Gå til innhold

vwik

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vwik

  1. Skjermkortet har eget lydkort ja. Lydoverføringen er høyst aktuell for også for de som sitter på en moderne AV-reciever med HDMI-inngang og HDMI-svitsjing. Kjekt å kunne koble sammen hele sulamitten med én kabel...

    5715607[/snapback]

    Pressemeldingen sier: "Two versions provide for either an external SPDIF or internal cable to be connected so that the audio signal is delivered over the HDMI cable."

     

    HDMI = DVI + Digital Lyd

     

    Jeg tolker det som at du kan koble output fra lydkort til dette kortet slik at det blir overført over HDMI kablen til skjerm / hjemmekino) ergo er SPDIFen en inngang, ikke en utgang og det finnes ikke noe lyd processor på kortet.

     

    Om du allerede har et brukbart grafikkort med DVI (og ikke bryr deg om HDCP) kan du oppnå samme resultat med en simpel overgang til et par hundrelapper...

  2. NRK kommer fortsatt til å være gratis.

    NRK er ikkje gratis ... koster jo nesten 2000,- i året ... eller er du ein av desse unnasnikerene !

    Godt poeng :) Det jeg forsøkte å si var naturligvis at du neppe kommer til å betale noe mer enn nå for NRK (med unntak av mulige utlegg for dekoder utstyr og med forbehold om økning i lisensen), men at en del andre kanaler trolig kommer til å ta betalt.

    Jeg unnskylder glippen med at jeg bor i Frankrike og derfor ikke betaler norsk lisens.

  3. Hvordan blir det med å betale for kanaler når man får digitalt bakkenett? Blir det sånn at man må betale for hver enkelt kanal?

    NRK kommer fortsatt til å være gratis. Det kommer til å være en eller flere betal-tv operatører som selger abonnement på pakker eller enkeltkanaler slik du har på satellitt idag.

     

    "Problemet" for norske PC brukere kommer til å bli krypteringen. Det kan godt hende at alle kanalene blir kryptert og, selv om man klan få gratis smartkort for å ta inn NRK, må man i så fall ha et TV kort som støtter CA systemet som blir brukt - eller i i hvertfall har en CI plass for CA modul (dyrt).

  4. Hmmm.. Interesant..

    Vist eg kjøper dette kortet vil eg då kunne bruke det opp mot DENNE tjenesten ( står pittelitt til om den her ) her uten og måtte bruke dekoderen som med følger? den er jo hel digital og blir levert over adsl nettet vårt, med vanlit tp kabel frå adsl modemet og plugger i den dekoderen og istaden for tatt den kabelen og plugga i detta kortet?

    Nei. DVB-T er en standard for digital TV over radiobølger (tenk TV antenne eller reise TV).

    I teorien kan PCen din ta inn TV signalene fra din ISP med rett software og et vanlig nettverkskort (det hjelper mye dersom videostrømmen ligger i IP pakker og ikke ATM), men det finnes veldig mange proprietære standarder og slikt software kan være vanskelig å få tak i.

  5. Fra Techreport.com:

    With AMD releasing dual-core Opteron 100-series chips in a 939-pin package, an Opteron 180 running at 2.4GHz would look an awful lot like an Athlon 64 X2 4800+. However, the Athlon 64 X2 family has only a single non-coherent HyperTransport link, while the Opteron 100 series has three non-coherent HT links. The extra HT links aren't necessary for desktop systems, but workstation/server chipsets like NVIDIA's latest nForce Pro take advantage of them by plugging multiple chipset components directly into the processor rather than relying on a chipset interconnect.
  6. Er denne "nye" standarden kompatibel med andre liknende ting, eller gjør kortet kun jobben for DVB-T? Hva er det sånne parabolkort heter igjen?

     

    Hvilke TV-selskaper er involvert med DVB-T i Norge, og er de sammen om det? Kan det bli sånn at hvert TV-selskap må ha sitt eget nett sånn som vi ser på mobiltelefoni fronten (alternativt at de leaser nett av hverandre)?

     

    Hva mener Stortinget om saken? :roll:

     

    TV over internett må vel være framtiden!?

    Stortinget har sagt JA til utbygging av bakke nett og JA til slukking av det analoge nettet.

     

    Kandidater til utbygging er Norges Televisjon (www.ntv.as) og Telenor, men det er mulighet for flere tjeneste tilbydere over det samme nettet.

     

    Det brukes forskjellige komponenter for å ta i mot digital kabel (DVB-C), satellitt (DVB-S) og bakke nettet (DVB-T), så det er i prinsipp kompatibelt med alt annet bakke nett utstyr, men ikke med satellitt eller kabel. Du bør også vite signalene ofte er kryptert slik at man trenger en ekstra "CA modul" og ikke alt utstyr har mulighet for å kople til slike. Det er også mulig å bruke forskjellige kodekser og ikke alt utstyr støtter (i hardware i ihvertfall) alle disse: MPEG-2, MPEG-4, AAC etc...

  7. Men en antenne er vel neppe nok til å dekke millioner av brukere? Uansett synes jeg en storstilt utbygging av nett hadde vært mer velinvesterte penger. (hvem bryr seg om tv? :))

    Dersom alle millionene bor i dekningsområdet til antennen så fungerer det ;) Derimot er Norge et ulendt land å bygge ut TV i og folk bor spredt. Om jeg husker riktig er det over 4000 sendere i dagens analoge nettverk. Det koster naturligvis penger å oppgradere dette nettet til digitalt, men mye penger spares ved å slukke de analoge sendingene og det er langt billigere å sette en antenne på en fjelltopp enn å grave opp hver eneste gate for å legge fiber eller kabel hjem i stua til folk...

  8. DVB-T er broadcast (og ikke point-to-point som mange her ser ut til å tro) slik at alle mottar akkurat den samme program strømmen. Det er ikke snakk om noe "skusling" med båndbredde når man kan dekke millioner av brukere med den samme båndbredden. Til sammenlikning: prøv å se hvor mange brukere du kan ha som ser video over WiFi nettet ditt før det bryter sammen ;)

    DVB-T eksisterer over store deler av Europa allerede og ang. HDTV så er det muligheter for det da MPEG-4 kompresjon kan brukes i nettet.

  9. wohoo!

    noen som vet hvilken socket det kommer på?

    Fant dette på hardwareanalysis.com forumet:

     

    (Toledo Core) Desktop Athlon 64 FX chip with dual cores in S 939. Between Q2 to Q3 of 2005.

     

    x80:2400 MHz, 1.35V, 80A, 95W, 67°C

    x75:2200 MHz, 1.35V, 80A, 95W, 67°C

    x75:2200 MHz, 1.15V, 48A, 55W, 71°C

    x70:2000 MHz, 1.15V, 48A, 55W, 71°C

    x60:1600 MHz, 1.10V, 30A, 30W, 71°C

     

    Håper det funker i min Shuttle SN25P :whistle:

     

    Edit: Temperaturene ser ut til å være toleranse grenser, ikke operativ temepertur naturligvis (se på effektforbruket).

  10. Jeg har forsåvidt grei RAM (2-2-2-5) og disk(er), så det er hovedsaklig hovedkort + kasse / barebone løsning jeg leter etter.

    Finnes det ingen SFF eller Micro ATX som tar socket 939 og PCIe? Er det ingen på vei heller?

    Dersom det ikke finnes: Fungerer Prescott i barbone eller jeg velge en større kasse?

×
×
  • Opprett ny...