Gå til innhold

Tallyho

Medlemmer
  • Innlegg

    317
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tallyho

  1. Den er ikke billig..

    Det kan diskuteres. Dette eksempelet er f.eks. 25% billigere her enn her...

     

    ...den er ikke utenlandsk, hva gjør den i denne tråden?

    Jeg ser ikke poenget med å ha en egen anbefalingstråd kun for utenlandske nettbutikker.

     

    Men det er tråd for utenlandske webshopper, lev med det.

     

    Sorry for misforståelsen :-S prøvde bare å hjelpe til ;-)

  2. fant denne videoen som viste hvordan variatoren varierer. Snakker vi om en giren?

    [/url]

     

    La meg omforme spørsmålet mitt da: Er det noen vits for meg å kjøpe en ny variator til den nye mopeden jeg så på? Eller er det noe jeg bytter pga. slitasje?

  3. merker det er veldig lett å havne i diskusjonen om generelle trender her. Det jeg lurer på er hvilke doblingskandidater man kan finne på Oslo Børs. Jeg mener selvsagt at det er flere av de, selv om jeg tror at børsen skal teste bunnen flere ganger til fremover.

     

    Personlig så tror jeg at Funcom med deres kommende utvikling og lanseringer pluss at jeg tror at folk kommer til å spille mer spill nå som tidene er harde(billig underholdning).

     

    Ellers tror jeg at Norsk Hydro har et potensiale siden de sitter i en ekstremt solid økonomisk situasjon, har lavere kostnader enn bransjen generelt og de massive tiltakspakkene verden over som kommer til å ha behov for aluminium.

  4. Hei Lansky. Takk for mange gode innspill. Jeg vil gjerne bryte opp noe av det du har sagt for å få klarhet i noe. :) jeg tillater meg selv å utheve noe av teksten for de som skumleser..

     

    Ja, det er mange som deler ditt syn. Men det er derfor jeg også ser litt annerledes på det. Aksjemarkedet priser inn ekstremt mye. Selv tror jeg de aller fleste vil overgå de elendig forventningene. Derfor ser jeg langt mer av muligheter heller enn grunn til frykt. "Vær grådig når andre frykter" som Buffett så meget flott sa.

     

    Jeg opplever faktisk det motsatte. I finanspressen går det ikke en dag uten at det er minst en eller annen "ekspert" som sier at nå er bunnen nådd og at det er på tide å kjøpe aksjer igjen. Mitt negative syn kommer mye fra Trygve Hegnars gode poeng om aksjeprising(fritt sitert): "mange mener nå at all elendighet som kommer fremover allerede er priset inn i aksjene og at negative nyheter fremover da ikke vil påvirke aksjekursene noe nevneverdig. Jeg(Hegnar) mener at det er fortsatt veldig mye uforutsett som kommer nå fremover som markedet ennå ikke har forutsett og at krisen er ikke over i 2009." han skrev også i sin leder på fredag at det var, fra hans side, en ønsketenkning at krisen var over i 2010.

     

    Når det gjelder Warren Buffet så var det et slag under beltet :D han er vel den forretningsmannen som jeg setter høyest og hans forståelse av aksjemarkedene er umenneskelig. Derimot så tror jeg ikke at alle er fulle av frykt ennå. Når arbeidsledigheten stiger litt mer så skal vi nok se mer frykt ja :)

     

    Jeg tror det blir en god del selskap som virkelig vil løfte seg på børs etter at de overgår forventningene.

    100% enig. Problemet her er at det ikke alltid er like lett å gjette hvem disse er. Har du noen tips?

     

    Jeg er egentlig svært bull til markedet. Men som nevnt så er det på litt lenge sikt - bedre sagt på et halvt til ett års sikt.

    Igjen, ifølge Hegnar media så pleier aksjemarkedet snu ca et halvt år før resten av økonomien. Om økonomien skal snu til sommeren så er det i dag det vil lønne seg å kjøpe :thumbup:men det tror ikke jeg.

     

    Bank og finans er absolutt noe av det mest spennende.

    På 90-tallet så overtok staten eierskapet over bankene og aksjekursen ble satt til null; investorene fikk ingenting. Jeg ville ha ventet til etter redningspakken til bankene som finansministerens kontor utlyste skulle komme den 9. februar. Etter det tror jeg, som deg, at bank kan bli svært interssant.

     

    På lang sikt er jeg megabull til olje. Det meste tyder på ny all time high om ikke mange år. 2-3 års sikt så er olje rett og slett gull.

    Hva som tyder på All-time high på olja forstår ikke jeg, men du må huske at man trenger ikke å gå lengre tilbake enn til 2007 før olja var i 50$(og det ble sett på som ekstremt dyrt). Du må huske at når olja var på sitt høyeste(rundt 150$) så var det streiker og protester i veldig mange land som var totalimportører av olje.

     

    Så Norges fremtid ser meget lys ut. MEN, desverre så vil det bare føre til ytterligere soving for vår del. Vi har ingenting annet enn oljen. Litt off-topic dette, men det vil fortsatt ikke satses på andre områder. Vi kunne gjort så utrolig mye!
    Nok en gang er jeg enig med deg. Håper vi ikke er de eneste.

     

    Hvilke aksjer er det du er mest bull til? du nevnte ACTA og DNBNOR. Noen innenfor oljesektoren?

  5. så du har kjøpt din første bolig uten å bruke BSU pengene? går ikke det mot hensikten med BSU? uansett så tror jeg nok at banken din vil gå med på å refinansiere huslånet ditt med innskudd av BSU pengene som ny egenkapital. Da kan du nok øke rammene for huslånet og bruke de pengene til å pusse opp.

  6. Trodde dette var en aksjetråd. Ikke en klagetråd for hvor galt det er i økonomien nå.

     

    Jeg personlig er veldig negativ til aksjemarkedet. Har som mål at innen utgangen av januar så skal jeg bare sitte bear i markedet. Nå er det snart resultatsesong og jeg tipper at vi kommer til å få mange negative overraskelser, spesielt innen oljeservice, bank og finans, eiendom -og shippingsektorene.

     

    Skal det være noen området som jeg selv mener har potensiale så er det It og teknologi og noen råvare/gruveselskaper som har fått ekstremt hard medfart under panikksalget i høst(mine IGE aksjer har steget nesten 60% siden slutten av oktober :-D). Opera software har også vist at de klarer seg bra i både oppgang og i krisetider(opp 30% i fjor).

  7. Får det neppe mye billigere enn dette, eller hva?

     

    Hvis du vil gjøre det SKIKKELIG billig så kan du bare ta en gammel laptop og installere Mythbuntu eller Ubuntu Netbook remix på den.

     

    Jeg har nettopp koblet til min Asus Eee 900 til Tv-en og bruker den til videoer,serier, musikk og litt surfing. Jeg hadde ikke trådløst tastatur og mus, så det måtte jeg kjøpe for 349 på siba. VGA og phono kabel på clas ohlson til ca 100 kr.

     

    Nå har jeg ikke testet høykvalitetsvideoer eller noen optiske plater, men oppløsningen på skjermen kan du stille til 720p eller 1080p akkurat som du selv vil. :thumbup:

  8. Har jeg forstått deg riktig at du vil fjerne valutaene? gå tilbake til å handle i gull, slik som vi gjorde før pengene kom?

     

    Om vi får en 1:1 forhold til gullet, så blir gullet den nye valutaen og alle pengene vil da miste sin betydning. Vi hadde trengt, av selvfølgelige praktiske årsaker, en seddelvaluta, men aldri hatt noe behov for å veksle når vi reiste på ferie, fordi alle tok imot gull. Ikke sant?

  9. Hva som øker i verdi varierer, men det voldsomme nivået på det skyldes sentralbanker. Perioden fra 70 tallet og frem til nå med massiv omfordeling av rikdom er egentlig et direkte resultat av sentralbankenes utvanning av pengene.

     

    Vi hadde en massiv omfordeling av rikdom etter den franske revolusjonen og. Var det på grunn av sentralbankenes vilje til å ikke følge gullstandarden? ;) Jeg forstår at du ikke helt er fornøyd med systemene som har styrt økonomien etter 70-tallet men du kan vel ærlig ikke mene at 1 ting har ansvaret for alt du er misfornøyd med? Dagens krise har oppstått fordi man ikke god nok styring på kredittmarkedene, som du på ditt vis sa. Det betyr ikke at man hadde sluppet fri fra problemer så lenge vi hadde hatt en fastkurs mot gullet?(For det vi egentlig snakker om her er en fastkurspolitikk).

  10. Tillat meg å korrigere noen av utsagnene dine, siden du tydeligvis ikke har helt oversikt.

     

    Jeg mener sentralbankene er en sjikane, fiende, pest og også en trussel mot folket. Hvor rike tror du spekulantene i Norge hadde vært uten dagens system?

    De hadde nok vært rikere, fordi gullprisene steg enormt og økonomien klarte ikke å holde tritt. Dette førte til at rentene måtte ha steget til nivåer som gjør at man ingen ville hatt råd til å oppta et lån, og at man hadde satt all pengene sine i banken(dvs ikke investert eller brukt de på konsumvarer). Jeg tror at spekulantene hadde blitt ekstremt mye rikere enn hva de ville klart i dette systemet, fordi de hadde fått en ektstrem avkastning på formuene sine.

     

    Det hadde vært fint med en gullstandard. da hadde vi unngått alle de problemene vi er i nå. Det ville vært raske boomer og skarpe korreksjoner. Det hadde ikke blitt en hel generasjon med sammenhengende galskap uten korreksjon.

    Jeg er ikke helt sikker på hva du prøver å si her nå? Krisen i 1929 varte i 4 år, 1989 i 3-4 år, 1989 i 2 år, 2001 i 2-3 år. En generasjon er vel per definisjon lengre enn dette? kanskje 30 år? Har du ikke fått med deg GULLALDEREN som vi har hatt de siste årene? Grunnen til at man avskaffet gullstandarden var for å stabilisere "boomene" og korreksjonene, slik at de ikke ble vedvarende. Gullprisen har steget mer og mer for hvert år. Det ville ha skapt større og større problemer for statene. Til slutt hadde ikke statene hadde mulighet til å balansere økonomien og fastkursen mot gullet hadde mistet festet. Dette hadde skapt devalueringer og kraftige velferdskutt.

     

    Jeg mener gullstandard uten sentralbank er bra. Det gjennom å styre økonomien gjennom å totalt vanne ut pengene og gjøre økonomien til et tomt skall uten substans at vi har kommet i de problemene vi er i nå. Det er bløffen, den store moderasjonen som har feilet.

    Vi hadde sentralbank under gullstandarden. Den hadde bare færre virkemidler. De måtte bruke all sin tid på å kjøpe og selge gull for å holde balanse på valutaen, derav "gull-reserver".

     

    I dagens norske samfunn har vi styring på finanspolitikken(statsbudsjettet), valutapolitikken(Norges bank) og pengepolitikken(Pengemengde og rente). Det skaper en åpen økonomi med fleksibel valutakurs.

     

    Naturligvis kunne vi ikke vært på en gullstandard nå, fordi det har ikke vært noen kontroll på mengden penger i omløp.

    Hørt om statsobligasjoner, pengepolitikk og monetær basis(evt. basispengemengden M0)?

     

    Egentlig er gull verdt 4-5000 dollar eller mer.

    Kanskje det, men markedet sier noe annet.

     

     

    Gullstandarden med sentralbanker beskytter mot at regjeringer bruker alt for mye penger. Gull var feilpriset i mesteparten av tiden med gullstandard fordi de sendte alt for mye penger ut i omløp uansett.

    Ser ikke helt hvordan det ville ha endret situasjonen noe. Igjen så er det DU som mener at gull var feilpriset. Mange mener at oslobørs er feilpriset. Jeg, og økonomisk teori, mener at prisen på en vare er det noen er villig til å betale for den.

     

    Det som kommer tydelig frem av inlegget ditt her er at du nok har fått utsagnene dine fra synsere om den amerikanske økonomien. I USA så er saken litt annerledes, siden man ikke offentliggjør tall for basispengemengden. Det betyr at kun staten har oversikt over hvor mye penger som er i omløp.

     

    Det er her konspirasjonene kommer inne. Man spekulerer i at "onde" statsoverhoder trykker opp altfor mye penger og derav skaper en uanstendig høy inflasjon(samme som skjedde etter krigen i tyskland). Når inflasjonen stiger så stiger renta(inflasjon=vedvarende prisstigning). Dette gjør at de som har lån, må betale mer for huslånene sine. Her vil mange ikke lenger ha råd til å betale og er nødt til å selge. Når mange nok selger samtidig så får vi et overskudd av selgere og prisene presses da nedover(konkurranse). Da kan de "onde", som selvsagt er i koalisjon med de "rike", gå sammen og kjøpe husene og bedriftene til lånetakerne for nesten ingenting. Dette er slik man påstår at de "forhatte" Rothschild og Rockefeller familiene har skapt sine formuer. Dette er selvsagt bare spekulasjoner. :thumbup:

     

    Edit: pengepolitikken og valutapolitikken

  11. De 2 første sedlene er støttet opp av sølv og gull, den siste seddelen av ingenting, kun tillit.

     

    Det at valutaen vår er støttet av tillit(såkalt fiat penger) skal vi være glade for nå. Hva tror du hadde vært ståa til den norske krona nå som gullprisen er ekstremt høy?

     

    Det var ikke uten grunn at mange land valgte å gå fra gullstandarden i 1971. I motsetning til hva mange konspirasjonsteorier tilsier så er det en enkel makroøkonomisk logikk bak det. Det var vanskelig å forsvare den nasjonale økonomien mot den stigende gullprisen og det gjorde at f.eks renta og pengemengden var i ekstrem ubalanse i forhold til det faktiske økonomiske forholdene i landene(Gullprisen vokste mer enn BNP). For å opprettholde vekslingsforholdet, måtte man bla. ha satt opp renta til astronomiske høyder for å ikke skape mistillit til fastkursen. Mistillit ville ha skapt en kraftig pengeflukt og problemer for næringslivet med å få tak i penger til investeringer og kortsiktige driftslån. Dette ville ha forsterket problemet ytterligere; en ond spiral.

     

    smallchartze7.th.jpg

    Jeg fant bare en graf som viser gullprisen fra mai 1992 til nå, men tendensen er klar.

     

    Hvis det er interessant å lese mer om hva som skjedde i sammenheng med utviklingen av gullprisen, er det et dokument om dette nedenfor

    http://www.pensions.gold.org/assets/file/p...nologyfinal.pdf

    World Gold Council - www.gold.org

  12. Gjedrem hadde en ekstremt sjelden uttalelse på NRK på tirsdag. Han sa: "Renta skal ned". Svenskene har satt ned renta 1.75%, England 1% og ESB 0.75%. Jeg tipper at renta skal ned 1% kanskje mer.

     

    Konsumet er på vei ned, investeringene er på vei ned, sparingene er på vei opp. Alt dette medvirker til lavere inflasjon og en stagnering i økonomien.

     

    Ved forrige rentemøte satte Norges bank opp en rentebane som viste at renta skulle ned til 3.75 ved årsskiftet til 2010, og deretter oppover mot 4.5 og 5.5 igjen. Denne banen blir nok endret ved neste rentemøte den 17. desember. Jeg forventer at man vil se bunnen i rentebanen, dvs når renta er lavest, kommer kjappere. Kanskje før sommeren.

×
×
  • Opprett ny...