Gå til innhold

Haarball

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haarball

  1. Jeg har en venn som har en Acer Aspire 5101AWLMi som kjører Vista Home Premium. Maskinen går ulidelig tregt. Følgende specs:

     

    - AMD Turion 64 MK-36 (2.0 GHZ)

    - ATI Radeon Xpress 1100

    - 120GB HDD

    - 1GB DDR2 (766 MB ifølge Vista)

     

    For meg virker det som om Vista blir for tungt for denne maskinen, samtidig som den burde ha mer minne. Tror dere oppgradering til 2 GB (støtter den 4 mon tro?) vil gjøre den vesentlig raskere, eller bør jeg (også) nedgradere til XP? Harddisk bør også byttes, men målet er i første omgang å gjøre maskinen tilstrekkelig rask.

  2. Ville installere PHP på Macbook'en idag, så jeg lette meg fram til dette nettstedet og skrev inn den første kodesnutten (Intel) i Terminal. Deretter fikk jeg vite om MAMP, og installerte dette istedet. Nå fungerer ikke PHP, selv ikke når filene ligger på serveren til skolen som jeg vet har PHP installert, og som har funket før idag.

     

    Kan det jeg gjorde i Terminal ha hatt noe å si? Både Apache og mySQL var på i MAMP, men dette skal ikke ha hatt no å si for filene som selv ikke fungerte fra skolens server.

     

    Hjelp!

  3. Skal kjøpe meg en bærbar til IT-studier. Pris bør ligge mellom 7 og 9000.

     

    Noen krav:

     

    - DVD-brenner

    - Skjerm som egner seg til film-titting (15,4 widescreen?)

    - Minst 60GB harddisk, helst 80GB

     

    Sett for meg en av disse:

     

    Tundra 1032X

    Acer Aspire 5601WLMi

     

    Acer'n har Core Duo, men virker som Tundraen blir mest anbefalt av de to, også når de blir stilt opp mot hverandre. Er det eventuelt noen andre jeg bør se på? Vil gjerne spille de nyeste spillene på minst medium+ innstillinger, samt kjøre flere tunge programmer samtidig.

     

    Har et urelatert spørsmål som kanskje noen kan svare på i samme slengen: hva slags kabel trenger jeg for å koble PC til TV?

  4. En kamerat av meg skal gå til innkjøp av en bærbar PC til nevnte cirkapris. Han har ikke noen definitive krav utover det "normale", men jeg kan tenke meg at batterilevetid er ganske viktig. En god, rimelig all-rounder er vel det han er ute etter.

     

    Stereolyd hadde også vært en fordel.

     

    Samtidig tar jeg gjerne imot anbefalinger på hvilke(n) forhandler(e) jeg bør oppsøke. Han vil kjøpe PC'en på finansiering og vil ha mulighet til å betale ned hele summen innen 10 måneder, muligens før. Jeg er klar over at finansiering ikke er det optimale valget, noe jeg også har fortalt min gode venn, men førstegangstjenesten er ikke tilstrekkelig innbringende (for å si det pent).

  5. ...jeg finner et spill som er nyskapende, originalt, rivende engasjerende og lagd av spillere for spillere, ikke av spillere uten kreative fibre som attpåtil blir ikledd tvangstrøye som lager spillene for at diverse CEOs har nok overskudd på kontoen.

     

    Okey, satt på spissen, men greia er at jeg klarer ikke mer. Jeg har ikke kommet forbi den første byen i San Andreas, jeg er kun halvveis i Prince of Persia etter spredte halvtimes sessions, God of War har gitt meg to timers variabel underholdning og til og med Pro Evolution Soccer 3, et høyt verdsatt spill av undertegnede, klarer ikke å skape de mest intense følelsene, det genuine engasjementet og den uopphørlige innlevelsen jeg sårt, sårt lengter etter nå om dagen.

     

    De siste ukene har jeg spilt Deus Ex non-stop, omtrent det eneste spillet hvor skudd blir avfyrt som kan få meg til å sitte til jeg har glemt at det er noe som heter fast føde, og at det faktisk må inntas. Daglig. Jeg spilte forresten nettopp demoen til Darwinia, et meget friskt pust om ikke friskt som visse mennesker skal ha meg til å tro (ja, du, Kieron Gillen, DU JA!)

     

    Gi meg et spill som roper innlevelse, et spill som er tatt vare på som et lite barn av utviklerne, et spill som bryter med normer, rammer - økonomiske og kreative - et spill jeg virkelig kan fordype meg og stadig finne nye ting.

     

    God of War er godt laget, har fantastisk grafikk, et relativt godt plot og en god atmosfære, men jeg har faen ikke lyst til å drepe 16 føkkings monstre for å komme forbi et rom, for deretter og deise inn i 3 andre monstre tilsvarende størrelsen på den forrige horden jeg ikke hadde mye glede av å drepe. Slash, hack, slash, hack, slash, hack. Ooh, hvis jeg hopper og snur meg sånn, så slasher og hacker jeg på en annen måte, MED SAMME EFFEKT! Nyskapende! Engasjerende!

     

    NEEEEIII!!

     

    :(

     

    Mitt nye mål er å klare å grave opp alle juveler spillbiblioteket kan tilby. Rez ser ut til å kunne være noe for meg, selv om det hvertfall ser deprimerende gjentagende ut, og kanskje jeg bør gå til anskaffelse av en Cube med Katamari Damashii. Jeg har virkelig problemer med å spille "vanlige" spill om dagen, klarer ikke sitte lenge av gangen med samme spill. Jeg vil rett og slett ikke sløse bort mer penger på denne måten, og foretar meg heller grundig research av et interessant spill enn å spontan-kjøpe Platinum-versjoner av gamle AAA titler som blir liggende å samle støv. Og jeg tror ikke det er mangel på konsentrasjon som er problemet, ettersom det har vært et voksende problem og ikke et jeg opplevde å ha for noen år tilbake.

     

    Tilgi meg sutringen, men forhåpentligvis finnes det noen der ute med de samme følelsene (les: mangel på følelse), som vil diskutere spill som er lagd av mennesker med en genuin kjærlighet for mediet, som ikke er enten drevet av penger eller bundet av det.

     

    Når jeg kommer idag får vi se om Introversions Uplink er noe tess, det lover hvertfall godt!

  6. Bunnen har falt ut av denne "diskusjonen" for lenge siden. Mulig Groven framstår som noe partisk i forhold til FIFA-serien, men jeg synes ikke det på noen måte er sjenerende eller overveldende. Virker som han er genuint opptatt av fotball og ikke har inntatt noen fanboy-stance i forhold til PES/FIFA, om noe kun en liten personlig favoritisme, og nettopp det er det vanskelig å unngå med slike spill.

     

    Samtidig virker 8/10 for høyt i forhold til artikkelteksten, men det får stå for hans regning. Jeg forventer derimot ikke at alle mulige detaljer skal inkluderes, det er meg personlig revnende likegyldig. Det jeg ser etter i anmeldelser av spill jeg bryr meg om og kan noe om er hvor dyptgående anmelderen klarer å være, samtidig som å fokusere på de viktige elementene av spille. I tillegg, hvorvidt skribenten på en saklig og rasjonell måte klarer å sammeligne årets utgave med eldre, samt med andre serier (i hovedsak PES), og å forholde seg mest mulig nøytral. Jeg gidder rett og slett ikke å nilese og finkritisere nevnte artikkel, men jeg ser at det er mye jeg sikkert kunne argumentert godt imot basert på bl.a. ovennevnte kriterier.

     

    Til slutt vil jeg bare si at PES 5 er helt FANTASTISK, og for meg er det at spillet føles tregere og seigere et utvetydig tegn på enda mer realisme. Årets utgave virker mer som en fullverdig oppdatering enn fjorårets, og det er en fryd å spille fra ende til annen.

  7. Fælt til grinebiting det var her inne da.

     

    Foreslår at du holder deg under 30 000. Du kommer ikke til å få bruk for komponenter for til sammen 80 000 på lange tider (du har ikke sagt noe om bruken din, dermed regner jeg med at den er relativt gjennomsnittlig). Og når tiden har kommet hvor high-end komponentene dine faktisk gjør nytte for seg er de 10 ganger billigere enn når du kjøpte dem.

     

    Bruk heller en 20-30 tusen hvis du absolutt må bruke mye på en PC og kjøp komponenter som er relevante i forhold til dagens nivå og samtidig er realistisk priset.

  8. Ah, selvfølgelig. RAM har jeg glemt. Trenger 2 stk 512 brikker av relativt god kvalitet. Satser ikke på å overklokke ettersom jeg har aldri har gjort det før, men skal ikke se bort ifra at jeg prøver meg på noe småtteri etterhvert.

     

    GT isteden for GS? Hva er forskjellen (pris + kvalitet)? Noen andre som er enig?

     

    Edit: Hmm, billigste GT'en er rett oppunder 3000... GS'en jeg har tenkt meg koster 2195, så blir nok et litt for stort hopp.

  9. ASRock 939Dual

    Athlon 3200+ 2.0Ghz

    XFX GeForce 6800 GS 256 MB PCI-E

    Samsung SpinPoint P120 250GB

     

    Har fra før av dette kabinettet fra Chieftec som jeg tror skal vært god nok. Har også en 40GB intern harddisk og nylig innkjøpt 200GB ekstern, så lurer på om jeg i det hele tatt trenger spinpointen.

     

    Trenger jeg endre på noe? Vil disse komponentene fungere greit sammen? Hvis noen føler det er rom for forandring, prøv å kom med anbefalinger basert på ASRock-kortet, ettersom jeg må gå såpass opp i pris for å få et tilsvarende bra et fra andre produsenter, og at det rett og slett virker som et godt og stabilt HK.

     

    En annen ting: jeg trenger anbefalinger på vifter og kjøling. Hvor mange, hvor store, etc. Dette er noe av det jeg vet minst om av komponenter.

     

    Alle kommentarer mottas med takk. :w00t:

  10. Hva vil disse betegnelsene si, og hva er forskjellen? Klarer ikke se hva det kan stå for. Er i ferd med å velge 512mb minne fra shg.no, og fant to like produkter med unntak av at de hadde hver sin betegnelse, KHX og KVR.

     

    Hmm.

     

    Når jeg først har lagd en tråd, kan jeg jo spørre om dere har anbefalinger på rimelig 512 Mb minne (har 512+256 fra før) med god kvalitet. Skal brukes på et ASRock Dual939 kort med AMD 3200+ Venice prosessor og PowerColor X800GT 256MB grafikkkort (usikker på den siste).

  11. Sant det du sier om brukermassen til FIFA-spillene, Toa, og jeg kan forstå at et medium bruker denne innfallsvinkelen. Jeg føler likevel det er spilljournalists ansvar å belyse de riktige tingene og sette fokus på de konkrete tingene som gjør gode spill til gode spill, ikke gi etter for et ønske fra mainstreamfolket som fra før av er forvridd nettopp på grunn av et overflatisk preg mange spillartikler lider av. Gamere som forøvrig sjeldent vet sitt eget beste. Nå har jeg etterhvert skjønt at enhver spillside med relativt god suksess ikke kan opprettholde en "kjedelig" informativ og realistisk (i mangel av et bedre ord) profil, men heller søker mot det tabloide. Uheldigvis, ja, men et faktum.

     

    Tror du misforsto litt, TST, eller kanskje jeg ikke ordla meg godt nok. Sier ikke nødvendigvis at det negative ble for dårlig belyst, men beskrivelsen av spillets grunnfunksjoner og implementering av spillet fotball generelt i forhold til andre serier og andre versjoner av FIFA serien, være seg positiv eller negativ omtale.

     

    Jeg skjønner også at FIFA-serien har et arkadepreg, bevisst sådan, og selv om det ikke tiltaler undertegnede har jeg forståelse for at det er både populært og avhengighetsdanende. Likevel synes jeg tidligere nevnte ønske om en mer detaljert artikkel er på sin plass, om ikke i forhold til PES-serien og dets mer simulator-pregede spill, men i det minste i forhold til tidligere FIFA-spill. Pixler og grafikk hever definitivt spillopplevelsen, men de er ikke grunnpilarene i et godt spill.

     

    Se på det på denne måten: Hadde et spill som var nærmest helt lik sin forgjenger når det gjaldt kjerne og system, men hadde et vesentlig forbedret grafisk ytre, fortjent å bli forgudet som den nye Messias? Selvfølgelig ikke (og det anklager jeg dere heller ikke for å gjøre), og nettopp derfor må de forbedringene som er gjort utover det visuelle beskrives i en viss utstrekning. Mener nå jeg.

     

    Forøvrig: Hvem spillartikler ER myntet på er en ting, hvem de BØR være myntet på er en litt annen.

×
×
  • Opprett ny...