Gå til innhold

viktor_fa

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av viktor_fa

  1. Jeg var så uheldig/uforsiktig at noen stjal begge sykkelhjulene mine da sykkelen sto med bare låst ramme. Jeg har tenkt til å kjøpe nye hjul fra den tyske sykkelbutikken http://www.rosesykler.no/, og lurer på hva jeg må bestille.

    Må jeg bestille noe annet enn bare et hjulsett? Skivene til skivebremsene er ble bort med hjulene. Hva må jeg vite om dimensjoner og sånn?

    Sykkelen var denne(den øverste), og hjulene tror jeg var disse.

  2. For å spare penger og være litt nøysommelig har jeg tenkt til å kjøpe en brukt, slitesterk bærbar pc nå som jeg trenger en ny. F eks HP Elitebook eller Lenovo thinkpad til et par tusen kroner, så¨den blir noen år gammel.

     

    Jeg lurer på om det vil gå uten problemer å sette inn bedre RAM og harddisk i en sånn pc? Jeg har skrudd litt på bærbare pc-er og det ser enkelt ut å bytte noen av komponentene, men har hørt at hovedkortene ofte støtter lite annet en standard.

     

    Kunne jeg f eks ha satt inn en 500GB harddisk og RAM-brikkene fra min Sony Vaio fra 2010 i en HP Elitebook fra 2006?

  3. Tror Pimsleur og Michel Thomas method er de beste måtene å lære på. Begge er på audioformat, og gjør læringa motiverende i seg selv.

    er en 10-minutters litt artig og informativ video om de to metodene.

     

    Bra at du velger å bruke tida på å lære språk, tror man får mye igjen for det :) Bare gjennomfør det ordentlig, og lær deg det du har mest lyst til å lære.

  4. Ikke gi opp helt ennå! Jeg var også interessert i wwoofing etc. og synes det så genialt ut, men tenkte også som deg at hippiegreier kunne ødelegge det.

    Og å jobbe frivillig gjennom en organisasjon er jo latterlig dyrt.

     

    Sjekk ut http://www.helpx.net/ og/eller http://www.workaway.info/

     

    De utlyser opphold for alt mulig arbeid i vanlige og uvanlige hus og gårder - fra barnepass og engelsklærer til hestestell og pløying - ikke bare organisk jordbruk. Tror de heller sikter til "culture exchange" og reising generelt. Har sett gjennom begge sidene, og det ser bra ut.

    Den siste har merkbart bedre brukervennlighet, men begge er mye bedre enn wwoofs utdatarte design.

    • Liker 1
  5. Blir en drøy uke i Andalucia før jul i år. Har bestilt billigfly med Norwegian til Málaga, så får vel sjekke om det er noe å se på i den byen. Ellers må jeg vel nesten dra til Granada, og kanskje noen andre byer i området. Kan jo også satse på å se litt av landsbygda med gåturer, eller ta en liten tur med ferja over til Marokko. Hadde vært morsomt å se litt tyrefekting også, mens man ennå kan.

  6. Du burde være stolt hvis du ikke drikker. Mye av elendigheten i verden kommer fra alkohol.

    Det fører til skader på kropp og sinn, og det er lett å miste kontrollen over det. Det er dyrt og sløsing av ressurser å bruke råvarer som kan brukes til å hindre sult, på å lage en skadelig drikk.

     

    Alkohol kan brukes til å få folk i bedre humør, og har derfor vært brukt av depressive folk gjennom tidende. Man kan også "misbruke" det til å få opp stemningen på fester o.l.

    Men man kan lett ha morsomme fester o.l. uten alkohol hvis man ikke er veldig kjip edru...

     

    Alkohol er ofte bare det "elendige" menneskes måte å få noen kortvarige gode stunder i livet sitt.

     

    MEN alkohol er en del av kulturen vår som vi burde kvitte oss med, og det kommer til, og må, ta lang tid.

    Inntil da, alt med måte.

  7. Utakknemlige innvandrere, late innvandrere, kriminelle innvandrere, veldig kvinneundertrykkende innvandrere.

     

    At veldig mange mennesker lever i fattighet og elendighet, at de fleste som blir født, blir født i dette. At de som styrer disse landene er korrupte, egoistiske drittsekker som ikke gjør noe for å bedre mange liv... (spesielt i Afrika)

     

    "Politisk korrekthet", spesielt de som motarbeider ytringsfriheten, individalismen, og som mener at alle kulturer er like bra. Og at dette har en altfor stor plass hos makthaverne.

     

    Godtroende, ikke-skeptiske, uinteresserte og "dumme" mennesker. De fører til at politikerne får flest stemmer ved å gi flest "løfter", og blir alltid lurt i politikken, som forbrukere og på mange andre måter.

     

    Bruk og kast-kulturen som herjer i de fleste vestlige land. Den fører til mye forurensing på alle måter, dårlig bruk av ressurser og arbeid, mer behov for kvantitet enn kvalitet, og misunnelse og unødvendig klasseskiller.

     

    latskap, fråtsing, misunnelse, vrede, begjær, overlegenhet og griskhet - ja, dødsyndene.. (de summerer ganske gost alt som er sagt i denne tråden)

     

    At vestlige folk føder så få barn.

     

    Utakknemlige folk som aldri blir fornøyde, og som klager på alt gjør, så du aldri vil være snill igjen.

     

    At jeg sitter oppe klokka 5 på natta og klager over ting på internett.

  8. Hvis det er greit å drepe et barn som ikke er ferdig utviklet, som er avhengig av foreldrene for å overleve, og som kan ødelegge moren, faren og sitt eget liv ved å leve, kan man ikke da drepe barn helt til de er 10 år gamle eller mer?

    Et barn som ikke er i puberteten, og har like dårlig tankegang, moral og intellekt som et barn har, kan vel ikke kalles "ferdig utviklet".

    Et barn under 10 år er også avhengig av foreldrene eller andre forsørgere for å overleve.

    Og ungen kan ødelegge sitt eget og foreldrenes liv eller komme i veien for studiene på samme måte som et ufødt foster kan.

    Man kan også avlive et menneske helt smertefritt selv etter at nervesystemet er utviklet, og det er født.

     

    Ville det vært greit om moren fylte soverommet til den venneløse 8-åringen med kullos så han døde uten å merke noe, fordi moen ikke kunne ta studiene sine eller backpacke gjennom Vietnam når hun hadde en unge?

     

    Hva med kriminelle og mordere, som ikke er til noen nytte? Er de som er for abort også for dødstraff?

  9. Et MMO for 8-12 åringer? Lillebroren min på 9 klarer jo såvidt å bevege på kameraet sitt når han spiller jo. Kanskje jeg bare er litt egen med spillene mine og lar han spille for lite, men det virker på meg som at det er et veldig lite marked for MMO spill for tiåringer.

     

    Jeg spilte mye da jeg var 8-12 år og yngre. Tror det er et ganske stort marked også. (hvis du har spilt Runescape er det mange i den alderen der <_< )

     

    Men er det riktig å gi statsstøtte til et stort selskap som Funcom når de har vist at de har mange millioner å sløse på andre prosjekter?

  10. Takk for en interessant lesing :)

     

    Synes du har ganske mange skrivefeil, men hvis du sender meg en PM, kan jeg godt rette opp de fleste for deg.

     

    Hva var det som gjorde muskettene mer presise enn arkebusene egentlig, og var det først da muskettene kom at kruttvåpen begynte å ta over bruken armbrøst, pil og bue, og nærkampsvåpen?

  11. Har hørt at da spanjolene kom til aztekerne ble de tatt imot som guder, fordi aztekerne hadde et sagn om at et hvitt folk ville komme fra øst en gang.

    Jeg tenkte også på at det egentlig var vikinger da jeg leste om det, men det er ingen bevis eller klare spor om det, så det er en veldig tvilsom teori/hypotese nå.

    Kan håpe at noen finner noen spor senere da.

  12. Du kan dra til Cuba og være der ganske billig. Har hørt om at det er ganske lett å få kunne bo hos en familie der, som sikkert er en fin opplevelse. Cuba er også et spesielt, ganske isolert land, så det kommer garantert til å bli annerledes på mange måter.

    Har hørt mye bra om Venezuela (natur, byer, kultur), men du ville kanskje holde deg til mellom-Amerika.

    Snakka med en som hadde bodd med noen indinare i Guatemala, og hadde hatt en veldig fin ferie der i jungelen. Du spiser alt de lager der osv. Du må også tåle insekter, varme, bråk når du sover etc.

    Det er mye å gjøre i Mexico, kommer an på hvor du skal. Har en følelse på at det kan være vanskelig å komme over grensene der, men vet ikke sikkert. Du har Mexico City med Azteker-ruiner rundt, som er verdt å se. Lenger sør-øst er det rester etter Maya-ruiner som kan være interessant. (hvis du liker sånt da..)

    Oppfordrer deg til å nyte lokalbefolkningens gjestfrihet, snakke med dem, kanskje bo hos dem for en mer spennende opplevelse uansett hvor du drar, og ikke ende opp på en dyr amerikansk feriekoloni.

    Du må selvfølgelig være forsiktig og bruke fornuften når det gjelder kriminalitet osv. Anbefaler deg til å få råd/lese bøker av noen med mer erfaring enn meg.

    Kan du spansk, forresten?

    Lykke til med reisen uansett hvor du drar, og håper du får en god opplevelse :)

  13. 1. Hellas - 264,1781

    2. Tyrkia - 241,5409

    3. Frankerriket* - 220,2931

    4. Nederland - 218,1608

    5. Finland - 217,5465

    6. Storbritannia - 216,8587

    7. Belgia - 215,1778

    8. Ungarn - 214,7680

    9. Sverige - 213,9345

    10. Russland - 209,3077

    11. Spania - 195,9751

    12. Norge - 195,0840

    13. Danmark - 193,4063

    14. Kroatia - 133,4497

    15. Romania - 127,0060

    16. Poland** - 125,6380

    17. Serbia - 119,4133

    18. Tyskland - 117,7600

    19. Tsjekkiske republikk - 89,8201

    20. Portugal - 81,1845

     

    *Frankerriket (latin Regnum Francorum) referer til det oldtidsriket som frankerne la under seg. Frankerriket ble oppløst på 900-tallet etter Otto den stores død. Jeg tviler på at dette riket hadde representanter på EM i overklokking 2008. Frankriket derimot hadde trolig representanter, men det er ikke nevnt på denne listen.

     

    **Poland er det engelske ordet for "Polen". Det passer ikke med ett engelsk navn midt blant en liste med norske ord for deltakerlandene.

    Jeg vil anbefale å dobbeltsjekke artikkelen før du legger den ut, og aller helst la en kollega med litt sunn fornuft og norskkunnskaper utover barneskolen se over. Eller lære deg bedre skriftlig norsk når du jobber som journalist (herregud).

     

    ***ALT DETTE ER MENT SOM KONSTRUKTIV KRITIKK FOR HARDWARE.NO SITT BESTE***

×
×
  • Opprett ny...