Gå til innhold

kbsb

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kbsb

  1.  

    Kommunen kan starte på prosessen for fravikelse straks du misligholder husleiebetalingen.

    Det er jo ikke snakk om mislighold av husleiebetaling, men utløp av avtalt leietid.

     

     

    Så ikke den posten.

     

    Ved tidsbegrenset kontrakt må utleier sende leietaker en flytteoppfordring, senest innen 3 måneder etter utløpt leietid. Dette kan også gjøres før kontrakten utløper.

    Flytteoppfordringen kan kombineres med varsel i hht. tvangsfullbyrdelsesloven § 4-18, men må da sendes etter leietiden har utløpt.

     

    Uansett vil det nok være en fordel å søke dialog med kommunen (utleieren), for å søke løsning. Kommunen ønsker sjelden gjennomføre fravikelser.

  2. For å begjære fravikelse må det foreligge et tvangsgrunnlag, som oftest er dette pga misligholdt husleie og da er husleiekontrakten tvangsgrunnlaget (forutsatt denne inneholder vedtakelse om fravikelse).

     

    Du sier det er en tvangssalgsprosess i gang, slik at da skal dette til tingretten. Denne vil i så fall avsi kjennelse om tvangssalg og denne prosessen påbegynnes. Dersom saksøkte ikke bistår medhjelper med tvangssalget kan det begjæres fravikelse. Som oftest fordrer dette enda en kjennelse fra tingretten om akkurat dette. Kjennelsen tas da med til namsmannen som vil beramme og gjennomføre fravikelse.

    En tvangssalgs prosess kan ta endel tid.

     

    Dersom forholdene er tilstede kan det begjæres midlertidig forføyning. Dersom tingretten finner vilkårene for dette oppfyllt avsies det kjennelse som tas med til namsmannen for gjennomføring.

  3. Kommunen kan starte på prosessen for fravikelse straks du misligholder husleiebetalingen. Men, dette er en prosess som tar noe tid så det vil ikke skje umiddelbart. Se https://www.politi.no/tjenester/tvangsfullbyrdelse/krav_pa_annet_enn_penger/fravikelse_utkastelse/ for ytterligere opplysninger om prosessen.

    Erfaringsmessig lønner det seg å gå i dialog med utleier snarest mulig, særlig om det er økonomiske problemer av midlertidig karakter.

  4. Straks leie har forfalt og denne ikke er betalt kan du sende leietaker varsel i hht. tvangsfullbyrdelsesloven § 4-18. Benytt standard skjema her da det er noen krav til utformingen av varselet; https://www.politi.no/tjenester/tvangsfullbyrdelse/krav_pa_annet_enn_penger/fravikelse_utkastelse/Tema_121.xhtml

     

    Dersom leien ikke er betalt ved utløp av den frist som settes i varselet kan du oversende saken til namsmannen.

     

    Hvor lang tid det tar hos namsmannen avhenger av saksmengden hos namsmannen. Ved begjæring om fravikelse på bakgrunn av ubetalt husleie vil namsmannen registrere inn begjæringen og forelegge denne for leietaker med frist på to uker til å uttale seg. Deretter avgjør namsmannen om saken skal gjennomføres. Hvis så berammes forretningen og partene varsles om tid og sted for forretningen.

    Fravikelsen gjennomføres og videre saksgang avhenger av hva som gjenstår i boligen. Dersom boligen er tom, eller gjenværende anses for å være skrot, vil du få tilbake råderett over boligen. Dersom det gjenstår løsøre vil det påløpe noen frister for leietaker til å hente dette (se tidl. innlegg).

    Fra mislighold oppstår til fravikelse gjennomføres du får tilbake råderett over boligen vil det fort ta 1-2 måneder og gjerne noe lenger.

     

    For begjæring om fravikelse påløper kr 1806,- i rettsgebyr. Dersom saken går til gjennomføring påløper ytterligere kr 1720,-. Totalt kr 3526,-.

    Regningen sendes saksøker. Kravet pålegges leietaker å erstatte slik at dette vil utgjøre en del av det økonomiske kravet mot leietaker.

  5. Det er forskjellig hvordan oppbevaring av nøkkel og opplåsing praktiseres. Hvor langt du skal måtte strekke deg for opplåsing for tidligere leietaker bør du forhøre deg med hos din aktuell namsmann.

     

    Uansett, de første 14 dagene har leietaker adgang til å hente tingene sine kostnadsfritt. Etter

    utløp av denne frist vil det gis en ny frist.
    Etter utløp av først frist vil du kunne kreve dekket påløpte kostnader før eiendeler utleveres (som regel er dette da leie for den tiden det har stått lagret regnet fra da namsmannen stengte boligen).

    Du kan ikke gjøre noe med tingene enda. Dersom saksøkte ikke henter tingene sine innen utløp av siste frist vil namsmannen beslutte tingene solgt eller kastet.

     

    Du kan finne mer informasjon her:

    https://www.politi.no/tjenester/tvangsfullbyrdelse/krav_pa_annet_enn_penger/fravikelse_utkastelse/

    Utestående husleie vil du måtte forfølge som en egen sak, dette vil ikke være en del av fravikelsen (bortsett fra dersom leietaker ønsker å gjøre opp kravet før namsmannen stenger boligen). Du kan enten sende saken direkte til namsmannen som et fakturakrav eller gå om forliksrådet/husleietvist utvalget for å få en dom på kravet først.

    Les mer her: https://www.politi.no/tjenester/tvangsfullbyrdelse/utlegg/

    Full oversikt over kravet har du først når fravikelsen er endelig gjennomført. Så det vil nok ikke være hensiktsmessig å påbegynne denne prosessen enda.

  6. Så på House (tv-serien) og der var det en episode hvor en var blitt voldtatt og da blitt gravid. Hun ønsket da ikke å ta abort da hun av prinsipp var imot abort.

    Det jeg da kom til å tenke på var hva hvis barnets far (voldtektsmannen) etter fødselen ønsker foreldrerett.

     

    Rent bortsett fra de moralske og filosofiske sidene ved dette - hvordan stiller det seg juridisk? Er det mulig at han vil bli tilkjent dette? Og hvordan ser retten på barnets eventuelle rett til samvær og bli kjent med sin biologiske far?

  7. Så at Fotovideo skal ha en liten sommermesse nå og har en tid tenkt på å investere i et speilreflekskamera (digitalt). Ønsker mere muligheter og kvalitet en det vi hittil har fått med kompaktkamera.

     

    Noen formeninger om de kamerapakkene de tilbyr under sommermessen? Canon 450D, Nikon D60 og Nikon D90?

    Fotovideo messetilbud PDF (pakke tilbud på side 9)

     

    Har hovedsakelig brukt Canon til nå, og vært fornøyd med det. Men ser D90 har muligheter for videoopptak også (til en viss grad). Og da kunne man kvitte seg med DV kameraet kanskje (benyttes stort sett bare til å filme ungene ved ulike anledinger så har ikke altfor store krav til videofunksjon)

  8. det var ikke flag eller noe i den. det var en rod / hvit sirkel med hull i mitden.

    og jeg hadde jo sett om det hang en person i den da .

    og krabetein kommer vanlig vis ikke flytende bortover.

     

    Høres ikke ut som noen "offisiell" bøye det der.

    Dykkeren skulle, for andre og for sin egen del, ha brukt en bøye med ett av de flaggene som Alinoe postet bilde av. Og da fortrinnsvis det blå og hvite flagget (Signalflagg A). Det røde og hvite flagget er ett "amerikansk" dykkeflagg (for så vidt også et internasjonalt flagg, men er altså ikke det offisielle dykkeflagget her til lands.

     

    Var han aleine? Må ikkje fritidsdykkarar ha med ein "buddy" når dei skal dykke?

     

    Nei, det er ingen slike påbud for fritidsdykkere. Joda, de fleste lærer å dykke iht til buddysystemet, men det er ikke noen regler. Du kan dykke alene eller med 14 andre samtidig, med kjeledress fra felleskjøpet eller tørrdrakt, etc...

  9. Har en PS2 som jeg skulle ha satt inn en Matrix Infinity chip i og har lett etter aktuelle selgere/installatører.

    Har også vurdert å kjøpe en ferdig moddet PS2 bare - det burde jo være flere som nå ikke bruker sine PS2 lenger skulle man tro. Tittet på finn.no en stund men uten å finne noe så langt.

     

    Spørsmålene blir da;

     

    - noen som kan anbefale noen selgere/installatører av Matrix Infinity? Og da fortrinnsvis ikke så langt unna Oslo/Drammens området.

     

    - noen som vet om noen andre nettsteder hvor man kan finne moddete PS2'r for salg (brukte)?

  10. Mitt faderlige opphav har behov for en ny mobil telefon med følgende bruksområder:

     

    - ringe

    - sms

    - mms (fordel, ikke nødvendig)

    - synkronisere kalender og helst også mail fra både pc (jobben - viktigst) og mac (hjemme)

     

    Brukervennlighet er en fordel, og gjerne også stor skjerm da man visstnok får litt dårligere syn med alderen....

    Alle andre ting som gps, nettleser, musikk, video etc... er uten interesse og vil aldri

    bli brukt så om telefonen er dårlig, eller ikke har dette så betyr ikke det noe.

     

    Det jeg er usikker på er egentlig synkroniseringen. Hvordan, og om, dette fungerer både mot pc og mac etc.

  11. Forhørte meg med min kone som jobber som skadebehandler på reiseforsikring hva hun mente om saken. Hennes mening:

    Det går frem av vilkårene (Gouda har utenlandske eiere og er noe strengere enn bla. hennes selskap) at denne skaden ikke omfattes av forsikringen. Så hun hadde sannsynligvis avslått den også.

     

    Men, det er en heller uvanlig historie. Med en vennlig og godt skrevet klage, litt god kommunikasjon med saksbehandler så er det mulig at det kan dekkes. I det minste ville min kone ihvertfall foretatt en revurdering.

     

    Bare hold kommunikasjonen saklig, behersket og vennlig. Man kommer mye lenger slik enn med krasse ord, krav, uvennligheter og mas. (sistnevnte er min egen oppfatning - jobber selv bla. med kundeservice innen forsikring)

  12.  

    Jeg ser ikke hvor mye såkalt livserfaring du har. Om du leser hva jeg skrev så ser du at jeg gjorde en antakelse om at du er ung og ikke har barn.

    Denne antakelsen ble ikke særlig svekket av ditt svar som ikke var videre modent og behersket.

     

    Å spørre om noen er tilbakestående, kalle de for idiotj.... og en gjøk, samt forsøk på å virke større og sterkere ved å referere til meg som lillegutt og implisere at du er "mektigere" enn meg, gir ikke ett bilde av en moden, behersket og reflektert person.

     

    Og nei, jeg vet dette forumet ikke består av tenåringer. Alder er for så vidt mer en sinnstilstand enn fysisk alder.

     

     

    Og det var utdannede personer i barnehagene tidligere også.

     

    Og nei det er ikke noe krav om utdanning før folk får barn. Men man er heller ikke nødvendigvis gode foreldre av natur. Det er mange som kunne hatt bruk for ett kurs eller to før de fikk barn. Og noen skulle selvsagt aldri hatt. Men da begir man seg ut på en helt annen diskusjon.

     

    :)

  13. Trenger ikke utdanning for å dulle med noen unger. Lønna burde være på max 150 000 i året....

     

    Kunne brukt mange sterke skjellsord for en slik påstand.....

     

    Vil påstå at dette mildt sagt er en lite gjennomtenkt kommentar. Jeg antar at Robocoop er noe ung og såvist ikke har barn selv.

     

    Barnehagepersonell er, som mange andre viktige yrker i samfunnet dessverre, ett yrke med stort ansvar, stor samfunnspåvirkning men dessverre lav status i form av størrelsen på lønn. Helse-, omsorg- og utdanningspersonell har en enormt viktig oppgave i samfunnet og jeg i hvertfall verdsetter deres innsats mye høyere en yrker som målt i ren lønn ligger mye høyere, f.eks aksjeforvaltere, eiendomsmeglere, selgere.....etc

     

    Når det gjelder barnehagepersonell har de ikke bare ansvaret for det som faktisk er det viktigste i livet for de aller aller fleste; deres barn. De har også en stor rolle i den fysiske og mentale utviklingen hos barna, noe som former de for livet som kommer og for deres rolle i samfunnet senere.

     

    Om ikke på dette stadium i livet, så vil nok Robocoop innse hvilken viktig oppgave de har etterhvert som han får noe mer livserfaring og ikke minst om/når han får barn selv.

     

    (for ordens skyld, jeg er ikke selv ansatt i barnehage eller lignende)

     

     

    Ellers er dette selvfølgelig en tragedie for alle de involverte. Foreldre, barnehagepersonellet og resten av barna i barnehagen.

  14. Ommøblerte litt på soverommet, og det datt noe ned over en telefonkontakt på veggen. Dekslet datt av, og det ser ut til at 3 av 4 ledninger løsnet fra kretskortet.

     

    Som bildet viser så er det kun den grønne ledningen som sitter på enda - i punkt 1 på den øvre raden.

    Hvor skal så da blå, rød og svart ledning festes?

     

    Prøvde å få svar på dette fra telenor uten hell. De videresender alt slikt til sine underleverandører - som heller ikke var til særlig hjelp. De vil jo at jeg skal bestille en montør.

    Jeg har overhodet ikke til hensikt å bestille noen montør. Det eneste jeg trenger å vite er i hvilke punkter de gjenværende ledningene skal festes. En montør ville brukt 20 sekunder på dette, men kostet meg flere hundre kroner.

     

    Dette er det siste punktet på telefonlinjen i huset.

     

     

    Noen som vet hvor de gjenværende ledningene skal festes?

     

     

    post-15276-1199035614_thumb.jpg

  15. Først og fremst ta ikke hans ord for god fisk.

     

    Få først en skriftlig forklaring fra han om hva som har skjedd. Hvordan og hvor det skjedde, når det skjedde og hva som videre ble gjort.

    Videre få bilen på ett verksted du velger og kan stole på og få en vurdering derfra om hva skaden skyldes, dens omfang og videre muligheter for utbedring og kostnader med dette.

     

    Det beste ville jo for deg være at det da dukker opp avvik i kjøpers forklaring opp mot de faktiske skader på bilen og/eller at verkstedet kan fastslå at dette er en feil som skyldes kjøpers bruk/manglende vedlikehold etc.

  16. Har brukt sendregning.no til å fakturere. Har sendt to regninger. Må vel sende en tredje manuellt og varsle om inkasso først.

     

    Googlet raskt og overfladisk på inkasso, og etter det jeg leste så dekkes inkasso omkostningene av skyldner, slik at for meg så koster det ikke noe å sende til inkasso.

    Spørs bare om inkasso byråene bryr seg om en så liten sak da.

  17. Jeg har en hobby som jeg også gjøre noen småpenger på nå og da, og har derfor opprettet ett enkeltmannsforetak til det formålet.

    Jeg har da gjort ett oppdrag for en person, men personen har ikke betalt. Har sendt faktura og purret denne opp. Denne personen har også ett enkeltmannsforetak, og det er dette jeg fakturerer for oppdraget.

     

    Fakturaen er kun på 2000,-. Det er ikke pengene jeg har så mye behov for, men vil ikke la han snike seg unna betalingen på prinsipiellt grunnlag.

     

    Spørsmålet er da, hvordan kan jeg ta dette videre/få han til å betale fakturaen? Hvilke skritt kan/bør jeg ta videre?

  18. Har da en S200 som jeg bruker flittig til å legge inn avtaler og huskelapper. Inntil for noen uker siden så spillte den villig av varslingslyden når den skulle.

    Men så, uten at jeg vet hvorfor, sluttet den med dette.

     

    Har prøvd å bytte varslingslyd, i tilfelle selve lydfilen var årsaken - men uten hell.

     

    Har en "gammel påminnelse" som jeg vanligvis bare velger at den skal påminne meg neste dag, og på denne fungerer fremdeles lyden.

     

    Har prøvd å endre på oppsettene på avtalen/påminnelsene uten hell.

     

     

    Noen forslag til hva som er galt/løsning? :hmm:

  19. Gratulerer med nytt utstyr :)

    Skulle gjerne foretatt den oppgraderingen selv, men den finansielle situasjonen tilatter ikke slike investeringer enda :(

     

     

    Og til Audun, det er overhodet ikke ett dumt spørsmål.

     

    Er ikke kjent med det med å blåse luft ut av ørene. Hvis du kan dette så må du da ha hull i trommehinnen eller lignende? Er absolutt noe jeg ville konferert med en øre- nese- hals spesialist om først, eller fortrinnsvis dykkelege. Kan jo ta en kjapp telefon til haukeland AMK og høre med de, 55 36 45 50. Finner hyggelige og kompetente folk der.

     

    Skulle tro at det i seg selv ikke var til hinder for dykking, men at du er mer eksponert for infeksjoner o.l. Kan jo endog være at dette er en heldig ting for en dykker å ha med tanke på trykk utligningen.

     

    Hvis du undersøker hvordan dette ligger an, så gi gjerne en tilbakemelding her. Jeg vil gjerne vite svaret ihvertfall :cool:

     

     

    Edit: om du kan dykke, så vil anbefale deg å ta ett kurs. Dykking er en fantastisk hobby (og ett yrke for de som ønsker også)

×
×
  • Opprett ny...