Gå til innhold

Mydog

Medlemmer
  • Innlegg

    3 356
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mydog

  1. Sjørøver skrev (9 minutter siden):

    Det åpenbare er å gi bort. Jeg hadde tenkt å kaste noe utstyr fra 2008ish, men la det ut gratis på finn. Kom noen å bydde meg 500 om jeg kunne pakke det inn å sende det. 

    Skjermkortene er vel fra 2010 og 2011 mens HK er noe nyere. Har fortsatt 8-9 store flytteesker med PC- og kjøleutstyr + 5 kabinett som må ryddes. Spm er om det er verdt jobben med å gi det bort mot å kaste det

  2. Jeg har endel veldig gamle komponenter jeg vil kvitte meg med, som skjermkort hovekort, minnebrikke og CPU. Spm er om det noen vits i å prøve å gi det bort eller skal jeg kaste det?

    Skjermkort som jeg vil bli kvitt er: 2 stk HD7970 med EK vannblokk, 1 stk HD6970

    Asus Crosshair VI Hero hovekort med prossesor og minnebrikker

    Div DDR4 minne 2 sett av 4x4 GB og ett sett DDR3 3x2 GB

    Kast eller gi bort?

     

    Rydder i masse gammelt utstyr så det er mye mer, også vannkjølingsutstyr.

  3. La ikke merke til at det stod minus 102 grader... Det var kaldt ja.

    Er på jobb og vanskelig å få med seg alt når man bare er innom et lite øyeblikk i pausen.

    om det er minus 102 grader så bruker han ikke LN2 men Helium, LN2 går vel ikke lavere enn til minus 90-95C. Det er min erfaring i hvertfall, har aldri kommet lenger ned enn minus 92-93C når jeg har klokket med LN2.

  4. vurderer å handle haswell 5820K, ser Asus har noe som heter OC socket, hvor de har lagt til flere pins i socket sin, noen mener det er så mye som 6% mer å hente i overklokking og mere stabilitet på volt, er dette noe salgstriks som Asus har eller er det legit, kan man forvente en økning med OC?

    Det er spesielt på Cache OC det er mye å hente, kan ikke svare for om det er mer å hente på Core

  5.  

     

    Hva er det dere snakker om? I Norge gjelder da norsk reklamasjonsrett! Fordi om MSI har garanti vilkår som sier at du må ha en svigermor som heter Phyllis for at garantien skal gjelde (De kan faktisk gjøre det). Så betyr ikke det at en norsk butikk bare kan glemme norsk reklamasjonsrett. I en rettssak eller FTU/Forbrukerråds sak. Så kan ikke en butikk si at: "Nehei, MSI sier at norsk lov gjelder ikke hvis kunden har tatt på emballasjen med fettete fingre." (Igjen, de kan faktisk gjøre dette). En garanti er bare hva produsenten sier de dekker, og de kan ta hvilke forbehold de vil, så lenge det er oppgitt. Men om de tar forbehold som prøver å fjerne noe fra norsk lov. Gjett hva som gjelder da? Jepp, norsk lov.

     

    Det eneste interessante er altså hvorvidt i våre tilfeller norsk forbrukerkjøpslov tillater å bytte kjølemetode på et skjermkort du selv eier. Uten å miste reklamasjonsretten. Jeg tviler svært sterkt på at reklamasjonsretten forsvinner under slikt tilfelle. Det er klart det forsvinner om du leverer et skjermkort med rust eller irr på tilbake. Da har åpenbart ikke vannkjølingen vært så tett som man skulle ønske. Men om alt ser ut som når det kom fra butikk, er det bare å klatte på originalkjøler igjen. Så er det eventuelt opp til butikk å avdekke om det er annet enn utenfra påvirkende kraft som er årsak til at kortet er defekt. Om det skulle bli en sak av noe slikt, og butikken sier at de misstenker at original kjøler har ikke vært i bruk. Så er det bare å vise hvor utrolig enkelt det er å bytte kjøler, så faller det på sin egen urimelighet at det skulle være nok til å ta bort reklamasjonsretten. Et par skruer, og en kontakt til viftene. Ja, det høres jo nesten ut som en umulig oppgave! :p

     

    Joda det er Norsk lov som gjelder, vi er nok klar over det.

    Produsent kan også ha garantier som går utover Norsk lov, så produsenten betingelser er ikke uvesentlig i flere sammenhenger.

     

    Så det er altså greit og bryte betingelsene for garantier og reklamasjon så lenge salgs stedet ikke kan bevise at dette er gjort?

     

     

    Dersom en produsent har en garanti som lover mindre enn det du allerede har som en lovfestet rettighet i Norge, så er det vel per definisjon ikke engang å regne som en garanti. Men man kan komme i en situasjon der en komponent er dekket av produsentens garanti i 10 år, og så miste den garantien på grunn av at man ikke overholder garantivilkårene. Da kunne man hatt reklamasjonsrett/garanti i de første 5 år, og så 5 år uten reklamasjonsrett men med garanti om man overholder vilkårene. Litt kinkig at man har rett til å bytte til vannkjøling de første fem år i Norge, men ikke de neste fem. :p

     

    Men bare så det er klart; jeg har ikke sagt at det er greit å bryte betingelsene for at norsk lov skal gjelde. Jeg har sagt man kan drite i garantien. I praksis er dette kanskje i noen tilfeller urettferdig overfor utsalgssted. Men vi kan vanskelig ha det på noen annen måte. Blir skjermkortet ødelagt av at man fjerner "Warranty void" klistremerket? Nei. Og jeg har sett dem med så dårlig klister at de ramler av av seg selv. Det er opp til en selv å ha moral nok til å ikke sende inn ting på reklamasjon som du vet hadde fungert fint om det ikke var for at du "tuklet" med det. Om slik moral ikke er tilstede, så må utsalgssted bevise at det er slik det har seg for at de skal kunne nekte å gi deg et nytt kort, eller pengene tilbake. Heldigvis, hvis ikke hadde det vært mange med reelle krav som hadde sittet med skjegget i postkassen..

     

    Når det gjelder custom ROM og overvolting ser jeg på det som medaljens bakside. Jeg vil tro det er en haug av kort som har tatt kvelden nettopp på grunn av slikt, og jeg tipper de fleste av dem er urettmessig erstattet på reklamasjonsretten...

     

     

    Mulig du har rett men jeg har aldri opplevd at ett kort har tatt kvelden ved overvolting eller custom ROM, har hatt noen kort som har tatt kvelden over tid men det er pga ren slitasje antar jeg. Om du klarer å få feil på flash av ROM og ikke har ett kort nr 2 så sliter man men det skjer svært sjeldent.

     

    Ja man KAN være uheldig/klønete og ødelegge ett kort når man setter på vannblokk da er det opp til den enkeltes moral om de vil prøve seg

  6.  

     

    ...men hvordan stiller kjøpsloven seg mtp. overklokking? Jeg vil påstå at langt på vei de fleste med vannkjøling kjører med custom bios og/eller overklokk over hva produsenten garanterer.

     

    En annen ting å tenke på er at jeg vil påstå at ingen av dere - jeg gjentar - INGEN - har antistatisk arbeidsplass tilgjengelig for arbeid på slik elektronikk.

    Jeg lurer heller på hvordan du skal bevise at noen har overklokket.

     

    ...kjøleblokk?

     

    Og har du custom bios ser de nok det ganske greit om de vil...

     

    Derfor kjøper man skjermkort fra produsenter som sier det er ok med tredjepartskjølere og klokking + at kortet har dual bios 

     

    eks: EVGA

     

    En annen ting er at om kortet er dødt og uten fysisk skade når du sender det tilbake så klarer ingen butikker i Norge, så vidt jeg vet, å bevise at det har vært klokket. Så lenge kortet er kjøpt i Norge går garantien/reklamasjonen mot en butikk/nettbutikk som ikke har mulighet til å sjekke om kortet har vært klokket.

    Jeg har selv fjernet slike plomberings klistremerker på skruer for å sette på vannblokk og reklamert på kortet i ettertid uten problem (sender selvfølgelig kortet tilbake med orginal kjøler).

  7.  

     

     

     

    Er døde vifter vanlig? Blant kabinettvifter har jeg ikke hatt en eneste død sålangt, hverken DOA eller annet (med unntak for direkte selvforskyldt skade).

    Har hatt 3-4 kabinettvifter som har stoppet eller begynnt å bråke såpass att de måtte byttes her, tror alle var Thermal Take.

     

    Kan jeg spørre hvorfor du har samme profilbilde som Minhund her på forumet? :)

     

    EDIT: nvm, Var visst deg likevel ^^ :p

     

    Skulle endre visningsnavn til det sammme jeg bruker ellers altså "Mydog" men så ringte tlf og noe gikk galt. Så nå må jeg vente 6 mnd på bytte :hm:

     

    Send en mld til Admin så fikser de det for deg ;)

     

    Det er alt gjort ;)

     

    "Ekstrem" Vannkjøling i 2009 :p

     

    xs1x.jpg

     

    "Ekstrem" Vann ++ kjøling i 2015  :confused:

     

    N2XDVa.jpg

    • Liker 4
  8.  

     

    Er døde vifter vanlig? Blant kabinettvifter har jeg ikke hatt en eneste død sålangt, hverken DOA eller annet (med unntak for direkte selvforskyldt skade).

    Har hatt 3-4 kabinettvifter som har stoppet eller begynnt å bråke såpass att de måtte byttes her, tror alle var Thermal Take.

     

    Kan jeg spørre hvorfor du har samme profilbilde som Minhund her på forumet? :)

     

    EDIT: nvm, Var visst deg likevel ^^ :p

     

    Skulle endre visningsnavn til det sammme jeg bruker ellers altså "Mydog" men så ringte tlf og noe gikk galt. Så nå må jeg vente 6 mnd på bytte :hm:

  9. Hmmm så kan man virkelig degradere cache på disse prosessorene med 1.2v cache volt? Kanskje derfor min gamle 5960X døde da. Den kjørte jeg på 4.0 Ghz cache og 1.2v....  Eller bare helt random?

    Slikt er helt random, du kan få en som er fubar fra dag en og noen kan dø selv på stock volt

  10. Funker adaptive på 125 strap? Hatt mest lykke med 125 strap, men adaptive er litt viktig for meg mtp temps og idle støy. :I

     

    Nei det funker ikke

     

    Må du følge med på skolen gutt, så du ikke må snekre sammen PC'er for oss resten av livet :p

    :rofl:   :rofl:   :rofl:

  11. eLoop viftene på 1300 rpm var latterlige stille. Bare dumt at de ikke blåser ut så mye nok luft til å holde en 120mm radiator på en stabil lav temperatur. Har bestilt nye med 1900 rpm, og håper det gjør susen. 

    Du kan få låne ett par GT 5k rpm vifter av meg  :rofl:

  12. Åssen tapper folk systemet for vann? Jeg trudde jeg var lur når je lagde dette og satt inn en tappekran, åpna krana i dag og res tømmer seg og ingen ting mere :p

    Du må åpne ett annet sted også slik at det kommer luft til, feks reservoar plugg om du har det

    Så må du nok "vugge" kabinettet litt 

  13.  

     

    Hvordan få liv i en litt fjuskete 5960x: Bade den i isopropanol. Den ble ren for å si det slik, og plutselig kom alle pci-e lanes tilbake  :wee:

     

    Det syke var at den så ut til å være veldig ren under før jeg begynte. Data er rare greier gitt! 

    Sølekopp, kjølepastaen skal oppå IHS ikke under CPU  :tease:   :rofl:

     

     

    Det rare er at jeg ikkje har tatt ut cpu på evigheten. Problemet kom da jeg fikk et 3. Titan X. Kanskje noe pasta rant utover kanten når det ble varmere i "hytta" med det siste TX kortet :D

     

    Det er fort gjort og det holder att du har litt på fingrene, trnger ikke være synlig engang ;)

×
×
  • Opprett ny...