Gå til innhold

Garrian

Medlemmer
  • Innlegg

    312
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Garrian

  1. Hei,

    Jeg har en laptop (Jobb PC) og en stasjonær PC (privat). Når jeg sitter på hjemmekontor ønsker jeg å bruke laptopen på mine 2 skjermer. Og gjør jeg private ting, så bruker jeg stasjonær PC. Det kan dermed bli endel switching mellom disse 2 PCene. Jeg ønsker derfor en enkel måte å bytte om på hvilken PC som skal være tilkoblet begge skjermene.

    Laptopen har kun 1 HDMI + USB-C som jeg bruker i docking stasjon.

    Stasjonær har flere HDMI og flere displayport.

    Slik jeg gjør i dag er å bruke 2x displayport mellom skjermer og stasjonær. Mellom laptop og skjermer bruker jeg 1x HDMI + USB-C til docking, til 1xHDMI til skjerm.

    Har noen gode løsninger for å gjøre dette her enklere, enn å bytte input på begge skjermene for å bytte over? I tillegg må jeg endre bluetooth kanal på både mus og tastatur. 

    Alle tips mottas med takk :) 

     

    EDIT:

    Har funnet denne her, men blir ikke 100% klok på hvordan denne fungerer både mtp tilkobling og hvordan man switcher. Men dette må være i nærheten av hva jeg leter etter kanskje? Men da må jeg ha en USB-C til 2x DP i tillegg?

    https://www.avxperten.no/kvm/techly-101928-kvm-switch-displayport-usb-dp-3-5mm-usb.asp?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxqayBhDFARIsAANWRnQs4yLCJ-iXS-VI1PBzAiOvyotDp7zZeqdYJshNpz6AnAqqrWICX2AaAvs6EALw_wcB

  2. Uderzo skrev (14 minutter siden):

    Da vil Unraid kunne dekke det behovet uten problemer. Fordelen med Unraid er i hovedsak brukervennlighet og fleksibilitet.
    Du kan lett øke lagringskapasitet, og hvis "shit hit the fan" så vil alle dataene ligge på diskene, for de er ikke stripet som på et vanlig raid, derav navnet unraid.
    Du kan ha flere paritetsdisker hvis du ønsker det, ellers er det i praksis en JBOD løsning. Hvis du har en paritetsdisk så må den være like stor eller støtter enn datadiskene.
    Med paritet så vil skrivehastigheten være begrenset, så du kan bruke en SSD som cache, hvor dataene blir skrevet over til arryet, f.eks om natten.
    Du kan også bruke samme SSD til å lagre VM-er.

    Så til lagring av media så er Unraid veldig egnet, men trenger du høy ytelse så bør man vurdere noe annet, siden diskene ikke er stripet. 

    Høres bra ut, tror jeg skal prøve meg på dette her. Kunne det vært en ide å kjøre unraid på proxmox? Eller blir det bare kluss?

    Ellers har jeg i dag 2stk 4TB disker, pluss en M2 disk på 256gb. Burde jeg skaffe flere disker, før jeg setter det opp, eller kan det legges til flere senere?

  3. Kenhten skrev (19 minutter siden):

    Finnes mange gode videoer på YouTube. 

    Har planer om å kjøre TrueNAS på Proxmox selv. Akkurat nå har jeg stengt ned Proxmoxen som jeg brukte til Minecraft server og diverse VMs til testing.

    På samme maskin har jeg tenkt å kjøre Windows 10 med pcie pass-through slik at jeg kan spille de få spillene jeg ikke får kjørt på Linux.

    Jeg synes Proxmox er genialt. Aldri likt å installere ting i VM, men med Proxmox synes jeg det er enkelt.

    Jeg anbefaler deg å leke litt med Proxmox. Som selverklært Linux n00b på åttende eller niende året anbefaler jeg det.👍

    Høres bra ut! Det dukker ikke opp noe spesielle problemer med trunas når dette er i VM tror du? Har du sett på unraid, som Uderzo anbefaler? Altså vurdert det opp mot truenas.

  4. Uderzo skrev (10 minutter siden):

    Jeg ville heller ha satt opp en Unraid server, og brukt den som NAS. Der kan du kjøre så mange VM-er og dockere som du vil (og har nok hw for).
    Men det kommer litt an på hva du bruker TrueNAS til i dag. Jeg synes unraid fungerer bra til både homelab og NAS, ikke minst brukervennlig.

    Edit: Kan legge til at virtualisering av TrueNAS ikke er rett frem, og kan være litt fiklete. Så med begrenset erfaring med Proxmox og TrueNAS, så vil jeg heller anbefale et mer brukervennlig alternativ.

    Takk for innspill, skal sjekke ut unraid. Det som jeg bruker serveren til er i hovedsak lagring av bilder og vidoer, og ha mulighet til å steame de til chromecast. Til dette bruker jeg emby, som i dag kjører i truenas.

  5. Hei! Jeg har tidligere bygget en stasjonær PC til bruk som server. Denne har jeg installert Truenas på, og dette har vært helt fint for min bruk. Men jeg ser ett behov for å kjøre opp en debian ved siden av, og har da lurt på om jeg skal installere Proxmox, for så å kjøre opp en VM til Truenas, og en VM til debian.

    Jeg har ikke mye erfaring med Proxmox hverken Truenas eller Proxmox, men har fått begge deler hver for seg til å fungere tidligere. Men jeg er usikker på om dette er veien å gå mtp server osv. Håper noen som har erfaring med dette kan hjelpe meg med tips og triks om hva jeg burde gjøre her. Vil det fungere smertefritt å kjøre Truenas på en VM f.eks, eller kan det by på problemer?

  6. arne22 skrev (På 16.10.2023 den 9:11 AM):

    Forsøkte å ble gjennom tråden for å finne et skjema for hvordan nettverkstopologien ser ut. Fant det ikke.

    Spørs om ikke det hele blir en del enklere hvis man utarbeider et skjema som viser hvordan de forskjellige nettverkene, Internett og noder (PC, PLS, routere, OpenVPS server og klient) er koblet opp og hvordan man bruker lokale og globale IP-adresser. 

    Heisann, det er nok ikke dumt nei. Prøvde meg på en skisse her. Ikke helt sikker på hva som er relevant info, men bare gi meg en lyd på hva som evt mangler :)

    image.thumb.png.ebf0a152ba1b806c334b5986cff37b66.png

  7. mobile999 skrev (1 time siden):

    Sannsynligvis:

    Custom Routes
    Enabled |V|
    Destination Address 10.50.8.0
    Destination Mask 255.255.255.0
    Gateway Address 10.0.0.220
    Gateway metric 9  (eller et annet tall <10)

    Det skal sikkert stå noe i Interface også.

    Takker, prøver dette :)  Men hvordan er det om jeg kobler meg til med en PC på samme nett som PLSen? Altså ikke remote via VPN? Trenger å mulighet til begge deler.

  8. barfoo skrev (9 timer siden):

    Tingen her er nesten garantert rutingtabeller.

    PLSen må ha ei rute som kan nå VPN-nettet. Du har vanlege kommersielle dumme rutere, og dei støtter stortsett kun default route, dvs. ikkje meir komplekse rutingtabeller.

    Problemet ditt er at når PLSen får ein pakke frå 10.50.8.1, så sender den svaret til det som er sett som default gateway - og ikkje til VPN-klienten.

    Ruting er ikkje bidireksjonell eller symmetrisk, dvs. at begge sider må ha ei rute til kvarandre.

    Sett VPN-serveren i PLSen sitt nett som default gateway for PLSen, og legg til rute på klient-PCen for å nå PLS via VPN-server i PCen sitt nett.

    Det høres fornuftig ut ja

     

    I konfigurasjonen på PLSen ser jeg det er mulig å sette opp routing her. Men vet ikke helt hva som blir riktig her?

    image.png.64ea3fd91ecc504f147885864dfd1588.png

     

    image.thumb.png.4d2b53cc8be6711f7c4d56b45c5c1510.png

     

  9. mobile999 skrev (13 minutter siden):

    Du leste innlegget mitt før jeg rakk å redigere det. Legg merke til at du ikke kan bruke OpenVPN GUI på Windows i forbindelse med OpenVPN server.

    Denne konfigurasjonsfilen virker hos meg når det gjelder ping:

    port 1194
    proto udp
    windows-driver wintun
    dev tun
    
    ca ca.crt
    cert server.crt
    key server.key
    dh dh.pem
    
    topology subnet
    server 10.50.8.0 255.255.255.0
    #ifconfig-pool-persist ipp.txt
    
    keepalive 10 120
    
    comp-lzo
    
    persist-key
    persist-tun
    
    #client-config-dir "C:\\Program Files\\OpenVPN\\config"
    
    status openvpn-status-log
    
    verb 3

     

    Visste ikke at OpenVPN GUI ikke kan kjøre samtidig. Sammenligna nå med config filen din, og la til det som nå er gulet ut. Vet ikke hva det er, og om det har noen betydning. Så restarta jeg openvpn services uten at openvpn gui kjører. Så connecta jeg client. Fikk denne gang IP 10.50.8.2 (istedenfor 10.50.8.6 som før). Får nå til å pinge 10.50.8.1. :)

    Når ikke PLS, som er på annet subnet (10.0.0.200). Dette har nok med routingen å gjøre, som jeg egentlig ikke forstår meg på sånn sett.. Men skal jeg un-commente alt i config filen nå, og prøve?

     

    image.thumb.png.7aaf858325cd5e4b032c334b9ad2347f.png

  10. mobile999 skrev (54 minutter siden):

      Endre til denne linjen

    server 10.50.8.0 255.255.255.252

    i konfigurasjonsfilen til OpenVPN serveren og test om du får kontakt med nettverket.

    Takk igjen, prøvde det nå. Når jeg scanner med ip scanner, finner jeg kun maskinen jeg sitter på, altså openvpn client. Server PCen har jeg tilgang til via teamviewer, men som sagt mister jeg forbindelsen når jeg scanner ip fra klient.

    Jeg får opp flere iper på samme maskin også… hmm

    IMG_0970.jpeg

  11. mobile999 skrev (10 minutter siden):

    Kommenter vekk linjen som vist i server.ovpn og slett deretter filen ipp.txt:

    #ifconfig-pool-persist ipp.txt

    På serveren:
    Høyreklikk OpenVPN ikonet på i taskbar og velg Exit. Start OpenVPN GUI som administrator fra startmenyen.

    Test om du får tilgang til nettverket.

    Takk igjen for innspill. Prøvde nå, men får ikke tilgang til nettverket. Men det som er rart, er at jeg nesten hver gang mister teamviewer forbindelsen til PCen som er openvpn server, når jeg prøver å nå nettverket fra pcen som er klient.

×
×
  • Opprett ny...