Gå til innhold

Treblad

Medlemmer
  • Innlegg

    2 441
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Treblad

  1. Korleis er legelisten.no eit døme på at pasientar "trur dei kan alt"? Legelisten.no er ein informasjonsnettstad for pasientar som vil unngå å få ein frekk eller ubehageleg fastlege. Eg ser få personar der som hevdar dei kan noko om medisin.

     

    Absolutt, og tanken bak Legelisten.no har definitivt noe for seg. Men det oppstår et problem når fastleger rangeres dårlig fordi han eller hun er tilbakeholden med antibiotika, benzodiazepiner og lignende, og anklages for å "ikke høre etter" eller "ha dårlig tid". Kan vi risikere at leger trosser medisinske anbefalinger for å bli populære hos pasientene?

  2. I motsetning til Wergeland, som han bestandig sammenlignes med, var Welhavens produksjon nokså begrenset. Han skrev en del dikt, blant annet Digtets Aand, som er en sann fornøyelse - men er ikke i nærheten av vise samme produktivitet og litterære allsidighet og spontanitet som Wergeland, og han mangler dessuten et mangum opus slik Wergeland har i sin Skabelsen, Mennesket og Messias. Men - når det er sagt - synes jeg Welhaven altfor ofte kommer i skyggen av Wergeland. Welhaven er liksom den slemme, snobbete, Danmark-sympatisøren, mens Wergeland står for det kreative, frie og ekte norske. Litt synd - jeg synes Welhavens diktning er herlig, og i den grad jeg mener noe om lyrikk som sjanger er jeg 100 % enig i det han skriver i Digtets Aand:

     

    "Af Sprogets strenge Bygning,

    Af Tankeformers Baand,

    Stiger en frigjort Tanke,

    Og den er Digtets Aand."

  3. Når pleier eksamen å falle på medisin? Har hørt at ved høstsemesteret faller eksamen i januar slik at man må nilese hele juleferien, gjelder dette ved alle de norske studiestedene? Lurer også på når eksamen pleier å falle i vårsemesteret, har en bekjent som avla sin siste eksamen tidlig i mai i år, på jus riktig nok. Det hadde vært deilig med såpass lang sommerferie^^. Finnes det noe svar på disse spørsmålene eller varierer det fra studiested til studiested og år/semester osv?

    I Oslo avlegges vanligvis eksamen for høstsemesteret i midten av januar - og i midten av juni for vårsemesteret.

    • Liker 1
  4. Dersom jeg ikke kommer inn nå til høsten, har jeg lyst å ha en plan B.. Lurer derfor på å søke ernæringsstudiet. Har hørt at det er mulighet for overflytting fordi fagene er veldig like det første året på medisin og ernæring. Noen som vet mer om dette?

    Det er absolutt mulig å hoppe fra ernæring til medisin - de fire og et halvt første semestrene i Oslo er i hvert fall tilnærmet identiske - men det krever likevel at du har tilstrekkelig med poeng og kommer inn på medisin gjennom Samnordna Opptak. Det er altså ingen snarvei i seg selv, men en mulighet for ernæringsstudenter til å skifte beite om de har lyst - og karakterer nok.

  5. Hvordan er eksamensopplegget i Oslo? Mange/få, både skriftlig og muntlig/praktisk?

    Det er i all hovedsak én eksamen ved slutten av hvert semester (med noen unntak, bl.a. tredje semester, hvor det er to), og de er enten skriftlige, muntlige eller i såkalt OSCE-form (stasjonsbasert eksamen).

  6. Hei. Dette er et spørsmål til dere som allerede studerer medisin i Norge.

    Er det slik at det er veldig normalt og ta feks to år etter VGS og ta opp fag

    slik at man kommer inn i Norge? Er det mangen som gjør dette?

    Det er svært vanlig. Kun halvparten kommer rett fra videregående, og resten har enten reist, jobbet, vært i militæret osv. - eller tatt opp fag og samlet inn poeng - før de starter studiene.

    • Liker 1
  7. Det Chelsea må konsentrere seg om nå, er å havne blant topp 4 i år, og prøve å vinne FA-cupen.

    Og ikke minst Champions League. Jeg tror også PL-gullet er tapt - rent statistisk vinner man ikke ved å ligge på femteplass etter nyttår ni poeng (potensielt tolv) bak serielederen. To seire mot United ville selvsagt hjulpet, men det er for det første hinsides vanskelig og for det andre er det ikke nok: United må faktisk skli på bananskallene de går på og ikke hente inn 1-1-kamper med sene vinnermål. En winning streak ut sesongen hadde riktignok gjort seg, men det er en demotiverende tanke at selv ikke det er nok - november og desembers begredelige resultater tatt i betraktning.

  8. Forøvrig lurer jeg på om noen har erfaring med OSCE-eksamen i 3. semester? Eksempler på oppgaver? Er den så umulig som folk skal ha det til?

    Det viktigste er kanskje å være klar over at "OSCE-pensum" er alle kursene. Har du vært på dem, lest og skjønt de utdelte heftene i blod-, mikrobiologi- og immunologikursene - samt vært delaktig i disseksjonen og føler deg komfortabel med histologisnittene, er svært mye gjort. Patologi har hatt en tendens til å være litt tricky, men som det fortelles på repetisjonsforelesningene er det begrenset hva man faktisk kan bli spurt om: Får du et hjerte i hånden og spørsmål om aktuell patologi, er det ikke rent sjeldent infarkt som er svaret!

  9. Det er jo sjelden ros å få i et slikt yrke,mye kjeft, syting og klaging fra både kolleger og pasienter.

    Som alt annet i verden tror jeg også dette er variabelt. Min erfaring - som riktignok er beskjeden - tilsier noe helt annet: Pasienter er stort sett fornøyde med både den enkelte lege og selve behandlingen, og er ikke nødige med å gi ros der det er på sin plass. En respektfull, medmenneskelig og forståelsesfull tilnærming til hver enkelt pasient har, i mine øyne, alt å si.

  10. Jurister eller folk med mastergrader som har en kontorjobb fra 8-16 har ofte minst like bra grunnlønn enn leger, i tillegg slipper de vaktbelastningen til legene og kan nyte familietid og andre fritidsaktiviteter...

    Men til gjengjeld er de stuck med knusktørre lover åtte timer daglig! Er det verdt det? ;)

    • Liker 2
  11. Eksamen er case-basert og vi vil trekke 2 av 234 caser, hvor vi har alle tilgjengelige. Kan gjerne poste noen caser (som er basert på fiktive pasienter) hvis noen er interessert, men er mulig at de blir litt lette for dere som er snart ferdige eller allerede er i turnus.

    Bare post ivei! Bra med litt aktivitet i tråden.

×
×
  • Opprett ny...