Gå til innhold

Pensarando

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pensarando

  1. Hei!

    Har en vaskemaskin som hele tiden lekker bittelitt vann. Har lokalisert det til en pakning mellom selve vaskekammeret og utløpsrøret.

    Kjøpte ny pakning og byttet. Den nye var elastisk og god, og jeg strammet skruene godt og var sikker på at nå holder den i minst 5 nye år. Men dengang ei, etter noen måneder begynte det å dryppe igjen fra samme pakning.

    Er det noe man kan/bør smøre inn sånne pakninger med (mellom gummipakning og plastdeler) som hjelper dem med å holde skikkelig tett?

    Screenshot_20240123-194223~2.png

  2. Vifta vil nok ikke spinne opp med den lasten som er å forvente på maskina. Dvs. Lydløs.

    Tror du den andre forsyningen (Seasonic) kommer til å spinne opp? Er jo litt penger å spare på å velge den.

     

    På hvilke andre måter kan jeg bli skuffet av en strømforsyning egentlig? :) Nok strøm til at maskinen klarer å kjøre, nok kvalitet til at jeg ikke kommer hjem til et nedbrent hus en dag, og stillegående (aller helst lydløs), er de eneste kvalitetsmålene jeg kommer på at jeg har på en strømforsyning.

  3. Hei!

     

    Har stående en gammel dekstop med en Core 2 Quad, integrert grafikk, én ssd og én hdd. Tenker å bruke den som server for diverse filer og forholdsvis lite ressurskrevende greier.

     

    Til noe sånt kan jeg vel klare meg med selv de laveste strømforsyningene? Altså 400-499 W? Selv om jeg evt. oppgraderer prosessor og hovedkort, så kommer jeg vel aldri til å trenge noe kraftigere?

     

    Men jeg vil ha en så lydløs som mulig strømforsyning, det er hele poenget. Strømforsyningen jeg har i dag sviver konstant og lager en del lyd, men jeg vil aller helst ha en helt lydløs maskin.

     

    Kan jeg likevel kjøpe en hvilken som helst 400W strømforsyning som er oppgitt å være stille? F.eks. denne https://www.komplett.no/product/847389/datautstyr/stroemforsyning/enheter/corsair-vs450-450w-psu Eller må jeg opp i størrelse og pris for å være sånn nogen lunde sikker på at den ikke lager støy?

  4. Hei,

     

    Har litt vanskelig for å finne info om dette på nett. Men hvorfor bruker alle kontoransatte kontorstoler?

     

    På skolen satt vi på kjipe trestoler. Men er det egentlig sunnere å sitte på en kontorstol for en frisk person?

     

    Jeg synes jeg sitter mye mer "korrekt" (etter gammel definisjon) på en vanlig Ikea Vilmar stol med en liten pute enn jeg sitter på den dyre kvalitetsstolen jeg har på jobb. Der faller jeg alltid for fristelsen til å sette meg på mange uheldige måter, som f.eks. å ha laptopen i fanget, føttene på bordet og sitte krombøyd i nakken.

     

    Har merket meg at dagens definisjon på "korrekt" sittestilling er å sitte variert (og derfor ha en stol som kan varieres gjennom dagen).

     

    Er en helt vanlig stol i tre skadelig? Eller er det sunt og godt for rygg og holdning?

  5. Hei,

     

    Her kom det mange svar på kort tid!

     

    Samtidig ser jeg at selv om jeg spurte på en "enkel" (som i dum/ufaglært) måte, så får jeg ganske avanserte svar. Jeg kommer til å sette meg vesentlig bedre inn i dette, og det er jo flere ting jeg må ta i betraktning enn akkurat dette.

     

    Frobe spør om hva jeg ønsker å bruke denne dybdeskarpheten til:

     

    Jeg liker aller best å ta bilder av folk eller (tamme) dyr. Typiske fotoalbum-motiv som viser hva jeg opplever her i livet. Og det er først og fremst i den forbindelse at jeg ønsker å kunne ta bilder med lav dybdeskarphet. Jeg vil kunne ta et bilde av jenta som spiser is 1-3 meter fremfor meg på 17.-mai, mens resten av folkemengden på torget eller gata som går bakover i bakgrunnen skal være mer diffuse.

    Aller helst skulle jeg kunne tatt en selfie på en armlengdes avstand og fått skarphet kun på meg selv og kjæresten. Men jeg har egentlig forstått det sånn at det generelt/med vanlige kitobjektiv er lettest å få denne effekten ved litt zoom?

    Å ta macro-bilder, for eksempel av brudeparet oppå bryllpskaka i fokus, mens resten av kakebordet er diffust, det er for meg mye mindre viktig. Jeg kommer neppe heller til å fotografere så mye fugler eller ville dyr eller andre typiske tele-motiv.

     

    Jeg har ikke en gang tenkt så langt som at D3200 ikke har en fullformats bildebrikke. Men jeg tenker fortsatt at det er et safe kjøp med tanke på at det helt sikkert kan gi meg mer enn nok muligheter til å utforske og leke med. Men jeg er som sagt egentlig meget skeptisk til å eie et så stort kamera, jeg frykter det blir liggende hjemme på altfor mange av de dagene jeg burde hatt et kamera i hendene.

     

    Sony RX100 III er over budsjettet for meg, dessverre. RX100 ligger derimot innenfor, så kanskje dette er noe jeg bør ta med i vurderingene? Jeg kjenner jeg vegrer meg for å legge ut mye mer penger enn dette i et kompaktkamera med fastoptikk. Så fin mekanikk og så avansert elektronikk i en så liten klump er jo nødt til å være skjørt, og jeg ser ikke for meg at et slikt kamera vil ha samme levetid som et mer robust speilrefleks, og det gir jo heller ingen mulighet for å skifte ut optikk viss jeg blir veldig interessert.

     

    Hmm, dette blir en vurderingssak, men jeg forstår det sånn at viss valget står mellom et (i første omgang) kitobjektiv på D3200 eller et kompaktkamera, så finnes det kompaktkameraer som i alle fall kan gi meg denne konkrete dybdeskarphets-effekten som jeg ønsker. Men det er fortsatt flere ting jeg må vurdere her.

  6. Hei,

     

    Den korte versjonen av dette spørsmålet: Finst det mer kompakte kameraer/kompakte systemkameraer (jeg vet ikke hva de kalles) som blant annet er godt egnet til å ta bilder med lav dybdeskarphet?

     

    Det er sikkert 1000 tråder om "Hjelp, hvilket kamera skal jeg kjøpe?", men jeg har ennå ikke funnet et svar på dette spørsmålet som jeg er fornøyd med.

     

    Foreløpig har jeg klart meg her i livet med et gammelt og meget simpelt Canon Ixus kompaktkamera, men det er ikke spesielt spennende å ta bilder med. Jeg digger når jeg plutselig får et speilrefleks i hendene som jeg kan leke med. Jeg innser at tiden er inne for å investere i noe bedre.

     

    Dersom jeg skal kjøpe speilrefleks ville det naturlige valget vært Nikon D3200. Et nybegynnerkamera til en hyggelig pris, og det er også ca. den prisen jeg vil ligge på. Viss jeg ikke plutselig blir radikalt forandret og anlegger en stor foto-hobby, så er det kameraet helt sikkert mer enn avansert nok for meg for resten av livet.

     

    Men jeg frykter at å ha et så stort kamera vil føre til at jeg ikke har med kameraet der jeg burde hatt det. Det er fantastisk med mitt Ixus, som jeg forøvrig ikke er noe redd for lenger, at jeg kan ha det med i bukselommen på fjelltur eller i veska til forloveden på byen.

     

    Mitt Ixus har jo, som sikkert de fleste kompaktkameraer, altfor liten bildebrikke/blenderåpning til at det er optisk mulig å få lav dybdeskarphet (viss jeg har forstått dette riktig). Men de nyere/mer proffe kameraene, som fortsatt er mindre enn speilreflekskameraer, vil de gi meg mulighet til dette? Til en overkommelig pris? Har dere noen anbefalinger i så fall?

  7. "Nå kan du få linux på nettbrettet ditt", jaha. Alle android-brett kjører allerede Linux. Følte for å pirke litt. Det er mange som tror at Linux er noe eksotisk og bare et leketøy for nerder, men jeg slik jeg ser det er det linux over alt. Mobiltelefoner, routere, printere, stooore deler av serverne på internett. Jeg er egentlig skikkelig Linux-entusiast, men det har sine bruksområder. Foretrekker osx for daglig bruk på laptopen, men det er jo Unix og dermed et oppegåendes alternativ.

    • Liker 3
  8. Jeg mistenker det er lagt altfor lite arbeid i ergonomisk utførelse her ja. Jeg har ikke peiling på dette selv heller, men jeg antar at grunnen til at jeg ikke har ødelagt armen min ennå er fordi jeg viler hele armen og håndbakken på bordet, og begever musa stort sett med bare fingrene. Denne "musa" i artikkelen krever jo at du bruker de store musklene i overarmen for presisjonsstyring av musepekeren, og det tror jeg er mildt sagt veldig skummelt!

     

    Dessuten tror jeg det måtte vært mer tilpasningsmuligheter for at dette skal fungere. Folk har veldig ulik størrelse på hendene og ulik lengde på fingrene.

    • Liker 1
  9. De lagrer alt for mye med tanke på at de aldri har sett ut til å ha den kodekvaliteten som andre store nettaktører [tilsynelatende] leverer.

     

    Hva er det du tenker på når du mener de har dårligere kodekvalitet enn andre aktører? Jeg regner med at slike bugs eksisterer i de aller aller fleste nettjenester, og derfor vil jeg heller aldri stole på disse når det kommer til veldig viktig informasjon. Sensitive personlige brev og slikt bekymrer meg lite. Men om jeg hadde sittet i en veldig viktig stol og skulle planlegge noe som kunne gitt store utslag på f.eks. børs eller politikk, så hadde jeg nok vært mye mer paranoid.

     

    Jeg frykter veldig lite at en datanerd skal ha interesse i mine Facebook-meldinger. Det hadde vært litt krise viss det plutselig kom en nettjeneste som eksponerte alle facebook-brukeres chat-logg, slik at hvermannsen kunne søke i andre sine meldinger. Det kunne jo i teorien gått an, men jeg regner med at Facebook hadde klart å stoppe også dét før det hadde gått ut over meg.

     

    Kan hende jeg stoler litt mer på nettbanken enn på Facebook. Bare fordi jeg tror bankene har veldig mye å tape på dårlig sikkerhet. Men det finnes sikkert hull i banksystemene også, og det bekymrer meg veldig lite personlig. Regner med det ville gått ut over andre enn meg uansett.

  10. Hei!

     

    Hvordan er det vanlig å strukturere et GUI-program for å unngå rekursjon?

     

    Viss jeg for eksempel skal lage et kortspill bygger jeg det kanskje gjennom en MainFrame og tre ulike JPanel:

     

    MainFrame extends JFrame

    SetupGamePanel extends JPanel

    PlayGamePanel extends JPanel

    ShowResultPanel extends JPanel

     

    Den første kaller den neste når spillet er satt opp (ant. spillere osv). Når PlayGameFrame er ferdig og vi har en vinner, kaller den ShowResultFrame.

     

    Viss ShowResultFrame i tillegg gjør det mulig å starte et nytt spill, så vil det etter hvert bli en opphopning av skjulte JPanel i minnet.

     

    Så hva er den korrekte måten å komme seg fra en "state" til en annen i et slikt program? Hvordan kan SetupGamePanel få kommunisert til MainFrame at SetupGamePanel skal slettes og PlayGamePanel skal ta over, uten at SetupGamePanel da blir liggende i minnet helt til programmet er ferdig?

  11. Hva er argumentene for å bruke Opera i dag?

     

    Jeg var operabruker i den tiden opera var kjappere enn konkurrentene. Dessuten likte jeg den innebygde epostleseren. Nå er derimot de fleste nettjenestene så gode at jeg ikke lenger gidder å bruke separat epostleser. Jeg synes bare at Opera er overkill på funksjoner og det startet mye tregere enn konkurrentene. Det var dessuten altfor mange sider som fungerte dårlig i Opera.

     

    Hadde en lang periode med Firefox etter Opera pga. et par geniale utvidelser.

     

    Nå bruker jeg derimot Crome. Hovedargumentet er faktisk at den laster gmail.com mye raskere enn konkurrentene. (den gjorde i alle fall det når jeg skiftet) Regner med Google har optimalisert det for sin egen nettleser.

     

    Crome er enkel og har akkurat de funksjonene en trenger i et enkelt og brukervennlig brukergrensesnitt. Genial synkronisering av preferences og extensions. Men der har vel de andre kommet etter tror jeg.

  12. Hei!

     

    Har avtalt et kjøp ved Postoppkrav. Pakken er på vei, men jeg har plutselig lyst å angre kjøpet.

     

    Det er avtalt skriftlig over epost at jeg skal kjøpe varen.

     

    Har jeg likevel lov til å la være å hente varen? Vi har ikke avtalt noe om angremuligheter. Jeg tenker egentlig å ringe selger og tilby å betale 500 kr for bryet (han må jo betale dobbel porto + kanskje ny finnannonse, men for 500 går han i hvertfall i overskudd).

     

    Det er kjipt gjort. Men er det OK av meg?

  13. Hei!

     

    Jeg studerer dataingeniør på Universitetet i Stavanger og håper at jeg i fremtiden får meg jobb innen utvikling.

     

    Vi lærer Java nå. Jeg har allerede stor erfaring med programmering og scripting, så jeg tar det veldig lett.

     

    Det jeg lurer på, er om jeg hadde hatt en fordel i arbeidsmarkedet om jeg hadde tatt Oracle Java Certification på siden av studiene? Det dreier seg om to eksamener. En grunnleggende som koster nærmere 2000 kr og en mer avansert som koster noen hundrelapper.

     

    Jeg tror jeg hadde klart de uten så veldig store anstrengelser. (men har ikke sett på den praktiske biten, om jeg må reise til Oslo for å gjennomføre og lignende) Bør jeg tenke alvorlig på å gjennomføre dette? Er det vanlig å gjøre? Eller er det lite vits når jeg snart får en ingeniørgrad likevel? Hva ser arbeidsgivere mest på?

  14. Idene dine er sikker gode , men der lit overfladisk forklart.

    Jepp, regner ikke med at det har noen påvirkning på windows uansett hva jeg skriver her, så da blir det lett overflødig og ingenting gjennomtenkt.

     

    f.eks at man mister be slektskapet til det gamle filsystemet.

    man tenger fra tid til annen å vite hvilken disk filene er lagret på ( nå har jeg ikke peiling på hvordan man gjør det i linux elle unix ).

    Det er viktig når man skal bytte disker

    Dette er nok en del smak og behag ja. Men det ville nok bare vært å høyreklikke på en fil/mappe og se på egenskapene for å finne ut hvor den var plassert.

     

    Det som gjør en slik organisering praktisk er at du kan beholde en standardisert og logisk mappestruktur selv om du organiserer filene dine på flere harddisker. På windows velger mange f.eks. å legge dokumentene på en annen partisjon eller en annen fysisk harddisk. Med et system der du mounter harddiskene inn i mappestrukturen kunne de fortsatt ligget i /Users/KjellArvid/Documents selv om de lå på en annen partisjon. Eller /Windows og /ProgramFiles kunne ligget på en SSD uten at resten av dagens C: måtte ligge der.

     

    I dag kan du til en viss grad flytte viktige mapper som Programfiler og Users over til andre partisjoner. Men det er ikke veldig lett, og det blir rotete.

     

    standard viewer funksjonen til Windows er litt begrenset på grunn av rettigheter ( spesielt PDF)

    Jeg vet ikke hvor vanskelig dette er i praksis. Men Apple får det til. Jeg synes det er veldig kjedelig å bruke tid på å laste ned og installere en PDF-leser etter at jeg allerede har kjøpt og installert et operativsystem for over tusenlappen. Det tar kanskje ikke lenger tid enn to minutt, men PDF-leseren er jo bare ett av veldig mange programmer som må søkes opp, lastes ned og installeres etter en fresh windows-installasjon.

     

    Å sentralstyre alle oppdateringer fra et enste sted blir fryktelig vanskelig siden ingen har programmer bare laget av Microsoft.

    Det blir uansett mange produsenter å ta hensyn til

    Det fungerer godt med AppStore på Mac og de forskjellige pakkesystemene til Linux. Fordelen til Microsoft er jo at de er så store (de fleste har windows) at de fleste software-produsentene hadde tatt seg tid til å tilpasse programmene sine til Microsoft-AppStore. De må selvsagt ha en liberal nok politikk som gjør at ikke de viktigste software-produsentene boikotter. På linux tror jeg at det i stor grad er distroene selv som administrerer pakkedatabasene, og også dette fungerer veldig godt.

     

     

    Edit: resten av dette inlegget er offtopic og bare drøs om hvorfor jeg holder meg til Ubuntu. Føl det fri til å hoppe over!

     

     

     

     

     

    Jeg har rett og slett ikke lyst til å gå tilbake til Windows fordi jeg vet at når jeg har installert operativsystemet har jeg en halv dagsjobb med å søke opp, laste ned, installere og sette opp alle programmene jeg trenger. Deretter vil jeg ha minst 5 ulike oppdateringsprogrammer som minner meg på den ene og den andre oppdateringen, og etter et halvår går datamaskinen så sakte at jeg må gjøre hele installasjonsprosessen om igjen. Jeg kan i hvert fall ikke tenke meg å betale over en tusenlapp for å anskaffe meg dette maset.

     

    Nå har jeg derimot hatt Ubuntu i halvannet år siden sist formatering. Jeg har installert to nye versjoner av operativsystemet uten å formatere. Det går fort å starte datamaskinen. "Software Updates"-dialogen spretter av og til opp med alle de kjekke oppdateringene den ønsker å installere på tvers av leverandører. Ønsker jeg å formatere, er det likevel gjort mye fortere enn Windows. En nyinstallert Ubuntu har allerede det aller meste jeg trenger, og de siste programmene er bare noen veldig kjappe kommandoer i Terminal eller noen avkryssninger i Software Center, så er de installert. Home-mappa ligger selvsagt på en annen harddisk, så jeg trenger ikke å stresse med noe kopiering. De eneste filene som ikke ligger i Home-mappa som jeg ønsker å ta vare på til det nyinstallerte systemet er www-mappa til Apache. Men den har jeg jo selvsagt også laget som en "symbolic link", så den ligger fysisk under home den også :)

     

    Jeg har det fantastisk :) ...likevel er det et par ting med Apple som gjør at jeg vurderer så smått å bytte. Det er noe med at "det bare fungerer", det er jo ikke tvil om at det kan være litt stress med drivere på linux av og til.

     

     

  15. Jeg synes det er veldig kjedelig at windows 8 skal være en nettbrett-satsing som dette. De bør heller satse på det gode operativsystemet de har og gjøre det bedre på alle mulige punkter. Da kommer jeg kanskje tilbake en gang. Min ønskeliste til windows er heller:

    • Videreutvikle dagens skrivebordsmiljø/GUI til å bli enda mer brukervennlig
      • Funksjoner som å dra vinduet til siden for å sette det opp på halve skjermen var en meget vellykket ide. Fortsette med slike praktiske GUI-forbedringer.
      • Bruke ribbons der det er hensiktsmessig. Tviler på at Explorer er beste kandidaten. Men i f.eks. office er jeg tilhenger av ribbon.
      • Kanskje redesigne vinduene en gang til? Personlig ville jeg satt pris på et mer minimalistisk design. Jeg synes windows er rotete med de store "glass"-kantene rundt alle vinduene. Det ser rotete ut med flere vinduer oppe, og brede kanter rundt vinduene bruker bare unødvendig plass. (OSX har forstått seg på design i operativsystem)
      • Innføre multiple desktops

      [*]Innføre et nytt filsystem som ikke bruker stasjonsbokstaver men der partisjoner og harddisker mountes inn som på Unix/Linux. (Dette er kanskje for radikalt for windows-brukere, så jeg er ikke sikker) Jeg liker /ikke/ "libraries"-løsningen i dag (har aldri satt meg inn i den), eller andre løsninger der brukeren i minst mulig grad skal organisere filene selv, det tror jeg er et tilbakesteg. Men god indeksering og en god søkefunksjon i startmenyen er et must.[*]Standardinstallert viewer-funksjonalitet for PDF-, Office- og OpenOffice.org-filer.[*]Gjøre operativsystemet mer robust. Jeg har ikke så stor teknisk innsikt at jeg kan si hva som skulle vært gjort. Men jeg er dritlei av at alle har (forskjellige) tunge virusprogram som bruker mye maskinkraft. Og ikke minst er det helt talentløst (grunn nok til å ikke ha windows for min del) at operativsystemet og oppstarten alltid blir tregere etter lengre tids bruk.[*]Sentraladministrert AppStore med enkle og gode betingelser, men likevel en viss kvalitetssikring. Få slutt på at en må surfe rundt over alt og laste ned installasjonsfiler for å installere vanlige programmer. Og programoppdatering må skje gjennom denne AppStore slik at ikke alle programmer skal ha sitt eget masete oppdateringsprogram.[*]Gå gjennom alt av systeminstillinger, kontrollpanel og menyer og tenke: er dette fornuftig, forståelig og praktisk organisert, eller er dette slik bare fordi det alltid har vært sånn, men egentlig ulogisk og upraktisk. Men samtidig, lite vits å forandre på det som fungerer bra.

    Dessuten synes jeg det ser veldig dårlig ut med denne to-delt-løsningen med "Startmeny-apps" og vanlig skrivebord-mode. Windows blir en bastard, verken fugl eller fisk. De burde eventuelt heller basert seg på det som alltid har vert windows og utvikle det i en retning som blir

     

    Hilsen flerårig linux-bruker. Kanskje snart mac-bruker.

     

     

    Edit: ps. jeg liker heller ikke ubuntus unity-satsing. Alt dette fullskjermmaset blir noe tull i mine øyne. PCene mine har god oppløsning og jeg bruker nesten aldri hele skjermen for ett eneste program. Men det er jo klart, vi som gjør mer enn å surfe på Facebook og sjekke e-post er vel i mindretall og ikke vits å ta hensyn til i forbruksmarkedet av operativsystem?

  16. CSS-animasjoner har jeg faktisk ikke hørt om før nå, men jeg synes det så veldig interessant ut! Jeg har ganske stor tro på at HTML, CSS og JavaScript snart er bra nok til å utkonkurrere Flash og lignende! Vi lever i en spennende tid :)Samtidig synes jeg det er litt skummelt hvor komplekst alt blir. Det blir snart umulig for en programmerer å ha full oversikt over både HTML og CSS, noe som til nå har vært rimelig overkommelig. Og for ikke å snakke om muligheten for nye og konkurrerende nettlesere, det ville jo tatt flere år å utvikle en nettlesermotor fra bunnen av nå!

  17. Hei!

     

    Dette er sikkert litt håpløst å ta skriftlig over et forum, men likevel ...

     

    Når jeg kjører fort i relativt skarpe yttersvinger/venstresvinger er det betydelig slark i rattet. Dette er såpass mye at det kan være trafikkfarlig. Det er dog bare merkbart i fart rundt 80 km/t og høyere. Svingen må være så skarp at bilen krenger litt og mor ville sterkt foretrukket å kjøre saktere. (bra beskrivelse?)

     

    Jeg har hele tiden hatt en teori om at slarket må ligge i høyre forhjul. For i en relativt skarp yttersving legges mest vekt over på dette hjulet, og jeg ser for meg at det er det som "styrer" mest. Det er aldri slark i innersvinger/høyresvinger.

     

    Men jeg heiste opp bilen og jeg klarer ikke å finne slark i dette hjulet. I venstre hjul er det derimot en liten slark i hjullager og drivknute. Her må nok begge deler skiftes om en stund. Men denne slarken er veldig liten.

     

    Så jeg lurer på: kan det være den lille slarken i venstre forhjul som skaper problemet, eller er det trolig likevel en (større) slark i høyre forhjul som først oppstår ved sterke krefter? Jeg ser for meg at når bilen kjører i 80 km/t og svinger skarpt, så er kreftene på hjulet vesentlig større enn jeg klarer å kjenne med håndmakt, og at det kanskje likevel kan være en slark som jeg ikke har funnet. Jeg trodde også at jeg burde opplevd slark i innersvinger også viss det var venstre hjul, men der er kanskje teorien min feil.

     

    Men det er kanskje når hjulet får minst press på seg (venstrehjul i venstresving) at det får anledning til å slarke?

  18. Heisann!

     

    Jeg ønsker å kunne ta med iPhone på noen joggeturer av og til, og jeg vil ikke ha et stort og klumpete armbånd som ser sykt harry ut. Jeg har heller ikke tenkt å høre på musikk. Amerikanerne har mange gode magebelter, og det mest tiltalende jeg har funnet er dette: http://www.ifitnessinc.com/index.php?_a=viewProd&productId=34

     

    En vannavstøtende liten beltetaske for trening. Vet dere om noe lignende som er mulig å få kjøpt i Norge?

  19. Hei!

     

    Jeg klarer ikke å få stilt volumet lavt nok på iPhone 4. Det laveste volum-nivået er faktisk ganske høyt, høyt nok til at personen som sitter på siden av kan høre at jeg hører musikk (vanlig Koss-headset). Jeg spiller av med Spotify-klienten på iPhone, har ikke prøvd iPod-appen.

     

    Finst det noen måte å få finstilt volumet på de lavere nivåene? iPod Nano 6th fungerer utmerket, der kan jeg ha volumet akkurat så lavt som jeg vil ha.

     

    Å søke på internett gir bare resultater med folk som vil ha høyere lyd. Noe jeg ikke kan fatte og begripe, men de har sikkert øreklokker som krever mer energi for å lage lyd. Jeg pleier ofte å blant annet sovne til musikk, og da vil jeg ha volumet så lavt som over hodet mulig, jeg vil ikke ødelegge hørselen fordi jeg hører for mye musikk.

  20. Det blir vanskelig å lese artiklene når dere absolutt ikke skal skrive MerKeVaRene slik de er ment (og slik de uttales):

     

    Blant funksjoner/programmer som er oppdatert denne gangen er Idisk synkronisering og Quicktime X, Mobileme, Time Mackine, Mail, AFP Server, Coreaudio, Ical og AirPort.

     

    Dessuten må vel regelen gjelde for AirPort også? Altså Airport?

     

    Hadde det f.eks. vært mulig å heller splitte opp i flere ord? IDisk -> I Disk, QuickTime -> Quick Time, Mobileme -> Mobile Me, CoreAudio -> Core Audio, ICal -> I Cal. Det tar jo flere sekunder å lese gjennom en slik oppramsing der navnene ikke står slik vi er vant med å se dem.

×
×
  • Opprett ny...