Gå til innhold

elelmar

Medlemmer
  • Innlegg

    275
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elelmar

  1. Det er ikke noe problem å kjøpe fra utlandet idag. Man får ta inn valper under 3 mnd (må søke mattilsynet) og det er ikke noen karantene fra de fleste land i europa. Sjekk med mattilsynet hvilke land, men vær obs. det er mye dårlig oppdrett både i utlandet og her.

  2. Du rekker nok ikke søke mattilsynet om dette nå, men det er det du skal gjøre.

    Sannsynligvis blir du ikke stoppet, men det er jo ikke godt å vite.

    Her er et utdra fra mattilsynets regler.

     

     

    Reise til Norge med burfugl, gnagere og kanin

    Publisert: 22.01.2009 Sist oppdatert: 23.11.2010

     

    Det regnes som ikke-kommersiell innførsel når man ved innførsel av maksimum 10 dyr som er i følge med eieren sin eller en fysisk person som er ansvarlig for dyret/dyrene på vegne av eieren. Dessuten må ikke hensikten være salg eller overdragelse til en annen eier. Dersom grensen på 10 dyr overskrides, dyrene skal reise alene og/eller selges eller overdras til andre, regnes innførselen som kommersiell. Da gjelder andre regler.

     

    Regelverk

    Iht. forskrift 2. juli 1991 om forbud mot innførsel av dyr og smitteførende gjenstander er det forbudt å innføre burfugler, gnagere og kaniner til Norge.

     

    Innførsel av eksotiske gnagere og kaniner er i tillegg forbudt iht. forskrifter 20. november 1976 nr. 3 om forbud mot at fremmedartede (eksotiske) dyr innføres, omsettes eller holdes som husdyr, selskapsdyr eller i fangenskap på annen måte. Disse artene regnes imidlertid ikke som eksotiske: Tamkanin (Oryctolagus cuniculus), chinchilla ( Chinchilla laniger), marsvin (Cavia porcellus), gullhamster (Mesocricetus auratus), Campells (stripet) dverghamster (Phodopus campellii), Roborovski dverghamster (Phodopus roborovskii), Russisk (sibirsk/vinterhvit) dverghamster (Phodopus sungorus), Dverghamster krysning (Phodopus campellii x sungorus), Kinesisk hamster (cricetulus griseus), domestisert rotte (Rattus norvegicus), domestisert mus (Mus musculus), ørkenrotte ( Meriones unquiculatus) og degu (Octodon degus).

     

    Forskriftene finner du under boksen ”Andre nettsteder”. Ønsker du å søke om dispensasjon fra innførselsforbudene (innførselstillatelse) finner du informasjon om søknadsprosedyrer og forvaltningspraksis under.

     

    I tillegg til forskriftene som er nevnt over, kan innførsel av burfugler, gnagere og kaniner være omfattet av viltlovens bestemmelser og regler om handel med truede arter (CITES). For nærmere informasjon, kontakt Direktoratet for naturforvaltning.

     

    Søknadsprosedyrer og forvaltningspraksis

    Søk i god tid før innførsel.

     

    For å innføre burfugl, kanin, gnager, kreves det en særskilt tillatelse fra Mattilsynet. Se vedlegg under for nærmere innførselsvilkår for de enkelte dyrearter.

     

    Alle søknader om innførsel av dyr gjøres nå i Mattilsynets Skjematjenester. Se lenke til denne siden i høyre spalte. Ved behov for hjelp med utfylling av den elektroniske søknaden, ring 06040.

     

    Ved innførsel fra EU-medlemsland skal dyret/dyrene, sammen med tillatelsen og annen nødvendig dokumentasjon, uoppfordret forevises Tollvesenet ved ankomst til Norge.

  3. Kjøp ikke en hund bare fordi det er kort vei til oppdretter! Vil du ha en pomme som er av god kvalitet, med god helse, så gå for en seriøs oppdretter som stiller ut hundene sine, og følger klubbens lover. Gå inn på siden til norsk miniatyrhundklubb, ta en titt under klubbens raser hvor du finner pomeranian, og ta en titt.

    • Liker 3
  4. Jeg vet ingenting om avl jeg, derfor jeg spør. Onkelen min driver med avling på hunder, men ikke denne typen.

     

    Jeg skjønner selvfølgelig at jeg ikke kan bare finne en hann som kan parre den og vente på at ungene popper ut.

     

    Men når vi først har en Yorkshire terrier, og ettersom jeg ser de koster rundt 6 - 12 tusen kroner, så ser jeg selvfølgelig muligheten og tjene litt penger.

     

    Det er derfor jeg gjør litt research nå, og spør her om erfaringer.

     

    Ikke sikkert du tjener fem øre heller. Kan lett gå i underskudd. husk på registrering, ID merking , vaksinering helse attester, ormkur... blir lett en 15 lapper +. Og om du eventuellt selger en syk valp så kan du forvente deg og få en solid baksmell. Dem som avler særiøst gjør det ikke for pengene sin del. Dem går ofte i underskudd.

     

     

    Dersom en skal avle på en hund bør en først kontakte raseklubben, (norsk yorkshire terrier klubb) og få greie på hvilke kriterier man setter for avl. Kravene er forskjellige, men de fleste har krav om et visst antall 1. plasseringer på utstilling. Videre er det vanlig med endel helsetester, og det er også krav om minstealder på tispa. Hannen bør også være godkjent for avl, raseklubben har gjerne et avlshannregister. Det lånes nok ikke ut en god avlshann til en tispe som ikke har stamtavle eller er utstillt.

    Det er IKKE penger i dette. Det er så mye som kan gå galt, og disse miniatyrene får som regel ikke mange valper. Man skal betale hannhundeier, registrere og helsesjekke valpene, og dersom det kreves helsetester på mor så koster dette også endel.

    Det er heller ikke uvanlig med keisersnitt på mange miniatyrhunder, og da begynner vi å snakke om store summer. Man får jo ofte fødsel nattestid, og det koster ofte borti 15.000.- kr. Oppdrett er faktisk noe de som er seriøse driver med pga en genuin interesse for rasen, og man avler heller ikke på hva som helst. Avl er noe man bør sette seg godt inn i da det først og fremst skal være for å fremme rasen og få frem sunne rasetypiske hunder.

    • Liker 2
  5. Det NikkaYoichi sier her stemmer faktisk. Jeg har en slik liten rase og har sett hvor vanskelig det er å finne nok avlsmateriale opp gjennom årene. Det ender ofte opp med forskjellige sykdommer fordi genpolen er så liten at vi må bruke det vi har, som ofte er fine utstillingshunder som ikke nødvendigvis er de sunneste. Vi prøver selvsagt å gjøre vårt beste for å bedre rasen og bruke ubeslektede individer så langt det lar seg gjøre, vi tar også inn hunder fra utlandet for å unngå denne flaskehalsen. Dette er målrettet avlsarbeide som tar lang tid, men heldigvis så nytter det! Det er viktig at oppdretter tenker fremover og tenker på rasens beste. Nå er heldigvis min rase fortsatt relativt sunn, men det har vært endel problemer underveis med forskjellige lidelser som følge av en liten genpol. Vi er heldigvis flere oppdrettere som samarbeider for iallefall å gjøre vår rase bedre både med hensyn til helse, sunnhet og selvsagt psykisk stabilitet. Så det går an bare man er villig til å bruke tid og krefter.

  6. Huff og huff, stakkar den som bare hadde lyst til å få gode råd om klo-klipping. Hva med å holde det på det nivået? Og selvsagt må man kose og dille med en valp for å venne den til dette. Det skulle bare mangle. Det var før i tiden man drev på med "kadaver"disiplin!

    Hva med å spørre oppdretteren om hvordan de gjorde det, bruk samme metode til å begynne med så vet valpen hva som skal skje. Jeg forteller alltid mine valpekjøpere hvordan jeg gjør dette så det skal gå greiest mulig.

    Det viktigste er at man er rolig og avslappet så valpen er trygg. Ikke klipp klør mens den er

    i midt i lek, men vent til den er rolig og litt sliten. Ikke hold så veldig fast, da får den lett litt panikk og tror at noe helt forferdelig skal skje. Hold et fast og bestemt grep i den poten du skal klippe klør på, snakk til valpen med blid stemme. Jeg legger mine på fanget, men det er helt greit å la valpen sitte eller stå også hvis det fungerer best for deg. Mine står på bordet når de blir litt større.

    Jeg hadde en tispe som flyttet til en venninne da den var fire år, etter en måneds tid forteller hun at hunden er så fryktelig redd for å klippe klørne sine! Denne hunden har fått klippet klør i fire år uten noe problem. Hun hadde tilkalt en venn som kunne tviholde fast dyret mens hun skjelvende av nervøsitet klippet! Ikke rart at hunden ble helt skrekkslagen, hun var vant til å stå på et bord uten at noen holdt henne fast i det hele tatt. Etter dett kom hun hit for å trene på å gjøre det selv på riktig måte, og det går helt fint idag.

    • Liker 3
  7. Her var det mange direkte feilaktige oppfatninger om hva oppdrett er! Det høres jo ut som om det er en gruppe mennesker som er kyniske og helt uten moral.

    Jeg er selv oppdretter gjennom over 15 år, jeg kjenner mange andre oppdrettere også. Her i vårt lille land er dette en hobby og ikke en levevei.

    Selv om det finnes noen få useriøse så er de aller fleste oppdrettere opptatt av å avle sunne rasetypiske dyr. Dette får man ikke til gjennom å avlive de som ikke er "pene nok", men målrettet avl med sunne rasetypiske dyr som blir testet for div. lidelser. Dyr med f.eks dårlige knær (patellaluksasjon) eller en haleknekk, øyenlidelser osv. blir ikke brukt i avl hos de fleste. Det er ganske mange år siden det for eksempel var vanlig å avlive hvite Boxere fordi det ikke var en godkjent farge, men de er idag blitt populære. Så verden går altså heldigvis fremover etterhvert som vi får mer kunnskap.

    Jeg har aldri avlivet en valp fordi den ikke holder mål i utstillingsringen, og kjenner heller ingen andre som gjør dette. Noe som har blitt mer og mer vanlig idag er å sette avls-sperre på et individ man ikke vil skal gå i avl. De eneste som blir avlivet hos meg og andre jeg kjenner er valper som er så syke at de lider og ikke vil kunne leve et fullverdig og godt liv, og det har ingenting med om de er pene å se på eller ikke!

    • Liker 3
  8. Ok, men er det slik at det kan bli krangling når de har løpetid, eller er det kun hvis den ene blir gravid?

     

    Nei, det blir ikke noe mer krangling pga løpetid, og de tilpasser seg som oftest hverandre og har løpetid samtidig.

     

    Ok, men er det slik at det kan bli krangling når de har løpetid, eller er det kun hvis den ene blir gravid?

     

    Dersom den ene blir drektig så er den høyest i rang og det blir respektert av den andre.

    • Liker 1
  9. Jeg har tenkt å sette kull på Rottweileren min. Og vil beholde en av hvalpene selv.

    Lurte da på om det er noen som har noen gode råd om det da er best å beholde en han eller hun? Og hvorfor?

    Gode råd mottas med takk :)

     

     

    Behold ei tispe! Har du mor og sønn så kan det fort gå galt når det blir løpetid, pluss at det blir mye hyling, piping og uro!!! Mor og datter går helt fint, mor har høyere rang og valpen retter seg etter henne, altså du får et mye lettere hundehold ved å ha to av samme kjønn!

    • Liker 1
  10. Et alternativ kan jo være en whippet. Det er en mellomstor hund som er veldig rolig og behagelig innendørs. Den elsker å få løpe litt løs, og får den det så krever den ikke så voldsomt mye mosjon. Den røyter svært lite, og lukter ikke "bikkje" når den blir våt.

    Whippeten er en veldig kjærlig og hengiven hund.

    Et annet valg dersom en vil ha en mindre hund og den andre en stor, er welsh corgi.En stor hund i lite format.

    Det finnes så utrolig mange raser som kan egne seg bedre i en leilighet enn retriverne.

     

    Ellers vil jeg anbefale å reise på en hundeutstilling og titte på forskjellige raser og prate med oppdrettere/utstillere dere møter der. Gå inn på NKK sin hjemmeside under aktiviteter og klikk dere inn på utstillinger og terminlister over div. utstillinger. Dere finner sikkert en som er i nærheten.

  11. hei.

    Mamma og jeg vurderer en irish softcoated wheaten terrier.

    Vi har aldri hatt hund før, men er seriøse.

     

     

     

    hvis dere har tenkt å skrive at vi ikke kan ha hund for at vi ikke er ansvarlig og bare skrive at hund= ansvar så ikke gidd å skrive noe som helst. ok?

    For det er vi klar over og hvis vi ikke kunne tatt vare på en hund hadde vi aldri tenkt på å kjøpe en en gang. Pappa ( som ikke bor her ) har hatt hund når han var barn selv og er villig til å hjelpe oss med gode råd og tips ;P

     

     

    så jeg og mamma vil gjerne vite litt om irish softcoated wheaten terrier ^^

    alle svar er til hjelp!!!

     

    =)

    Hei , hvorfor ikke ta en titt på hjemmesidene til denne rasen. Da kan du lese my om rasen og finne linker til oppdrettere. www.wheatenklubben.com

  12. Hva mener du med søt? Det er jo så mange forskjellige oppfatninger av det, hehe....

    Noen liker langhårete, noen liker korthårete osv. Og valper er jo søte uansett da.

    Jeg har Coton De Tulear, og synes de er verdens søteste og morsomste. De liker agility, elsker å leke og er flinke til å apportere, og er veldig lærevillige. Og selvsagt kjempekosete. Og en mer snill hund skal du lete lenge etter. Også prater de en masse.

    Min hannhund smiler faktisk også, veldig morsomt. Havanaisen er også en utrolig trivelig og morsom rase med mmye av de samme egenskapene. Og de er i flere farger, fra hvitt, forskjellige beige og brun-nyanser (også med hvitt) til helt sort. Og sort med hvite tegninger.

  13. Ta på valpen dekken. Den tåler å være ute litt mer enn fem min. da. Og den blir jo mer herdet etter hvert. Har ei venninde som har en tjekkisk rottehund-valp, de har det også veldig kaldt, og den vil gjerne være ute når den bare får på seg et godt varmt dekken. De fryser nemlig ikke så mye på beina som en skulle tro.

  14. Nyere forskning viser at det ikke er så bra å kastrere uten videre. Det er ikke uvanlig med adferdsendring,og ikke alltid til det bedre. Hundesport hadde en artikkel om det i et av de seneste nr. husker ikke vilket nr. men det går an å søke på det på NKK's sider.

  15. Dersom du vil ha en liten fuglehund så vil jeg foreslå en jaktcocker.

    De har et mildt vesen, enkle å oppdra, og har veldig jaktlyst. Og er i tillegg supre familiehunder.

    De er ikke helt ensartet i utseende og størrelse da de blir avlet for jakt og ikke utstilling, men det er velbyggde pene hunder.

    De liker ikke å sloss så de går godt sammen med andre hunder.

    Hvis du googler working coker/jaktcoker så får du opp en hjemmeside (catchin kennel) som

    du kan titte på.

  16. Den t-skjorte bodyen hørtes jo smart ut, så det skal jeg teste ut.

    Husker selvfølgelig ikke hva dyrlegen kalte den drakta hun kom til å få med fra dem etter operasjonen, men slik jeg skjønte det var de nesten sluttet med krage der hos de da det var så mye plager med de for hunden.

    Regner med og håper alt skal gå bra, men kommer nok til å ha vansker med å sitte stille til dyrlegen har ringt og sagt at alt var gått bra.

    Har lest endel rundt om bivirkninger av en slik operasjon og det verste jeg har funnet kan skje er inkontinens på hundens eldre dager.

    At hun skal legge på seg er i Zelda sitt tilfelle bare posetivt da hun alltid har vært litt for tynn og litt mer pels skal hun vel også tåle.

     

    Hvordan er deres erfaringer med forandringer ellers på hundene dere har sterilisert?

    Jeg må vel innrømme jeg håper hun kunne roet ned nyskjerrigheten sin en smule som en bivirkning, for det er litt for mye av det gode innimellom nå :p

     

    Jeg har bare positive erfaringer. Min har ikke blitt veldig forandret, men hun rant litt fra øynene tidligere og det har blitt borte. Da de ikke lenger har løpetid er jo selvsagt hormonnivåret stabilt og de har en jevnere psyke.

    Min har ikke lagt på seg noe spesiellt mye ettrpå, men jeg er ganske nøye med foringen, og gir ikke mye godis.

  17. Min spiser grillpølser hele hvis jeg ikke passer på :!:

     

    Samme her, tygging er visst oppskrytt :p

     

    Jeg har endelig mannet meg opp og bestillt sterilisering av Zelda i dag.

    Skulle jo tro det var jeg som skulle under kniven da jeg gruer meg veldig til operasjonen og narkosen osv.

    Bulldoger er jo ikke kjent for å være de med lavest dødsrate under narkose akkurat, så kommer til å bli en slitsom dag det der.

     

    Noen som har noen gode råd og tips til hvordan å gjøre dagene etter enklest mulig både for hund og eier?

    Skjønte på dyrelegen de har gått bort fra slike hvite krager og at man får en eller annen drakt hunden skal ha på seg?

     

    Jeg synes ikke så mye om krage, det er plagsomt både for hund og eier.Så kan man bruke noe annet er det fint. Jeg har hatt hunder som er sterilisert, og har brukt en body på dem. Tar en gammel T-shirt og klipper hull til beina, klipper til remser på ryggen og knyter dem så den sitter passe stramt. Da kommer hunden ikke til operasjonssåret. Mine har fått rimadyl (smertestillende) et par-tre dager og har kommet seg veldig fort uten noen store plager. Det værste har vel egentlig vært kvalme og døsigheten før de har vålnet helt etter narkosen. Så lenge såret ikke væsker, så gror det utrolig fort. Tenk på de som må ta keisersnitt og har en masse valper som kravler og kryper og klorer der såret er, det går bra det også, og det såret kan man jo ikke dekke til noe særlig.

    Dette går nok helt fint.

×
×
  • Opprett ny...