Gå til innhold

krussedull

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krussedull

  1. Er det snakk om ustabilt trådløst nett i et leilighetskompleks? Av erfaring, er det helt håpløst mtp hastighet. Eldre maskiner med 802.11b/g/n hjelper heller ikke stort.

     

    Hvis du vil ha stabilitet, bruk kabel. Fortsetter DNS-problemet så gjør du følgende i guiden og bytter til Altibox/Lyse's DNS.

    Det er i en enebolig, hvis det har noe å si. Nettet fungerer fint på min pc nå, etter at jeg slo av bluetooth. Nå ligger problemet i nettverkskortet til mine foreldres pc. Det er deaktivert og vil ikke aktiveres.

  2. Merkelig, kanskje en oppdatering av nettverkskortet er veien å gå? Eller kanskje det er gått stykker?

     

    Siden andre ting fungerer på routeren/nettet må jo feilen ligge lokalt i pcen.

     

    I verste fall kan man jo forsøke en nullstilling.

     

    Om man tror det er routeren kan man forsøke å dele nettet gjennom en mobiltelefon for å se om det blir bedre da.

     

    https://www.computerhope.com/ipconfig.htm her kan du finne noen nyttige kommandoer!

    Ja, det er veldig rart. Prøvde å oppdatere nettverkskortet, fikk beskjed om at jeg hadde den beste driveren. Er ikke så teknisk av meg, så skjønte ikke så mye av kommandoene..

  3. Litt mas fra meg igjen. Etter at jeg slo av BT på min pc har nettet på foreldrepcen blitt helt borte (har det noen sammenheng?). Det står at det er deaktivert. Har prøvd å aktivere flere ganger uten hell. Det kommer heller ikke opp noen nettverk i det hele tatt . Fikk også slått av BT, men det hjalp ikke.  Noen som har forslag til hva som kan gjøres?

  4. Det må støttes av både router og klienten, men wifi 2.4, BT og evt trådløse mus vil gå på samme frekvens og forstyrre hverandre, samt at kanalen til routeren din kan bli forstyrret av andre i nærheten. Jeg måtte gå til innkjøp av en 5Ghz mus før nettet var mer stabilt.

    Det er kablet mus. Ingen andre bluetooth-ting i nærheten. Men nå er internettet på foreldre-pcen borte (gul trekant med utropstegn), etter at jeg slo av BT på min. Det har pleid å hjelpe å restarte den, men det hjalp ikke nå.

  5. Det er 2,4 GHz. Hvordan bytter jeg over til 5 GHz? Har desverre ikke kabel. Siden det hjalp å slå av bluetooth på min pc, så er det kanskje der feilen ligger? Veit du hvordan man slår av det på Vista?

    Så nå på ei nettside hvordan man slår det av. Det står at hvis bluetooth-radio kommer opp under datamaskinbehandling så er den på. Det kommer ikke opp på foreldrepcen. Så da er det vel slått av?

  6. Er det problemer med både 2,4 og 5 GHz? Jeg har opplevd ustabilitet på enkelte PCer på 5 GHz på 2812ac fra Altibox dersom kanalen er satt til over 100. 2,4 GHz kan gi problemer dersom det er mange som har wifi fra samme boks i området (blokk/rekkehus), da Altibox bruker bare 3 (?) ulike kanaler.

     

    Prøv først med kabel fra PC til hussentral, for å se om forbindelsen mellom hussentral og ISP er som den skal være.

    Det er 2,4 GHz. Hvordan bytter jeg over til 5 GHz? Har desverre ikke kabel. Siden det hjalp å slå av bluetooth på min pc, så er det kanskje der feilen ligger? Veit du hvordan man slår av det på Vista?

  7. Hei!

     
    Foreldrene mine har Altibox trådløst nettverk. Det er veldig ustabilt. Prøvd på to pcer, det er problemer på begge.
    Nettet faller ut eller er innimellom veldig treigt. Den ene pcen (pc2) fungerer fint på mitt hjemme-nettverk (annen leverandør),
    men det er denne pcen som har størst problemer med Altibox, så lurer på om feilen her ligger på nettverkskortet?
    Har kjørt nettverksdiagnose på pc2. Som regel finner den ikke noe problem, men en gang fikk jeg beskjeden 
    "Windows kan ikke kommunisere med enheten eller ressursen (primær DNS-server)". Like etter denne beskjeden var
    nettet ganske bra en liten stund.
    Altibox mener det ustabile nettet kan påvirkes av varmekabler/mikro/varmepumpe osv. Jeg har alt dette hjemme uten at det
    påvirker nettet.
     
    Noen som kan hjelpe med dette?
  8.  

    Takk for alle svar.

    Det funka med windowstast+R -> skriv "control userpasswords2. Er det ikke litt betenkelig at man må oppgi mail og mailpassord mtp en eventuell reparasjon? Da må jo de vite passordet.

    En reprasjon av PC tar ikke hensyn til dine data og installerte programmer.Det får du også beskjed om ved eventuell innlevering.

    Så det er på ingen måte obligatorisk (tvert imot) å opplyse om ulike brukerpassord ved innlevering til eksterne reparasjoner (garanti etc).Du skal selvfølgelig ikke betro passord til andre.

    Leverer du ifra deg denne PCen bør du slå av autologon. Men andre kan uansett få tak i dine filer om de gis fysisk tilgang til PCen.

    Men det er andre ting man ikke like enkelt kan få tak i som dine passord på andre tjenester (mail osv)

     

    Ok, jeg trodde jeg måtte oppgi passord, fordi jeg har blitt bedt om passord i serviceskjemaet når jeg har levert pcen til reparasjon tidligere.

×
×
  • Opprett ny...