Gå til innhold

Invert

Medlemmer
  • Innlegg

    234
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Invert

  1. Hei.

    lurer på om det er greit og skrive meldinger med en HTC tytn, og om den er grei og bruke som telefon?

     

     

    Hei!

     

    Jeg er en av de stolte eierene av en HTC Tytn. Fantastisk telefon. Men du må regne med å bruke litt tid på overgangen fra for eksempel en vanlig nokia. Var nokia fantast før, og skrivingen samt ordbok fungerer strålende på tytn. Litt uvant å skli ut tastaturet for hver gang man skriver melding i starten. Regn med å bruke en måned på overgangen. Etter dette vil du nok kun ha smart telefoner, de er så mye bedre på funksjonalitet og muligheter.

     

    Det er heller ikke noe problem å ringe med den uten å bruke tastaturet eller pekepinnen, går lett å navigere kun med fingrene også. Last ned 1881 applikasjonen for telefonen også får du automatisk oppslag av nummer som ringer inn som ikke er lagret i telefonlisten din! ;) så kan du med et tastetrykk lagre nummeret med fullt navn og adresse.

     

    Når man vanligvis skriver ca 1-2 sms(160-320 tegn) så kan man ta seg selv i å skrive "bok" på tytn, det går så fort at det kan lett bli meldinger på vanlige 5-6 sms. Får sagt mye på kort tid, noe mer utfyllende enn vanligvis.

     

    Kalenderen er også veldig lett å holde styr på, lett å synkronisere med en pc og man får varsler om alt som skjer på hovedsiden.

     

    Anbefales sterkt! Lykke til!

  2. En bekjent sliter med en multifunksjonsskriver (hp psc 950). Har prøvd forskjellige kombinasjoner, men får ikke summetone. I manualen står det at den må kobles rett i veggen, være den første enheten på linjen. Tidligere var den tilkoblet et ISDN-modem og da fungerte den.

     

     

    Skal du bruke faks over en IP-telefoni linje?

     

    Isåfall er det mye problemer som regel. Har selv testet dette. IP-telefoni linjer er ikke egnet til faks, mye problemer med protokollene som blir brukt. Faksen må som regel stilles inn på en av de laveste overføringshastighetene. Så må adapteret ditt støtte T38 protokollen og den konfigurasjonen må være på.

  3. Hei igjen...

     

    Du har sikkert ikke fått endret på konfigurasjonen til MySQL'en din. Den er standard på at den bare indekserer ord med 4 bokstaver/tall i seg. Derfor må du inn i konfigurasjonen og få endret det til 3 eller 2 ettersom hva du ønsker.

     

    Endre dette i konfigurasjonen: ft_min_word_len=3 eller til ft_min_word_len=2. Tallet spesifiserer altså antallet bokstaver i et ord.

     

    Så må du starte mysql deamonen din på nytt, og rebuilde indexene dine ;) så er alt klart!

    Personen jeg lager søkefunksjonen for leier et webhotell hos subsys.no. Det er derfor begrenset med konfigurasjonsmuligheter. Er det mulig å definere disse variablene i PHP-scriptet eller liknende?

     

    Dette må gjøres i mysql config, og mysql må restartes. Dette kan ikke kjøres live. Dessverre.

  4. Hei, jeg har en spørring hvor jeg skal sende epost til alle som har krysset av for at de vil ha nyhetsbrev. Siden jeg har flere tjenester har jeg kalt en kolonne for t_nyhetsbrev hvor de som skal ha har "1" i feltet.

     

    Jeg øsnker å ta ut alle i en variabel med følgende kode;

     

    $q = mysql_query("SELECT `epost` FROM fc08_bruker WHERE `t_nyhetsbrev` LIKE '%1%'");
    $finn = mysql_fetch_array($q);
    $til = $finn['epost'];

    Problemet er at jeg kun får ut den første eposten i $til.

     

    Forslag.

     

    $q = mysql_query("SELECT `epost` FROM fc08_bruker WHERE `t_nyhetsbrev` LIKE '%1%'");

    while($finn = mysql_fetch_array($q)){

    print = $finn['epost'];

    }

     

    Istedenfor print kan du ha mail utsendelsen der mail().

  5. Tenkte mer på dette:

     

    SELECT product_name FROM products WHERE MATCH (product_id,product_name,product_manufacturers_id) against('+lg +tv' IN BOOLEAN MODE)

     

    Jeg har et produkt hvor product_name er lik LG 19 LCD L1918S-SN TCO-03 Silver 1280x1024, 5ms, 700:1 -Demo. Kjørte følgende spørring:

     

    SELECT product_name FROM products WHERE MATCH (product_id,product_name,product_manufacturers_id) against('+lg +lcd' IN BOOLEAN MODE)

     

    Men uten resultat. Prøvde også med kun 'lg' men får heller ikke da noe resultat. Har selvfølgelig prøvd med både store og små bokstaver. Har jeg missforstått noe?

     

    Hei igjen...

     

    Du har sikkert ikke fått endret på konfigurasjonen til MySQL'en din. Den er standard på at den bare indekserer ord med 4 bokstaver/tall i seg. Derfor må du inn i konfigurasjonen og få endret det til 3 eller 2 ettersom hva du ønsker.

     

    Endre dette i konfigurasjonen: ft_min_word_len=3 eller til ft_min_word_len=2. Tallet spesifiserer altså antallet bokstaver i et ord.

     

    Så må du starte mysql deamonen din på nytt, og rebuilde indexene dine ;) så er alt klart!

  6. Bare spør mer. Har litt dårlig tid nå, men har litt erfaring :) Lykke til!

    Takk :) Manualen er fin den, men når det kommer til emner hvor jeg ikke kan noe fra før, er det fint med litt ekstra drahjelp.

     

    Endte opp med følgende spørring når jeg kombinerte spørringen med phpps kode:

    SELECT product_name FROM products WHERE MATCH (product_id,product_name,product_manufacturers_id) against('+lg' IN BOOLEAN MODE) OR MATCH (product_id,product_name,product_manufacturers_id) against('+tv' IN BOOLEAN MODE)

     

    Det var kanskje ikke dette du mente med "Kombiner dette med LIKE setningen lenger oppe"?

     

    Tenkte mer på dette:

     

    SELECT product_name FROM products WHERE MATCH (product_id,product_name,product_manufacturers_id) against('+lg +tv' IN BOOLEAN MODE)

     

    Da får du alt med lg og tv i seg. Dersom du skal ha OR skulle det holde med å ta bort + ene slik at det blir:

     

    SELECT product_name FROM products WHERE MATCH (product_id,product_name,product_manufacturers_id) against('lg tv' IN BOOLEAN MODE)

     

    SELECT product_name FROM products WHERE MATCH (product_id,product_name,product_manufacturers_id) against('lg tv' IN BOOLEAN MODE)

     

    Eller på denne måten blir det jo litt kjapt skrevet:

     

    $search = "lg tv lcd";

    $search = explode(" ", $search);

     

    $sql = "SELECT product_name FROM products WHERE MATCH (product_id,product_name,product_manufacturers_id) against(' ";

    foreach($search as $kw) {

    $sql .= "$kw";

    }

    $sql .= "' IN BOOLEAN MODE");

     

    Noe sånt ;) eventuelt sette en + forran $kw.

  7. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/fulltext-search.html Google er din venn!

     

    Finnes ikke alt for mye optimaliserings guider om dette på nett.

     

    Men har selv brukt FULLTEXT søk og det er enorm forskjell fra LIKE, vi snakker 30 sek/minutter med LIKE ned til sekunder med FULLTEXT. Da på store tabeller. (700000+ rows)

     

    Har du phpMyAdmin? Om du går inn der og oppretter noen fulltext indekser på de feltene du er ute etter har du noe å søke i. Eller på manuell måte.

     

    mysql en søkevariabel:

    select * from tablename where match (produkt,beskrivelse,produktnavn) against('+$sokeord' IN BOOLEAN MODE) order by produktnavn ASC

    Disse feltene må inkluderes i fulltext indeksen i eksempelet over: produkt,beskrivelse,produktnavn

     

    mysql to søkevariabler:

    select * from tablename where match (produkt,beskrivelse,produktnavn) against('+$sokeord +$sokeord2' IN BOOLEAN MODE) order by produktnavn ASC

     

    Kombiner dette med LIKE setningen lenger oppe, så du kan søke etter flere ord om søkevariablen er "bilstereo sony".

     

    Bare spør mer. Har litt dårlig tid nå, men har litt erfaring :) Lykke til!

  8. Hei

     

    Jeg trenger litt starthjelp til SOAP og WSDL.

     

    Har aldri prøvd meg på dette før og håper det er noen her inne som har litt kunnskaper eller vet hvor jeg kan finne informasjon om dette, gode guider/tutorials hadde vært fint.

     

    Har en server og teste mot, den kjører Apache AXIS for SOAP håndtering. Og har en WSDL fil som "beskriver tjenesten" til den aktuelle serveren, men dette er for meg helt gresk akkuratt nå.

     

    Takker på forhånd for hjelp.

  9. På førstesiden deres er det kun Flash. Det vil si at Googles program for å søke igjennom sider ikke skjønner noenting.

     

    Om du lager en link i bunnen av førstesiden som heter Sitemap. Så lager du en underside dittdomene.no/sitemap.html, inne på den undersiden kan du lage en rad med linker nedover. Da linker du til http://www.jensenskulptur.no/index2.html og http://www.jensenskulptur.no/indexenglish.html og alle andre sider som du har.

     

    Da kan google finne alle undersidene. Men husk å legge inne META taggene som du lager på den Sindrem siden jeg linket til på hver av undersidene dine også, med spesialiserte ord for hver side, så google og andre søkemotorer forstår hva siden handler om.

  10. Hei

     

    For å få din side ut på søkemotorene må du ordne et par ting.

     

    Google Sitemaps <- her har du et opplegg for å legge det opp enklest mulig for Googles søkerobot til å indeksere dine sider

     

    Sindrem Meta Generator <- Her kan du skrive inn ting om din side i de forskjellige feltene. Da vil det bli generert en kode til å legge inn mellom <head></head> taggene på siden din. Dette bruker søkemotorene til å vite hva siden handler om.

     

    I tillegg bør du lage en link på førstesiden til en underside med linker til alle enkelt sidene på siden din slik at søkemotorene lett kan finne dem.

     

    Så har man muligheter til bannerutveksling med adNorge eller adKing slik at man kan bytte bannere og generere trafikk til siden din.

     

    Du burde også gå på de forskjellige søkemotorene og finne ut hvordan du kan melde opp din side til dem, det er som regel en "Submit your site" et eller annet sted der du kan lime inn din url.

     

    Det er og viktig med linker inn til din side fra andre sider, så prøv å alliere deg med noen som har en etablert side fra før, bytt linker eller betal dem for å ha en link til din side hos dem. Men ikke legg deg ut på linkfarmer, slike sider med enormt mange linker fører bare til negativ rating hos søkemotorene.

     

    Ta med i beregningen at nye sider på internett tar det som regel litt tid før søkemotorene får vært igjennom. Men om du følger disse tipsene vil det nok ikke ta for lang tid.

     

    Håper du forstår noe av dette, lykke til med promoteringen av siden din!

     

    Edit: Det kan også være lurt å lage en identisk side uten flash, slik at teksten som er der kan bli lest av en søkemotor. Siden søkemotorer baserer sine resultater på hva teksten på en side handler om. Er ikke meg bekjent at de kan lese flash filer.

  11. Jeg løste problemet med postfix

     

    hva slags distro bruker du?

    8781539[/snapback]

     

    Takker for svar.

     

    Har "CentOS release 4.3 Final".

     

    Har som sagt ikke så veldig mye erfaring med linux. Og jeg vet ikke hva BKK er. Kikket litt på phpmailer men jeg skal jo kun sende et par linjer med vanlig tekst så ser ikke helt behovet. Har fått til å sende epost med et webhotell tidligere, men der var det ferdigkonfigurert.

  12. Har ikke så veldig god innsikt i oppsett som sagt, kikket litt på det og tror det er riktig på serveren min.

     

    Testet å sende mail fra php filen min til en lokal bruker da byttet jeg epostadressen bare til brukernavnet, det fungerte. Men det tok 1-2minutter+ for å sende fra php filen. Hva kan det komme av? Er sikkert noe med det som gjør at det ikke går til en annen epost adresse.

  13. Hei

     

    Sitter å tester ut mail() funksjonen til PHP, men scriptet bare henger seg når jeg tester det ut.

     

    Bruker dette:

     

    mail("[email protected]","Test subjekt","Testbody");

     

    Tror det kanskje er noe med oppsettet på serveren min, hvordan kan jeg få sjekket dette? Har ikke veldig god peil på Linux og konfiguering av webservere men tror jeg må ordne noe der.

     

    Håper det er noen der ute med svar til meg, på forhånd takk!

  14. Har opprettet index'er på de feltene jeg vil søke på ja.

     

    Får til et FULLTEXT søk, men ved søk etter et navn i et spesielt sted, så kommer alle med bare navnet også opp. Så om jeg vil kunne luke ut alle som heter John og bor i Oslo, så får jeg opp John som bor i fredrikstad også.

     

    Får ikke flere kriterier til å gjelde slik som jeg gjør med en vanlig spørring med AND.

  15. Hei

     

    Prøver å forstå og bruke indexer, siden databasen bruker veldig lang tid på å respondere dersom det blir søkt direkte i den. Så jeg har funnet ut at MATCH, AGAINST er måten å gjøre det på. Men jeg får ikke min originale spørring til å kunne brukes med den.

     

    Så hvordan kan jeg få denne spørringen over til en som bruker indexer:

     

    select * from tabell where (((interresser like '%$soket,%' or navn like '%$soket%')) and ((postadresse like '%$sted') or (besoksadresse like '%$sted'))) order by navn ASC

     

    Dette er hva jeg har prøvd meg på:

     

    SELECT * FROM tabell WHERE MATCH (navn,interresser,postadresse,besoksadresse) AGAINST ('+john +oslo')
    order by navn ASC

     

    Får ikke samme resultatet med de to. Har også prøvd en løsning med UNION men den funksjonen kan jeg ikke så godt. Ender opp med at alle med john i navnet kommer opp, i tillegg til alle som bor i oslo.

     

    Så jeg vil skille ut dem som bor i oslo og har navnet john.

     

    Håper det er noen som kan hjelpe meg eller gi meg noen gode ressurser innenfor emnet. På forhånd takk!

  16. Hei, anbefaler deg å lese litt om slike ting. Login script osv. Er veldig viktig å få ting sikkert også, slik at ikke hvem som helst kan komme seg inn til et upload script.

     

    Fant en tutorial:

    Tutorial

    Og anbefaler denne siden:

    Pixel2life

     

    Så håper jeg du finner mer info der, er litt trøtt selv nå så skal ta kvelden. Men det er ikke vanskelig om du bare leser litt, greit å kunne litt engelsk på de linkene jeg har servert.

     

    Lykke til!

  17. Hei har du sett på Cutenews?

     

    Cutenews

     

    Fungerte flott for en side jeg har hatt tidligere. Er på engelsk og bruker ikke databaser, kun tekst filer, så er jo noe begrenset med det.

    8041972[/snapback]

     

    Hei!

    Jeg har sett cutenews ja. Men er ikk dette kun et nyhetssystem?

    Og CMS made simple tror jeg blir noe alla Joomla... Det hadde vært best med noen selvlagde systemer... Men takk for tips!

    8041989[/snapback]

     

    Jo er jo det egentlig, men har litt funksjoner for styring av når ting skal lanseres, forskjellige kategorier osv... Og kan tilpasses en del. Har selv ikke vært borti så mange CMS løsninger. Du finner nok noe! =)

  18. Jeg mener det skal gå med PHP, men jeg kan ikke lage kode siden jeg ikke helt skjønner hva du vil ha ut.

    bruk [.b] [/b]

    7977334[/snapback]

     

     

    Hvis dette er filen:

    <htmkoder>

    <htmlkoder>verdi.mittnavn=noensnavn<merhtmlkoder>

    <htmkoder>

    <htmkoder>

    <htmlkoder>verdi.mittnavn=annetnavn<merhtmlkoder>

    <htmkoder>

     

    Så vil jeg ha ut feltene med noensnavn og annetnavn, som er de samme feltene som står etter verdi.mittnavn=

     

    Filen er mye lengre men det er hovedoppsettet i filen, det er ihvertfall 9 tegn etter verdi.mittnavn=

     

    Om du forstår?

     

    Takker for svar.

  19. Hei

     

    Jeg har en fil som inneholder mye tekst, den er laget i html. Det er en lang liste der mye unyttig informasjon står.

     

    Det jeg vil er å ha ut 9 tegn som står etter et ord.

     

    Så om det står:

    <htmkoder>

    <htmlkoder>verdi.mittnavn=noensnavn<merhtmlkoder>

    <htmkoder>

    <htmkoder>

    <htmlkoder>verdi.mittnavn=annetnavn<merhtmlkoder>

    <htmkoder>

     

    Så vil jeg sitte igjen med noensnavn og annetnavn.

     

    Er dette vanskelig og i det hele tatt mulig? PHP er det jeg kan noenlunde fra før men vet ikke hvordan jeg løser dette.

×
×
  • Opprett ny...