder gjerne på i 50 innlegg hver. Det er mitt, satt på spissen og veldig subjektive, inntrykk. Jeg for min del holder meg til å lese en og annen tråd, som er interessant , har slutta å kommentere noe som helst der inne. Vi er nesten 450 medlemmer på Faceboka nå, flere som har facebokkonto kun for å være medlem der, noe som er trivelig. Som nevnt i denne tråden også , så er et landstreff i September på kartet.

  3. Det er vel bla IDC (http://www.idc.com/about/about.jsp) som står bak undersøkelsen når det gjelder fakta rundt omsetning og markedsandeler. Så jeg tror nok at fakta er på plasss i så måte. Når det gjelder de økonomiske analysene på bakgrunn av disse fakta, så blir jeg mere usikker på sannsynligheten av utfallet. Fakta er kun historiske, de egner seg ikke til å forfatte sannheten i fremtiden, kun sannsynliggjøre. Men når giganter som Panasonic går på 40% reduksjon i salg , så er det et relativt klart signal om ett eller annet. Slik jeg leser rapporten fra kilden , så virker det som de peker på at satsinga på speilløst er en av årsakene til at det går dårlig. En av grunnene er konkurransen fra mobiler.

    Vel..den som lever får se. Ha ett fortsatt godt nyttår :)

  4. Jeg har sluttet å bruke FB. Vil gjerne sosialisere, prate, se og vise bilder med andre pentaxianere så lenge det ikke er via FB. Gjerne her i denne tråden. Ellers så bruker jeg Pentaxforums litt når det er lanseringer på gang eller jeg har konkrete spørsmål.

    Bare så det er sagt: Det er visst flere som er på Pentaxianere i Norge på fjesboka, og er på Fjesboka kun for det. Nå har vi runda 360 medlemmer , men vi har alltids plass til en til :)

  5. Hei og takk for tilbakemeldinger. Jeg mente at jeg hadde lest i pressemeldingen at kameraet hadde fått forbedret værtetting, men ser at dette ikke stemmer. Det er riktig at det er den samme værtettingen som K-5, takk for informasjonen, jeg skal få rettet opp dette. Når det gjelder luken under kameraet er mitt poeng at dette er det svakeste punktet i værtettingen. Den er ikke veldig vanskelig å ta av, og jeg tror at hvis man er av typen som bruker batterigrep så bør man sørge for at den sitter godt på for å unngå at den mistes. Nå har jeg ikke brukt kameraet med batterigrep eller tatt denne gummiluken mye av og på, men den sitter tross alt på undersiden av kameraet og jeg tror at det finnes bedre løsninger på markedet enn denne.

     

    Hei Paal Harald , jeg bruker K5 og grep og tar denne av og på til tider. Gummikappen sitter svært godt , og lagres i grepet , når grepet er montert. Det er to lepper i gummilappen som sørger for tettingen , de sørger samtidig for at denne sitter svært godt i utsparingen på huset. Når den ligger i lagringsgropa i grepet derimot , så er den løs og lett å ta ut. Men i de tilfeller den ligger der, så er jo grepet montert på huset .

    Når det gjelder kvaliteten på værtettinga som sådan, så er det lett å finne eksempler på dette på f.eks youtube. Jeg er medlem i en gruppe på Facebook ,der medlemmene (300+) er ivrige Pentaxbrukere, og flere av disse har testa dette rimelig intensivt uten at jeg har registrert noen som har fått fuktproblemer. Så du kan stole på det er tett :)

     

    Mvh Amund Oksavik

    • Liker 2
  6. Takk igjen for tips! :) Jeg er fortsatt i tenkeboksen. :) I utgangspunktet hadde jeg jo, som jeg har antydet, planer om å gå for et litt billig speilrefleks i starten, og heller satse på objektiver om jeg syntes det var moro, men merker det er litt lett å bli litt overivrig når man leser en del diverse tester og kommentarer på ulike kameraer. ;)

     

    Skrev det kanskje tidligere, men hadde vel først planer om Nikon D5100 m/18-105 + 70-300mm Tamron som startkamera, men plutselig blandet K-30 seg inn og så koster jo D7000 så å si det samme med 18-105 og da blir det plutselig vanskeligere. ;)

     

    Noen her som har K-5 forresten? Jeg ser jo at det skal være et bedre kamera enn K-30, men at det skal ha en treg autofokus i mørket, noen som har testa det? (Skal prøve å ikke ta med K-5 i vurderinga også altså, er mest nysgjerrig - skal jeg vurdere K-5, så blir det vel fort også K-5 II og K-5 IIs som må tas med i betrakninga også...) :p

    For noen uker siden så kom det en firmwareoppdatering som gjør at K5 -II-IIs har fått en vesentlig bedring i autofokus. Slik jeg forstår det , så har K30 en svært god autofokus allerede. RImelige objektiver får du tak i også , iflg Oladal i forrige innlegg så kan du få de til 45-50% av nyverdi. Det er veldig billig for optikk som er rimelig i utgangspunktet. Inne på facebook har vi en gruppe på snaut 270 medlemmer, der deles brukserfaringer og til en viss grad selges også objektiver mellom medlemmene der.
    • Liker 1
  7. Da jeg er nybegynner på speilrefleks og Pentax(har brukt Panasonic GH-2 og GF-2 speilløs fra før) så har jeg et spørsmål, og det kommer sikkert flere spørsmål etterhvert :)

     

    Jeg har satt kun ett fokuspunkt i midten nå, men kan jo velge enten 9 eller 5 som fokuserer automatisk. Min filosofi er at det er best å benytte ett punkt for da er jeg sikker på at det jeg ønsker å ha i fokus blir i fokus. Men jeg er usikker og trenger litt info fra dere som har erfaring med dette kameraet.

    Jeg bruker den teknikken nesten hele tiden.

    Jeg har lest på pentaxforum at den metoden er den beste på stasjonære ting, men at man på bevegelige ting bør bruke flere fokuspunkter og AF-C. Men i hvilke situasjoner bruker jeg 9 autofokuspunkter vs 5 autofokuspunker da?

    Det er 5 eller 11 punkt du kan velge mellom. Kameraets software vil da automatisk fokusere på det fokuspunktet som har den korteste avstanden. 5 punkt er konsentrert i midten av søkeren , mens 11 punkt avsøker et mye større område. Den vil også (prøve) å fokusere på et objekt som beveger seg . (hvis du holder kameraet helt i ro , og objektet beveger seg )

  8. Ikke for å være frekk Mundus, men det bildet ser ikke bra ut. Mistenker at du har lagret med jpeg for web/high compression eller noe sånt.

     

    Men over til noe annet: Ved bruk av K adapter på Pentax Q så får jeg noe lav kontrast. Jeg tipper at det ikke bare skyldes mindre sensor men også at solblenderen på K-objektivet er tilpasset en mye videre synsvinkel enn det som havner på den lille sensoren. Har dere noen tips til hvor jeg får tak i "lengre" solblender, eller egnet papir for å klippe til en solblender selv? Etter oppskrift.

    Mulig at det fikk seg en kilevink når jeg lasta opp ett digert bilde her :) Og heftig redigert i LR for å få fram dritten :)
  9. Noen som vet om en god fish-eye linse til Pentax K-r til en rimelig penge? Kommer til å bli brukt mest til å ta bilder av skateboarding.

     

    Pentax har sin DA10-17 som ved 10mm gir 180 grader bildevinkel. Den er ekstremt bra, men heller ikke billig. Samyang har en billig fiskeøye, men jeg ville heller satset på en brukt DA10-17

    Med fare for å være pirkete; det er vel diagonalt målt bildevinkel det.

  10. Hei Oladal , kan du ikke legge ut et bilde her som forklarer hva du mener ? F.eks et tatt med 300 mm , som da ikke er så skarpt som du mener det burde være. Og gjerne også et av de som er verdenskjent ?

    *Edit: legger ved en link angående hvor fornøyd de forskjellige brukergruppene er

    http://www.sacbee.com/2012/06/28/4596652/jd-power-and-associates-reports.html

  11. Jeg setter mitt kamera på stativ, finner noe i passe avstand å fokusere på (kun senterpunkt) , som er så stort at det er garantert å dekke dette punktet.

    Deretter fokuserer jeg på uendelig (manuelt) før jeg bruker autofokus på punktet. SÅ slår jeg på liveview , og fokuserer mens jeg ser på fokuseringsingen på objektivet.

    Flytter denne seg , så gjentar jeg operasjonen, med variasjon på hvor jeg fokuserer manuelt . Hvis tendensen fortsatt er at fokusering gjennom søker og liveview er forskjellig , justerer jeg fokus i menyen. Dette gjentas til at det ikke er forskjell på disse to metodene.

     

    Dette har jeg gjort med alle mine objektiv , til og med DA 15mm f.4.0 , som har en slik dybdeskarphet at det er vanskeilg å gjøre dette på noen annen måte. Og det VAR stor forskjell på de forskjellige objektivene. Men ikke nå lenger :)

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...