Gå til innhold

MoonJazz

Medlemmer
  • Innlegg

    653
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MoonJazz

  1. Noen som kan tenke seg å friske opp avataren min litt? Legge på en ny bakrunn eller noe? Er litt lei av den. Gjerne gjøre vinterbakrunnen om til vår, hvis det er mulig. Helst i samme stil som det er nå.
    Vart ikkje so bra (fisken passa dårleg inn), men det er eit forslag. (PNG-fila er 10,07KB, so den fungerer kanskje ikkje, men JPG-fila skal vere grei.)

     

    Redigert: Ser det var litt meir småplukk rundt kanten på pingvinen. Kan fikse på det seinare om du vil (no skal eg ete middag).

    Du er så sykt god.

  2. Noen som så det musikkprogrammet på NRK i går; "7 ages of rock" (tror jeg, er dog ikke sikker). For i går handlet det om grunge. Fikk bare med me starten, da det handal om det amerikanske hardcorebandet Black Flag og deres påvirkning. Da det gikk over til REM (ser at de ikke er på lista di Moonjazz) måtte jeg bytte kanal, dessverre..

    Husker at Pondusbladet (tegneseriebladet altså dimlinger) hadde en artikkel som handla om artister som skulle hatt deng, og der var Nirvana nevnt. Der var de ikke så altfor lite nådeløse med grungebevegelsen.. jaja

     

    Skal legge dem til, en annen i huset så på programmet, jeg kikket bare litt.

     

     

    EDIT: Sånn.

  3. Grunge

    - en introduksjon

     

     

    Grunge(også kalt Seattle Sound) ble startet i midten av 1980 årene av noen band fra Washington, nærmere bestemt Seattle området. Grunge musikken er inspiret av Hardcore punk, Heavy Metal og Indie Rock. Grunge ble kommersielt suksessfult i første halvdel av 1990 årene, i perioden da Nirvana ga ut sitt album Nevermind, og Pearl Jam ga ut sitt album Ten. Mark Arm, vokalisten for Seattle bandet Green River(og senere Mudhoney) er den første som brukte ordet Grunge for og beskrive bevegelsen. Grunge er generellt karakterisert som gjørmete gitar lyd som bruker høy volum av distortion, fuzz og feedback effekter. Grunge ble merket for sin punk/indie oppførsel.

     

     

    Tekstene er ofte angst-fulle. Musikk critiker Simon Reynold sa i 1992 : "there's a feeling of burnout in the culture at large. Kids are depressed about the future." Grunge konserter var kjent for å være enkle og ha mye enegri i seg. Fans og band medlemmer deltok i "stagedive", "crowd surfing", "headbanging" og "moshing". Klærne til Grunge artister var enkle og greie, mange brukte flannen skjorter, og lingnende.

    Grunge utviklet seg fra det lokale punk rock scenen, og var inspirert av artister som The Fartz, The U-men, 10 Minute Warning, The Accused og The Fastbacks. Den treige, heavy og gjørmete stilen til The Melvins var en stor inspirasjon til Grunge "sounden". Alternative rock band fra nordøst som Sonic Youth, The Pixies og Dinosaur Jr var også en viktig inspirasjon til sjangeren. Nirvanas sin Pixies inspirasjon var så stor at Kurt Cobain sa til Rolling Stone Magazine at han var så sterkt connectet til bandet av han burde væe i bandet. Mange Grunge band var også inspirert av heavy metal musikken på starten av 70-tallet. Clinton Heylin forfatter av boken Babylon's Burning: From Punk To Grunge, siterte Black Sabbath, "perhaps the most ubiquitous pre-punk influence on the northwest scene."

    Den rå, distortion og feedback lyden kom fra noen "noise rock" band. The Butthole Surfer's mix av punk, heavy metal og noise metal var en stor inspirasjon, særlig for det tidlige arbeidet til Soundgarden. Etter en konsert Neil Young hadde med Pearl Jam, ble Young kalt "The Godfather og Grunge".

     

     

    Soundgarden var det første grunge bandet som singnerte kontrakt med et stort plate selskap, da de singnerte kontrakt med en selskap som heter A&M Records i 1989. Januar 1992 slo NevermindMicheal Jackson's Dangerous fra første plassen på billboard lista. Suksessen til NevermindPearl Jam sitt debut album Ten som ble gitt ut en måned før NevermindTen en stor suksess og nådde opp som nummer 2 på billboard lista. Soundgardens Badmotorfinger, og Alice in Chains Dirt ble også blant to de topp 100 solgte albumene.

     

    På midten av 1990 ble mange Grunge band "disbanded". 8 april ble Kurt Cobain funnet død i hans hjem i Seattle, da politiet fant han sto en R.E.M plate på i CD spilleren hans. Det samme året avlyste Pearl Jam sin turne i protest for de høye billett prisene. I 1996 spilte Alice In Chains sin siste konsert. plata sjokket platebransjen. ble først populært et år senere. En stund ut i 1992 ble

     

     

    Her er en liste over Grungeband

     

    Alice in Chains

    MySpace

     

     

     

    Blood Circus

    MySpace

     

     

     

    Babes in Toyland

    MySpace

     

     

     

    The Fluid

     

     

     

     

    Green River

    MySpace

     

     

     

    Gruntruck

    MySpace

     

     

    Hole

     

     

     

    Hammerbox

    MySpace

     

     

    L7

    MySpace

     

     

     

    Love Battery

    MySpace

     

     

     

    Mad Season

    MySpace

     

     

     

    Malfunkshun

    MySpace

     

     

     

    The Melvins

    MySpace

     

     

     

    Mono Men

     

     

     

     

    Mother Love Bone

    MySpace

     

     

     

    Mudhoney

    MySpace

     

     

     

    My Sister's Machine

     

     

     

     

    Nirvana

    MySpace

     

     

     

    The Nymphs

    MySpace

     

     

     

    Pearl Jam

    MySpace

     

     

     

    Paw

     

     

     

     

    Pond

     

     

     

    R.E.M

    MySpace

     

     

     

    Stone Tempel Pilots

    MySpace

     

     

     

    Screaming Trees

    MySpace

     

     

     

    Seven Year Bitch

    MySpace

     

     

     

    Skin Yard

    MySpace

     

     

     

    Soundgarden

     

     

     

     

    Tad

    MySpace

     

     

     

    Temple Of The Dog

    MySpace

     

     

     

    The U-men

    MySpace

     

     

     

     

    -Diskuter

    cun sa at jeg skulle lage den lik hans :D

×
×
  • Opprett ny...