Gå til innhold

Jethrotulling

Medlemmer
  • Innlegg

    971
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jethrotulling

  1. Jeg kom til å knuse skjermen på min 6 måneder gamle Acer Aspire 3810TZ. Dette går ikke som garantisak, så jeg må finansiere reparasjon selv. Er dette noe man ganske greit kan gjøre selv? Jeg har funnet en skjerm på Amazon. Er dette riktig skjerm? Kan noen gi en dummies-forklaring på hvordan man eventuelt bytter skjerm - eller er det greiest å sende inn til profesjonell reperatør?

  2. Det er det som er så flott med Kunnskapsløftet. Det er kun sluttkompetansen som har noe å si. Særlig i fag med tentamen er dette greit, for da kan du bevise at du faktisk kan det du skulle kunne, selv om du ikke kunne det ved kapittelprøvene.

     

    Legg likevel merke til at det ikke er meningen at all vekt skal bli lagt på en avsluttende prøve. Sånn var det i min matteklasse i fjor. Mange i klassen min fikk stort sett bare femmere og seksere på kapittelprøver og så fikk de 3 på tentamen, og endte opp med 3 i boka. Det sier seg selv at det blir feil.

     

    Lykke til med fagene. Du burde ha gode muligheter til å forbedre deg karaktermessig :D

  3. Standpunktvurdering skal gi informasjon om den kompetansen eleven har oppnådd i faget ved avslutningen av opplæringen (§§ 3-3, 4-4 i forskrift til opplæringslova og privatskolelova).

     

    Standpunktkarakteren skal ikke være noe ”gjennomsnitt” av tidligere terminkarakterer eller prøvekarakterer, men skal relateres til elevens kompetanse i faget på det tidspunktet standpunktkarakteren fastsettes (§§ 3-7, 4-6, 4-7 i forskrift til opplæringslova).

     

    Standpunktkarakteren skal uttrykke elevens mestring i forhold til de samlede kompetansemålene i faget. Dette betyr at det i de fleste fag ikke kan legges avgjørende vekt på en enkelt prøve. En prøve som bare måler deler av elevens kompetanse i faget vil ikke være et tilstrekkelig grunnlag for å vurdere elevens samlede kompetanse i faget. Standpunktvurderingen må ta utgangspunkt i et bredt vurderingsgrunnlag. Gjennom underveisvurdering får lærer og elev kunnskap om elevens faglige progresjon og det kompetansenivået som eleven har oppnådd ved avslutningen av opplæringen.

     

    Om du kan bevise overfor lærer at du har kompetanse som står til 6 på slutten av 2. termin, har treeren i 1. termin ingenting å si.

  4. Jeg må ha minst to realfag uansett, og ingen av dem er over middels relevante for en samfunnsfaglig høyere utdannelse. Det er det som gjør valget litt vanskelig.

     

    Jeg er forøvrig litt oppgitt over det faktum at om man tar realfag på vgs, stiller sterkere i til alle studier, stuiepoengmessig sett, enn om man hadde tatt samfunnsfag eller språkfag. Dessuten står man fritt til å velge mellom alle studier man vil, i motsetning til ved andre fagvalg på vgs. Jeg var ganske sikker på å studere noe samfunnsfaglig allerede før vgs, men valgte realfag fordi jeg ikke er særlig faglig svakere i det, og for å holde mulighetene åpne for å ombestemme seg.

  5. Hverken mamma eller pappa er på facebook, men jeg har lagt til både søskenbarn, tanter og onkler som har addet meg. Jeg har begrenset alt av tilganger som går an på dem. Ikke at jeg gjør noe som jeg ikke vil at de skal se, men det handler om å ha tryggheten om at man kan ha et sosialt liv som ikke alt og alle har innsyn i. Litt det samme som argumentet for/mot overvåkningskameraer i det offentlige rom. Man gjør ikke noe galt, men vil helst ikke bli overvåket likevel. Får mamma og pappa seg facebook tviler jeg på at jeg kommer til å legge dem til. Det må isåfall bli etter jeg har flyttet hjemmefra.

  6. Grunnene til at man lærer et fag på skolen kan i hovedsak deles i to spørsmål:

     

    1. Er det nyttig for deg i ditt framtidige liv?

    2. Er det nyttig for samfunnet at menneskene i samfunnet har kunnskap om dette?

     

    Alt for mange overser dannelsesaspektet, altså punkt 2. Nynorsk er ikke nødvendigvis så nyttig for deg i et egoistisk perspektiv, men nynorsk er en kulturell særegenhet ved det norske språket som det er verdt å ta vare på. Ihvertfall er dette mye av grunnen til at man lærer det i skolen.

  7. Jeg kan selvfølgelig ikke utelukke helt at jeg tar noe økonomi, så sånn sett kan kanskje R2 være litt nyttig. Jeg er bare redd at jeg skal brenne meg på vanskelighetsgraden. Treere er helt uaktuelt, for å si det sånn. Har du tatt FY2? Hvordan er det i forhold til R2 og FY1?

  8. Jeg sitter og funderer på hvilke fag jeg skal ta til neste år (VG3). I år har jeg tatt R1, FY1 KJ1 og internasjonal engelsk. Til neste år har jeg bestemt meg for å ta KJ2 og politikk & menneskerettigheter, men spørsmålet er bare hva det tredje faget skal være. Valget står mellom FY2 og R2. Jeg fikk 5 i R1 og 4 i FY1 til jul, og det gjør valget enda vanskeligere. Jeg synes nemlig fysikken er enklest, men har vært uheldig/gjort det dårlig på prøvene i fysikk.

     

    Jeg sikter meg inn mot statsvitenskap eller noe i den gata etter VGS, og tar ikke realfagene av noen annen grunn enn at jeg har kapasitet og mulighet til å få ekstrapoeng. Jeg trenger altså ikke noen av realfagene i den videre utdanningen, men må ha et andre realfag i tillegg til kjemien for å få realfagspoeng.

     

    Er R2 mye vanskeligere enn FY2? Begge gir 1 ekstrapoeng, og jeg klarer ikke bestemme meg for hvilket av dem jeg skal velge. Er det noen som har erfaringer med begge og kan gi meg råd?

  9. I håp om litt mer aktivitet i tråden legger ut et par nye album i tillegg til de jeg allerede har lagt ut. Noe drit, noe bra.

     

    Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare

    Lou Bega - Ladies and Gentlemen

    David Bowie - Low

    Green Day - American Idiot

    Ice - Ice

    Kent - Vapen & Ammunition

    Linkin Park - Hybrid Theory

    Muse - Supermassive Black Hole

    Paperboys - No Cure for Life

    Paperboys - The Great Escape

    Spritneybears - A Night at Spritney Mansion

     

    Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor

    Camel – The Snow Goose

    The Darkness – Permission to Land

    Miles Davis – Porgy and Bess

    Miles Davis – Sketches of Spain

    Miles Davis – Kind of Blue

    The Flaming Lips – At War with the Mystics

    Gluecifer – Automatic Thrill

    Gorillaz – Gorillaz

    Iggy Pop – The Idiot

    Led Zeppelin – III

    Led Zeppelin – Mothership

    The Mars Volta – De-Loused in the Comatorium

    MC5 – Kick Out The Jams

    Metallica – Master of Puppets

    The Shins – Wincing the Night Away

    Span – Mass Distraction

    Travis – Singles

    The Velvet Underground – The Velvet Underground & Nico

    The White Stripes – Elephant

    The Who – Sell Out

    Yes – Relayer

  10. Hva tror dere sjangsen er for at denne karen faktisk er Nord-Koreaner?

     

     

     

    You're now chatting with a random stranger. Say hi!

    Stranger: 春哥纯爷们

    Stranger: 恩,使得

    Stranger: 是的

    You: ok

    You: fine

    You: chinese?

    Stranger: 虾米对虾米哦

    Stranger: 不对

    You: good to know

    Stranger: 太阳文

    Stranger: 恩恩, 我也是

    You: yeye

    Stranger: 很黄,很暴力

    You: what is china like?

    Stranger: im from korea

    You: close enough

    You: what is korea like?

    Stranger: its like hell

    Stranger: u can kill anyone u want

    You: not good

    You: south korea?

    Stranger: north

    You: north korea?

    You: cool

    Stranger: haha... cool?

    You: I thought pages like this were sensored in north korea

    You: no

    You: just ... interesting

    Stranger: we use proxys...

    You: I have never talked to anyone from north korea before

    Stranger: hehe

    You: really. this is very interesting. is it true everything you hear in western media about north korea?

    Stranger: the media is fuked

    Stranger: u cant even bring a camera into most places

    Stranger: and u think the media is telling the truth

    You: me?

    Stranger: oh fuk

    Stranger: police

    Stranger: gtg

    You: really?

    Your conversational partner has disconnected.

     

×
×
  • Opprett ny...