Gå til innhold

jossimann1

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jossimann1

  1. og da var jeg hjemme fra Barcelona..! Må dessverre si at den barber-shop salongen bare var en frisør....... fant ingen barberere i barcelona, bare frisører som "også kunne ta skjegget"- så dessverre.. ingen barbering i Barcelona. (men mye leting...)

     

    Men jeg kan jo fortelle om en annen gang jeg faktisk ble barbert!

    I Ecuador for tre år siden satte jeg meg ned i barbersalongen, og fikk kjenne kniven mot strupen ;) Litt småskuffende at de bare bruker kniver med utskiftbare blader der.. Skum ble pisket opp og tatt over i en krukke som sto i vannbad. På denne måten var skummet så varmt som mulig på huden! (meget behagelig) Fikk varme håndklær med varm olje lagt på ansiktet i noen minutter før skummet ble påført, med god kost selvsagt! Barberingen var mot retningen nesten overalt (overraskende?!) bortsett fra under haken og halsen. etterpå ble det påført fuktighetskrem og "godlukt" helt til slutt..

     

    Opplevelse og resultat:

    - litt skummelt og la en annen mann holde noe så skarpt mot strupen... ble glatt som en barnerumpe uten blodsøl. totalt sett var jeg veldig fornøyd! (fikk også beskjed om å IKKE barbere meg neste dag (ha en dag pause) pga huden min ikke var vant til å bli behandlet så røft som dette) jeg fulgte det rådet..!

     

    Håper dere andre her også får gleden av det samme. Besøk barbersalong i utlandet om dere finner noen!!!!

  2. hmm... Jeg har jo også forstått det slik at det er rimelig små forskjeller på silvertip og superbadger.. Men av folk som bruker silvertip har jeg hørt at de merker forskjellen. At silvertip er mykere.. (kan jo også være litt psykologisk.. at de forventer at den er mykere..=?!!) hm.... er jo uansett av interesse å finne ut av dette helt nøyaktig.. og min nysgjerrighet driver meg til å virkelig ville kjøpe en silvertip-badger kost bare for å sammenligne nøyaktig med superbadger.......(men at det er veldig små forskjeller er jeg klar over..)

     

    Grevlinghår er jo utrolig slitesterke og en god kost varer i mange år... Men er det noen som har erfaringer med de ulike merkene?

  3. Det er ikke riktig at forskjellen på super badger og silvertip bare er fargen.

     

    Tok meg den frihet og forklare forskjellene...!

     

    *Silvertip er de fineste hårene fra grevlingen og kun fra nakken. Dette er de mykeste og mest fleksible hårene. Hårene er lysere og finere enn på de andre typene av barberkoster. (derfor navnet silvertip)

     

    *Super badger. Denne kosten lages med både hår fra nakke og rygg. Ikke fullt like mykt og man kan se litt fargeforskjeller på denne og en slver- tip kost.

     

    MEN!!!! Super badger er også svært høy kvalitet og mange vil i starten ikke engeng merke noe særlig forskjell mellom disse to..! Begge variantene (silvertip og super badger, er gode håndverk der ingen av hårene blir kuttet i enden men formet manuelt! Hårene blir også festet på kosten for hånd, ikke noe maskineri innbvlandet her!)

     

    *Pure badger og best badger er begge koster med mørkere og stivere hår. Hårene er også kortere.

    Pure badger har hår fra magen og sidene på grevlingen, best badger bare fra sidene. Kvalitetsforskjellene på disse er minimal.

     

    I tillegg lages det selvsagt syntetiske barberkoster av ulik kvalitet...

    Barberkoster av svinebust (mye stivere hår enn grevling), og barberkoster av hestehår (ikke så mye produsert nå lenger)

  4. Trumpers Rose cream kjøpte jeg her:

     

    http://www.mankind.co.uk/goshopping.asp?GroupID=826

     

    kjøpte litt av hvert her og endte opp med å betale endel i toll og moms.. husker ikke reglene for dette..

    Er uansett den beste kremen jeg har kjøpt og blir skuffet om det er riktig at de har forandret på innholdet..

    På bildet ser den helt identisk ut med den jeg har, ville trodd at ved ny formula kanskje også nytt design..? og at dette dermed er den samme gode gamle..? (bare spekulerer..)

     

    Vurderer å prøve en av de andre kremene fra Trumpers også..

  5. TwinMos:

    Ser ut som en grei liste det der til å begynne med!

    Proraso (med eucalyptus) er en god og billig krem der du får mye for pengene!! Anbefales absolutt!

     

    (anbefaler deg å bruke en liten skål til å piske opp kremen i. bruk veldig varmt vann på kosten og litt mer krem de første gangene)

     

    Feather blader har jeg bare positivt å si om, (så lenge en ikke bruker Vision eller de mest "agressive" høvlene uforsiktig..!)

     

    Når det gjelder barberkrem/såpe/gele generelt synes jeg Geo F Trumper`s Rose shaving cream må være det beste produktet jeg har prøvd! koster litt.. men er absolutt verdt det! ;)

  6. Hjelpe meg mr Captaim Obvious besserwisser...

    Du misforsto gjerne poenget mitt her. Saken er vel slik at vi kommer med forslag på grunnlag av egne erfaringer.

    (ja jeg bruker repetering som virkningsmiddel fremforklipp og lim som har blitt ditt kjennetegn)

     

    Det jeg mener med dette er rett og slett at vi kommer med forslag så kan folk selv avgjøre og evt. måle alternativer opp mot hverandre ut fra behov og ønsker. Ikke at man skal begynne å argumentere for hvorfor sine forslag er best! det er jo bare helt idiotisk.. Skjønner jo ikke helt hvorfor du da kommer med slike utspill som du gjør.

     

    Usakligheten din er vel i størst grad anbefalingen av produkter som du ikke har prøvd.....

    når det forøvrig er snakk om at ultra shave også er fuktighetskrem... vel jeg kan jo like gjerne anbefale den billigste aloe vera- fuktighetskremen du får fatt i... funker bra!

     

     

     

    (for øvrig har jeg heller aldri ment at du har kommet med dårlige forslag- bra alternativer du har foreslått, men det kan jo tenkes at andre også kan komme med forslag? fint med valgmuligheter vet du!)

     

    Ønsker overhodet ikke å starte noen videre diskusjon ut over dette, håper du forstår det og godtar at andre også har erfaringer her.. Blir likevel SVÆRT overrasket om du ikke svarer tilbake med en ny klipp- og -lim melding der du igjen kommenterer bit for bit det jeg har skrevet..

  7. Captain obvious:

     

    Slik jeg har forstått det er dette et sted der en kan dele sine erfaringer :)

    Oppfatter det litt slik at du kritiserer mine forslag og mener dine forslag er best?

     

    Flott du kommer med anbefalinger.. Ser bl. annet at du også presiserer at ultra shave er billig og bra (men at du ikke har prøvd det..). Likevel mener du at dette er et bedre kjøp enn mitt forslag om Zirh gel. (Ultra shave 129 kr Zirh Gel 149----> ikke veldig store forskjeller..og Zirh har jeg EGNE erfaringer med at er et greit alternativ om en ikke påkoster seg kost med det første..) (og ang reisemerkuren er også min erfaring at den er kanonbra til å øve med! enig at den er lett, men likevel er den helt genial for en nybegynner. det er ganske vanskelig å kutte seg med den..! )

     

    Så det jeg prøver å si er at det bør være flott at alle kommer med anbefalinger på grunnlag av egne erfaringer og at dette blir tatt godt imot av brukerbne på forumet.. er ikke veldig motiverende å komme med innspill dersom det blir kritisert på en usaklig måte..

  8. En ting kan jeg si, kjøp en dyr og GOD børste med en gang. jeg kjøpte først en billig en fra barbershop. grei nok den, men så fikk jeg Merkur børsten og Dæmn for en forskjell i komfort!

     

    Helt enig i det!

     

    Det eneste fornuftige å kjøpe av kost er:

    Super badger eller silver tip.!

     

    Alt annet er bortkastet!!!

  9. Min anbefaling til billig og god høvel er Merkur 933CP kr 229.

    Dette er en liten høvel som kan monteres fra hverandre (3 deler) og er enkel å ta med på reise!

     

    Grunnen til jeg ville valgt denne er blandt annet fordi den er veldig "ufarlig" sammenlignet med mange andre DE-høvlene. Og det er en god høvel å øve seg med!

     

    Den andre grunnen til hvorfor du skal kjøpe denne: Etter en stund blir du hekta av å barbere deg på denne måten, du kommer til å kjøpe en dyrere høvel med flere muligheter.. Da er du glad for at du kjøpte den sammenleggbare høvelen istedenfor en identisk som ikke kan legges sammen...!! Dermed har du ikke kjøpt en høvel som bare ligger på hylla etter du har kjøpt en dyrere..!!!

     

    Når det gjelder blad ville jeg gått for feather- blader.. Det er ikke slik at du kutter deg mer siden disse er skarpere. - Tvert imot dersom du har en høvel med god sikkerhetskant Det viktige for deg her er nok høvelen( som den jeg anbefalte).skarpere blad kutter jo hårene bedre og HINDRER at du kutter deg!!! Bladene blir billigere i lengden siden disse holder lengst!

     

    Så var det krem/skum/gele....

    Det beste er nok en god krem og kost. men dette koster..

    For å øve seg ville jeg gått for noe der du slipper kost, og heller kjøpe dette senere!

    ZIRH shave gel koster 149 og er veldig drøy, holder lenge!!!

    Husk å bruke fuktighetskrem etter barbering!!!!

     

    Lykke til!

  10. Ville heller gått for en bedre kost og kjøpt Proraso barberkrem til 97 kr.. denne er jo vannvittig enkel å jobbe med, og er et bra produkt!

     

    Vil anbefale deg å se noen videosnutter om barbering med safetyrazors og hvordan du bruker kosten for å lage en god barberkrem! Vil på det aller sterkeste anbefale å bruke en liten skål eller lav kopp til å lage kremen i. fukt først kosten i HELT varmt vann, da blir kremen varm og god!

     

    Når det gjelder Feather- blader har jeg en helt annen erfaring.. Disse bladene gir en knallbra barbering! prøvde med futur og barberingen var vare enda mer "skånsom"!!!! siden høvelen gled enda bedre!!!!! så på nivå 1 med futur og featherblad mener jeg det er rimelig trygt og behagelig å barbere seg! Og kanskje enda enklere for nybegynnere!!!!

     

    Har tilgode og prøve vision med feather-blad! det skjer imorgen!!

     

    Feather-høvelen..(MR3-neo) har jeg også hatt gleden av å prøve. Dette ble mye Gillette-høvel-følelse... sikkert siden jeg er så vandt med Merkur og barberkniv.... Men for all del, den var både tyngre og mer robust enn gillette-høvlene og hovedforskjellen er at bladet bøyer seg med ansiktet sidelengs og opp og ned, i motsetning til gilette-høvlene som bare bøyer seg opp og ned! Så kan bladet også "låses" slik at det ikke beveger seg! bladene ser mer komplisert ut selv om det er færre "blad" enn på gillette fusion. Konklusjonen min er at det var morro å prøve, men jeg kommer nok ikke til å bruke den! Bedre barbering med merkur og feather-blad!

     

     

     

    og forresten.. dette med nivåene på futur... nivå 1- kortest avstand mellom blad og sikkerhetskant.. og rimelig sikker og skånsom barbering. nivå 2 litt større avstand og litt røffere, osv.. nivå 6 - størst avstand og den mest aggresive... krever litt mer trening og viten om vinkelen på bladet i forhold til teknikk.

     

    Har du kastet høvelen i gulvet så den er blitt skeiv eller???? har aldri hørt om det du sier om at nivå 3 har størst avstand.. kjøp ny..

  11. Dette er veldig bra side med mange gode produkter!!! http://www.classicshaving.com/Home.html og barbershop er selvsagt beste norske side. Når det gjelder anbefalinger til uerfarne forrstår jeg ikke hvorfor ikke Merkur futur blir mer anbefalt...! dette er en virkelig god høvel og etterhvert som en kjenner høvelen kan en starte med å justere den. Om en bruker den forsiktig på nivå 1 er det absolutt ingen fare. Forstår at Vision kan være farlig for nye. Denne høvelen er mye mer aggressiv men med øvelse er den overlegen!!!

     

    Når det gjelder krem vs såpe mener jeg at kremer er absolutt til å anbefale! Geo f trumper Rose cream og Proraso eucalyptus er mine klare favoritter...! (og jeg har prøvd endel forskjellig)

     

    Av barberkoster er det kun super badger og silver-tip som duger. Når en prøver disse og sammenligner med andre, pure bristle eller syntetisk for eksempel finner man fort ut av dette....

     

    Kastet den gamle men-U pur bristle... likte den i starten, likte faktisk det at den var litt stivere enn badger... men etterhvert som jeg vente meg til skikkelig gode koster er det nok ingen vei tilbake.. noensinne!!!!!

  12. hei! Jeg har akkurat oppdaget dette forumet og har oppdaget veldig mange bra innlegg!

    Jeg har endel barberutstyr og bruker for det meste merkur futur og vision. Vision tok det lang tid å venne seg til, pga blad-vinkelen er denne veldig aggresiv, selv på nivå 1-,..... futur er mye enklere å starte med! Kan absolutt anbefale Geo f trumpers rose shaving cream på det sterkeste!!! med en god kost får du perfekt krem med en veldig bra duft! anbefales sterkt!!!.. ellers er jeg også fornøyd probaso med eucalyptus. Veldig spent på hvilke erfaringer folk har med feather.. selv har jeg enda ikke prøvd dette merket..

×
×
  • Opprett ny...