Gå til innhold

sPn^

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sPn^

  1. Blir ikke slike ting lagt ut på internasjonale anbud, som følge av EØS?

    Jo, når prisen på jobben overstiger en viss sum. Husker ikke hvor mye det er i farta.

    Ja, og den prisen er ganske lav i forhold til veibygging. Jeg er rimelig sikker på at den er i millionklassen, og f.eks veien fra Tvedestrand til Arendal koster rundt 4 milliarder. 24 km lang.

    For å regne litt på verdens dyreste vei (nekter å tro noen andre land bygger veier som er så dyre):

    4 000 000 000/24 000 = 166 666 kroner per meter.

    Fra man begynner å planlegge til den er ferdig tar det ca 10 år. Selve byggingen tar ca 3 år. Altså er det 7 år med planlegging på forhånd.

    Planleggingen koster ca. 40 millioner. Med andre ord koster selve veien fremdeles 4 milliarder hvis man runder opp.

    Da bruker man 4 milliarder/(3 x 365 dager) = 3,6 millioner. De bruker altså 3,6 millioner om dagen på å bygge vei.

    Hva er det som koster så forbanna mye ?

    Jeg er ikke helt inni tall innforbi yrket, og kan jo forsåvidt være enig med deg i at det høres mye ut. Men Norge er jo generelt et dyrt land, det er krevende å bygge vei i Norge pga terrenget vi har her. Så er det jo mye mer ved en vei enn du ser, som f.eks rør og kabler. Vet heller ikke hvor mye betongarbeider eller tunneller det er på strekningen, men slikt koster i hvertfall skjorta.

    Ta f.eks nye strekninga 4felt Kristiansand - Vågsbygd, er vel ca 3km vei. Jobb for 600millioner, 400millioner i betong og tunnelarbeider.

     

    Så er det ikke 365 arbeidsdager i året, så er vel mer enn 3.6millioner om dagen også ^^

  2. Statens vegvesen planlegger veiene. Her i Norge bruker vi bl.a. 1 meter pukk under veien for å forhindre fryseskader. Finnene bruker 2 meter og syntes vi er idioter som ikke bruker 1-2% mer tid/arbeid for å gjøre jobben ordentlig.

    Du mener vel stein? Har i hvertfall aldri hørt om noen som bruker pukk som underlag til vei, og jeg bygger vei hver dag :p

    Hvorfor ikke? Det hele bunner vel ut i at de fleste prosjekter legges ut pa anbud, spiller ingen rolle om finnene da lager bedre veier siden de trolig er dyrere. For en del aar siden mener jeg det var noen tyskere som stod bak forbedringer pa E18 mellom Oslo og Kristiansand.

    Tysk firma bygde E18 Kristiansand-Grimstad, men det har jo allerede vært reparasjoner der hvor flere hundre meter underlag måtte skiftes ut inni en tunnel pga underlaget var for dårlig.

  3. Var i samme situasjon selv for et par måneder siden. Ringte og sa jeg hadde sperrefrist som gikk ut 30.April, og lurte på når jeg kunne ta teoriprøven. Hun fra biltilsynet sa jeg kunne ta den med engang bare jeg søkte. Så jeg leverte inn søknad, og gikk og tok teoriprøven 2 uker etter. Aldri hørt noe om at søknaden ble avslått.

  4. Kjørte i 80km/t i nedoverbakke. Kom en venstresving med feil dosering og jeg fikk firehjulssladd. Skle borti autovernet på høyre side av veien. Der dunket jeg inntil en stund, før bilen skrenset over kjørebanen og inni fjellveggen. Vil tippe farten var ca 50km/t da jeg traff fjellet.

     

    Blacket ut akkurat i det jeg traff fjellet og kom til meg selv igjen da jeg stod parkert 5-10m lengre nedi veien.

    Jeg kan heller ikke skjønne annet enn at bilen har flydd rundt ei runde før den landet igjen, siden ene siden på bilen er nesten uten ei skramme.

     

    Selv slapp jeg unna med et lite kutt i hodet. Hadde visst blod over hele meg, så når et gammelt ektepar var først til åstedet, så var de ganske mye mer stresset enn det jeg var :)

    post-150590-1268870677,9113_thumb.jpg

  5. Synes også 12måneder for 80kmt i en 50 sone var fryktelig mye. Var det andre skjerpende omstendigheter rundt situasjonen? Hadde du prikker på sertifikat fra før av?

     

    Mistet lappen selv i høst da jeg ble målt til 84kmt i 50 sone. Jeg fikk 6 måneder og 9000,- i bot.

  6. + at du spiser 3 gram proteiner pr. kg kroppsvekt for å beholde mest mulig muskelmasse.

     

    Jeg får nok langt ifra nok proteiner daglig med det kostholdet jeg tenkte som jeg nevnte i første post. Da jeg veier 70kg, så skal jeg ha 210g protein hver dag.

     

    Noen mat/drikke varer som har mye proteiner jeg kan ta med?

  7. Takk for gode tips, gir meg noen retningslinjer å gå ut ifra :)

    Driver med styrketrening 3 ganger i uken nå, så skal jeg klare å få presset inn en del jogging i tillegg. Når jeg i tillegg kommer i jobb igjen ( er fysisk arbeid) Så må det bli bra tror jeg :)

     

    Forresten så er lesing på dette forumet vanvittig motivasjonsfaktor :D

  8. Vil tro du slipper unna da uten at jeg er helt sikker. Godt mulig de har skilt nummeret ditt og at du får en telefon, men hvis du ikke ble stoppet, tviler jeg på at de har ei måling på deg.

    Godt du har lært i allefall :thumbup:

  9. Du sier du vil kvitte deg med overflødig magefett - vel, da er det jogging som hjelper. Kanskje du er ute etter markerte magumuskler? Da nytter det lite med x antall situps og annen magetrening.

     

    Ja er magefettet jeg må kvitte meg med. Fra sommeren 09 og frem til jul gikk jeg fra 84kg til 71 ved og passe på hva jeg spiste, hadde igrunn ingen trening. Så det er egentlig bare magen jeg føler fettet fortsatt sitter igjen. Om jeg skulle fått noen markerte magemuskler er det bare en bonus.

  10. Hei!

     

    Jeg er for tiden hjemmesittende grunnet permitering. Dermed har jeg bestemt meg for og gjøre en innsats for og kvitte meg med litt overflødig magefett.

     

    Jeg er 19år, 172cm høy og veier 71kg.

     

    Til neste uke skal jeg begynne på treningssenter, satser på 2 treninger i uken da jeg er redd jeg fort går lei hvis jeg tar for mange økter i løpet av uken.

    Noen generelle øvelser jeg kan ta som er gode for magen og mine "mantits" ? :p

    Løping/jogging f.eks, er dette noe jeg absolutt bør drive med i tillegg?

     

    Til kosthold;

     

    Jeg har sett for meg noe slikt ca;

     

    Frokost kl 10.00 ca: 2x hardkokte egg og 1 glass melk

     

    Lunsj 12.30: Salat; Mais, kål, agurk og kylling. ( Er veldig kresen på grønnsaker så tror ikke det blir så mange forskjellige ingredienser her ) Drikker vann til Lunsj.

     

    Lunsj2 kl 14.00: 1x banan

     

    Middag kl 16.30: Steke meg en bit kyllingfilet (150g ca tror jeg) og ha kål,mais og agurk blandet sammen ved siden av. Drikker vann til middag.

     

    Kvelds kl 20.00: 2x egg og 1 glass melk.

     

    Tror dette ender på ca 1600 kcal om dagen hvis jeg ikke har regnt helt feil.

    Blir dette for lite eller for mye? Må vel kanskje ned en 3kg vel for og nå fin vekt for min høyde.

    Jeg har ikke noe behov for og bygge noe særlig muskler igrunn, vil bare ha vekk dette valpefettet.

     

    Med stram økonomi så har jeg ingen mulighet for og kjøpe noe form for tilskudd.

     

    All tips mottas med stor takknemlighet :)

×
×
  • Opprett ny...