Gå til innhold

horetore

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av horetore

  1.   - e er bare for å bli kvitt et unødvendig empty string treff. En regex-ekspert kan kanskje si oss hvordan man unngår dette.

     

    Man trenger ikke være noen regex-ekspert for å gjøre dette..

     

    day, month, year = *params[:timestamp].split(/(..)(..)(....)/)[1..-1]

     

    @params er forresten fy-fy, bruk params..

  2. Ja, har ment å se nærmere på Nginx, men har ikke hatt tid ennå. Den får mye skryt. Jeg gikk for Apache mest fordi det er noe jeg kjenner fra før og vet hvordan fungerer og hva den fungerer bra (statiske filer) og mindre bra (FCGI) til.. Foreløpig er ikke ressurser noe problem (les: lite trafikk :)), men det kan vel forandre seg etter hvert..

  3. 1. Ruby

    Rails er basert på Ruby. Liker du ikke Ruby er det ikke vits i å prøve seg på Rails. Prøv det og kjøp deg en bok. Du har godt av det :)

     

    Veldig viktig poeng. Rails er ikke et nytt PHP, og det er viktig å kunne Ruby for å kunne gjøre bruk av Rails på en god måte. En Rails-applikasjon er ikke noe man "hiver sammen" på samme måte som man kan gjøre med PHP. Mange lar seg rive med av scaffolds og generert JavaScript som utfører Ajax-operasjoner med artige effekter, men treffer veggen når de finner ut at de faktisk må gjøre noe selv om de skal lage noe mer avansert enn en oppskriftsdatabase.

  4. target-attributten er ment å brukes til rammer (frames), og disse finnes ikke i XHTML 1.0 Strict. Altså er det ikke noe behov for target. Det er bare tilfeldig at en link med target="_blank" åpnes i et nytt vindu (en navnekonvensjon). Nettleseren finner ikke rammen med navn "_blank", og lager en ny ramme (et nytt vindu). Altså har det aldri vært meningen at det i det hele tatt skal være mulig.

     

    Som flere her har skrevet (eller hintet til) så er det å åpne et nytt vindu respektløst overfor brukeren. Jeg blir lettere forbannet når jeg trykker på en link og et nytt vindu plutselig kommer opp uten at jeg ville det. Om jeg vil åpne en link i et nytt vindu/en ny tab kan jeg høyreklikke eller bruke den tredje museknappen.

  5. Her er valideringen:

    http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...&doctype=Inline

     

    Kan noen si hva som er galt med siden?

    (Ønsker ikke kritikk på koding eller design)

    6644482[/snapback]

     

    Som validatoren sier, input-tagger må være i en av disse taggene: "ins", "del", "h1", "h2", "h3", "h4", "h5", "h6", "p", "div", "address", "fieldset"

     

    altså (f.eks.): <form><p><input /></p></form>

  6. Alså med scaffold så får du ramsa opp de som finnes i databasen, men hva om en skal ha det som dette

    http://url.no/side/?forside

     

    så er liksom forside en variable som blir hentet ut fra databasen..

     

    Kansje dårlig forklart.

     

    Takker

    6319304[/snapback]

     

    1. Ikke bruk scaffold. Det tjener du ingenting på. Helt sant.

    2. Lag en controller som heter Pages (f.eks. Bruk engelske navn på slike ting, det lønner seg), med en metode (f.eks. "show") som henter data fra databasen (eller hvordan du har tenkt å gjøre det) basert på params[:page]. I routes.rb legger du til:

     

    map.connect 'side/:page', :controller => 'pages', :action => 'show'

     

    Du kan eventuelt bare legge til sider som sidenavn.rhtml i app/views/pages for å kunne bruke url.no/pages/sidenavn

  7. Litt keisamt å lesa at du skriv lange tekstar (i den filmen), samt at det går klart fram at du ikkje meir enn 14 år...

    Det er slik kritikk jeg er ute etter, takk. Jeg skal se om jeg får laget en ny video. Og jeg som er 14 år vet jo at det bare er andre som også er 14 år og usikre på seg selv i puberteten som har som forsvarsmekanisme å påpeke andres feil i håp om å bli godtatt av de med mopedlappen :)

  8. 2750 Smult er enda en norsk blogg-tilbyder. Vel, det er en plass hvor du enkelt kan opprette en egen hjemmeside, som inneholder en blogg. Så hvis du har noe på hjertet som ingen synes er interessant, er dette plassen. Det som skiller den fra andre sider er vel at du kan redigere "in-place" vha Javascript/Ajax, og at du også kan lage andre sider og har en gjestebok. Har laget en liten video som viser hvor enkelt det er.

     

    Dette er min side, så jeg beklager hvis dette oppfattes som reklame.. Er egentlig bare ute etter folk som kan teste den litt, for å se hvordan den klarer seg ute i den virkelige verden. Også er det vel greit for andre å vite litt mer om hva som finnes der ute..

     

    T-Man!

  9. Hei! Har nettopp anskaffet ADSL fra Tiscali, og bruker eget modem, en trådløs ruter med ADSL-modem fra 3Com.. Problemet er at jeg ikke får koblet til "Internett".. Prøvde å søke i forumet, og fant en post ( http://forum.hardware.no/index.php?showtop...hl=tiscali+adsl ) der noen hadde samme problemet, og fikk løst det ved å skifte VPI/VCI.. Da jeg ikke en gang vet hvilken protokoll Tiscali bruker, så hjelper det ikke meg..

     

    Prøvde også å ringe Tiscali kundeservice, men der var det lite hjelp å få..

     

    For å komme til saken, så trenger jeg altså å vite hvilke innstillinger Tiscali bruker (hvilken protokoll først og fremst), og lurte på om noen har vært i samme situasjon og vet litt mer om dette?

     

    Tore

  10. Brukbare webshops i Australia: www.eyo.com.au, www.techbuy.com.au.

     

    Vet om nordmenn som har hatt problemer med bruk av norske kredittkort på sistnevnte (de klarer ikke å få gjennom transaksjonen), men har også hørt det motsatte.

     

    Ellers har også www.pluscorp.com.au stort utvalg i mer eller mindre ferdige pcer (og deler), og brukbare priser.

     

    Ha ellers i mente at datautstyr er forholdsvis dyrt i Australia, gunstig kurs eller ei.

    Ok, takk. Nyttig informasjon :)

  11. Hvilken nettbutikk er dette? Jeg er ogsaa i Australia og skal kjoepe ny PC, men vet ikke om noen gode netbutikker.. Leter liksom etter "Australias svar paa Komplett" :) Fant en, men den saa mer ut som Australias svar paa elkjop.no.

     

    Naar det gjelder selve PCen saa ser den grei ut for meg.. jeg har ikke saa veldig mye peiling paa maskinvare..

×
×
  • Opprett ny...