Gå til innhold

Titanica

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Titanica

  1. Hei!

    Jeg hadde en gammel router som det var på tide å bytte ut. Jeg kjøpte en Linksys E1500. Problemet kom da jeg skulle prøve å koble på en ChromCast audio. Det er en funksjon som heter 'AP isolation' som trengs å være skrudd av for å få koblet på ChromeCast Audio. Jeg finner ikke denne funksjonen noe stedet på innstillingene til Linksys-en. Er det noen som vet hvordan jeg kan skru dette av?

    Har foreløpig en annen router der ChromeCasten koblet seg rett på, men ønsker å bruke Linksys-en. Jeg prøvde også å installere DDWRT, men det ble veldig kaotisk da språket plutselig ble byttet og ingenting fungerte. DD WRT fungerte ikke så bra med Linksys-en min.

    Fikk dette til svar på support: You are correct regarding the AP Isolation which is enabled by default. I have checked my resources and the Advanced Wireless Settings where you can find AP Isolation is no longer available. That setting is only available on our older routers."

    Men det må vel være mulig å gå inn på en eller annen måte via command og få disablet den greia? PLIS si at det er mulig.


     

    post-14982-0-53916000-1553510572_thumb.jpg

  2. Jeg hørte for en stund tilbake at nye varmtvannsberedere er så pass godt isolert at det ikke lønner seg å skru disse av innimellom, for å spare strøm. Dvs at man bruker like mye strøm for å varme opp det som gikk tapt under pausen. Stemmer dette? Vil det hjelpe ekstra å kle berederen fra utsiden med f.eks ull? Berederen står i en kald kjeller.

    Samme spørsmålet har jeg ang. varmepumpe. Min står på ca 21 grader i stua/kjøkken, og jeg lukker døra til ganga for å spare på varmen der jeg oppholder meg. Lønner det seg å skru av pumpa f.eks om natta og varme opp rommet igjen på morgenkvisten (siden jeg er hjemme om dagen), eller bør jeg la den gå om natta så temperaturen holder seg jevnt?

    På forhånd takk for svar.

  3. Det ser ut som at du har ditt på det rene her, men det kan være lurt å ta en utskrift av tomtekartet og gi til naboen din, så han kan se det med egne øyne.

    Lykke til. Håper det blir en fredelig løsning. Det er ikke hyggelig å krangle med naboer.

    • Liker 1
  4. Hei!

    Vil disse brikkene:
    https://www.komplett.no/product/599037/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/corsair-xms3-ddr3-1333mhz-8gb#technical-details

    passe i denne:
    https://www.cnet.com/products/lenovo-thinkcentre-edge-71-1578-p-g840-2-8-ghz-monitor-none-series/

    Takk for svar.

    Venter egentlig på at fyren på komplett.no skal svare på det samme. Men nå har det gått 10 minutter, og jeg lurer på om noen kommer til å svare meg her først.

  5. Tusen takk for tips :)
    Da har jeg noe å tenke over. Den gamle gikk knirkefritt ca to uker, men i dag begynte den å bråke igjen, så den synger nok uansett på siste verset.

    Det er vel ikke mulig å fikse den? Den går jo, den bare bråker.

    Som dere ser er jeg veldig glad i å fikse, eller kjøpe ting som varer lenge, i motsetning til å stadig måtte kjøpe nytt, både fordi jeg er lat og for miljøets skyld :)
     

  6. Hei!
    Frontvifta mi har tatt kvelden, dvs den lager lumske lyder. Jeg trenger derfor en ny. Jeg trenger ikke noe fancy lys eller andre ting, bortsett fra en som jeg kan bruke viftestyring på (kan alle det, forresten?)
    Det jeg altså trenger er en enkel vifte som går og går og "aldri" blir sliten.
    Er det noen som har gode tips?

  7. Hei!
    Jeg vet ikke om dette er riktig forum, men siden det stod 'internett' håper jeg dette er innafor.

    Det jeg lurer på er dette med sikker surfing. Jeg sjekket alt som Google har logget av informasjon om surfingen min og fikk litt bakoversveis. Ikke fordi jeg surfer på ulovlige ting, men en følelse av overvåkning kom over meg. Det jeg lurer på er hvordan jeg kan surfe på best mulig måte uten å legge igjen spor. Jeg kommer ikke til å kvitte meg med Google-kontoen, selv om jeg har vært inne på tanken. Jeg trenger å holde på Youtube-kontoen min. Facebook kommer jeg også til å beholde.

    Men spørmålene mine her:

    1) Når man surfer i 'private mode' så skriver Google at da skal man være mer trygg. Jeg trodde at dette kun betydde at man ikke lagrer cookies etc. lokalt på pc-en? Privat data blir vel likevel samlet inn så lenge man er logget inn med Google?

    2) Jeg har kvittet meg med Chrome da jeg oppdaget at Chrome lagrer alle passordene mine hos Google. Jeg trodde det kun var i lokal nettleser/programvare at passordene ble lagret. Jeg har alltid brukt Firefox. Er dette en god nettleser ang. personvern? Evt. hvilken nettleser er best? Har prøvd Tor, men den har vært veldig treg.

    3) Er det slik at når jeg bruker Firefox uten å være logget inn på Google/Facebook, så kan de ikke samle inn data om meg?

    4) Jeg har begynt å bruke duckduckgo som søkemotor. Er det noe annet jeg kan gjøre for å slippe å legge igjen spor overalt? Har installert 'privacy badger' som hevder den skal blokkere usynlige "trackers". (Adblock har jeg alltid brukt, men den gjemmer vel bare reklamen for meg, og har sånn sett ingen måte å stoppe sporing på?)

    5) Jeg har vært inne på tanken på å bruke en nettleser kun til Facebook og Google hvor jeg er logget inn, og en annen nettleser til alt annet. Vil dette ha noe for seg?

     

×
×
  • Opprett ny...