Gå til innhold

TangoDown

Medlemmer
  • Innlegg

    177
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TangoDown

  1. Noen andre enn meg som har problemer med meldinger etter oppdatering til 2.2?

    Både det systemet som ligger inne, og Handset, det er plutselig så ufattelig tregt..

     

    Jeg opplevde noe merkelig da jeg skulle sende en sms i dag.

     

    Åpnet standard meldingsapplikasjon, trykte på meldingstråden til vedkommende jeg skulle sende en melding (Person A), markerte tekstfeltet og skrev meldingen. Trykte til slutt på Send-knappen. Men til min overraskelse dukket ikke meldingen min opp i tråden. Trykte så Tilbake-knappen og fikk opp oversikten over meldingstråder. Der lå plutselig meldingstråden til en helt annen kontakt (Person B) øverst, med meldingen som jeg nettopp hadde skrevet til Person A.

     

    Jeg trodde først at meldingen hadde blitt sendt til feil mottaker. Men ved nærmere undersøkelse viste det seg at meldingen var sendt til korrekt nummer ifølge meldingsdetaljer. Meldingen ble med andre ord sendt til Person A, men ligger listet i meldingstråden til Person B, også etter reboot.

     

    Kjører 2.2.

  2. Men seriøst da dere.... " I løpet av helgen"... Wtf! Er det noe å få mail om fra Htc kundeservice? Kunne de ikke skrevet et gitt tidspunkt, så voksne folk kunne kommet seg ut i hagen å få gjort noe ? :realmad:

    Joda, jeg vet det kommer opp av seg selv når det er klart, men likevel..

     

    Voksne folk er ikke så på tuppa over å få en telefon-oppgradering i det øyeblikket den kommer at de ikke kan gå ut i hagen og få gjort noe... :roll:

  3. Har et merkelig problem med batteritiden. På "om telefonen" og "batteri" står det "Celle-standy" på 37%(Batteri brukt av mobilradio)jeg har jo ikke radioen på engang! og tlf ikke i bruk 36%

     

    Hva skjer? Batteriet tømmes jo fortere enn svint.

    Ladet den fult opp i går kl 10 og nå er den på 50%

     

    Her er hva jeg har for øyeblikket:

     

    Battery Level 80%

    1d 1h 23m 35s since unplugged

     

    Cell Standby 47%

    Phone Idle 46%

    Android System 5%

    Display 2%

     

    Bruken er relativt lav. Hører på Spotify når jeg tar bussen til og fra jobb. Sender ikke så mye meldinger, og ringer ei heller mye. Bruker Wi-Fi til enkle oppgaver som å sjekke Facebook/Twitter og e-post, samt litt surfing.

     

    Kommunikasjon med mobilnettet vil nødvendigvis trekke en viss mengde strøm. Kan det være at du har en applikasjon som bruker unormalt mye?

  4. Mulig vi snakker forbi hverandre, men mitt poeng er at den pop3 klienten er dårlig. Dersom Google vil (men de vil trolig ikke pga MS er en konkurrent) kunne de laget en MYE bedre hotmail/live/pop3 klient/leser.

     

    Men heldivis etter det jeg har lest kommer Live i en ny utgave i sommer, som gjør at man kan kjøre 'exchange' sync oppsett mot Live/Hotmail, og da blir vel dette MYE bedre.

     

    jarle

     

    Du sier at POP3-klienten er dårlig. Hva er det spesifikt du mener er dårlig? At e-post sendt fra telefonen ikke dukker opp i webgrensesnittet? At e-post som allerede er lastet ned på telefonen ikke slettes når du sletter i webgrensesnittet? I så tilfelle må jeg gjenta det jeg sa i forrige innlegg: Disse tingene er ikke en del av POP3-protokollen.

     

    Jeg gjetter på at du bruker desktop-klientene Office Outlook eller Windows Live Mail. Stemmer det? Disse benytter en proprietær Microsoft-protokoll (DeltaSync) for å oppnå tilleggsfunksjonaliteten du nevner. DeltaSync API-tilgang er lisensbasert, så du vil ikke se noen implementasjon i Android eller andre open source-applikasjoner.

     

    Er vi på samme side nå, eller snakker vi fremdeles forbi hverandre?

  5. Det fungerte for meg fra første stund, MEN implementasjonen er en DÅRLIG 'sync'. Den syncer faktisk ikke noen ting, eneste du kan gjøre er å laste ned alle innkommende emails. Sender du email blir den sendt men ligger bare på telefonen, ikke i live. Sletter du i live innboksen, slettes den ikke fra telefonen. Sletter du fra telefonen, slettes den ikke fra live.

    Så det er kort sagt en veldig basic nedlasting av emails. Håper dette blir betraktelig bedre i neste versjon av Android OS.

     

    Jeg fulgte denne oppskriften for å få det til å fungere:

    http://www.bfinternet.co.uk/news-info/how-to-set-up-your-pop3-account/set-up-pop3-hotmail-email-on-android-google-nexus-phone

     

    jarle

     

    Dette har overhodet ikke noe med Android OS å gjøre. POP3 er kun fetch-and-forget. Du må bruke IMAP for å oppnå det du nevner. ;)

  6. Jøss, det var da voldsomt. Jeg forsøkte bare å fortelle deg at det definitivt ikke skal være slik at du går tom for batteri i løpet av dagen med det bruksmønsteret du la fram. I den hensikt å støtte opp om din mistanke om at noe er galt fatt et sted.

     

    Du må gjerne ønske å se dokumentasjon på min påstand, men faktum er at jeg aldri kommer til å orke å dokumentere bruksmønsteret mitt. Så spar kreftene og reduser mengden tull og fjas i innleggene dine. Du har for alle praktiske formål ikke nytte av annet enn mitt ord på at det er tilfelle.

     

    Jeg skulle gjerne postet screenshot av graf fra Battery Grapher, men jeg kjenner ikke noen steder på kroppen at jeg har lyst til å hjelpe deg ytterligere.

  7. Det er definitivt noe som ikke stemmer hos deg jevel, for jeg har gjerne 90%+ gjenstående på batteriet etter en dag med omtrent samme bruksmønster som du skisserer. Jeg har imidlertid ikke Wi-Fi aktivert når jeg ikke aktivt benytter det. Kjenner ikke til strømsparingsrutinene for Wi-Fi på telefonen, men kan det være det som sluker batteriet ditt?

  8. Sånn, nå skal den gamle trege negative tullingen gi seg her, lek videre dere, kos dere.

     

    Så det du sier er at du:

     

    • hadde behov for en Enterprise-telefon, men ignorerte det faktum at Desire ikke er rettet mot det sjiktet.
    • forventer at applikasjoner som Facebook og Twitter verken skal bruke strøm eller sende/motta data.
    • kjøpte en telefon tilpasset hyppig bruk av Wi-Fi eller 3G/EDGE uten å ta høyde for dette i forbindelse med valg av abonnement.
    • tar det for gitt at andre deler ditt unyanserte syn på startskjermer/arbeidsflater.
    • ser på framstilling i mappehierarki som den eneste fornuftige måten å presentere data.
    • ikke har tatt deg bryet med å forsøke å forstå hensikten med Android Market.
    • ikke har lest brukerhåndboken.

     

    Vil du si deg enig?

    • Liker 2
  9. Hvordan får du den til å vare en hel dag?

     

    For en som kommer fra iPhone (som har rimelig røten batterikapasitet), så er dette det største problemet. Jeg må lade telefonen to ganger i døgnet...

     

    -KJ

     

    Da snur jeg på det og spør: Hvordan får du den til å ikke vare en hel dag?

     

    Hvordan bruker du egentlig telefonen din? Har du Wi-Fi, blåtann og GPS aktivert og i bruk til enhver tid? Det er bortkastet å sammenligne batteritider uten å si noe om bruksmønsteret.

  10. Noen som har funnet ut noe om problemet med at mobilt nett ikke vil slå seg på når det har vært av en stund? Idag måtte jeg slå av og på telefonen 2 ganger(!!!!) for å komme meg på nett. (jada, prøvde flymodus og)...

     

    Noen som har klart å løse dette problemet? Kan noen med telenor bekrefte om de har samme problem? eller er dette ett chess/netcom fenomen?

     

    Har selv Netcom, og opplever samme problem. Fungerer som oftest igjen etter at jeg har endret til "GSM Only", og så tilbake til "GSM/WCDMA Auto".

  11. Spiller den av sanger lagret på minnekortet også dersom en ønsker å legge til artister som ikke finnes i spotify?

     

    Som cecolon nevnte så er dette noe som kommer. Ikke i den forstand at applikasjonen vil spille av sanger som du har lagt inn på minnekortet, men noe lignende. Neste versjon av Spotify for Android vil nemlig støtte Wireless Sync[1] (støttes allerede på iPhone), som vil la deg overføre sanger fra ditt local library i Spotify om du er på samme nettverk som maskinen med biblioteket.

     

    (...) Finnes det wake-on-lan og VPN (PPTP/SSTP) til Android? (...)

     

    Hvordan tenker du å få til WOL over WLAN? Og hva er nytteverdien i å ha WOL på en mobiltelefon?

  12. Det er jo bare til å slå sammen kontaktene.

     

    Jeg formulerte meg uklart. Det eksisterer bare én kontakt, som er linket mot en facebook-bruker. Det er kun denne som vises når jeg blar gjennom "Persons".

     

    Men når jeg skal ringe ut, og søker på navnet, får jeg listet opp to elementer. Ett uten bilde og med nummeret som er registrert på telefon-kontakten, og ett med Facebook-bilde og nummeret som er listet på Facebook. Problemet er at de to telefonnummerene er identiske. Derfor er det lite hensiktsmessig at begge vises.

     

    Jeg kan naturligvis un-linke kontakten fra Facebook, men da mister jeg bildet. :)

  13. Det er vel å anbefale når man kjøper en telefon av denne typen at man har noen form for fastpris på data. Trenger ikke å være så dyrt. Da slipper man å være redd for at mb'ene skal fly. Hvis det var det som var problemet?

     

    Bare et velment råd! :)

     

    Hadde det ikke vært opp til min arbeidsgiver å besørge abonnement så hadde jeg lett hatt fastpris. Men når de bare dekker "normal bruk", og forholder seg til en stor corporate-avtale med teleselskapet som (utrolig nok) ikke inkluderer tilpasninger i forhold til databruk, blir det verre. :)

  14. Den bruker nok endel bare for å holde seg på 'mobile network' er jeg redd. Ellers er det jo f.eks. Weather-widgets, Android Market og evt. andre morsomme programmer du har lagt inn som sjekker for oppdateringer i bakgrunnen.

    Det er mye jobb å skru av og på alle, så jeg stopper heller all datakommunikasjon når jeg ikke har bruk for den.

     

    Det høres litt absurd ut at den skal bruke "en del" data mens den idler. Jeg kan skjønne at den kanskje må sende noen keep-alive pakker i forhold til f.eks. push mail, men ellers burde den jo skjønne at den ikke skal bruke data med mindre en applikasjon krever det?

     

    For øvrig hadde du helt rett i at jeg hadde en weather-app (Yr.no) som hadde sneket seg under radaren min. Har satt den til manuell oppdatering for å se om det var den som slukte data.

     

    Lar det seg gjøre å begrense Android Markets sjekk etter oppdateringer til kun Wi-Fi?

  15. Nå har jeg skrudd av sync på alle applikasjoner under Accounts & sync, men latt Background data og Auto-sync være avkrysset. Når Mobile Network er aktivert bruker telefonen lett over 100KB i timen (ref. 3G Watchdog) uten at jeg rører telefonen. Hva er det egentlig som bruker datatrafikk? Jeg har kun lagt inn tre applikasjoner. Spotify, Opera Mini beta 5 og 3G Watchdog. Jeg mistenker ingen av disse for å bruke nettverket i bakgrunnen.

  16. Det er tilfeldigvis ikke flere her som går på universitetet i Tromsø og har tenkt og fikse slik at man får tilgang til universitetsnettet der?

     

    De sa i servicen at man måtte fikse lage et eget program i c for å få det til.

     

    Hjelp :D

     

    Går ikke på UiT, men om Eduroam-oppsettet er likt i Norge som i Storbritannia kan du prøve denne guiden: http://www.oucs.ox.ac.uk/network/wireless/services/eduroam/android/

     

    Ikke sikkert det fungerer, men det er verdt et forsøk. :)

  17. [...]

     

    Men batterilevetiden er helt bånn dersom Wi-Fi, Bluetooth, GPS-satelittnavigering, auto-sync og full skjermstyrke står på samtidig.

    Etter 3,5 timer med disse tingene påskrudd, er jeg nå nede i 53 % av batterilevetiden. Den vil da altså holde 7 - SJU - timer dersom man aktivt bruker mobilen...

     

    Benytter meg jo selvfølgelig ikke av alle disse tingene hele tiden, men det gir jo en god indikasjon på at batteriet ikke er noe særlig å skryte av.

     

    Dette går ikke under kategorien "aktivt bruk", dette kalles funksjonsonani. Selv en laptop klarer ikke mange timene med tilsvarende tilkoblinger aktive til enhver tid.

     

    De ønsker meg en fortsatt fin dag...? Etter den meldingen? Djeeez.

     

    Du er ikke alene. Fikk også "Ha en fin dag!" fra NetOnNet etter at de kunne fortelle at de bare hadde fått halvparten(!) av det de hadde bestilt fra leverandør, og at jeg ikke kunne forvente å få noe før i neste uke.

  18. Jeg forhåndsdømmer ikke, jeg baserer mine uttalelser på disse og tidligere spill-anmeldelser fra VG og Dagbladet.

     

    Anmeldelsen i Dagbladet mangler en anmeldelses viktigste egenskap: objektivitet. Den er gjennomsyret av forfatterens irritasjon over at spillet ikke innfridde forventningene sett opp i mot «Operation Flashpoint: Cold War Crisis». Ettersom det teknisk sett ikke er en oppfølger, må det også vurderes som et uavhengig spill. Jeg sitter igjen med mer informasjon om forfatterens sinnsstemning enn spillet etter å ha lest meg ferdig. Det virker som om vedkommende har hatt en alt for stram deadline å forholde seg til.

     

    Men jeg er ikke dum, jeg tviler ikke på at spillet kommer til kort på flere felt. Jeg har derimot lært meg å ikke forhåndsdømme spill basert på anmeldelser, især i VG og Dagbladet ;).

     

    Det vil forresten ikke komme noen demo til verken PS3 eller Xbox 360. Kun til PC, og den vil nok ikke komme med det første.

×
×
  • Opprett ny...