Gå til innhold

caid

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av caid

  1. Hei caid! Jeg beklager at du har hatt en dårlig opplevelse med NextGenTel. Vi ønsker alltid å gi våre kunder best mulig service, og løse eventuelle utfordringer de har på best mulig måte. I ditt tilfelle har det blitt vurdert dithen at ruterne har vært defekte, og derfor blitt sendt ut såpass mange. I ettertid ser jo vi også at det ikke var nødvendig, og at bredbåndslinjen din burde vært meldt til teknisk utredning på et tidligere tidspunkt.

     

    Når det gjelder endringen av hastighet, er det slik at vi ikke eier kobberlinjene i Norge, og må forholde oss til de avgjørelsene linjeeier tar. Om de vurderer det som ikke hensiktsmessig å utbedre bredbåndslinjen din, kan dessverre ikke vi overprøve dette.

     

    Men om Telenor kan levere samme hastighet på et nytt trådpar, så har vi samme muligheten. Om du ønsker det, kan du sende meg kundenummeret ditt på en privat melding, så kan jeg gå gjennom saken og se om det er noe vi kan gjøre anderledes.

     

    Mvh

    Bjørn

    NextGenTel

     

    Jeg har bedt dere flytte meg over til et annet linjepar flere ganger, både på telefon og mail, men har aldri fått noe svar. Til slutt så hadde jeg kun to alternativer igjen:

    -bytte til Telenor som kan levere 30/10 mbit på nytt linjepar.

    -Ta til takke med NGT som kan levere 8/0,5 mbit.

     

    Så da var valget enkelt, Telenor kommer å legger inn ny linje om en ukes tid...

     

    Hadde det ikke vært for at dere nektet meg å avbryte bindingstiden uten gebyr, så hadde jeg bestilt hos Telenor tidligere. Jeg tviler også på at dere har rett til å tviholde på bindingstid/oppsigelsestid, når dere nedgraderer produkt og hastighet så vesentlig. Så dette vil jeg ta videre med Forbrukerombudet, så snart Telenor har lagt inn ny linje, og den fungerer som lovet.

     

     

    Et tips kundeservice:

    -Svar på det kunden spør om når han sender dere en mail. Det er veldig frustrerende å sende inn en mail, vente flere dager, og når svaret endelig kommer, er det ofte veldig mangelfullt.

  2. Hvorfor skal alt være så vanskelig med NextGenTel. Prøver de å gjøre misfornøyde kunder enda mere misfornøyd? Jeg vil iallfall fraråde alle å velge NGT, vist man setter pris på løsningsorientert kundeservice, om problemer skulle oppstå.

     

    Jeg har blitt kreditert en kompensasjon, pga av ca 40 dager nedetid, før NGT fikset/degraderte linjen min. I tillegg har de ikke endret pris på mitt abonnement selv om de har endret hastighet fra 25 til 8mbit.

     

    Har bedt dem om å utbetale både kompensasjonen og prisdifferansen på hastighetsnedgraderingen, men det er vist ikke så enkelt... De nekter å utbetale noe før sluttoppgjøret er ferdig, noe som først skjer når linjen blir koblet ned i begynnelsen av mars, pga bindings- og oppsigelsestid....

     

    Når det gjelder det du har betalt for mye, vil du bli kreditert på sluttoppgjøret.
    Tilgodebeløp vil bli utbetalt når slutt oppgjøret er ferdig behandlet. Pengene vil normalt bli utbetalt i løpet av de neste ukene.
    Det tar dessverre litt itd å få fikset opp i en faktura, da vi må vente til ting er ferdigbehandlet. Vi beklager dette.
  3. Etter at jeg fikk innlagt VDSL fra Nextgentel i mars 2014, fungerte det veldig bra og 100% stabilt frem til desember. Hastigheten lå stabilt på 25/5 mbit.

     

    MEN SÅ STARTET PROBLEMENE

    Den 08. desember slo et tordenvær ut både modemet mitt og mesteparten av de andre modemene i nabolagt. Jeg sendte en mail til Nextgentel samme dag, og ber de sende meg et nytt modem ASAP Jeg forklarte at modemet var dødt, at jeg hadde prøvd å resette modemet, osv. To dager senere fikk jeg svar fra kundeservice:

     

    Takk for din henvendelse,

     

    Vi har målt på din forbindelse og har ingen kontakt med utstyret som du har fra oss.

    Her må du kontakte oss på 07979 for et feilsøk, når du er ved utstyret.

     

    Med vennlig hilsen

    XXXX

    NextGenTel

     

     

    Jeg ble litt irritert da jeg sjønte at de ikke hadde sendt modemet, jeg ringte dem. Da måtte jeg svare på standardspørsmålene, som jeg allerede hadde “svart” på i mailen jeg sendte dem et par dager tidligere… Konklusjonen til kundebehandler ble iallfall at modemet var dødt og de ville sende et nytt

     

    Et par dager senere får jeg mail om at utstyr er sendt, og enda noen dager senere får jeg endelig mitt nye modem. Det tok litt ekstra tid pga av helg.. Jeg kobler opp modemet, men får ikke sync på linjen. Resetter, prøver forskjellige kabler, men ingen ting fungerer. Så da ringer jeg kundeservice igjen. Svarer på standardspørsmålene, og de konkluderer med at det er en feil på linjen min og bestiller montør.

     

    Lørdag 20 desember lyner det på ny, og mitt nye modem dør..

    Et par timer senere samme dag ringer telemontøren meg, han har ikke utstyr til å måle VDSL, men kobler opp et Zyxel modem (Telenor edition), og dette modemet får sync og oppkobling veldig raskt. Telemontør konkluderer med at linjen er iorden, og ber meg bestille nytt modem hos NGT, da det mest sannsynlig var ødelagt fra starten av. (Modemet var tidligere brukt)

     

    Ringer inn på nytt, forklarer situasjonen, og ber om at de sender meg et “nytt” nytt modem. De sender modemet den 22 desember, dessverre så går jo ikke posten hver dag i julen, så det tar litt tid før dette dukker opp hos meg. Når det endelig dukker opp i romjulen, kobler jeg det opp, med dette fungerer heller ikke. Nå begynner det å bli veldig frusterende. Ringer kundeservice, svarer på standardspørsmålene, som jeg begynner å kunne på rams. Prøver forskjellige kabler, resetter modemet. Svarer på en haug av dumme spm. Kundebehandler konkluderer til slutt med at dette modemet også er ødelagt, og sender et nytt.

     

    Nytt modem ankommer på nyåret, men dette fungerer heller ikke. Nå har jeg to defekte og to splitter nye modemer liggende som ikke fungere. Ringer på nytt inn til kundeservice. Same story as last time. Konklusjonen blir at dette modemet heller ikke fungerer. Jeg protesterer, men kommer ingen vei, kundeservice insisterer på å sende meg et nytt modem.

     

    Jeg tar de to nye modemene jeg allerede har, med til en kompis som også har VDSL fra NGT, og der fungerer begge modemene utmerket. Går hjem igjen, ringer kunderservice, og etter mye om og men greier jeg til slutt å overbevise kundebehandler at det er en feil/ustabilitet i linjen min. De bestiller på nytt montør. Dagen etter fungerer nettet hos meg, det var kjapt levert tenker jeg. Jeg tar kontakt på chatten, forklarer at linjen nå fungerer, og de avbestiller montøren. Men gleden blir kortvarig, for allerede samme kveld er nettet ute igjen.

     

    Ringer kundeservice dagen etter, og montør blir bestilt på ny.

    Montør dukker opp den 19. januar. I stedet for å fikse linjen, degarderer han linjen fra 25/5 mbit VDSL til 8/0.5 mbit ADSL. Skylder på at telenettet er dynamisk og at avstanden til sentral er for lang (Merkelig at det har fungert 100% stabilt før)

     

    Dagen etter ringer jeg inn å klager på at de degraderer linjen, istedet for å reparere linjen. Jeg foreslår at de kan flytte meg over på et annet kobberpar, om mitt nåværende par er skadet. Men jeg får ingen respons. Jeg spør hva som skjer med min bindingstide nå som jeg har fått et annet produkt enn jeg opprinnelig bestilte og hadde. Fikk beskjed om at bindingstiden ikke kunne endres.

     

    Jeg ringer Telenor, og får beskjed om at de kan levere 30mbit VDSL på min adresse på et nytt kobberpar. Jeg bestemmer meg for å bestille en ny linje fra Telenor, før min bindingstid hos NGT utløper, slik at jeg er sikker på at montør ikke bruker eksisterende kobberpar. Merkelig at Nextgentel driter i å hjelpe kundene når det koster dem litt penger i form av montør.

     

    Har nå sagt opp hos NGT, men med bindingstid og oppsigelsestid må jeg holde ut med dem en måned til :)

    Blir fortsatt fakturert for 25/5 mbit fra dem, har sendt dem 3-4 mailer å klaget på dette, men får bare til svar at sluttoppgjør vil bli kjørt etter at linjen er koblet ned. Men jeg er ikke interessert i at dem skal “ta pant” i pengene mine til linjen er koblet ned. Kommer til å ringe eller sende dem en ny melding over helgen, og kommer jeg ingen vei da tar jeg saken videre til Forbrukerombudet, for nå er jeg så drittlei av Nextgentel at jeg spyr. Å prøve å kommunisere med noen som sitter å svarer som noen roboter er ikke så enkelt.

     

    Forsettelse følger…..

  4. For ca en måned siden slo lynet ned i nabolaget. VDSL-modemet mitt (Inteno DG301)fra Nextgentel tok kvelden.

     

    Fikk tilsendt et "nytt" modem (et tidligere brukt Thomson 789), koblet dette til men fikk ikke sync på linjen. Prøvde å resette modemet, bytte kabel, osv. Kontaktet på nytt NGT, og de mente på at det var feil på linje eller sentral, og bestlite derfor feilsøking på linjen. Fikk beskjed om å la modemet stå tilkoblet til dette var utført.

     

    Et par dager senere var det tordenvær på nytt, og da gikk mitt "nye" modem også... Senere på dag ble jeg oppringt av montør fra Eltel, han ville komme å sjekke linjen min. Han hadde ikke med seg utstyr for å måle VDSL, men han hadde et VDSL-modem (p8702N) fra Telenor. Han koblet dette til på samme sted jeg har brukt. Etter ca 30 sek hadde modemet sync, og internett fungerte. xDSL stats på webinterfacet viser: VDSL2 Annex B. Fikk låne Telenormodemet så jeg hadde internett til jeg fikk nytt av NGT.

     

    Ok, da var sikkert det "nye" brukte modemet NGT sendte meg defekt, tenkte jeg. Kontaktet på nytt NGT, og fikk deretter tilsendt et Intene DG301, samme type jeg har brukt siden jeg ble kunde for ca et år siden. Koblet fra Telenor-modemet, koblet til det nye modemet fra NGT. Men fikk igjen ingen sync på linjen...

     

    Kontatktet på nytt NGT, fikk nytt modem, igjen et Inteno DG310. Byttet på nytt ut Telenor-modemet, med Inteno`en, men fortsatt ingen sync...... NÅ er jeg passe irritert..... Kontaktet på nytt NGT, snakket med dem ca en time, prøvde alt mulig, og til slutt ble konklusjonen fra damen på kundeservice at også dette modemet var defekt. Så i morgen får jeg mitt fjerde modem fra dem i posten!!!

     

     

    Hva er sannsynlighetet for at alle de 3 modemene jeg har fått tilsendt er defekt???

     

    Kan det være noe annet som er problemet? Kansje Zyxel-modemet fra Telenor får letter sync?? Kjører på høysete hastighet jeg kunne få ut ifra avstand til sentral. 25/5

  5. Så vidt meg bekjent så er CSS-trikset den eneste måten (om man ikke ønsker Ekstra abb) som fungerer.

     

    Her er noen metoder jeg har brukt.

     

    Privoxy

    Detter er en gratis proxyserver som kan innstalleres lokalt på pc`en. Jeg har testet osx-versjonen, den fjerner reklame, og du kan lese artiklene uten å bli plaget av antiadblockskriptene :) Den har masse med configmuligheter, så denne har jeg troen på.

    Den kan til og med endre html-koden til siden før den sendes videre til browseren. Da kan man f.eks fjerne noscript-taggen og deaktivere javascript for tek-domenene.

    Men for øyeblikket fungerer den utmerket med standardfilterene.

     

    Resize browseren

    Anti-adblockkoden kjøres ikke om skjermoppløsningen eller vidden på browseren er under 750 piksler. Etter at artkielen er lastet kan du maksimere vinduet igjen og lese artikelen uten reklame

  6. Trodde det bare var sider med "malicious software" som kjørte obfuscated Javascripts jeg :)

     

    Jeg var tidligere fast leser hos dere, men min subjektive mening er at kvaliteten på artiklene deres var bedre i "gamle dager". Jeg jobber halve året på sjøen, med en satellittlinje på 256 kbs, som skal deles på hele mannskapt. Derfor har jeg tidligere valgt å kjøre adBlock når jeg er ute, men ikke hjemme. Nå som dere har valgt å gjøre dette vanskeligere, så gidder ikke jeg å støtte dere litt engang. Så nå blir det adBlock med ESC metoden eller AntiAntiAB hjemme også, på de artiklene jeg gidder å lese.

    • Liker 6
  7. Jeg er også ute etter et nytt kamera..

    "Canon Legria HFM406" virker som et godt alternativ, fant noen klipp på youtube, og kvaliteten på videoen virket å være bra, også på kveldstid..

    Men har også blitt anbefalt å kjøpe et "Panasonic HDC-SD90" så er litt usikker på hva jeg skal velge. Finner ikke noen sammenligning av de to kameraene...

     

    Kansje noen kan anbefale et av dem? Eventuelt et annet i den samme prisklassen?

  8. Holder på å lage et lite program som regner ut antall liter i en tank ved en gitt fyllingshøyde.

    Tanken er ikke linjær, men jeg har en peiletabell, som jeg har lagret i en xml fil.

     

    Er litt usikker på om jeg har løst dette på den beste måten, derfor poster jeg denne utfordringen her. Slik at om noen vil prøve seg, så kan jeg sammenligne løsningen med min. Kommer til å poste min egen kode om et par dager, men håper på å få et par andre løsninger innen den tid.

     

    Noen som har lyst til å lage en klasse med to metoder, som retunerer henholdsvis antall liter i tanken ved en gitt veskehøyde, og veskehøyde i mm ved antall liter i tanken. Se lenger nede i posten for eks på metoder.

     

     

    Eks på peiletabell:

    mm - liter

    100 - 10

    200 - 30

    300 - 60

    400 - 100

    500 - 150

    600 - 200

     

    Metoder

    int GetLtr(int mm)...

    int GetMM(int ltr)..

  9. Takker for raskt svar, har lest litt mer om dette nå og kommet fram til koden under.

    Er dette en ok måte å gjøre det på?

     

    namespace ArduQuadConf
    {
    
       public partial class MainForm : Form
       {
           delegate void UpdateUIDelegate(string value);
    
           static bool _continue;
           Thread readThread;
    
    
           public MainForm()
           {
               InitializeComponent();
    
               _continue = true;
               readThread = new Thread(new ThreadStart(ReadData));
               readThread.IsBackground = true;
           }
    
    
           private void buttonConnect_Click(object sender, EventArgs e)
           {
               readThread.Start();
           }
    
    
           public void UpdateUI(string str)
           {
    
               if (InvokeRequired)
               {
                   BeginInvoke(new UpdateUIDelegate(UpdateUI), new object[] { str });
               }
               else
               {
                   toolStripStatusLabel.Text = str;
               }
           }
    
    
           public void ReadData()
           {
               int i = 0;
               while(_continue)
               {
                   UpdateUI("Serial listener tråd: " + i.ToString());
                   Thread.Sleep(3000);
                   i++;
               }
           }
    
    
           private void MainForm_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e)
           {
               _continue = false;
    
               if (readThread.IsAlive)
               { 
                   readThread.Join();
               }
           }
    
           private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
           {
               UpdateUI("UI tråd");
           }
    
    
       }
    }

  10. Jeg har en metode, "ReadData", som kjører på en annen tråd. Denne metoden skal ta imot data over serieporten og oppdatere diverse controller på UI.

     

    Testkoden jeg har laget fungerer, men jeg tror ikke den er helt etter boka, på hvordan dette skal gjøres.

    Har googlet etter svar, og funnet en del om emnet men greier ikke helt å forstå det jeg leser. Har veldig liten erfaring med "Delegates" og "Invoke" som jeg ser går igjen på dette temaet. Så om noen har lyst å hjelpe meg litt på vei hadde jeg blitt glad.

     

     

    Her er testkoden, har simulert metoden som leser data fra serieporten, den oppdaterer bare en status strip, sover i 3 sek og gjentar seg selv.

    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.ComponentModel;
    using System.Data;
    using System.Drawing;
    using System.Text;
    using System.Windows.Forms;
    using System.Threading;
    
    namespace ArduQuadConf
    {
    
       public partial class MainForm : Form
       {
    
           static bool _continue;
           Thread readThread;
    
    
           public MainForm()
           {
               InitializeComponent();
    
               _continue = true;
               readThread = new Thread(new ThreadStart(ReadData));
           }
    
    
           private void buttonConnect_Click(object sender, EventArgs e)
           {
               readThread.Start();
           }
    
    
           public void UpdateUI(string str)
           {
               toolStripStatusLabel.Text = str;
           }
    
    
           public void ReadData()
           {
               int i = 0;
               while(_continue)
               {
                   UpdateUI(i.ToString());
                   Thread.Sleep(3000);
                   i++;
               }
           }
    
    
           private void MainForm_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e)
           {
               _continue = false;
    
               if (readThread.IsAlive)
               { 
                   readThread.Join();
               }
           }
    
    
       }
    }

  11. Holder for tiden på å bygge en "Quad-Rotor", type Aerouquad, som skal brukest til filming og foto fra luften.

    Har kommet til det stadiet der kamera skal kjøpes inn.

     

    Kameraet skal brukes både til å ta stillbilder, og til å ta opp video.

    Et speilreflex blir for tungt, derfor blir det enten et superzoom eller et kompaktkamera.

     

    Kameraet må ha mulighet for å sende ut "live view" via kompositt.

    Composite out fra kamerat blir sendt til en "bakkestasjon", via en radiolink. Dette må fungere både i video og bildemodus. Fordi jeg gjerne vil se hva jeg tar bilde av, og det er også lettere å styre dronen i "first person view"..

     

    post-151876-1281663651,3749_thumb.png

     

    Krav til kamera:

    - Under 400 gram

    - Vidvinkel (videre er bedre)

    -Live view via composite.

    -Gjerne video i HD-oppløsning

    -God bildekvalitet

     

    Noen som kan hjelpe meg å finne det riktige kameraet?

  12. Skal prøve å forklare...

    Setter vi f.eks elapsedTime til 147.6 (2 ganger halveringstiden)

    skal mengden stråling fra isotopen halveres 2 ganger.

     

     

    Eks med isotop på 1000 GBq:

    Etter de første 73.8 dagene blir den halvert til 500 GBq,

    etter 73.8 nye dager blir de resterende 500 GBq halvert til 250 GBq.

     

     

    Bruker vi din formel, blir regnestykket slik:

    1000 GBq / (2 * 73.8 / 147.6 ) = 1000 GBq

    Altså det samme som utgangspunktet!!

  13. Etter litt testing, ble den endelige metoden, som fungerer både frem og tilbake i tid, slik:

     

    // Radioactive Decay Equation
    public static double GetRadioactivity(DateTime initialTime, DateTime queryTime, double initialActivity, double halfLife)
    {
     double elapsedTime = (queryTime - initialTime).TotalDays;
     return (initialActivity * (Math.Exp(-0.6931472 * elapsedTime / halfLife)));
     // Works also, but about 50% slower
     // return (initialActivity * Math.Pow(2.0, -elapsedTime / halfLife));
    }

     

    Takker dahwan for koden til elapsed time, elegant og enkelt ;)

     

    Om noen har en bedre løsning, så er dere velkommen til å poste den.

  14. Ja det var ganske EASY!!

    Men din metode fungerer ikke :tease:

     

    Men har nå funnet ut av det:

     

    const float halfLifeIr = 73.8F;
    
    public static float GetActivityIr(DateTime currentTime, DateTime newTime, float currentActivity)
    {
     float daysPassed = (float)(newTime - currentTime).TotalDays;
     return (float)(currentActivity * (Math.Exp(-0.6931472 * daysPassed / halfLifeIr)));
     // 0,693 = log(2)
    }

  15. Jeg trenger hjelp til å finne den mest effektive metoden til å løse denne:

     

    En industriell Iridium-192 isotop på 1000 GBq, har en halveringstid på ca 73,8 dager.

    Dvs at styrken på isotopen etter 73,8 dager er halvert til 500 GBq.

     

    Se mal under for hvordan jeg har tenkt funksjonen skal se ut.

     

    const float halfLifeIr = 73.8F;
    
    public float GetActivityIr(DateTime currentTime, DateTime newTime, float currentActivity )
    {
     .....
     .....
     .....
     return newActivity;
    }

     

    Noen som greier å fullføre denne?

  16. Hei, har planer om å lage et lite program som rekner om tankpeilinger i cm til liter, i C#.

    Problemet er tanker der en ikke kan bruke linjære funksjoner.

     

    post-151876-1242604411_thumb.jpg

    Her er en peiletabell til f.eks en vanntank, som ser slik ut:

    000 cm -	0 l
    010 cm -   50 l
    020 cm -   95 l
    030 cm -  135 l
    040 cm -  175 l
    050 cm -  220 l
    060 cm -  265 l
    070 cm -  315 l
    080 cm -  375 l
    090 cm -  445 l
    100 cm -  525 l
    110 cm -  605 l

    Har lagt med et bilde av tanken også.

     

    Jeg trenger hjelp til en mest mulig effektiv algoritme, der jeg kan skrive in et vannivå på f.eks 37 cm, og få ut hvor mange liter det tilsvarer. Tror interpolering er stikkordet her.

     

    Noen som kan hjelpe meg litt på vei?

  17. Ok, takker for svar.

    Når jeg startet maskinen første gang, fikk jeg valget mellom Norsk, Dansk og Engelsk, så nøkkelen som fulgte med fungerer nok med flere språk...

     

    Har lest at noen som installerer med "uorginal" plate, har fått problemer med aktiveringen. Løsningen på det problemet er å ringe Microsoft og aktivere over telefon ;)

     

    Nå har jeg løst problemet mitt på en annen måte, har nedgradert maskinen til XP, og er veldig fornøyd :) Oppstartstiden gikk fra 2:10 med Vista til 0:45 med XP. Det er inkludert bios loadingen.

    Kommer sannsynligvis aldri, til å legge inn Vista igjen, på denne laptopen.

×
×
  • Opprett ny...