Gå til innhold

oepeter

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oepeter

  1. AMS (automatisk måleravlesning) er under utrulling i Norge. Dvs alle husstanders strømforbruk er pålagt å bli overvåket time for time og lagret minimum 3-15 måneder.  

     

    Dette blir lagt frem som en stor fordel for alle husstander. Jeg mener det er en fullstending unyttig sløsing med folks penger, da kostnaden kommer til å bli lagt på netteier og i siste instans inndrevet over fastleien. I tillegg gis nettselskapene adgang til effektbegrensing og/eller fjernutkobling. Dette kan bli morsomt når en forsmådd 16-åring med datakunnskaper stenger strømmen i eks-kjærestens foreldres hus som hevn...

     

    I forskriften FOR-2011-06-24-726 er det bl.a i §4.1 adgang til unntak for installering når det b) er til vesentlig og dokumenterbar ulempe for sluttbruker.

     

    Er det her da juridisk adgang å nekte installering med begrunnelse i frykt for overvåkning?

     

    Paragraf §4.1 og §4.3-4.6 trer heller ikke i kraft for 1.jan 2019. Jeg kommer derfor til å nekte mitt nettselskap å installere, først og fremst med henvendelse til pkt 4.1, dernest med henvisning til at forskriftenendringen ikke trer trer i kraft før 2019.

     

    Så hva tror dere? Skal en bare legge seg på rygg og godta hva som helst eller skal en jobbe litt for å få befolkningens øyne opp for samfunnets sløseri og overformynderi?

  2. I utgangspunktet er hennes arbeid unntatt MVA, mens mitt arbeid for firmaet er MVA-pliktig. Så innredningen vil fremstå som kontor/møterom på tegninger, og ja vi er klar over at det er en gråsone her. 

     

    En armlengdes avstand er av og til en utfordring i selskaper som dette, hvor jeg sitter på alle sider av bordet. 

     

    I det store og hele kan det kanskje være jeg skal høre på regnskapsføreren og ta påkostningen privat, så får jeg heller sette leien på et nivå som er i øvre del av snittet for området. 

     

    Det er ikke veldig mye penger det er snakk om, antar 100-150k totalt men som skrevet over, cashflow er en utfordring som må overkommes.

    Skal jeg involvere jurister eller advokater renner det fort ut mer penger enn det sparer til slutt. 

    Får se på lån fra selskapet til aksjonær

  3. Hei ærede forumbrukere

     

    Jeg er eier av et lite AS hvor min samboer er eneste ansatt, samt jeg arbeider litt freelance og fakturerer gjennom samme firma.

     

    Vi tenker å innrede del av kjelleren hjemme i privatboligen til kontor og behandlingsrom. Jeg har studert Ligningsetatens retningslinjer og finner at vi er innenfor kravene. Dvs det blir egen inngang, avsperring mot privat del, eget toalett osv, basically kunne vi leid ut til hvem som helst.

     

    Nå er hele kjelleren uinnredet og det trengs endel arbeid før den er presentabel.

     

    Jeg har forsøkt å diskutere med vår regnskapsfører om firmaet kan stå for hele oppussingen (av utleiedelen, ikke privatdelen) i bytte mot betalingsfrihet på leien en periode, evt at leien er lavere enn markedleie for ferdig innredet lokale. Dette for å få MVA-fradrag for innkjøp av varer som treng til dette.

     

    Han er ikke enig at dette vil gå gjennom hos ligningsmyndighetene og mener jeg bør ta all innredning og innkjøp privat, for så å sette leien i hht markedsleie. 

     

    Problemet er at balansen/cashflow i firmaet er mye bedre enn den private for tiden og vi vil helst unngå å ta ut utbytte eller lønn for å få dette til.

     

    Noen som har argumenter for/imot at et firma kan leie et tomt rålokale for så å stå for all innredning/oppussing selv?

  4. Har innfelt grill fra Miele (annen type enn den du linket til, vår har glasskeramisk overflate) ved siden av koketoppen. Blir ikke brukt spesielt mye til hverdags men fin å ha til større prosjekter. Også grei til å holde fat og kjeler varmt.

    Steker gjerne biffer, kjøttkaker og frikadeller på den. Ulempe at det virker til å sprute mer enn panne, dermed mer rengjøring i området rundt.

     

    Skulle vi bygget nytt hadde vi sannsynligvis heller valgt større koketopp.

  5. Da kan det se ut til at problemet med oppsettet mitt er løst, det kan tyde på at det er samspillet mellom TelldusService og Switcking server som var problemet. Switchking klarte ikke lese logfilen fra Telldus korrekt.

    Fant oppdaterte service.exe og TelldusCore.dll filer på Switchking forumet, lastet de inn og restartet alt sammen via LogMeIn.

    Nå fungerer det foreløpign, får se hvor lenge det varer.

     

    Når jeg ser tilbake så kan det stemme at for mange forespørsler fra Switcking klient og app til TelldusService fører til problemer.

  6. Siden det synes å gjelde flere (alle?) dine sensorer, tyder det først og fremst på at TellstickDuo er i ferd med å "ta kvelden".

     

    For temp-sensorer kan det være så enkelt som dårlige batterier;

    Jeg hadde det problemet med sensorer som stadig ble dårligere i løpet av vinteren.

    Men når temperaturen steg på våren, da kom signalene delvis tilbake. Nye batterier gjorde susen!

    Gammel lærdom:

    Lav temperaturer gir lav batterispenning, brukstid gir enda dårligere batterier.... til slutt er det ganske tomt ... slik er det med batterier.

    Har derfor begynt å modifisere mine temp.sensorer med ekstern strømforsyning. Skal prøve å lage en liten sak om det etterhvert.

     

    Både sensorene og batteriene er bare noen uker gamle men kan jo selvfølgelig være en medvirkende årsak om batteriene har ligget lenge hos leverandør.

    Det er i hovedsak den ene sensoren som trøbler. Når jeg så begynner feilsøking og styrer mye med serveroppsett etc virker det som om mottaket fra de andre to også blir dårligere,

     

    Får prøve å eliminere litt når jeg kommer hjem med nye batterier, flytte litt på sensorene og prøve den andre Tellsticken jeg har liggende.

     

    Men er det slik at jeg ikke kan forvente lenger rekkevidde enn noen meter? Det er i så tilfelle meget skuffende. Lurte derfor på å lage en full lengde antenne istedet for den 1/4 antennen orginalt.

     

    Er RFXtrx433 noe bedre på det området?

  7. Har problemer med rekkevidde og kontinuitet på Tellstick Duo (batch 3).

     

    Har et oppsett med en Asus EEE på WinXP som kjører Tellstick og Switchking Server i kjelleren. Ellers er det 3 stk Nexa releer og 3 stk temp sensorer fra CO (kommer opp som Palladin).

     

    Har satt opp diverse regler og bruker pr nå den ene sensoren til å styre en varmeovn tilkoblet det ene releet.

    Dette funker realtivt bra men jeg opplever stadig vekk dropouts fra alle sensorene. Spesielt den ene som brukes for styring ramler ut. Den står ca 3-4 meter fra Tellstick'en i et annet rom. De andre to står også i andre kjellerrom, 3-5 meter fra Tellstick'en.

    De siste dager har jeg holdt på med endel endringer i regelstyring etc og da falt den helt ut. Etterhvert falt også de to andre sensorene ut. Har restartet både Switchking Server og hele PC'en uten bedring.

    Se bilde

    fxuhbo.png

     

    Er dessverre borte fra hjemmet nå så jeg får ikke flyttet sensorene fysisk for å se om de kommer inn igjen.

    Jeg har forespurt Telldus men de har ikke kommet med noe fornuftig.

     

    Er det verdt å forsøke å lage egen antenne, ser det ligger oppskrifter på diverse utenlanske forum om dette?

     

    Noen som har andre tips og ideer til bedring?

  8. Er det lov å spørre hvorfor? (Bare nysgjerrig altså)

     

    Skal styre et kjøleskap for gjæring av øl, med Switchking og tempgivere fra f.eks Oregon.

    HAr oppsettet klart, mangler bare Duo'en. Har snakket med folk som har problemer med utvidelsen til Switchking som skal implementere Tellstick Net, orker derfor ikke masse problemer hvis jeg kan få ting til å kjøre enkelt med noe som er prøvd før.

  9. hvordan er markede for ROV piloter offshore?

     

    Meget dårlig i Norge for tiden, de fleste (større) firma har enten ansettelsestopp eller permitteringer. Kan være noen som ansetter hvis en har erfaring fra før, men kommer du som fersk er det nok vanskelig.

     

    Kan være det tar seg opp neste år. Ellers er det jo muligheter i utlandet hvis en ikke er kresen og villig til å jobbe for "lommepenger".

  10. Hei godtfolk. Trenger litt hjelp av den enorme kompetansen det ser ut til å være på dette forum.

     

    Har bygd ny PC med følgende deler:

     

    - Abit IP35pro HK

    - Intel E8400 CPU

    - OCZ ReaperX 4 Gb PC8000 DDR2 (2x2048)

    - Corsair HX620 PSU

    - PowerColor Radeon HD3870 GPU

    - WD Raptor 150 GB HDD

    - WD Caviar 750 GB Hdd x 2

     

    Når jeg starter maskinen, booter den ikke i det hele tatt. I hht "post-code" på HK stopper den på C1, som visstnok betyr "Detect Memory".

     

    Har prøvd å starte med bare en RAMbrikke, prøvd å resette BIOS flere ganger, skifte DIMM-plass osv.

     

    Slik jeg forstod på selger, skulle dette hovedkortet takle PC8000-minner men det ser ikke slik ut. Noen som har forslag til løsning (utenom å kjøpe nye minnemoduler)?

  11. Du skriver ikke hvilke foreninger det er snakk om her, men jeg vet at bl.a Fellesforbundet er så useriøse som du beskriver her.

     

    På denne linken kan du lese mer: SAFE vs Fellesforbundets tvangsinnmelding

     

    Krev at din lokale tillitsvalgt snarest tar saken opp med din organisasjon og eventuelt med bedriften. Hvis bedriften har fått melding fra din fagforening (der hvor du frivillig er innmeldt) og likevel fortsatt trekker deg for kontigent til den andre foreningen, går du til lønningsansvarlig og krevet trekket stanset.

     

    Det er viktig å legge fram beviser på alt du måtte ha skriftlig i denne saken. Det er å regne for en sak hvor noen leverer deg en tjeneste du ikke har bedt om og det ikke foreligger en avtale.

     

    Kommer du ikke gjennom til vedkommende som har ansvar for den feilaktive innmeldingen, må du (eller din lokale tillitsvalgt) bare gå et skritt oppover i rangstigen. Ta kontakt med gjeldende hovedorganisasjon (LO, YS, etc) skriftlig og forlang at de tar grep i denne saken.

     

    Lykke til, stå på og forlang resultater av din egen organisasjon, det er det du skal forvente av de!

  12. Har satt sammen et forslag til min nye PC. Denne skal stort sett brukes til bilde- og videoredigering, tegning og musikk(Photoshop, video, AutoCad osv). Spill blir det ingenting av.

     

    Et par kriterier først:

    Viftestøy er utrolig slitsom og jeg vil gjerne minimere dette (dog uten at det går for mye ut over ytelsen). Satser derfor på 120 mm Mist eller Papst-vifter.

    PC står stort sett på 24/7, kjører også som enkel FTP-server. Må derfor være stabil.

    Kommer nok til å leke meg med overklokking, men på den moderate siden foreløpig.

     

    Forslaget mitt:

     

    Handlevogn.jpg

     

    Det jeg trenger litt hjelp til er disse punkter:

    - Kabinett: Står mellom det foreslåtte Lian Li eller Antec P182. Hvilket får jeg størst (og roligst) luftgjennomstrømning i?

    - RAM: Setter inn 4 Gb selv om jeg kjører XP 32-bits. Noen av mine programmer fungerer dårlig i 64-bits men det kommer kanskje senere. Noen erfaringer med disse ram-brikker? Satser på at de går på Abit-kortet.

    - Strømforsyning: Er det nok med 500 W? Har ikke lest så mye godt om Mist 600-watteren, så hvis ikke 500 er nok, noen som har andre forslag til en stabil og rolig PSU? Har sett litt på Levicom fra Microplex, men synes den er litt dyr.

    - HDD: Ja, jeg vet Raptoren ikke er av de aller mest stille. Hva med WD SE16? Skal settes i RAID-1 og er mer opptatt av lyd enn ytelse. Andre forslag? Har tidligere holdt meg til Seagate, men vet ikke hvordan utviklingen har vært der i de siste årene.

     

    Ellers håper jeg noen tar seg tid til å kommentere hvis det er andre ting som bør tenkes over eller forandres.

×
×
  • Opprett ny...