Gå til innhold

Funky-mama

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Funky-mama

  1. Jeg ser at Smart Club selger ukuleler til rundt 200 kroner. Er dette noe å satse på? Jeg spiller flere instrumenter fra før av, så jeg har ingen store planer om å drive med ukulele særlig seriøst, men jeg har litt lyst til å prøve instrumentet for å se om jeg liker det. Blir jeg ukulele-frelst, kan jeg eventuelt kjøpe en bedre og dyrere senere.

  2. Jeg tror Gud har skjegg når han ønsker det. Tross alt er han allmektig, og har åpenbart seg for mennesket på flere forskjellige måter. Blant annet åpenbarte han seg for Moses, i form av en skjeggløs, brennende busk. Men så vidt jeg vet, finnes det ikke noe om at Gud har åpenbart seg med skjegg i verken Koranen eller Bibelen. (Jeg har hverken lest Koranen eller Bibelen.)

  3. Jeg synes The Who-sangen Heaven and Hell beskriver på en veldig god måte hvordan det er i både himmel og helvete.

     

     

    On top of the sky is a place where you go if you've done nothing wrong,

    If you've done nothing wrong.

     

    And down in the ground is a place where you go if you've been a bad boy,

    If you've been a bad boy.

     

    Why can't we have eternal life,

    And never die,

    Never die?

    In the place up above you grow feather wings and you fly round and round,

    With a harp singing hymns.

     

    And down in the ground you grow horns and a tail and you carry a fork,

    And moan and wail.

     

    Why can't we have eternal life, And never die,

     

    Never die?

     

    Hvis en synes sangteksten gir et noe oversimplifisert bilde av disse stedene, finnes det en mer fyldig beskrivelse av de forskjellige religionenes syn på himmel og helveteWikipedia.

  4. Det var det eneste argumentet du kom med, at det var det første albumet som ble ansett som et rocke-konseptalbum, etter at begrunnelsen fra redaksjonen kom. Det er flere her som savner album og uttrykker dette savnet, men artikkelen er allerede skrevet - hvorfor dvele sånn ved det? Om et album er et 'must' eller ei, er jo høyst subjektivt og opp til dem som skriver, syns du ikke?

     

    Hvis du anser saklighet som spydighet, er det nok ikke så mye mer jeg kan gjøre for deg.

    Jeg anser ikke saklighet som spydighet, men jeg anså, i dette tilfellet, din saklighet som en saklighet skrevet i en bevisst spydig tone. Og nei, mitt mål var ikke å få artikkelen omskrevet. Jeg liker bare å kverulere litt.

  5. "Nøkkeltale?"

    Dere bruker vel oversettelser som "Ord" (Word), "Kraftpoeng" (PowerPoint) og "Overgå" (Excel) og da regner jeg med?

     

    Hadde vært allright om Apple begynte å tenke litt på ZFS etterhvert.

    En viktig forskjell mellom dine eksempler og "nøkkeltale" er at mens dine eksempler er produktnavn, er ikke ordet "keynote" nødvendigvis et produktnavn. Hadde artikkelforfatteren derimot snakket om Steve Jobs' Keynote-presentasjon (med Apples presentasjonsprogram Keynote), hadde det derimot vært feil å skrive "nøkkeltale". Altså, det hadde vært riktig å oversette det engelske ordet excel til overgå, men ikke produktnavnet Excel til overgå. Jeg er likevel enig at "nøkkeltale" er en dårlig oversettelse av ordet.

  6. Det er et konseptalbum ja, men mange i redaksjonen holder The Who for å være litt oppskrytt og ingen ville virkelig ha de med på lista så da faller de ut ;)

    Er klar over at de ofte figurerer på slike lister med enten Tommy eller Quadrophenia.

    Nå er jo Tommy regnet for å være rockens første ordentlige konseptalbum (hvis man da ikke ser på Sgt. Pepper's som ordentlig), og bør derfor være et must. Men så er jo kanskje deres mening med en slik liste å tilføye folket noe nytt, i stedet for å gi dem det samme gamle om igjen?

  7. Nynorsk? Det er ingen som snakker nynorsk igrunn. Regner med det ikke er verdens vakreste skriftspråk vi snakker om her. Men går vel ut ifra at dere mener en eller annen dialekt av norsk.

    Nei, jeg mener skriftspråket nynorsk, og så vidt jeg vet, er det heller ingen regel som tilsier at man ikke kan ha med skriftspråk.

×
×
  • Opprett ny...