Jump to content

The.Arisen.One

Medlemmer
 • Content Count

  1052
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by The.Arisen.One


 1. Jeg synes man bør bli etterlatt med et skikkelig tomrom inne i seg etter å ha spilt det ferdig for å kunne si at et spill har gitt et virkelig inntrykk.

  Spill som har gjort spesielt stort inntrykk på meg:

   

  Heroes of Might & Magic 3 & 4. Landskapet og musikken er virkelig magisk. (Spiller fortsatt sangene på piano og nynner inniblant..)

  Likte spesielt "klisse"-historien (romantisk) mellom de to skog/alve-folkene i 4-er'n, for den kunne ende enten ur-tragisk eller hulkende lykkelig... :cry:

   

  Max Payne 1& 2. "The rain came down like pitch forks from hell."

   

  Half-Life-serien, spesielt 2-er'n. "I can't leave without Lamarre".

  (Aldri vært så irritert på en digital forsker.)

   

  Legacy of Kain Soul Reaver 2, Blood Omen 2 & Defiance - spesielt historien i det siste spillet. Grøssende rikt språk i replikkene. Elsket/grøsset over det stedet i Blood Omen 2 der alle sjelene ble holdt igjen i pinsel for å lære seg tunglærte lekser over eonene.

   

  Myst, Riven. "Kommer det ikke et spøkelse snart??"

   

  Doom 3. Skumlere har det ikke vært.

   

  Syberia 1 & 2, Broken Sword-serien. Alltid morsomt å sette seg inni et skikkelig forseggjort mysterium/puzzles..

   

  Ellers mange andre fra tidligere tider, som Super Mario og Sonic, Lost Vikings etc. ;)

   

  Edit: Star Craft, War Craft-serien og Mafia, selvfølgelig. "Mr. Sonetti sends his regards." Kommer det noen gang en 2-er?


 2. Bra jobb, Øivind!

   

  Min mening om DLP i projektorer:

  Takk og farvel til DLP så lenge det ikke er 3-chips, og regnbueeffekten i 1-chippene + fargehjul går de mer pirkete av oss på nervene!

  (Se nedover på denne siden for å se hva som menes..)

   

  Har selv Panasonic PT-AE500, og den er så og si upåklagelig, selv om den er LCD. Litt moderat kontrast + ingen lensshift, mens den nyere PT-AE700 har jo dette. Når det gjelder akkurat projektorer, anbefales AVforum.no på det sterkeste!

   

  PS!

   

  DVI <-> DVI er OK, og det er også DVI <-> HDMI, for kompatibilitetens del.

  Det er allikevel bortkastet for HDMI'ns del å ta DVI <-> HDMI, for det er jo som å ta RGB <-> kompositt med tanke på alle de andre signalene HDMI har støtte for, f.eks. lyd.

   

  og

   

  Et bra lerret er faktisk verdt pengene det koster. :thumbup:


 3. Hehe, ja, det blir artig å se hvor hun er, til slutt, så mye hodebry som hun har forårsaket oss og andre gamere, dette digitale kvinnemennesket.

  G-man er jo der av og til i to sek og forsvinner igjen, så det er kanskje noe lignende med Ruby?

   

  Må si at jeg støtter teorier om et hemmelig rom eller en "timed event", eller kanskje gjemt i en eller annen tekstur under et annet navn, f.eks. en vegg, der "ruby" har et alter ego, et kodenavn, e.l. (mascot, female, etc).


 4. Kommer an på hva du skal bruke PC'n til, da.

   

  -Hvis du skal spille spill av typen CS (som ikke trenger mye minne) er nok mindre og raskere RAM-timings bedre enn mye treg RAM.

   

  -Hvis du skal spille Far Cry, Doom 3 eller HL2 (som trenger mye minne), bør du gå for begge deler, rask og mye.

   

  -Hvis du skal redigere mye video, så er det kanskje ikke nødvendig med mer enn moderat hastig RAM (timings), men mye RAM.

   

  Uansett, så er det bare dumt å ikke kjøpe RAM som matcher FSB'n, da.

  Dvs. at hvis du har 333 MHz FSB på hovedkort; kjøp 2700-RAM (333).


 5. Jeg har dette kortet, og må si meg fornøyd til mitt bruk, bare at scoren trekker litt ned på 3DMark og andre "målbare" forskjeller.

   

   

  Fordeler:

   

  + Meeeeget ren og god lyd! (Jeg visste ikke at tom. 300-kroners hodetelefonene mine kunne spille så bra)

   

  + Kanalemulering (DTS-aktig), og avanserte hertz- og avtandsinnstillinger

   

  + 7.1 tilkoblingsmuligheter, enten via koaksial digital ut*, eller via vanlige audiokabler på stereo lydutganger. ( * = men denne kan brukes omtrent bare på DVD, med SPDIF-innstillinger)

   

  + Akseptabel pris for et så bra kort.

   

   

  Ulemper:

   

  - Mye last tilfaller CPU. Ikke et kort for deg som bare vil ha god score i 3DMark..

   

  - Ikke THX-godkjent, men det er ingen andre enn Creatives - fordi de eier "PC-delen" av THX-merket, har jeg funnet ut.

   

  - Det er ikke "vanlig optisk" digital utgang på kortet


 6. Det er klart at high-end-kort har mye med prestisje å gjøre, men du har glemt en ting: HIS IceQ-kortene er jo bla. Guru 3Ds "Editor's Choice", noe som sier litt.

  Hvis HIS hadde hatt sjansen, ville nok spesielt disse kortene selge som "hakka møkk" blandt entusiaster på verdensbasis.

   

  Når det gjelder linker, er det litt vanskelig å gi linker til private mailer.

  Dette har gått direkte fra person til person.

  Mine kilder er hovedsakelig HIS support og NetShop.

   

  Sitat, NetShop.

  "Kortene som feiler brukes visstnok i x800pro Vivo-modeller, så de kastes ikke. Det er derfor Vivo-modellene ofte kan softmoddes til ca. XT-hastighet. Ser at forumbrukerne forteller at Dell får kort, stemmer nok bra det. Ati var nemlig temmelig ivrige på å få leveransene til Dell (de brukte Nvdia tidligere), så de får nok da trolig det som går i mellom systemene..." :roll:


 7. Ventet lenge og lengere enn lenge på X800 XT?

  Det ser ut til at du nok må vente litt til, dessverre...

   

  Men hvorfor er det slik digital tørke på ATIs X800 XT-front?

  Jeg har prøvd å sy sammen erfaringer og teorier fra ulike aktører:

   

  Hightech Information Systems (HIS) er et eksempel på en av distributørene som sliter med å levere slike kort for tiden, noe som kanskje forklarer deres "Limited Edition"-stempel som bla. er å finne på HIS Excalibur X800 XT-serien med deres patenterte IceQ 1 & 2 kjølesystemer.

   

  Hvorfor i all verden skulle et så raskt voksende selskap som HIS ønske å selge sine 'hotteste' skjermkort under et forbehold om en begrenset utgave? Begrensede utgaver bruker normalt sett å være forbeholdt PR- og/eller prestisje-prosjekter av forskjellig slag; samt gamle veteraners siste pioner-prosjekter på slutten av sin virksomhet, der antall og fortjeneste ikke betyr noen verdens ting. (Tenk: svært, svært få enheter levert på verdensbasis)

  Trolig kunne HIS ha solgt tilsvarende kort til tilsvarende pris men med et salgstall som kanskje hadde vært multiplisert med 1000 eller mer, i forhold til det som er realiteten? Det er svært få selskaper som har lyst til å tape penger, og de aller fleste ønsker å tjene mye, mye mer. :hmm:

   

  Årsaken til at HIS ikke får levert noen XT skjermkort er for øvrig Ati. :innocent:

  Videre påstår de namlig at 99% av alle XT-kort som ATI forsøker å produsere feiler under testing, slik at det visstnok ikke er sendt ut mer enn rundt 100 XT-kort totalt til hele verden hittil. :ermm:

   

  Det er derfor ikke gjeld, men yield som er grunnen til denne enorme mangelen. Yield på 1 av 100. Feilprosent på 99.

   

  Tallene er muligens litt overdrevet, men såvidt man har erfart; er det ingen leverandører som har klart å levere XT til sluttkunder i det hele tatt noe sted i verden. Ifølge James Chong i HIS kommer det ikke til å være XT-kort tilgjengelig for salg (AGP & PCIE) i distribusjonskanalen før i september måned.

   

  Så konklusjonen er: smør på nok et lag med tolmodighet, kjære ventere!

  Den som venter på noe 'hot', venter ikke forgjeves! :cool:


 8. Netshop selger HIS, men det er såvidt jeg vet ingen norske webshops som har X800 XT på lager, og leveringsdatoene er fortsatt usikre.

  www.netshop.no

   

  Netshop har det, har bestillt et selv, så nå er det bare å smøre seg med tolmodighet, å vente :D

  Ja, Mello, jeg og har bestilt, men.....

   

  Noen som vet hvor man kan kjøpe

  HIS Excalibur X800 XT PCIE IceQ II 256MB?

   

  Det vil, ifølge James Chong i Hightech Information Systems (HIS),

  være tilgjengelig iløpet av august; men ifølge Netshop vil de ikke kunne få det inn før lengere utpå høsten... Og ikke PCIE baserte hovedkort heller, da.


 9. Okay, alle sammen: trådstarter er tilbake for å debattere. ;)

   

  Jeg sier bare det jeg mener. Punktum.

  Jeg bare ler av at noen antyder at jeg er på en slags "paylist". :innocent:

  Ettersom status quo er at jeg snart har handlet varer hos dem for rundt 30.000, mener jeg at jeg, som krevende kunde, burde få en viss erfaring med NetShop som nettbutikk og videreselger; samt deres valg av leverandører og importører.

   

  NetShop er i mine øyne den definitivt beste data-nettbutikken i Norge.

  Forøvrig sier jeg meg enig i at de ennå har litt mindre utvalg enn nettbutikker som f.eks. Komplett og MPX, men det vil nok komme seg etter hvert.

  De er meget kresne på mange områder, har jeg sett, og det fører til at de ikke satser alt for mye på ting de ikke har stor tro på.

  Og nå vil den jevne mann tenke "han der har de virkelig i lomma si nå".

   

  Og jeg sier bare:

  Kall det hva du vil! Lomme eller nikkedukke eller godt kundeforhold.

  Du og jeg og alle andre, sitter i en eller annen lomme. :dontgetit:

  En psykologisk undersøkelse viste at alle spurte hadde et bevisst eller ubevisst forhold til en butikk eller et merke, ofte i forbindelse med et behov for å identifisere seg selv. Eksempler på merkevarer for enhver smak: Coca-Cola eller Pepsi, Volcom, Linux, Ford, BMW, Sputnik, Limp Bizkit, Vikingarna, MPX, NetShop, Komplett eller you-name-it.

   

  Jeg spør heller: "what's your addict" enn "what's your name", for jeg er ganske sikker på at jeg kan få vite mer om deg på denne måten. :p

   

  La meg komme med et eksempel:

  REMA og RIMI med sine halv-kjedelige konsepter og Smart Club med sin lager-følelse; for ikke å snakke om nitriste Lidl, er de mest populære blandt kundene, fordi de er billige. Men jeg vil påstå at det er mer service på en lekker gourmet-butikk enn på de fleste lavpris-butikker.

   

  Hvorfor ikke slå to fluer i ett smekk*?

  (*Ja, det heter ett smekk - smekket, fordi en smekk betyr "buksesmekk".)

   

  Når man begynner å kjenne NetShops lomme bedre enn den standard skjermkort-kjøper kan skryte av, legger man merke til - tross all skepsis - at denne lommen er bedre enn de fleste andre lommene man kan sitte i.

  Den er rett og slett den mest komfortabel lommen i praksis.

  "Hva har en i lommesene sine?" spurte Gollum da han så Bilbo knuge på noe nede i jakkelommen sin.

  "Hvem har deg i lommenesene sine", spør jeg indirekte, når jeg spør:

  "What's your addict"?.

  ;)

   

  Og til deg som sendte meg melding om at avartaren min var 1x1 pikselrad for stor; ikke no' problem, Mr. Appropriate - den er rettet! :cool:

×
×
 • Create New...