Gå til innhold

LazeRgun

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LazeRgun

  1. Hei godtfolk!

     

    Jeg har 500 000 kr på sparekontoen. Jeg er 18 i år. Jeg har tenkt til å bo hjemme til jeg studert ferdig på f. eks bi eller annen høyskole. Dvs. bachlor grad som da tar 3år (med mulighet for master, men da har jeg antaglig flytta). Jeg har tilnærmet ingen utgifter (jeg er ekstremt gjerrig). Pengene er spart siden jeg ble født(ikke lenge siden). Aldri brukt en bursdagskrone, konfirmasjonskrone, juleaftenkrone eller lommepenger. Alt har gått til sparekontoen min i Nordea. Rørende historie bla bla... Har også noen tusen i funcom, kjøpte på ca 3 kr. Disse er dobla.

     

    Poenget nå... jeg har kapital. Jeg kan ta risiko, men tørr ikke geare eller lignende. Tørr neppe å satse alt, men jeg antar hele greia handler om å bli overbevist.

     

    En ung student trenger råd. Jeg orker ikke høre lotterirådet, så spar meg for det.

     

    Ta med i betraktningen at jeg flytter hjemmefra om 5år.

     

    Takk.

  2. Telefonsalg er interessant, jobbet med det på kveldstid fra februar til august, og dette har har jeg levd på helt til nå omtrent. 125,- i timen og 40,- pr. salg var deilig:) Gjelder bare å være en helt annen person når man jobber enn ellers.

     

    Første telefonselgerjobben min fikk jeg en psykisk knekk av, etter at en kunde skjelte meg ut lenge. Satt siste 20 min og klarte ikke jobbe mer. Så fikk jeg tilbud om en annen telefonselgerjobb, og det gikk overraskende bra, og etterhvert ble jeg salgsteamleder med ca ti stk i teamet mitt og vi solgte bedre enn hva andre hadde gjort noen gang før!

     

    Hva var forskjellen på jobbene?

  3. I tillegg har de fleste nordmenn en andel av porteføljen sin i boligmarkedet som er mer enn stor nok fra før av; svært mange nordmenn har jo ikke annen kapital enn huset sitt –

     

    Jeg skrev at denne passer for en eldre generasjon, type 50år. Og investering i eiendom er tryggere imo. enn f-eks aksjer.

     

    Nå har det seg slik at jeg eier relativt mye eiendom både i Norge og utlandet. Spania inkludert. Disse regnestykkene er komplett urealistiske og helt bak mål... 50 % @ utleie av vanlige hus/leiligheter kan du bare glemme!

     

    LazeRgun, det er tydelig at du drømmer og ikke har peiling på boligmarkedet hverken i Norge eller utleiepriser andre steder. Før du prøver deg på utleie bør du trippelsjekke de regnestykkende dine.. :p

     

     

    40% er 100% realistisk, jeg kjenner flere som klarer dette uten problemer. De har reklame på finn.no, samt bakpå et medlemsblad, hadde jeg sagt hvilket, hadde du tørna helt. Disse har eiendom i Thailand, hvor de blant annet tjener på at folk kommer tilbake etc.

     

    Vel og merke, så er jo ikke Thailand kjent for å være dyrt, så utleieprisen uka er 2-3k. Regnestykkene blir nok mer innvikla når det kommer til grunninvestering, selve kjøpesummen av eiendom. Men man regner 800k med alt, property selskap, interiør, renhold osv. Jeg vil tro at de som jeg kjenner, dro ned dit i 2-3 dager og kjøpte inn interiør, altså gjorde dette selv.

     

    Men du som selv har erfaring med eiendom i utlandet, kan jo komme med din personlige erfaring med antall dager utleie i året, hvor tar du i uka, hvilket land, mye investerte du etc. Sliter du med å få leid ut ferier?! Hvor mye har du investert i reklame? Gjør du det selv, eller gjør et evt. property selskap det.

  4. Det kan da godt være – jeg vet ikke. Men å sitere noen ex post-tall for en eller annen periode der utviklingen tilfeldigvis gjorde ting lønnsomt beviser absolutt ingenting; det er lett å i etterkant se hva som var lønnsomt – å på forhånd skille «eiendom med potensial» fra «rønne i katastrofeområde» er mildt sagt verre.

     

    100k i leieinntekt på en eiendom kjøpt for 800k begynner å ligne på realistisk – etter at du trekker fra noen utgifter (tillegg ifbm. ineffisiente markeder for ferieboliger etc.) der er yield noe i nærheten av det en kan forvente i eiendomsmarkedet.

     

    Selvfølgelig er det verre å vite hva som er en god eiendom og hva som er en dårlig. Sånn er det jo med aksjer også? Sånn er det med det meste. Det man trenger er erfaring, kunnskap, og i lengden trenger man en posjon flaks. Intet nytt fenomen...

     

    Også vil jeg legge til at du er mer opptatt av leieinntektene, isteden for den endelige salgssummen av eiendommen. For det er her det er mest å hente over en lengre periode. Samme om det er Norge, Canada, Australia, Thailand, Brasil eller Egypt. For å være innom alle verdensdelene.

  5. Det er ikke utleien som er gullgruva, det er jo selvsagt at eiendom stiger alltid i et ferieparadis (type "usette" bygder/små byer under utvikling). Så la oss si at du ikke bruker den eiendomen over 5 år. 5x19500 = 97500kr. Lite penger over 5år? Kunne kanskje investert de annerledes?

    Spanish property cools fast

    Spanish property provisions dent Santander

    Bulgarian dream is not picture perfect

     

    2006: Buy-to-let mania migrates from costas to more exotic locations

    2009: Residential property prices in Thailand dropped further in 2009 ... Unless Thailand’s deep political rift is healed, and the economy stops contracting, buyers will continue to defer purchases.

     

    Og en bonuslink:

    EU aims at holiday-property ripoffs

     

    Forutsetningene dine er out of line med både logikk og historisk utvikling; hadde avkastningen på boligutleie i disse områdene vært så ekstremt høy ville naturligvis prisene ha blitt bydd opp av investorer som var ivrige på å ta del i avkastningen – og når prisene har steget tilstrekkelig mye faller naturlig nok avkastningen tilsvarende.

     

    Å forutsette 390000 i inntekter på noe du skal kjøpe til 800000 er passe absurd – 50% yield er ikke akkurat normen i eiendomsmarkedet ...

     

     

    At eiendomsmarkedet ikke har svikta har jeg aldri påstått. Kanskje heller en mulighet for å investere relativt billig? Trenger ikke en haug med artikler for å bevise at finanskrisa eksisterer?

     

    Et halvt år(50%) utleie er ikke umulig, men må nok ha litt mer reklame enn finn.no. Dette er en langtidsinvestering for de med tålmodighet. Altså, selve utleien er jo ikke der du skal tjene penger. Derimot salget av eiendommen burde gi god avkastning. Men jeg mener fortsatt at det jeg presenterte før, dvs. denne:

     

    Ta 5k og 40% utleie = 146 dager = 146/7 = 20 uker = 5000kr*20uker= 100 000kr

     

    Er 100% realistisk. 20 Uker utleie er ikke umulig :)

     

    13 uker (eller er det mer?) Er ferie for folk i alderen 6 til 19 år? Samt lærere osv. sykemeldte, og om du i tillegg ikke støter på pensjonister, utlandske turister (svensker, finner, dansker) som potensielle leiere så må du ha veldig stygg eller usentral eiendom til leie(senere salgs).

     

    Og det å engasjere et property selskap som tar seg av alt juridisk, renhold osv er nok ingen dum idè. Og de selger som regel en pakke.

     

    Og som sagt, det er kanskje et sjakktrekk å kjøpe en eiendom med potensial, og ikke type flåklypa :)

  6. Når noe er alt for godt til å være sant er det som regel det. Ferieleilighet i Syden gir ikke 50% avkastning i året.

     

     

    Måtte være antall dager utleie som er overdrevet da? Prøv med 50%, 182 dager = 182/7 = 26 uker = 7000*26 = 182000kr i utleie/året.

     

    Ta 5k og 50% = 5000kr*26 uker = 130 000kr/året

     

    Ta 5k og 40% utleie = 146 dager = 146/7 = 20 uker = 5000kr*20uker= 100 000kr

     

    Ta en titt på utleiepriser i spania f-eks. Øverste link på finn.no var en 3 roms til 7k.

     

    Selvsagt, snakker vi et annet prisnivå i f-eks Thailand. Men der er også investeringen i selve eiendommen mye mindre i forhold til Spania, USA osv. Seff kommer skatt i tillegg, evt om penga skal ut av landet osv osv... kommer helt ann på landet du velger å investere i.

     

     

    Eller jeg totalt på vidda?

  7. 2. kjøpe ferieleilighet i syden som jeg kan leie ut

     

    Tror ikke akkurat dette er noen gullgruve men..

     

    Der tar du feil. Mange måter å se ting på. Jeg vil ikke akkurat satt den opp som nr 2. Men når du har inntekt og har f-eks lyst til jobbe til du er 60 etc. Så kan det være en svært god løsning. For eksempel kjøpe en eiendom i bulgaria, thailand, spania, usa, brasil osv... må jo se på muligheten for faktisk å få leid ut, samt muligheten for at stedet faktisk øker i verdi. (beliggenhet osv). Det der er greit nok... Haka er vel kapital? Men denne investeringen passer for de over 50.

     

    La oss si at du investerer 800k i stedet, som er med et utleie- / renhold-firma som tar seg av renhold osv og vannvittige 500kr på finn.no for reklame. Deretter leier du ut stedet. La oss si at du leier ut for 9k 365 dager i året, og får 5k utleie uka/snitt (har selvsagt med langtidsrabatter/turistsesong osv) så da sier vi noe sånt som at du får leid ut 75 % av året det gir 273 dager, eller 39 uker = 19500kr. Nå tenker du, det var da lite. Ekke så ille om du faktisk bruker stedet selv. La oss si at du bruker tiden stedet ikke er leid ut, da får du jo dekket reisekostnader av det osv.

     

    Det er ikke utleien som er gullgruva, det er jo selvsagt at eiendom stiger alltid i et ferieparadis (type "usette" bygder/små byer under utvikling). Så la oss si at du ikke bruker den eiendomen over 5 år. 5x19500 = 97500kr. Lite penger over 5år? Kunne kanskje investert de annerledes?

     

    Ikke om eiendommen har steget betraktlig. Hva er tenkelig, 10%? 20%? 40%? 20% gir 190k.

     

    Skal legges til at 5k er svært billig, så om vi "tar i" og dobler, dvs at snittet ligger på 10k, da snakker vi 390k året. Over 5 år gir det 1,95mill. I tillegg kommer selvsagt økningen av eiendommen.

     

    Correct me if i'm wrong. :)

  8. morsomt å se at en patch hadde innvirkning

     

    Da vi så "4,50" toppen mener du? he he...

     

    Har hørt om AoC lansering i Korea dette året også ,noen som kan bekrefte noe info om dette?

     

     

     

    Jeg mener at det skal litt for at en patch har innvirkning på kursen... beviser vel bare at aksjekursen stiger, for lite...som igjen gjør at forventningene foran TSW blir like så... (om dette var tilfelle og ikke at det var spill-trailern av TSW som gjorde det)

  9. Men folkens.... en utsettelse er det virkelig ikke noe å grue seg over? Da har man flere muligheter. Enten holde på aksjen, og forvente at den overstiger nivået før den blir utsatt (noe som er meget sannsynlig hvis du ser på funcom aksjen da aoc var under utvikling) Eller så kan du selge deg ut, straks nyheten kommer ut, og deretter vurdere å kjøpe deg inn igjen med fortjeneste, ettersom aksjen vil etter stor sannsynlighet, stupe etter en utsettelse.

     

    Og til han som mener at karakterene AoC fikk er særlig viktige. Nja… Vel er jo fint og flott om spillet blir en gigantisk suksess og at et spill får topp karakterer hele veien. Men det som er med denne spill-aksjen er jo at det spiller liten rolle. For alle kommer til å selge seg ut av funcom før release. Slik at aksjen må stupe ved lansering. Om det så skulle vise seg å bli en suksess som man personlig har trua på, så er det jo bare å kjøpe seg inn igjen billigere enn man solgte seg ut igjen. Slik at denne aksjen ser jeg på som alt annet enn en stor risiko. Eneste risikoen slik jeg ser det, er konkurs. Det gjelder vel alt og alle? Og går man etter verstefall prinsippet, så om de gir ut TSW eller ikke, så vil de uansett lage nye spill. Og nye spill uansett form lager forventninger. Selvfølgelig, aksjen vil jo være i forhold til størrelsen.... Men er rimelig trygg på at de gir ut spillet. Ellers hadde de vel satt de 100-200 folka på AoC-expansion og fått den feilfri?

     

    Og om forventningene om TSW vil overgå AoC? Mye mulig, AoC hadde ikke dette hemmlighetspreget som TSW har. I TSW røper de sakte men sikkert mer informasjon gradvis. Som kan være en reklamestrategi som gir bedre resultater. For hvilket menneske i denne verden er det som ikke liker å få vite det de ikke vet, og vet man ikke, så vil man vite. Og siden spillet bygger på ekte grupper og storbyer(london, new york, seol osv) så er det jo klart det gir mer interesse. Nasjonalfølelse har jo alle ;P? Samt at spillet har et nytt konsept i form av raser, ingame experience, historie osv. De trenger i mye mindre grad og forholde seg til en lore(de originale historiene) sånn som de må til en viss grad i AoC.

     

    Dessuten, spørsmålet er jo om lanseringen av expansion pack gir gode utslag på aksjekursen slik at det vil lønne seg å selge og kjøpe seg inn igjen her? Eller om man skal ignorere lanseringen, og bare holde på aksjen.

     

    Tenkte jeg skulle legge til at de har røpet mer om spillet. En kilde sier at man burde følge med på gamespot.com i dag ;D

     

    The Secret World

    Keep your eyes peeled on GAMESPOT today! Dark Days are Coming.

    for 2 timer siden via TweetDeck • Kommenter • Liker ikke Liker

  10. Hvorfor skriver du "gode" og ikke gode? Både AO og AoC er pdd veldig gode produkter.

    Skrev "gode" fordi gode produker er et såpass relativt begrep og om et spill er godt avhenger i veldig stor grad av hvilke kriterier du setter til bunns.

    Er feks. et produkt godt om det ikke slår an i markedet?

     

     

    Må ikke glemme Drømmefall da....

     

    http://www.dreamfall.com/

     

    game of the year i 2006....

     

    AoC(om man skal ta skaler og kritierer som tellende) var nærmest perfekt. Kun 8 og 9 av de store gamingsidene.

     

    http://www.ageofconan.com/ -> reviews

     

     

    AoC er jo intet dårlig spill i forhold til abonnenter (100k-200k en plass), men i forhold til forventningene før lansering derimot....

    • Liker 1
  11. For det første folkens, hva har historien lært oss? Forventninger blåser opp aksjen. La oss ta en titt på historien. Vi kan jo ta for oss aksjen på 5 års basis.

     

    567585.jpeg

    (ikke diss paint skillza mine)

     

    Hadde vært morsomt å sammenlignet med andre børsnoterte spillprodusenter og sett om det er tilfelle i alle/andre spillselskap. :hmm:

     

    Men om vi ser fremover. Funcom har jo gang på gang hintet om nye spill, og ser vi bortifra alle andre spill som måtte bli lansert, som blåser opp kursen, men ene og alene fokuserer på The Secret World. Så vet vi jo alle sammen, at om spillet blir lansert (jeg kommer tilbake til OM), så er det klart at vi vil få en slags replay av Age of Conan.

     

     

    TSW er jo et spill som vil være minst like stort som age of conan, samt at det introduserer et nytt konsept som vil tiltrekke enda mer oppmerksomhet. Vet jo selv, at jeg hørte utallige forskjellige hypoteser på hvordan age of conan sitt combat system skulle være. Alt fra CS til noe vi aldri hadde sett før. Sånt hjelper på aksjen kursen.

     

    Uanett, aksjen vil blåses opp i skyene før release, og holdningene til folk vil være ”funcom har lært”, ”TSW vil ta over for det og det spillet”, ”en ny sjanger innenfor mmo er lansert, REVOLUSJON!” og skeptiske vil det også være, men i hovedsak vil media fokusere på det positive de erfarer når de betatester spillet, før alle andre osv. For jeg kan jo bare gå tilbake til pre-launch på age of conan, hvor gamespy og en haug med andre internasjonalt anerkjente spillsider ga de topp karakter på ditt og datt. For et fantastisk bugfritt spill de hadde spillt!!! tenkte de.... Men ironisk nok, så ja.. dere vet vel selv svaret.

     

    Spørsmålet er jo ikke lenger om aksjekursen vil stige om de lanserer spill i Age of Conan og TSW størrelse. Spørsmålet er jo om de blir lansert. For det er jo alltid et fare moment at et spillselskap mangler kapital og går dukken. Dere kan vel selv tenke på andre hypoteser...

     

    Men hvis vi ser på hva de gjort. De flyttet ansatte til Canada for å spare lønnskostnader, da sparte de 34% tror jeg det var. Dette er jo å regne som en langtidsinvestering? Funcom har gått i pluss siden august mener jeg å huske. Og det var jo en som skrev her at er det noe funcom har, så er det kapital? Selv om spillet ville bli en flause av dimensjoner, så er jo fortsatt forventningene der. Spillet kan ryke til dundas, så lenge de har gjort god marketing på forhånd.

     

    Så påstanden om høyrisiko aksje, hva skal jeg si.... NJÆ. :ermm:

×
×
  • Opprett ny...