Gå til innhold

AreS90

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AreS90

  1. Hei igjen,

     

    Kan legge til at selger også skrev følgende til oss i epost:

    -------

    Ellers legger jeg med et utkast på avtale på 10 varer slik vi snakket om på telefon. I tillegg som vi forsikrer deg om at vi kun ønsker å samarbeide med deg, og ingen av dine konkurrenter.

     

    Som med alt annet, bare si i fra om det er ting du ønsker å legge til i avtaleutkastet. Det er viktig for oss at du føler deg trygg.

     

    -------

    Denne eposten svarte jeg aldri på, og de brukte dette til å opprette ordre. Vedlagt lå det også en kontrakt jeg ikke har signert.

     

    Jeg prøver å bringe dette frem til inkassobyrå, men virker som de er opphengt i setningen "Ser frem til et hyggelig samarbeid"

     

    Kan de virkelig ta meg på den setningen der?!? For meg virker det helt sprøtt, men jeg har tatt feil før....

     

    Mvh Are

  2. Det er veldig vanskelig å ta stilling til dette uten å ha tilgang til all kommunikasjon, i sin helhet. Basert på din gjengivelse er det mulig, men tvilsomt, at avtale er inngått. "Ser frem til et hyggelig samarbeid" taler imidlertid isolert sett for at dette skal tolkes som en bestilling, særlig hvis dette er hyllevare.

     

    Skjønner at det kan være vrient å bedømme uten kontekst. Ønsker å beskytte begge partene med å ikke offentliggjøre for mye her. Varene det er snakk om er skreddersydde produkter som ble satt i produksjon. Disse er unike og derfor synes jeg også det er rart å opprette faktura på mitt "utkast" av varen. 

     

    Det jeg kan legge til er:

    4 dager etter at selger sendte svar på mine spørsmål, så sendte han ny epost der han kun sa følgende:

     

    "Hallo, Har du sett over dette? Håper vi kan komme igang"

     

    Denne svarte jeg aldri på. 6 dager senere opprettet han faktura.

     

    Hvordan er nå veien videre for meg? Jeg sa til innkassobyrå at jeg bestrider kravet. Venter jeg til de "beviser" kjøpet, eller er det jeg som nå må utføre handling? Ønsker helst å unngå å bruke masse arbeidstid på dette her.

     

    Mvh Are

     

  3. Hei,

     

    Jeg representerer arbeidsplassen min og dette er derfor ikke privathandel. Saken er:

     

    Telefonselger ringer meg fra et mediebyrå og ønsker å selge vare. Jeg ber at kommunikasjon skjer over epost og selger sender meg informasjon på epost. Jeg svarer på denne eposten med forslag og spørsmål til varene (gjelder 10stk varer). Spørsmålene er både generelle og om varene jeg kikker på er riktige for meg.

    Selger svarer meg på spørsmålene og sender meg faktura på varene jeg stilte spørsmål om. Denne klager jeg på og sier at ikke er bestilt. Først beklager han seg og sender kreditnota, men han skylder likevel litt på meg da jeg avsluttet eposten med "Ser frem til et hyggelig samarbeid" og sier at dette tolkes som en bestilling. Noen dager senere får jeg ny faktura og jeg får ikke lenger kontakt med verken selger eller deres bank som utsteder faktura/purring.

     

    Når inkasso dukket opp bestridet jeg denne. Fikk svar fra inkassobyrå med at både faktura og vare er levert og derfor må betales.

     

    Mitt argument er jo at dette aldri er bestilt til å starte med. Kan de klare å vinne frem med at jeg signerte eposten min med "Ser frem til et hyggelig samarbeid" ?!?

    Det er en setning jeg ofte bruker ved første kontakt med andre bedrifter. Synes dette er en fin måte å introdusere oss på ved første kontakt.

     

    Hva mener dere?

     

    Mvh
    Are

  4. Det vanligste vi har er monokrystalinske og polykrystalinske solceller. Mono-solceller har høyest virkningsgrad, og forvandler vanligvis 15-20% av solenergien til elektrisitet. De polykrystalinske solceller har litt lavere virkningsgrad, ca 12-18%. Jeg legger til at poly-paneler er rimeligere.


     


    Det finnes også en tredje type - Amorfe solceller. Disse brukes i tynnfilm og her veldig fleksible, men pleier å ha lavere virkningsgrad. Disse panelene er også veldig dyre i forhold til effekten de gir.


     


    Det finnes lette semi-fleksible solceller som er laget av mono-solceller. Dette kan kanskje være noe du er ute etter. De er effektive, har lav vekt og er relativt rimelige. 


     


    Heter solcellepanelet 100w så gir det like mye om det er fleksibelt eller fast ramme. Det er 100w som teller da. Vel og merke vil det nok være større areal på et fleksibelt 100w for å få samme effekt.


     


    Om du vil klare deg med 120-300 watt paneler er helt avhengig av ditt forbruk. Led er veldig bra, opplading av telefon, laptop og nettbrett kan ta litt mer. Vannpumpe blir vanligvis ganske lite siden den bare brukes i kort tid om gangen. 


     


    AGM batterier er veldig bra til solcelleanlegg. De har mange egenskaper som passer veldig godt. 95Ah holder, men kan anbefale litt mer dersom du går for litt større anlegg (300w).


     


    For å få høy effekt så kan en gjerne ha MPPT regulator. Dette er regulatorer som får 20-30% mer strøm ut av panelene. 


  5. God link med mye god info fra tobixen.

     

    Jeg er student og bor i båt i Grimstad. Det er ikke problematisk i det hele tatt. Selv om det hjelper å være litt "handy-man" så er det ikke nødvendig.

     

    Jeg kan informere om at jeg betaler i underkant av 2000,- i måneden inkludert strøm og fasiliteter. Usikker på hva det koster i Bergen. 

    Strøm får en fra brygga, men mange havner er beryktet for at strømmen går ofte. Det kan derfor være greit med dieselvarmer ombord. 

    Selv om det er fint mulig, så ville jeg ikke anbefalt noe under 30 fot. 

  6. Beklager hvis dette ikke er til hjelp, men har du mulighet til å snakke med din bestemor og andre slektninger som har vært nær bestefaren din? Da inkludert venner. Han har helt sikkert fortalt en del til sine nærmeste.

     

    Min bestemor har Alzheimer og dessverre veldig vanskelig å kommunisere med. Videre sier min mor at krigen var ikke noe som ble snakket om i hjemmet.

     

    I dokumentet han skrev nevnte han noen navn fra arbeidsleiren han var på. Jeg prøvde et kjapt google søk, men fant ingenting.

     

    Finnes det noe sted hvor jeg kan se hvor de forskjellige troppene var plassert i slaget ved Stalingrad?

  7. Når jeg stod opp i dag og skulle høre på noe musikk merket jeg at subben spilte altfor lavt. Såvidt at man merker den selv om man skrur den høyt opp.

     

    Lydvolumet for subben på logitech kontrollen er skrudd opp, så det er ikke problemet.

     

    Hvis jeg går inn på control panel --> sound --> configure speakers så kan jeg teste sourrounden. Da spiller den bare på de 2 høytalerene framme.

     

    Jeg har også reinstallert lyd driver på pcen.

     

    Takker for svar :)

  8. Hei

     

    Finnes det noen løsninger for mobil bredbånd som kan brukes på i utlandet? Når jeg sier utlandet mener jeg flere forskjellige land, både innenfor og utenfor EU, men i Europa, om det har noe å si. Satelitt er vel mulig, men er kanskje også litt dyrt?

     

    Dette skal brukes i seilbåt, så det er også avhengig av litt god dekning. Forlanger ikke at det skal fungere på havet, men at det kan brukes i havner og kanskje langs kysten.

     

    I Norge finnes jo Ice og Netcom sine tilbud, men disse fungerer vel ikke internasjonalt.

     

    Jeg tror ikke det finnes noe gode løsninger som tilbyr dette, men skader vel ikke å spørre....

     

    Takk for alle svar :)

  9. Hei

     

    For en stund siden ble jeg ringt opp av en veldedighets organisasjon som ba om støtte. Jeg svarte med at jeg gjerne kunne få tilsendt noe informasjon. Nå, en god stund senere ring moren min å sier at de har motatt en purring som er til meg.

     

    For det første sa jeg aldri at jeg ville betale noe. Så sender de en purring uten noen regning først???

     

    Brevet ble nok sendt til foreldrene mine siden adressen var helt feil.

     

    Hva skal jeg gjøre? Holder det å sende en mail at jeg aldri godtok dette, eller har jeg et problem?

     

    Takker for svar :)

  10. Det var liten sidevekslingsfil som grunnen til advarselen. Likevel synes jeg det litt tidlig å få opp advarsel om lite minne, når det er mer en 1GB igjen. Sidevekslingensfilen var på 500mb. Prøver å ha den så liten som mulig, siden jeg har SSD og plassen på den er verdiful.

     

    Det er bare under spilling av spill som trekker maskinen opp i bruk av 2,8-3GB ram jeg får advarselen. Når jeg ikke kjører noen programmer eller spill brukes 1,0GB.

     

    Har ikke skjermkort med delt minne...

  11. Hei

     

    Jeg har et problem. Når jeg spiller noen spill en stund så får jeg opp en advarsel fra windows om at det er lite minne igjen. Jeg har 4GB ram, og når jeg sjekker inne på oppgavebehandling bruker PCen bare 2,8-3GB med minne.

     

    Hvorfor jeg opp denne beskjeden? Det er rimelig plagsomt at den kommer opp hele tiden.

     

    Jeg har forresten 64 bit windows 7 pro.

     

    Takker for svar :)

  12. Hei

     

    Jeg har et problem. Jeg har en stor cpu vifte (noctua D14) som blokkerer for rammen min. Jeg har plass hvis jeg plasserer minne brikkene i slot 3 og 4, men da får jeg bare single channel :(.

     

    En artikkel på Toms hardware viser riktig nok at forskjellen skal være minimale : Single vs Dual-channel.

     

    Jeg lurte på om jeg trygt kan fjerne toppen av heatsinken til rammmen(se bilde) , for da vil jeg få plass til minnet i dual-channel. Det er bare litt av toppen til minnebrikken som står i veien for viften.

     

    Vil dette ha noen særlig effekt på temperaturen av minnet? Jeg går ut i fra at jeg mister garantien også?

     

    Bilde er fra Noctua (produsenten av cpu vifta) så jeg går ut fra at dette går greit, vil bare ha en liten bekreftelse/ kommentar fra noen....

     

    Takk for svar :)

    post-150173-1265035322_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...