Gå til innhold

Neloh

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Neloh

  1. Det finnes store skattemessige forskjeller ved å ha bedrifter på enkelte skatteparadiser, men det gjelder ikke om du skal drive virksomhet i Norge. Driver du virksomhet her så skal bedriften skatte til Norge samme hvor den er registrert.

     

     

    Om du ikke har helt spesielle grunner til å ville etablere bedrift i utlandet ville jeg gått for Enk / ANS/DA eller AS.

  2. Jeg har også gått BI i Bergen og er veldig fornøyd med det, men det er veldig opp til hva du gjør av det selv.

     

    Velger du BI kun fordi du vet at de fleste kommer inn der og egentlig ikke er interessert i fagene, så går du nok på en smell. Har hørt mange syte og klage over hvor dårlig BI er, men det er bare å se på hvilke personer som sier det, så skjønner man at det ikke er BI som er dårlig, men en del av studentene..

     

    Er man interessert i fagene og er interessert i å lære noe, så er BI i Bergen i alle fall svært bra. BI er kanon om du ønsker å tilpasse studiet og dagene dine litt selv (noe jeg har gjort siden jeg har drevet en egen bedrift ved siden av studiene).

     

    BI ser på studentene sine som kunder, og behandler studentene derfor veldig godt. Det er noe helt annet med enkelte offentlige skoler..

  3. Hei,

     

    Jeg har en Bachelor i Økonomi & Administrasjon og jobber med regnskap/rådgivning.

     

    I disse tider er lønnene svært gode, og er man heldig og dyktig, kan man starte på rundt 400.000 kr i året med en Bachelor.

     

    Vil likevel anbefale deg å finne en utdanningsretning du virkelig vil ta. Jeg er lidenskapelig opptatt av økonomi, og stortrives derfor veldig med det.

     

    Grunnen til at jeg valgte å jobbe litt før jeg tar Master er for å bli sikrere i hva jeg vil spesialisere meg i. Jeg vil prøve ut litt forskjellig nå før jeg velger det jeg skal drive med resten av livet.

     

    Har man ambisjoner om å klatre høyt i systemene og er villig til å virkelig stå på for å nå det så er en mastergrad det sikreste kortet.

  4. Hvis du driver momspliktig virksomhet må du levere mva-oppgave hver 2.mnd (evt hver 12.mnd).

     

    Det beste er å bruke regnskapsfører, men hvis du er sikker på at du vil gjøre regnskapet selv anbefaler jeg veldig at du skaffer et regnskapsprogram som også skriver ut selvangivelse for næringsdrivende. Jeg tror Mamut Datax gjør dette.

     

    Anbefaler trådstarter å høre på jøanas sine råd.

     

    Mva-oppgaver leveres normalt pr 2.mnd, men siden denne virksomheten har begrenset omfang, kan man søke om å få levere oppgave en gang pr år (dette gjelder så lenge man omsetter for under 1 mill kr i året).

     

    Jeg anbefaler deg å finne deg en regnskapsfører og evt levere mva-oppgave en gang i året. Da vil regnskapsføringen bli forholdsvis rimelig, og du slepper å bruke tiden din på tidsfrister og kjedelig papirarbeid.

     

    Du får frigjort din tid til å drive det du driver med og tjener penger på.

  5. Dette avhenger litt av hvilken type bedrift du driver.

     

    Har du et lite aksjeselskap så skal en kapitalforhøyelse registreres i Brønnøysundregistrene, og man kan derfor ikke uten videre bruke kontoene 2000, 2030, 2050 osv.

     

    Det enkleste da er å opprette en konto som heter "lån fra aksjonær/eier" og heller låne inn pengene til bedriften. Da har du også mulighet til å ta dem ut når du måtte ønske.

     

     

    Driver du et enkeltmannsforetak er det tilstrekkelig å benytte konto 2050 som det har blitt nevnt i et tidligere innlegg her.

×
×
  • Opprett ny...