Gå til innhold

bajas11

Medlemmer
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bajas11

  1. Høres ut som at du har binding på abonnementet med såkalt fakturafratrekk og ikke mot en telefon, da kan du nok kjøpe ny telefon og binde deg opp på nytt for 12 mnd uten å få bruddgebyr, da stiger månedsavgiften din til 449,- . Du kan ikke si opp hos telenor og flytte nummeret til en annen operatør.

     

    Yes! Det jeg ville høre, mange takk :new_woot:

  2. Eller du kan bare kjøpe telefonen på Apple Store Norge UTEN noen form for abonnement (som det skal være der så vidt jeg vet) og dermed bare fortsette på det gamle når du får den? Prisen blir da på 4.890,00,- ;):D

     

    - http://store.apple.com/no/browse/home/shop_iphone/family/iphone

     

    Husk at du trenger MikroSIM med iPhone da (hvis det er din første)..

     

    Får se om jeg skal ha en selv etter hvert også.. er ny til dette selv men kom nettopp over dette med Apple Store og salg uten abonnement så måtte nesten si ifra ;)

     

    Joda, det kan jeg jo! Men det har seg slik at jeg kan få den for drøyt 1000 kroner billigere om jeg kjøper den med abonnementet, det åpnes nemlig en ny butikk her jeg bor og de kliner derfor til med kampanje!

  3. Hallo!

     

     

    Jeg vurderer å kjøpe nye iPhone 4S med abonnementet Komplett M fra telenor (dette koster 450 kroner i måneden). I den forbindelse har jeg et spørsmål:

     

    • Jeg har en mobil nå med Komplett M fra før av (riktignok bindingstiden har ikke gått ut!), som koster 200 kroner i måneden. Kan jeg nå kjøpe iPhone 4S og fortsette abonnementet mitt på den (ettersom det er samme abonnement iPhone selges med i butikken), og evt. betale mellomlegget på 250 kroner i måneden

     

    Takk for svar! :D

  4. Jeg skal begynne på kybernetikk nå og tenkte jeg skulle skaffe meg ny pc til studiestart. Det jeg lurer på da er om de forsatt tilbyr studentene å kjøpe pc gjennom skolen, slik jeg vet de gjorde for noen år siden, eller om man må kjøpe privat. Har sett litt rundt på sidene til NTNU og kan ikke finne noe om det der.

    Om man må kjøpe privat, så lurer jeg litt på hva jeg må kjøpe av programvare. Jeg så gjennom listen over programvare som studentene får laste ned på pcene sine gratis, men er det noe utover det jeg trenger (funker virusprog. skolen tilbyr greit f.eks.)? Jeg så ikke Microsoft Office på listen, så kommer nok til å kjøpe det siden det er det jeg pleier å bruke (liker ikke OpenOffice).

    Ellers har jeg også lurt litt på å kjøpe Mac, men hvordan er det med tanke på å laste ned programvare skolen tibyr?

    Vent iallfall med å kjøpe Mac til du har fått brukernavn fra NTNU. Da kan du benytte deg av god rabatt her: http://org.ntnu.no/mug/aoc/

     

    MS Office koster rundt 6-700,- for studenter, men jeg vil ikke tro du trenger det på kybernetikk. Benytt Open Office eller gradvis mer og mer LaTeX ("vitenskapelig" dokument-"program") som du nok blir tvunget til å lære :)

     

    Dessuten har NTNU såkalte tynnklienter slik at man logge seg på via "remote desktop". Jeg har Mac og bruker dette. Da slipper du å installere programmer - Matlab, office, osv! Her er programmet jeg bruker til det: http://cord.sourceforge.net/

     

    Det er også greit å nevne at du greier deg fint uten egen maskin, da det er massevis av datasaler rundt om på Gløshaugen :)

     

    Skal gå kyb. til høsten jeg også :new_woot: Hvorfor trenger man ikke MS Office på kyb kontra andre linjer på NTNU? Hvis ikke det er nødvendig kjøper jeg heller Pages for 160 kr...

  5. Thoen: ja ;) har nå bestemt meg for å prøve meg på bygg.:)

     

    Jeg blir like overrasket hver gang noen hopper fra å ville drive med laboratorie/teoretisk arbeid til å ville bygge hus og stå ute i felten. Det er jo tross alt bare HELT forskjellig. Det blir som å ha fysikk studiet på førstevalg og ha gymlærer som andrevalg! Men det er ikke mitt valg da.

     

    Jeg skjønner godt hva du mener altså, men det handler vel mest om det at jeg liker å holde på med mye forskjellig. Jeg synes det er veldig artig med laboratoriearbeid, men samtidig er jeg veldig glad i å møte folk og å være "out there". Jobber som frilansjournalist på si, litt den samme følelsen. Dessuten tror jeg at umiddelbart vil bygg åpne for veldig mange karrieremuligheter, det kan kanskje ta litt tid før nano tar igjen det. Det har ikke vært noe lett valg, men jeg tror at jeg har funnet det rette, og hvis ikke så søker jeg bare på nytt igjen neste år.

     

    Du er ikke den eneste ;) Jeg vurderte nanoteknologi eller bioteknologi i trondheim/bergen, da jeg tenkte på hvilke gode muligheter disse linjene har for framtida (medisiner etc.) og fordi jeg ville gjerne bidra med noe i verden for menneskeheten.

     

    Men så spurte jeg meg selv, i hvor stor grad har jeg lyst til å jobbe stå på en lab. dag inn og ut, og bruke evigheter på å finne ut av noe (har hørt forskning tar tid og krever tålmodighet). Har også sett etterhvert at linjene bruker en del kjemi, som ikke er mitt favoritt fag. Dessuten er det begrensa hvor sosial man kan være på en lab (jobber som servitør og liker å være sosial).

     

    Jeg føler derfor at jeg trenger et år på å finne ut om jeg virkelig vil jobbe som forsker eller ikke. Derfor velger jeg teknisk kybernetikk dette året, noe jeg tror jeg liker og tror kan hjelpe folk (robot proteser etc.), og hvis jeg ikke digger det eller vil studere nano/bio-tech så har man jo alltids lov til å bytte :new_woot:

     

    Noen vil sikkert si at jeg tar feil (jeg begrunner mine meninger i ting jeg har lest og hørt), og om dere mener jeg gjør det, så prøv å argumenter for at jeg tar feil. Kanskje jeg bytter og tar nano/bio-tech til førstevalg allikevel (fristen er i natt)?

  6. Ibiza, Aya Napala eller Magaluff! :innocent:

    Ikke chartertur og opplevelser utenom det vanlige ... ? Lurte litt på om ikke min oppsatte rute var i overkant ordinær.

     

    Dobbeltsjekket litt togruter – dropp Bratislava på min forrige liste, sparer mye logistisk krøll. Tog fra Berlin til Dresden er uproblematisk og fort gjort, derfra kan dere enten ta nattog helt til Budapest eller gjøre en (anbefalt) stopp i Praha, for så å ta toget derfra til Budapest en dag eller to senere. bahn.de har ruteinfo om de fleste europeiske tog.

     

    Tror du Euklid skjønte hva vi var ute etter! Ruten høres fristende ut og skal vurderes! Kan jo nevne også at å oppleve kulturforskjeller er et pluss.

     

    EDIT: Tog er veldig akseptabelt :thumbup:

  7. Vi drar i ferien (uke 28), da vi kommer til å splittes og gå til hvert vår universitet/høyskole etter ferien :thumbdown:

    Tre av oss har førerkortet

    Fem (evt. seks) dager er passende og maks budsjettet 5000 kr

    Vi er åpne for det meste og har ingen spesielle interesser :thumbup:

  8. Hei!

     

    Vi er en gjeng på fire gutter som er 19 år og som planlegger en tur til europa. Men vi er usikre på hvor vi vil dra, vi trenger derfor litt hjelp fra (erfarne) reiselystne folk! Vi har ikke mange krav til hvor vi vil, men vi har noen...

     

    Vi har lyst til:

    • Å reise til Europa (helst ikke skadinavia)
    • Ikke dra på typisk shoppingtur/chartertur
    • Oppleve noe utenom de vanlige
    • Å dra en tur som ikke er alt for dyr (vi er studenter)

     

    Om noen tips og råd til hvor kan dra så hadde det kjempeflott! :thumbup:

  9. Vet ikke om du er glad i realfag, men når du går idrettslinja mister du ofte muligheten til å ta alle de realfagene du vil ha.

     

    Jeg er på en måte litt glad i realfag, men jeg liker ikke å sitte å lese i evigheter om sånt tungt stoff i fysikk og biologi og sånt, merker i alle fall det i naturfag på ungdomsskolen, selv om det er litt annet da. Men er det spesielle jobber man trenger å ha tatt realfag med untatt sånn som lege, psykolog, biolog, fysiker osv.?

     

    Jeg går i 3. klasse nå og skal søke på div. steder for høyere utdanning. Det jeg har erfart er at de fleste siv. ing. utdanninger på NTNU krever R1 + R2, og kun Fysikk 1 (ikke fysikk 2!). Kjemi 1 + 2 er også nødvendig for å komme inn på blant annet kjemikerstudier (biokjemiker etc.). Biologi eller IT er ikke krevd noen av stedene jeg (det er mange steder..) har sett på. Nå, merk deg at det var siv. ing. linjene på NTNU jeg nevnte, kravene kan variere fra høyskole til høyskole og universitet til universitet.

     

    Det jeg har erfart og sett mange andre erfare er at Fysikk 1 (alt fra elektrisitet til atomfysikk til grunnleggende krefter du blir utsatt for hver dag) var det vanskeligste faget, mye fordi det var et fag med ganske mye ukjent. Men ikke la det skremme av den grunn, for det var et av de fagene jeg syntes var mest interessante og om du jobber jevnt og godt så går det deg nok vel :thumbup:

     

    Biologi (lære om celler, systematisere dyr/planter, formering + mer) og IT (lage internettside, database og lage animasjoner + photoshop) er etter min mening de letteste realfagene og er "billige" realfagspoeng. Kjemi 1 (grunnleggende kjemi, ikke noe eksplosjoner eller voldsomme reaksjoner med spennende farger) inneholdt noe regning som gikk om igjen hele tiden, og var ellers et forståelses fag. R1 + R2 (grafer, 3D-rom,vektorer) er rene forståelsesfag.

     

    Dette er mine erfaringer med mine lærere! Alt er relativt og jeg vil dessuten tilføye at realfagene er de fagene jeg har med minst sider å lese i lekser. Håper dette var til hjelp ;)

  10. Har lenge sett på laptoper i det siste ettersom jeg skal kjøpe ny laptop. Har tittet veldig mye på Acer TimelineX 5820tg med i7 prosessor, men så kom jeg over denne pcen:

     

    Lenovo Y560 - engadget

     

    Lenovos produktside

     

    Problemet er at den ikke har kommet til Norge enda, og jeg vet heller ikke om den kommer. Så lurte derfor på om noen vet om den kommer og om det er verdt å vente på den. PS. den kom til USA i Mai.

  11. Har selv startet å spille piano og føler progressjon. "Problemet" er bare at jeg spiller på et keyboard som jeg fikk til jul for 4 år siden, den har bare 5 oktaver. Startet på Bella's Lullaby, men etterhvert fikk jeg problemer da jeg måtte spille lysere enn hva som er mulig på mitt keyboard. Lurer derfor på om noen vet om noen pianosanger som er litt vanskelig (men overkommerlig for en nybegynner), som er på 5 oktaver.

  12. Hei, har nyttopp kasta meg ut i JAVA programmeringen, og har støtt på noen problemer. Det gjelder en converter jeg lager (fra sekunder til timer, minutter og sekunder). Problemet er at når jeg skal få ordene i utskriften til å stemme med tallene.

     

    Eks:

    2 timer, 1 minutt og 30 sekunder

     

    og ikke:

     

    2 time, 1 minutt og 30 sekund

     

    Mente det derfor ville være smart med "if-sentinger", men tydligvis fungerer ikke dette, for når jeg tester dette er det kun de to øverste "if-setningene" som fungerer. Noen som vet hvordan dette kan løses, min kode er:

     

    import javax.swing.JOptionPane;
    
    public class Converter
    {
      public static void main( String args[] )
      {
      String navn;
      String førsteSifferstreng;
      String total;
    
      int førstetall;
      int time;
      int restTime;
      int minutt;
      int restMinutt;
      int sekund;
    
    
      navn = JOptionPane.showInputDialog( "Dette er en KBT omgjøringskalkulator! \n" + "Likevel lurer jeg på hva du heter ?" );
    
      // Leser inn første tall fra bruker i form av en sifferstreng:
      førsteSifferstreng = JOptionPane.showInputDialog("Skriv inn et helt antall sekunder du vil omgjøre til timer, minutter og sekunder" );
    
    
      // Konverterer sifferstrengene til tallverdier:
      førstetall = Integer.parseInt( førsteSifferstreng );
    
      // Deler input på 3600 og lagrer summen i variabelen time, da finner jeg timer
      time = førstetall / 3600;
    
      // Bruker % for å finne rest minutter
      restTime = førstetall % 3600;
    
      // Bruker restTime til å finne antall minutter
      minutt = restTime / 60;
    
      // Bruker % for å finne rest sekunder
      restMinutt = restTime % 60;
    
      // Bruker restMinutt til å finne antall sekunder
      sekund = restMinutt;
    
      // If setninger slik at entall til entall, flertall til flertall (ord)
    
      total = "";
    
    
    		 if ( time == 1 | minutt == 1 | sekund == 1 )
    	  total = time + " time, " + minutt + " minutt og " + sekund + " sekund";
    
      else if ( time != 1 | minutt == 1 | sekund == 1 )
    	  total = time + " timer, " + minutt + " minutt og " + sekund + " sekund";
    
    
      else if ( time == 1 | minutt != 1 | sekund == 1 )
    	  total = time + " time, " + minutt + " minutter og " + sekund + " sekund";
    
    
      else if ( time == 1 | minutt == 1 | sekund != 1 )
    	  total = time + " time, " + minutt + " minutt og " + sekund + " sekunder";
    
    
      else if ( time != 1 | minutt != 1 | sekund == 1 )
    	  total = time + " timer, " + minutt + " minutter og " + sekund + " sekund";
    
    
      else if ( time == 1 | minutt != 1 | sekund != 1 )
    	  total = time + " time, " + minutt + " minutter og " + sekund + " sekunder";
    
    
      else if ( time != 1 | minutt == 1 | sekund != 1 )
    	  total = time + " timer, " + minutt + " minutt og " + sekund + " sekunder";
    
    
      else if ( time != 1 | minutt != 1 | sekund != 1 )
    	  total = time + " timer, " + minutt + " minutter og " + sekund + " sekunder";
    
      else if ( time == 1 | minutt != 1 | sekund != 1 )
    	  total = time + " time, " + minutt + " minutter og " + sekund + " sekunder";
    
    
    
      String utregning = førstetall + " sekunder utgjør " + total;
      String utskrift ="Takk for din oppmerksomhet, " +  navn + "\n" +
    					  utregning;
    
     	JOptionPane.showMessageDialog( null, utskrift,
    				"Din kalkulasjon", JOptionPane.PLAIN_MESSAGE);
      } // slutt på main-metoden
    }  // slutt på klassen Convereter

×
×
  • Opprett ny...