Gå til innhold

Shumatsu

Medlemmer
  • Innlegg

    177
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shumatsu

  1. Det er snakk om hvem som PRODUSERER, dvs. det er ingen forskjell hvem som gjør det. Det har ingenting å si.

    dummeste jeg har hørt i dag. intel kan komme til å lage prosessorer på 14nm i år, og masseproduserer allerede på 22. de er best i verden. samsung kommer med 28nm i galaxy 4 om noen uker. det er et ENORMT forsprang. dersom apple får et slikt forsprang betyr det at de kan velge mellom å knuse androidkonkurrentene på størrelse, batterilevetid eller rå ytelse.

    • Liker 1
  2. aldri forstått dette storskjermhysteriet. killer featuren med en mobil er jo at den skal være mobil, dvs så liten at du kan ha den med uten å tenke på det. det er jo så latterlig enkelt å kompensere for skjermstørrelse - det er jo bare å flytte på armen! en 4" skjerm vil fylle samme del av synsfeltet som en 5" ved å flytte den 7.5cm nærmere øyet. (4"/0.3m = 5"/0.375m = 40"/3m, eller 4"/0.4m=5"/0.5m). forskjellen mellom å bruke mobilen på 37cm avstand og 30cm avstand - er altså så liten at man neppe vil tenke på det! vekt og klumpethet derimot, kan ikke like lett kompenseres vekk. man kan heller ikke like lett håndtere en 5" med en hånd som en 4". faktisk er 3.5" å foretrekke. 6 og 7 tommer er så digert at det ikke lengre går an å lure ned i dresslommene uten at det føles unaturlig. jeg håper apple neste gang klarer å dra en iphone som er like tynn og lett som 5.gen ipod touch opp av hatten, og beholde bildekvalitet og batterilevetid.

  3. En spillkonsoll er det ikke like enkelt å "revolusjonere".

    ville ikke veddet på det. på tv og spillkonsollsiden har utviklingen gått tregt. investeringen er stor både for folk og produsent, og oppdateringsfrekvensen er dermed lang for å betale tilbake utviklingskostnadene.

    fjernkontrollen på tv er knapt forandret de siste 30 årene. ps3 kom i 2007. da åpner det seg muligheter for aktører som er vant til raskere takt. la oss si apple fant på en måte å styre grensesnittet på apple tv uten fjernkontroll eller spillkontroller. da hadde du plutselig en ikke ubetydelig mengde casual games og underholdning tilgjengelig for noen skarve hundrelapper, samt en hærskare utviklere som gjerne ville tjene penger. jobs sa visst om tv: "finally cracked it" og med noen patenter her og der http://appleinsider....a_distance.html

    begynner vi å se et mønster. jeg blir for min del ikke overrasket om tv og konsollmarkedet står foran en stor omveltning om kort tid. det er ikke bare apple som tenker hardt om dagen, også intel, ms, google.... om apple klarer å gjenbruke hardware og software fra mobiler og brett har de et svært kraftig springbrett inn i stua.

    • Liker 1
  4. Stemmer nok det. Var nok derfor Nikon ikke klarte å levere nok av D800 da den kom ut.

    :innocent:

    en svale gjør ingen sommer. når profitten i dslrmarkedet er liten nok forsvinner produsentene og man sitter igjen med noe for spesielt interesserte, omtrent som mellomformat og mørkeromsbransjen i dag.

    speilreflekssalget har allerede flatet ut, markedet presses fra mobil og speilløse kamera samtidig.

    la du merke til hvor raskt overgangen fra film til digitalkamera gikk? easy come, easy go.

    hvor ble det av cd? dvdbutikkene? betamax? mellomformat? når forbrukervennlige teknologier blir "gode nok" for folk flest forkastes teknisk overlegne løsninger raskt. kompaktkameraene forsvinner nå som dugg for solen, video likeså. speilrefleks med 35mm sensor er nå omtrent utelukkende for proffene, dslr klarer seg salgsmessig av en grunn, og det er at prisene har rast nedover. sonys kameradivisjon blør, pentax sliter, nikon og canons profitt daler som en stein. canons forecast er ikke optimistisk http://www.businessweek.com/news/2012-10-25/canon-reduces-forecasts-as-smartphones-start-replacing-cameras og imens pepres fotoverdenen med proffer som tar i bruk telefon http://blog.eyeem.com/2013/02/qa-with-ben-lowy/

    • Liker 1
  5. Mobilkameraene er langt unna å erstatte noen som helst kamera for folk flest.

    tvert imot. mobilkameraene har vært gode nok lenge. folk flest er ikke opptatt av detaljer på pikselnivå. de vil ha minner i lite format, som raskt kan ut på facebook eller inn i album. dette har gått kamerabransjen hus forbi, fordi de hører for mye på kameranerdene som sitter oppslukt og studerer piksler på dpreview.com. det er ikke dette foto handler om for folk flest, noe kamerastatistikkene til flickr og facebook avslører så grundig. speilrefleksen er død.

    • Liker 2
  6. Dette er speilrefleks elendig på:

    -putte den i lomma (beste kamera er det som er med)

    -redigere video

    -publisere på facebook

    -sende bilder i tekstmeldinger og facebook

    -videokonferanse

    -vise fotoalbum

    ... The list goes on...

    Det er i det hele tatt ufattelig mye speilrefleksen ikke kan, og derfor kommer bransjen til å krympe til en minimal nisje. Mobilkameraene er nå bedre enn familiekamera med film var til langt ut på to tusentallet. Massemarkedet og profitten er en saga blott.

     

     

    • Liker 1
  7. Folk forventer mer i disse dager. I andre bransjer skjer utviklingen eksponensielt. I TVbransjen øker skjermstørrelsen inkrementelt med noen mm i snitt hvert år.

    Interfacet er lite endret siden 70 tallet, en fjernkontroll med tall. På åttitallet var det vanlig med TV litt under 25", på nittitallet under 30", så flatet det bokstavelig talt ut; folk flest fikk 32" og 40" - TV fikk konkurranse fra mobiler og brett, og folk flest hadde kanskje ikke lyst å allokere mer av stua til en skjerm? Samtidig sitter OLED fabrikantene og lekker ut lokkemidler til media om tapetliknende greier å vise bilder på. Hva om hele vegger kunne dekkes med et høyoppløst skjermbilde? Det er dette vi venter på nå. Da kunne man erstattet den begredelig regntunge utsikten på vestlandet med en valgfri når man ikke satt og så på lottotrekningen. Man kunne latt stua få en naturlig forlengelse inn i stua til de man snakket på skype med. Da snakker vi kvantesprang og noe som sikkert kunne hjulpet psyken til mange. 3D på en 50" er ikke noe å hoppe i taket for. Det er rett og slett kjedelig. Om noen år har vi datakraft nok til å kjøre veggen med tilstrekkelig oppløsning.

    • Liker 3
  8. maken til sutring. kan de ikke bare slutte å selge epleprodukt da. det er en fri verden. og det singler i glasshuset. apple bruker markedsmakten for det den er verdt, på samme måte som teleoperatørene har melket forbrukerne med ublue priser på sms, mms, data i åresvis. de som tror det finnes snille gutter i dette gamet får bare ta seg en pille. google, microsoft, amazon, apple, telenor, ... de er bare ute etter pengene våre alle sammen.

    • Liker 1
  9.  

    http://www.komplett....A0-8720D71DBD87

    Dell 24" LED UltraSharp U2412M

     

    Jeg ser at den ikke har HDMI. Er det noe jeg bør ta i betraktning? Hva skal HDMI på en pc-skjerm være godt for?

     

    Den har usb hub, men bare for 2.0 ikke 3.0. Er vel flisespikkeri fra min side.

     

    Foreløpig er denne mest aktuell. Noen som har bedre forslag på 24"? Eventuelt et sinnsykt bra tips på 22" eller 23". Lavere kan jeg ikke gå i størrelse.

    helt grei skjerm det, du vil ikke spare mange hundrelappene på å gå ned i størrelse med ips panel.

     

    http://http://www.dustinhome.no/product/5010601543/dell-u2212hm-ultrasharp-21-5-wide-tft-led-black/#intcmp=searchProvider_dacsa

     

    du vil lett se pikslene på skjermen med 1920x1200 på en 24" men det er jo ikke verre enn i gamledager...

    og ta for all del 1200 over 1024, høyde er viktig! jeg savner 4:3.

    hdmi vil bare gi deg en ting over dvi, og det er lyd. og siden det ikke er høytalere på de fleste monitorer betyr jo ikke det noe. usb3 kan jo være kjekt ift eksterne disker, men som regel har man det på maskinen og kobler andre duppeditter til skjermen, så som mus, tastatur, minnepenner.

    når det gjelder grafikkort vil omtrent alt som støtter oppløsningen duge til kontorbruk, forskjellene kommer på spill og 3d jobbing, kortene er også forskjellig mht hva de er god på, noen er god på triangler, andre på teksturer, shading etc, og du har et valg av prosessor og minnebuss som også vil være viktig. så les tester som benchmarker det du tror du kommer til å drive mest med hvis dette er viktig. lite trolig du kan se ytelsen ut fra speccen. for 3d kontorbruk vil du ha mye grafikkminne, for spill er ikke dette alt for viktig så lenge du har 1gig eller mer. det jeg ville lagt mest vekt på er støy, de raskeste kortene blir varme, så om du vil ha et stillegående system sjekk strømforbruket. har prosessoren din tdp på feks rundt 50 watt og gpuen det samme kan systemet lett kjøles med luft og vifter. blir det mer må det mer avanserte kjøleteknikker til for å få det stille.

  10. 1. Hvilken størrelse, 24" eller 27". Større blir for dyrt. Også for stort i forhold til hvor langt jeg sitter fra skjermen. Er 24" litt for lite?

    2. Hvilken oppløsning? 1920x1080 eller 2560x1440?

    var jeg deg ville jeg ventet med 27" og 2560x1440. gå for en 21 eller 22" med 1920x1080. da får du mindre pixelstørrelse, og kan fortsatt vise to ting på skjermen samtidig uten mye offer. legg heller litt mer penger i å få en skjerm med skikkelig fargespekter, sortnivå, innstillingsmuligheter i høyden og tilkoblingsmuligheter så som usb etc. på en 24" er pikslene svært tydelige, jeg synes 21" er ok for 1920x1200, har du feks sett en retinaskjerm på en macbook ser 1920x... på alt over 22 latterlig gammeldags ut. 1920x... på en 27" er det bare å glemme med mindre du sitter godt over 1 meter unna skjermen.

     

    sjekk feks ut dell ultrasharp på denne listen

    =92%2844%29&detailId[]=92%281344%29&detailId[]=70%2818|21.9%29&detailId[]=70%2822|24.9%29&detailId[]=2067%2837579%29&detailId[]=2067%2840058%29&detailId[]=2067%285616%29&pg-q=&price_min=&price_max="]http://"https://prisguiden.no/sok?count=20&n=&sort=price&order=asc&sort=price&order=asc&categoryId=29&detailId[]=92%2844%29&detailId[]=92%281344%29&detailId[]=70%2818|21.9%29&detailId[]=70%2822|24.9%29&detailId[]=2067%2837579%29&detailId[]=2067%2840058%29&detailId[]=2067%285616%29&pg-q=&price_min=&price_max="

     

     

    de har gode reguleringsmuligheter, god pris, ips.

     

    3. Og hva med type og Hz?

    gå for en ips variant, helst s-ips. crt baklys kan gi bedre farger enn led. se tester.

     

    Trenger ikke nødvendigvis det beste av det beste. Men når jeg kjøper nytt idag, vil jeg at det skal duge en del år framover.

    du får fantastiske skjermer for under 2000 i dag som var omtrent utenkelig high end for bare få år siden. kommer alltid noe nytt og bedre, så var jeg deg ville jeg ventet med 27" og stor oppløsning til grafikkortene som klarer å drive de skikkelig kommer litt ned i pris.

×
×
  • Opprett ny...