Gå til innhold

hillmar

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hillmar

  1. Den dual view funksjonen på OLEDen høres nok bra på papiret. Men vil kun fungere på Riks-TV her hjemme siden alle andre leverandører krever ekstern dekoder.

     

    CanalDigital tilbyr CAM for både kabel og parabol-kundene sine. Så det begrenser seg ikke bare til RiksTv.

     

    Når det er sagt så burde snart de andre leverandørene komme etter med mulighet for CAM.

    • Liker 2
  2. Men vil iPad i det heletatt støtte LTE på frekvensbåndene i Europa?I Apple store UK står det oppgitt at iPad støtter LTE på 700 og 2100 MHz båndene. I Norge, og også i resten av Europa tror jeg, er det andre frekvensbånd som skal benyttes (I Norge 900 og 2600)...
    - 2100-båndet: 3G, (4G/LTE) kapasitetsbånd.

     

    Ja det er mulighet for å bruke 2100 båndet til LTE, men ser du gjennom resten av presentasjonen så ser du at 2100 båndet er merket med 3G.

     

    Netcom bygger nå ut LTE på 2600MHz og har planer om å bygge ut på 900MHz. Sånn jeg har skjønt det så har Telenor planer om det samme...

  3. Det stor spørsmålet som gjenstår for min del er om 4G LTE vil fungere i Norge og Europa!

     

    Sånn jeg har skjønt det så er NetCom sitt LTE-nett bygd ut på 2600 MHz-båndet, og 900 MHz-båndet skal bygges ut etter hvert. Og telenor sitter på lisenser på de samme frekvensene. (Mener at dette er ganske "standariserte" frekvensbånd i Europa. +Kankje 800MHz-båndet?)

     

    I følge apple sine sider (US og UK) støtter den nye iPaden LTE på 700 og 2100 MHz båndene. Hvis dette stemmer burde apple fortest mulig rette opp informasjonen på sine europeiske sider, da det blir helt feil å reklamere med 4G. Det hjelper ikke med LTE-modem hvis det ikke fungerer med samarbeidspartnernes nettverk.

  4. Hei.

     

    Jeg har bestilt bredbånd fra canal digital og har mottatt modemet. Men montøren kommer ikke før om 2 uker. Er det mulig å sette det opp selv? I brosjyren som lå i pakken sto det at man ikke skulle gjøre det, men jeg synes det høres rart ut at det må en montør til for å plugge i en coax og en rj45-kabel... Eventuelt oppsett i sentraler el. gjøres vel sentralt uansett?

  5. Jeg synes Seiko "Monster" er en kul, litt anerledes, klokke som tåler juling. Den selges ikke i norge men det legges regelmessig ut noen pent brukte på tidssonen.no til ca 1000 kr. Vær klar over at den er mekanisk (automatisk opptrekk) så den er nok ikke like driftsikker som en quarts/digital klokke, men imo. mye kulere :thumbup:

     

    SKX781K.jpg

     

    Du får den også med svart urskive

     

    Eventuelt så ville jeg vurdert en casio g shock av no slag. De er riktignok digitale...

  6. Jeg vil anbefale Plex på det varmeste. Det ser ut som aTV Flash mtp. at du finner alt fra standardmenyen til ATV, men den er samtidig mer elegant da den oppretter et bibliotek som xbmc så du slipper å bla rundt i mappestrukturen på mediaserveren din.

     

    Før så brukte jeg xbmc. Det er absolutt et bra alternativ med mye funksjonalitet, men jeg synes det ble litt tungt å kjøre det på ATV'n siden det må startes opp som et eget program ol. aTV har jeg bare så vidt prøvd og det virka veldig brukervennlig, men jeg ønsker at det skal være litt mer fancy en bare mappestruktur.

     

    Ulempen med plex er jo selvfølgelig at at du må ha plex media server gående på en server/pc. Og det kreves mer av denne serveren/pcen enn en enkel filserver da den må transcode videoene. Men fordelen med dette er at du har full kontroll på hva du har sett ol. uansett om du har sett det på ATV'en, pc'en, pad'en eller mobilen. Man kan tilogmed begynne å se noe på en enhet for så å stoppe avspillingen og starte fra samme stedet på en annen. Og med nye myPlex kan du på en enkel måte se filmene dine over internett også...

  7. Og jeg vet man kan endre det, men det er jo skrikende ulogisk at programmet som defualt driver å skyfler rundt på masse filer og kopierer masse drit. Det er ulogisk, og noe av det verste som finnes er programmer som default endrer på filer uten at det er tydelig for brukeren at det kommer til å skje.

     

    Her er det vel selve filosofien bak som er forskjellig fra Windows til OSX. Jeg har inntrykk av at i Windows så er det lagt opp til at brukeren skal inn i mappestrukturen og flytte filer, organisere mapper ol. Mens OSX prøver å holde brukeren mer borte fra mappestrukturen. iPhoto er et godt eksempel på dette. Du importerer bildene fra kamera/minnekort vha. programmet som legger de i mapper etter sitt eget system. Hvis du som bruker begynner å rote rundt inni der vil biblioteket fort falle sammen. Det har derfor ikke noe å si om brukeren ikke får vite om endringer, fordi han/hun ikke har "noe med det å gjøre".

     

    Så kan man jo diskutere om dette er logisk og bra eller ikke, men det er et resultat av en filosofi som er ulik den Windows er bygd på og ikke bare en "glipp".

     

    Når jeg selv gikk over fra Windows til OSX synes jeg dette var ulogisk og rotete, men det er bare noe man må lære seg å bruke riktig (akkurat som man lærte seg å bruke mappestrukturen i Windows når man begynte med det).

  8. Som relativt ny macbruker er jeg spesielt fornøyd med trackpadden. Gestures gjør surfing til en lek (manøvrere fram og tilbake, zoom og scroll), og å bytte mellom desktop'er og fullscreen programmer er gjort med et "swipe". Det siste fører til at jeg stort sett åpner en ny desktop hvis jeg har oppe flere vinduer enn jeg har plass til på skjermen, og Mission Control (som jeg synes er mer tungvint) blir overflødig.

     

    Fra bildet øverst i artikkelen ser jeg at du ikke bruker hverken apple sin multitouch mus eller trackpadden når du sitter og jobber, og det er mulig det er mest hensiktsmessig i ditt arbeid. Men siden gestures er blitt en så stor del av OSX Lion så oppfordrer jeg deg til å prøve å bruke det, enten med trackpadden på mac'en eller skaffe en "løs" en, det.

  9. Flott med en litt mer utfordrende konkuranse!

     

    Men jeg er enig med flere her om at spørsmålene var noe uklare, og kanskje feil.

     

    Spessielt spm. 4 mener jeg er feil. Jeg tror jeg skjønner hva dere har prøvd å spørre om, men slik som spørsmålet er utformet så finnes ikke det riktige svaret blandt alternativene...

     

    Jo, riktig svar er blant svaralternativene. Da har du ikke funnet rett svar enda bare =)

     

    Litt vanskelig å diskutere dette når man ikke har mulighet til å legge ut noe bevis... Men jeg mener at slik spørsmålet er stilt så finnes ikke riktig svar blant alternativene. Jeg tror også jeg skjønner hva de har prøvd å spørre om, og da vet jeg hvilket svar som er riktig...

     

    Edit: Nå ser det ut som spørsmålet er spesifisert bedre. Bra!

  10. Det begynner å nærme seg noe bra dette!

     

    Men jeg skulle gjerne hatt matt skjerm med litt høyre oppløsning og docking-port...

     

    Ser ikke ut som det er noen maskiner som dekker alle krav dessverre.

    Om litt tykkere maskiner går bra, så har du jo T410s og T420s.

     

    Absolutt et godt alternativ! Men jeg er litt usikker på kvaliteten på skjermen i T420s med bakgrunn i hva jeg har lest...

×
×
  • Opprett ny...