Gå til innhold

znicon

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av znicon

  1. Dette kan da umulig stemme at jeg ikke skal kunne kjøre to-tre internett-faner uten noen bakgrunnsprogram påskrudd og jeg får lavt minne advarsel? Dette har ført til flere crasher der hele skrivebordet ender i rødt og nettleseren lukker seg. Denne kjøpte jeg nettopp mtp å kunne bruke flere programmer samtidig og så klarer den ikke engang noen nettfaner samtidig?

  2. Hvilken startmeny? Windows 8 har ingen startmeny. Hvilken meny er det du snakker om?

     

    Shutdown kommandoen starter pc'en til "Advanced Startup Options menu" der du kan velge Sikkermodus. Dersom du starter pc'en til sikkermodus for å sjekke om du har de samme problemene eller ikke, er verdifull informasjon for videre feilsøking.

     

    Starmenyen/ app menyen, kall den realmen hva du vil. Jeg liker den hvertfall ikke.

     

    Men uansett takk for hjelp, jeg brukte en oppskrift jeg fant på google, ser ut til å ha løst problemet.

     

    Method 1: Rebuilding the Icon Cache Database.

    a) Close all folder windows that are currently open.

    b) Launch Task Manager using the CTRL+SHIFT+ESC key sequence, or by running taskmgr.exe.

    c) In the Process tab, right-click on the Explorer.exe process and select End Process.

    d) Click the End process button when asked for confirmation.

    e) From the File menu of Task Manager, select New Task (Run…)

    f) Type CMD.EXE, and click OK

    g) In the Command Prompt window, type the commands one by one and press ENTER after each command:

    CD /d %userprofile%\AppData\Local

    DEL IconCache.db /a

    EXIT

    h) In Task Manager, click File, select New Task (Run…)

    i) Type EXPLORER.EXE, and click OK.

  3. Kjøpte meg nylig en acer aspire v3-571g med windows 8, som jeg forsåvidt er lite fornøyd med også. Som alltid så er touchpadden så følsom at selv et vindpust på maskinen utløse alle hotkeys og hurtigløsninger som åpner og lukker programmer i hytt og pine, men problemet er at skrivebordet ble helt rødt samt at ikonene har forduftet. Går jeg inn på startmenyen er det en stor rød grafiklatt som har lagt seg over deler av appene og jeg har flere ganger fått melding om at minnet er i ferd med å bli oppbrukt i forbindelse med å tatt i bruk flere faner på en gang. Hva er problemet?

     

    SKjermbilder.

     

    http://imgur.com/sA2qZSk

     

    http://imgur.com/3FM5saC

     

    Setter pris på hjelp, gjerne også med forslag til en bedre pc enn denne da jeg vurderer sterkt å reklamere på den.

  4. 15 måneder er for lite.

    Ingen skulle blitt kaldt morder av meg om de hadde drept en av de for å si det sånn.

    18 er kansje litt høyt ja, mer 16 kansje.

     

    Sidestiller du voldtekt med drap? De største seksualforbryterne i samfunet er de som faktisk leverer inn falsk voldtektsanmeldelse.

     

    Og angående barneporno så har du et poeng ts. Det er ikke biologisk feil å ha sex med noen på 14-16 da barn i den alderen allerede er fruktbare. Det er bare samfunnet som sier at dette er feil. Men det er forsåvidt en grei holdning å gi de unge et sikkerhetsnett der, selv om det er biologisk feil.

  5. Jeg syns det er like moralsk forkastelig å eie en hund. Blant annet med hensyn til medmennesker. Hundehårene dere drar med dere hvor enn dere går er en pest og plage for allergikkere. Du har med andre ord ingen høyere verdier enn vanlige mennesker, fordi du er mer opptatt av dyrs behov enn menneskers.

     

    Vel, det er egentlig en litt dårlig eksempel. Jeg mener.. Det er vel moralsk forkastelig for bjørka å blomstre også, hvis det forstyrrer noen, eller? Og ikke skal man synge, kle seg rart eller gjøre ting andre mennesker ikke liker.

    Dette handler ikke om medmennesker, såfremt man ikke anskaffer seg hund ene og alene i det hensikt å gjøre livet jævlig for allergikere. Man kan aldri unngå å gjøre ting en eller annen blir misfornøyd med.

     

    Det er vel akkurat sånn grisebonden tenker også. Kan da aldri gjøre ting uten at noen bli missfornøyde.

  6. De genetiske Skandinavenes forfedre sies å ha kommet til Skandinavia fra dagens Nord-Vest-Russland og gjennom Finland. Likevel er dette kun en av mange teorier.
    Det er ikke teorier som er tatt i løse luften. Dette vet man ved genetiske bevis.

    Sist ved: https://genographic.nationalgeographic.com/...phic/index.html

    "Bevisene" vil jeg kanskje tro på når jeg holder dem i mine egne hender, ser dem med mine egne øyne og selv forstår hva de indikerer. Jeg har veldig liten tillit til alle påståtte sannheter, særlig når sannheten blir påstatt av forskning som blir finansiert av politiske makter som har alt å tjene på en viss sannhet.

     

    Uansett har menneskehetens stamtre ingenting å gjøre med mine meninger rundt de forskjellige menneskerasene. Om den skandinaviske rasen deler store mengder av genetisk historie med slavere; ja vel. Rasene er fortsatt vidt forskjellige den dag idag, og det er alt som har noen betydning.

     

    Du vil aldri kunne bevise at slavere er laverestående i forhold til germanere, derfor er dette en tom påstand som du aldri vil bli tatt seriøst med. Det er noe du har blind faith i, på lik linje med religiøse mennesker.

  7. Det er vanskeligere å produsere grønt enn kjøtt. Da må man også ta hensyn til vær og vind. Plutselig kan en storm ødelegge hele produksjonen. Dyr som forsyner seg av produksjonen.

     

    Men handlet ikke denne tråden om dyr og menneskesyn generelt? Menneske har et helt naturlig syn på dyrene. Nemlig som en ressurs. Du glemmer at mennesket også er en konkurerente art i naturen, og at det faktisk ikke er moralsk forkastelig at vi benytter oss av dyrene.

     

    Trodde ikke du skulle diskutere mer med meg, jeg. ;)

     

    I hele mitt liv har jeg aldri vært borti at det er mangel på grønt, så jeg tror du lager mer problemer enn hva som er reelt her.

     

    Men, jo, tråden handler om menneskets syn og holdning til dyr generelt. Du sitter heller ikke på noen fasit, så selv om du ikke anser det som moralsk forkastelig å anse dyr som en ressurs og at vi dermed benytter oss av dem, så finnes det folk som mener noe annet. Personlig mener jeg det kommer an på hva vi bruker dem til, hvorfor vi gjør det og, ikke minst, hvilke livsforhold dyrene lever under.

     

    Jeg syns det er like moralsk forkastelig å eie en hund. Blant annet med hensyn til medmennesker. Hundehårene dere drar med dere hvor enn dere går er en pest og plage for allergikkere. Du har med andre ord ingen høyere verdier enn vanlige mennesker, fordi du er mer opptatt av dyrs behov enn menneskers.

  8. Om man skulle lagt seg på din pris ville mange familier ikke fått råd til kjøtt, dermed hadde det gått enda mer i ferdigprodukter ala findus f.eks som igjen vil føre til en enda sterke industralisering av kjøttproduksjon. Ikke akkurat noe aktverdig ønske etter min mening. Det må være en balanse mellom pris og kostnad. Derfor kan ikke alle drive slik som det linkes til her (med den lykklige grisen). Som forsåvidt tar bildene kun når grisene går ute.

     

    Alle ville fått mindre råd til kjøtt, ja, noe jeg mener er riktig. Men det er ikke sikkert det ville ført til at man kjøpte mer ferdigprodukter. I hvertfall ikke mer ferdigprodukter som inneholdt kjøtt, da de jo ville vært enda dyrere igjen. Staten kunne jo f.eks subsidiert grønnsaksbønder mer, slik at frukt og grønt ble enda billigere enn det er i dag. Kanskje ville også noen av de som ellers ville blitt grisebønder heller bli grønnsaksbønder, og med økt produksjon av det så ville også prisen antagelig gått ned.

     

    Det er vanskeligere å produsere grønt enn kjøtt. Da må man også ta hensyn til vær og vind. Plutselig kan en storm ødelegge hele produksjonen. Dyr som forsyner seg av produksjonen.

     

    Men handlet ikke denne tråden om dyr og menneskesyn generelt? Menneske har et helt naturlig syn på dyrene. Nemlig som en ressurs. Du glemmer at mennesket også er en konkurerente art i naturen, og at det faktisk ikke er moralsk forkastelig at vi benytter oss av dyrene.

  9. Du kan ikke sidestille det å eie en hund med å eie flere hundre griser. Griser klarer seg heller ikke ute i naturen lenger. De kan heller ikke klare seg på egen hånd uten bondens hjelp.

     

    Og dette vet du svært mye om?

     

    Det er rart da, at jeg har flere gårder rundt her jeg bor, som aldeles fint greier å produsere kjøtt fra griser som går fritt rundt utendørs?

     

    Det er ikke snakk om å slippe dem løs i skogen uten tilsyn, det er snakk om å gi dem et minimum av tilfredsstillelse i forhold til sine naturlige behov.

    Griser er sosiale dyr, de digger å grave, de har behov for å bygge rede. Det får de ikke gjort slik mange behandler dem.

     

    Sjekk www.frilandsgris.no du ;)

     

    Her på Grøstad lever grisene et fullverdig liv med stor grad av frihet. De grynter fritt rundt både ute og inne, og bestemmer selv om de vil ta seg en ettermiddagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter.

     

    Det er å ta vare på grisens naturlige behov.

     

    Dette, derimot, er mer i retning av realiteten rundt om i verden:

     

    name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
    type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>">
    name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
    type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">

    Se filmen hos Youtube

     

    Hvilken av disse formene for hold av gris mener du vi skal støtte?

     

    Greit, den ene medfører lavere produksjon, større kostnader og sånn sett høyere pris til forbrukerne. So what?

    Det er kun snakk om å endre på folks kunstig skapte vaner.

     

     

    Dette er ingen realitet i Norge.

  10. For det første så er det mange urbefolkninger som må spise kjøtt for å overleve. Det må ikke vi. Om vi ikke spiser kyllingvinger så dør vi ikke. Ergo er det ikke snakk om vårt liv over dyrets liv. Det er heller ikke snakk om at vi ikke har redskaper eller kunnskaper nok til ikke å la dyret lide.

     

    Nå handlet ikke denne tråden bare om kjøttindustrien, men vår holdning til dyr generelt. Jeg synes det er forkastelig at dyr skal leve svært unaturlige liv fordi vi i vår egoisme ønsker billig kjøttog billig underholdning. På samme måte synes jeg avl på hundreaser med mange arvelige sykdommer er like forkastelig. Dette er ikke et problem forbeholdt kjøttindustrien, men det er snakk om vår holdning til dyr som gjennomsyrer hele vår kultur. Og jeg mener det er noe grunnleggende feil med den.

     

    Kan du fortelle meg hvorfor urbefolkninger må spise kjøtt, men ikke jeg? Proteiner er viktig for min livsstil og jeg tror ikke du skal fortelle folk hva slags behov de har. Jo, får vi ikke i oss nok kjøtt så dør vi. Så enkelt er det bare. Det skal utrolig mye kostholdskunnskap til om man ikke skal spise kjøtt, det er ikke bare å stappe i seg grønt og tro at det fungerer.

     

    Hunden lever et like "unaturlig liv" for din underholdnings skyld også. En gris har levd med mennesket like lenge som hunden og det er ikke noe mer unaturlig for grisen å leve som oppdrettsdyr enn det er for hunden å leve som din lille underholdningslave. Dette er mitt siste innlegg til deg da du har en overflod av dobbeltmoral.

  11. Vel, znicon, man må også se det litt fra dyrets perspektiv?

     

    Om jeg har en hund, i den forstand av hund som er vanlig nå til dags, så vil den være totalt avhengig av at jeg "innskrenker" dens frihet. Den kan overhodet ikke klare seg på egen hånd, uten min hjelp.

    Nå forutsetter jeg selvfølgelig at jeg har kunnskap og vett til å sørge for at alle hundens behov og hundens velferd blir ivaretatt på en god måte.

     

    Det blir noe helt annet om jeg stenger griser inne i båser i en fjøs, på harde murgulv uten at de får mulighet til å utfolde seg slik det er naturlig for dem.

     

    Det får derimot hunden min gjøre.

     

    Hva er alternative? Nedleggelse av hele oppdrettsnæringen? Eller skal vi slippe dem ut i samlet flokk. Der de får muligheten til å slåss med hverandre og bli underernært. Samler man dem i flokk så vil de konkurere om maten og noen vil ikke overleve. Grunnen til at de ikke får muligheten til å utfolde seg er jo nettopp fordi bonden vil ha kontroll over hvor mye de spiser og at de folder seg skadefrie og sunne.

     

    Du kan ikke sidestille det å eie en hund med å eie flere hundre griser. Griser klarer seg heller ikke ute i naturen lenger. De kan heller ikke klare seg på egen hånd uten bondens hjelp.

  12. Dette er ingen dokumentasjon på at katter vet at musen lider og er redd.

     

    Nei, det faktumet at den forsøker å komme seg vekk og at den lager smertelyder er vel helt uforståelig for katten....Til tross for din dyrekjærlighet ser det ikke ut til at du kan mye om dyr. Takk for praten

     

    Fortsatt ingen dokumentasjon.

     

    Du har ikke sett mange naturdokumentarer skjønner jeg. Men du kan jo google det du som er så opptatt av dem. Jeg har ikke tenkt til å gjøre den jobben for deg.

     

    Det du ikke evner er å forstå er at om man skal ta liv så må det smerte til. Ser du på urbefolkninger verden over slakter de dyrene sine på en brutal og smertefull metode. Det betyr ikke at disse menneskene ikke bryr seg. Men deres liv er fortsatt viktigere enn dyrets. Det at dyret lider kan de ikke endre på da de ikke har bedre redskap eller metoder til å ta dyrets liv. Det samme gjelder for grisebonden. Skal han avle generasjon etter generasjon griser så vil noen bli syke, få smerter og dø, akkurat som i det virkelige liv. men at 4/5 griser ikke har liggesår viser jo at man faktisk forsøker å unngå dette. Eller mener du at alle som livnærer seg av kjøtt skal måtte slutte med det, både vi i vesten og en urbefolkning i afrika eller regnskogen. Kan du da personlig gå å fortelle nomadestammene i afrika at de ikke eier moral fordi de kveler oksen til døde? Jeg vet ikke om du er vegitarianer og totalt mot kjøttindustrien eller ikke, men det er tydlig at det er veldig enkelt å sitte utenfor og peke med fingrene. Hundeforet du serverer hunden din da, er det vegitærkost det eller?

  13. Så jeg har litt problemer med folk som sier at de "er så glad i dyr" og de klapper en kattunge på hodet samtidig som de spiser de billige kyllingvingene fra Rema.

     

    PÅ lik linje med at noen vil ha problemer med at du er så opptatt av dyrenes rettigheter mens du samtidig eier et dyr og tar fra det dets frihet. Moralen kan flyttes og deffineres hele tiden. Du har ikke noe høyere verdier eller etikk du enn andre som er uenig i deg. Du evner bare ikke se det fra andre perspektiv enn ditt eget.

×
×
  • Opprett ny...