Gå til innhold

VepsoO^^

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av VepsoO^^

  1. Hei!

     

    Jeg beklager på forhånd hvis dette bryter mot noen retningslinjer (fant ikke noe mot dette når jeg leste igjennom), eller hvis det blir sett på som mas og/eller spam.

     

    Jeg er en del av en studentgruppe på NTNU som trenger din hjelp til å samle inn data med det formål å kartlegge nordmenns kaffevaner.

     

    Det tar deg maks 10 min å svare på denne konfidensielle undersøkelsen, og det vil deles ut premie til heldig vinner, samt at du vil gjøre en gruppe studenter veldig glade =)

     

    Undersøkelsen finner du her: LINK

     

    Vi setter utrolig stor pris på om du kunne tenke deg å svare på disse spørsmålene, og det er spesielt interessant å se hva dere kaffeentusiaster svarer.

    Takker på forhånd til de som tar seg tid, og igjen beklager hvis dette bryter med retningslinjene eller oppfattes som mas.

    • Liker 1
  2. 15 - Resident Evil 5

    14 - Mafia: The City of Lost Heaven

    13 - Half Life 2

    12 - Risen

    11 - Mass Effect

    10 - Prince of Persia: Sands of Time

    9 - Supreme Commander

    8 - Command & Conquer: Generals

    7 - The Elder Scrolls IV - Oblivion

    6 - Stronghold

    5 - Far Cry

    4 - Star Wars: Knights of the old Republic

    3 - Counter Strike

    2 - Championship Manager 01/02

    1 - Civilization IV

     

    Etter mye tenking, blir dette min meget subjektive liste

  3. Hvis du liker vill festing, masse barer, bra utvalg av restauranter, masete skreddere og getaselgere og billige horer, kan Pattaya, Hua Hin, Phuket, Ao Nang (nær Krabi) osv... være å sjekke ut

     

    Nære Bangkok har vi Koh Samet, som er poplulært blant thailandere selv på ferie og ikke så mange vestlige der.

     

    Hvis du vil ha mer rolige famileforhold kan vel Koh Lanta eller Koh Chang anbefales eller Railey Beach (nær Krabi) anbefales.

     

    Hvis du vil ha mer backpacker stil men fortsatt noe festing og masse turister kan Koh Tao og Koh Pha Ngan anbefales.

     

    Hvis du vil ha luksus ferie men masse turiser kan Koh Samui være stedet, eller hvis du vil ha mye luksus og INGEN turister kan Pak Nam Pran anbefales.

     

    Vil du ha strender, alt billig og "basic" vil jeg anbefale Trat provinsen, Trang provinsen, Koh Tarutao, strendene sør for byen Chumphon eller området rundt Pattani i sør-øst. (merk det er stadige uroligheter i sør-øst rundt grensa til Malaysia).

     

    Vil du ha storby er både Bangkok og Chiang Mai helt greit.

     

    Vil du ha natur og kultur og lite sted, kan Pai og Mae Hong Son Province litt nord-vest for Chiang Mai anbefales.

     

    Videre hvis du liker natur er absolutt Sangkhlaburi, og Khao Yai National Park (ikke langt unna Bangkok) være noe.

    Videre vil jeg anbefale Similan national Park på vestkysten som et fantastisk sted for dykking og snorkelling. Eneste minuset er at du nesten er nødt til å ha base i Phuket da, evt Khao Lak (personlig synes jeg Khao Lak er ganske fint).

     

    Ettersom hva du skrev i ditt første innlegg vil jeg gjerne anbefale Ko Chang

     

    God Tur, hilsen en som har bodd i Thailand

  4. Visum til både Laos og Kambodsja fås kjøpt ved innreise så null stress der.

     

    Eneste problem er greneovergangen mellom Kambodsja og Laos ved "4000 islands", der får du ikke visum hvis du krysser FRA Kambodsja og TIL Laos. Anbefales da og skaffe laotisk visum på forhånd ved den laotiske ambassaden i Phnom Penh. Hvis du skal inn til Laos fra Thailand eller Vietnam fås dette kjøpt uproblemtisk ved grenseovergangene.

     

    Fra Thailand og inn til Kambodsja er det mange som opplever problemer. Ikke la deg lure av påtrengene selgere i Bangkok som vil gi deg en billig tur til Siem Reap osv... Dette er bare juks. Ta en vanlig buss til grensa ved Poi Pet og kryss på vanlig måte. MERK at vanlig turistvisum til Kambodsja skal koste 20 dollar, men vær forberedt på å diskutere pris. Dette kan dog ha blitt tatt tak siden jeg bodde i landet.

     

    God Tur ;)

  5. Beerlao uten tvil ;)

     

    Noen som vet hvordan det er mulig å skaffe dette fantastiske ølet i Norge. Vet at det importeres til England. Hørte med vinmonoplolet og de sa at frakt fra Laos kunne komme på et sted mellom 2000-8000 kr. Men jeg begynner å bli rimellig desperat etter at par kalde Beerlao nå om dagen

    Dersom det importeres til England, kan du bestille derfra. Men husk da på at moms og avgifter kommer i tillegg, slik at det fort kan bli en dyr affære. Uansett blir det nok rimeligere enn å betale 2000 kr i frakt. :)

     

    Disse selger Beer Lao og sender til Norge.

     

    Redigert: Du kan se her for informasjon om avgifter. Jeg regnet litt på det, og en kasse med Beer Lao (24 flasker à 0,33 l) kommer på rundt 700 kr inkludert frakt. I tillegg til dette kommer altså alkoholavgift, matproduksjonsavgift, emballasjeavgift, merverdiavgift og eventuelt fortollingsgebyr med mindre du fortoller selv.

     

    Et kjapt regnestykke:

     

    Øl: 315

    Frakt: 375

    Alkoholavgift: 160 (alkoholprosent x antall liter x 3,96)

    Emballasjeavgift: 120 (4,88 kr pr flaske)

    Matproduksjonsavgift: 5 (0,71 % av totalsum inkl. frakt)

    Merverdiavgift: 245

     

    Totalt ca. 1200 kr for en kasse, eller en drøy 50-lapp pr flaske. Noe rimeligere blir det også om du bestiller større flasker (0,64 l).

     

    Lykke til!

     

    Takk for herlig svar :D

  6. Beerlao uten tvil ;)

     

    Noen som vet hvordan det er mulig å skaffe dette fantastiske ølet i Norge. Vet at det importeres til England. Hørte med vinmonoplolet og de sa at frakt fra Laos kunne komme på et sted mellom 2000-8000 kr. Men jeg begynner å bli rimellig desperat etter at par kalde Beerlao nå om dagen

  7. har vært i en drøss med land, 43 totalt, mest i Asia, og Latin-Amerika!

    forresten bare å spørre ang det.

     

    Men ja bra du har satt ned noen punkter du vil ta tak i. Angående trening, vil jeg kanksje tipse deg om å finne noen å trene sammen med, eller finne enkle ting du synes er gøy å drive med som gir litt treningseffekt. Nå vet jeg ikke hva slags interesser du har ang det, ser du liker fotball. Avhengig av hvor du bor, så er jo høsten en flott tid til å vandre i fjellet (selv om været ikke har vist seg fra den beste siden den siste tiden).

     

    Angående privatist eksamner og slik er jeg dessverre veldig blank. Men du kan kanskje ta deg en tur til din nærmeste VGS og snakke med en rådgiver der. Jeg hadde veldig mye kontakt med min rådgiver på VGS og har det enda.

     

    Til sist kan jeg anbefale frivilligetsarbeid i utlandet. Hvis du er veldig interresert så har jeg noen kontakter som kan få deg i gang ;) Selv jobbet jeg frivillig som fotballtrener i Kambodsja

  8. Heisann :)

     

    Skriver dette i håp om at noen vet hva som kan være problemet mitt:

     

    Kjøpt CIV IV med begge expansion packs på steam nylig, og satte i gang og spille funket utmerket. Så endret jeg litt på grafikkinnstillingene, spillet kræsjer og jeg tenker, greit for å gå inn igjen i spillet og endre det tilbake da.

    Men neida. Hver gang jeg starter spillet står skjermen bare å blinker i ca 1 minutt, før alt kræsjer. Har innstallert nyeste drivere til grafikk kortet mitt som er: ATI HD 4800 med 1 gb minne. Har også sørget for å ha nyeste directx og ellers er vista fullt oppdatert. Jeg har reinnstalert spillet osv osv...

    Men jeg kommer altså ikke inn i spillet lenger. Merk at alle andre spill funker som det skal.

×
×
  • Opprett ny...