Gå til innhold

Azerty

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Azerty

  1. Hei.

     

    Er på utkikk etter en ny bærbar datamaskin.

     

    Krav:

    Kraftig (typiske ingeniørprogrammer bør den drive. Autocad, 3D mm.)

    Portabel (13.3" eller 14.1")

    Solid (ønsker ikke knirk eller slikt. Opp og ned av sekken, ellers stille)

     

    Spiller ikke noe særlig på pc. Av og til eldre spill i isometrisk 3D. Vil ha noe som er kjapt til vanlig pc bruk. Vil ikke betale mer enn 10.000,-. Design er ikke så viktig.

     

    Jeg har sett på denne.

     

    http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q=p:2743798;c:36159

     

    Av det jeg kan se, virker dette svært bra. Eneste er kanskje grafikkortet, men jeg spiller ikke noe særlig.

     

     

     

    Alternativt denne.

     

    http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q=p:2614461;c:36159

     

    Bedre batteritid og SSD, men dyrere og ikke innebygget dvd og svakere prosessor.

     

     

     

    Jeg heller mot den øverste. Føler jeg får mer for pengene ved å velge en med et mindre fancy design.

     

     

     

    Lurer på en siste ting. Nå er jo Intel i3, i5 og i7 på trappene. Nye grafikkløsninger til bærbar er på vei og USB3 er på vei. Skal en vente, eller bare kjøpe nå?

  2. Større strømforsyning en 350W? Ok. Hvor stor bør man ha? Jeg tenker på varmeutvikling og støy. Har valgt et relativt lite kabinett da jeg ikke har behov for mange harddisker og mange 5,25" brønner.

     

    Jeg kom til å tenke på. Den maskinen jeg har nå kom jo med Windows XP Media Center. Kan jeg bruke lisensen på nytt på ny pc? Jeg har dessverre ikke den fysiske kopien av cden med Windows på. Sparer jo 1500,- på det.

  3. Hei.

     

    Min bærbare begynner å skrante. Den er på tredje året, så det er vel kanskje på tide å bytte den ut. Tenkte å snekre sammen en grei stasjonær og beholde den bærbare som "skrivemaskin".

     

    Stasjonær vil brukes til 3d modellering, office arbeid, surfing, musikkavspilling, nedlasting og spill.

     

    Ser dette greit ut?

    • Kabinett: Lian Li PC-A05B, Minitower, Sort
      Strømforsyning: 400W ++
      CPU kjøler: OCZ Vendetta 2
      Hovedkort: Asus P5Q PRO
      Prosessor: Intel Core™ 2 Duo E8400 3.0GHz
      Minne: Kingston DDR2 HyperX PC8500 4GB KIT
      Skjermkort: Asus Radeon HD 4670 1GB GDDR3
      Harddisk: Western Digital Caviar GP 750GB SATA2
      DVD-brenner: Sony NEC Optiarc DVD±RW burner AD-7200S
      Skjerm: Eizo 22" LCD FlexScan S2202WSHK, Black
      Høyttalere: Logitech X-140 Høyttalere, 2.0
      Tastatur: Logitech Deluxe 250 Keyboard NO
      Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro SP3 NO OEM
      Office: Microsoft Office 2007 Home & Student

    Dette blir totalt 11.000,-. Jeg mener jeg bør få en svært bra pc for en slik sum. Er det noe jeg nå har glemt? Det er 5 år siden sist jeg satte i hop en pc og jeg har ikke oppdatert meg på hva som er bra og hva som er mye for pengene. Jeg vil ha en stabil pc som reagerer kjapt og som jeg kan spille mine gamle spill på uten problemer.

     

    Er det poeng å velge Vista? Jeg har hørt at det er en del problemer med den versjonen. XP Pro er vel fremdeles et godt operativsystem? De tar fremdeles 1500,- for det. Et ran!

  4. Jeg har fremdeles ikke byttet ut mitt gamle CRT fjernsyn.

     

    Tenkte å kjøpe meg en Sony KDL32W4000, men så viser det seg å være altfor lang leveringstid fra Sony på denne modellen. Vurderer nesten å kjøpe 40", men er redd det blir for stort.

     

    Hvilke LCD tver rundt 32"-37" er verdt å bruke penger på? Har et budsjett på maks 10.000,- (noe som sprekker hvis jeg kjøper 40W4000) Jeg skal ha et fjernsyn som er best innenfor rimelighetens grenser. Tatung og Hannspree gidder jeg ikke kaste bort tiden min på. Panasonic sine LCD modeller virker greie nok, men misliker kritikkene de har fått på manglende innstillingsmuligheter og "hakking". Har dessverre ikke fått sett dem "live", men leser diverse på hdtvtest.co.uk

     

    Samsung har jeg ikke så veldig lyst på. Altfor blank skjerm og dårlige panoreringer synes jeg. Dette synes jeg går igjen i de fleste modellene. Eneste jeg kan tenke meg er F86, men den leveres kun i 40" og 46" og da blir det heller W4000.

     

    Så hvilke alternativer bør jeg vurdere? Regner med å handle iløpet av en måned. Da flytter jeg og ny tv skal være på plass til den tid.

  5. Det er litt lav oppløsning for en så stor tv, men til den prisen er det greit.

     

    Skal du sitte nærme tven?

     

    Det er standard oppløsning på 42" plasma-tv. Du må opp i 50" for å få oppløsningen 1366x768 på plasma såfremt det ikke er snakk om en full-HD skjerm.

     

    LCD-tver har oppløsningen 1366x768 når de er HD-ready.

     

    Denne tven har samme oppløsning som alle andre HD-ready 42" plasma-tver på markedet. Og tilbudet er nesten for godt til å være sant, så løp og kjøp :)

  6. Knallfin bil Jada-jada. Virkelig :yes:

     

    Ang. felg så er de Lorinserne som erasmussen linket til et utmerket valg. De er litt knotete å få tak i og relativt dyre. De kan være "umulig" å få tak i i 18", men 17" får du tak i. Dimensjonen 225/45-17 er også en perfekt dimensjon på W/S/C124. Det subber ikke uansett hvor hardt du svinger. Selv ikke med 20mm Sportline senkning. Rulleomkretsen i forhold til standard dimensjon på 195/65-15, eller 205/55-16 som jeg mener å huske det er på Sportline, avviker med kun 0,5 %.

     

    18" blir jo gjerne med 235 bredde på dekkene og da kan du oppleve subbing.

     

    Husk at W/S/C124 har et innpress på 49 og boltesirkel på 5x112 (samme som Ford Scorpio bl.a). Alle Mercedes-Benz har denne boltesirkelen, så det er bare å kikke rundt på bruktmarkedet. Lettere å finne felger som samsvarer med designet på bilen din.

     

    Ellers så ser jeg at bilen din har post 94 hovedlys. Ser det på glippen mellom grill og lykteglass. Noe som er det fineste i mine øyne er lykteglass fra en W124 E500. Da er det matte feltet innerst mot grillen gjennomsiktig og det er doble fjernlys istedetfor grøftelys. Det er lett å modifisere og du bruker de gamle, originale lyktehusene. Bytter kun lykteglass.

     

    En billig felg som er mye brukt, men som passer bra er Artec AA

    Wheels-AMGW210-202Style217-18in.jpg

    Her er de originale AMG monoblock felgene avbildet. Artec har ikke AMG logoen i felgen. Får du tak i originale AMG monoblock, så tåler de svært mye. Billigfelger blir gjerne hakkete av steinsprut etc.

     

    Ellers så kan jeg anbefale disse nettstedene.

     

    www.mbentusiastklubb.com (landsomfattende klubb for Mercedes-Benz)

    www.mercefreaken.com (nede for øyeblikket)

    www.stjerneservice.no (Drevet av en svært kompetent og hyggelig Mercedesentusiast ved navn Simen Malerbakken)

    www.luxusline.no (mye snadder til Mercedes-Benz)

  7. Hei.

     

    Har nå fått kjøpt meg nytt (brukt) stereoanlegg. Har en NAD C320 forsterker og et par Dali Suite 2.5 høyttalere. I Instruksjonsmanualen til høyttalerne står det at Dali anbefaler bi-wiring. Hvilke fordeler vil det gi meg?

     

    Jeg bør altså koble to kabler istedetfor en kabel til hver av utgangene på forsterkeren og benytte meg av alle inngangene på høyttaleren.

     

    Jeg har problemer med å forestille meg de umiddelbare fordelene ved dette da det nå er noen bøyler mellom begge høyttalerterminalene. Eneste er at jeg får dobbelt så stor diameter på kabel fra forsterker til høyttaler.

     

    Noen som har erfaringer ved bi-wiring? Jeg er helt grønn.

  8. Jeg tror også at de kan bli litt i tyngste laget. Skal deponere for dem og prøve dem noen dager, så får jeg se om jeg kjøper dem eller om jeg leverer dem tilbake.

     

    Snoker rundt på bruktmarkedet også. Er mye bra å finne for en med begrenset budsjett (les: student). Siste funn er et par Dali Suite 2.5 til 2000,- en times kjøring unna. Skal dra å kikke på dem imorgen. Kanskje det blir kjøp. Skal sette dem opp mot de iQ5 høyttalerne fra jobben og samtidig prøve begge høyttalerne opp mot min fars Hegel 2x200w forsterker, for å se hva som egentlig bor i høyttalerne.

     

    Gleder meg til imorgen. Håper de Dali'ene er like fine som selger påstår.

  9. Hei!

     

    Har nå nettopp kjøpt brukt NAD C320 integrert forsterker og NAD C540 CD-spiller. Nå trenger jeg høyttalere. På jobben selger vi litt av hvert og jeg har sett på KEF iQ5. Skal låne dem med meg hjem og teste når jeg får stereokomponentene i hus, men har dere noen synspunkter på disse? Er alltid interessant å høre. Ser også på Dynavoice DF-5. Forsterkeren yter 2x40W i 8ohm kontinuerlig. Er det for lite? Bør jeg se meg om etter en bokhyllehøyttaler istedet?

  10. Hei!

     

    Du har jo valget mellom Plasma og LCD, men til det bruket du beskriver så tror jeg at Plasma er det rette valget. Problemer med innbrenning ved visning av stillbilder over tid er lovet å være forsvinnende liten fra produsentene. Jeg tror ikke du trenger å bli skremt av eventuelle selgeres skremselspropaganda når de snakker om innbrenning på plasma.

     

    Jeg jobber selv litt i en større elektrokjede og vil tro at f.eks Panasonic 42PX70 vil være et godt valg. Denne ligger på rundt 11-12.000,-. En litt bedre plasma-tv er Samsung PS42Q97. Den har bl.a 3 HDMI innganger og er enkel å koble digitalkamera til. Denne ligger stort sett rund 15.000,-, men butikkene har gode muligheter til å gå ned til ihvertfall 14.000,- hvis du pruter litt. HDMI-kabler kan du også prute med på kjøpet.

     

    Plasma gir ofte bedre bildekvalitet der hvor signalkvaliteten er dårlig. Bl.a . på antenne og dårlig kabel-tv. LCD er ofte greiest å bruke til PC, TV-spill og andre medier som viser stillbilder (f.eks digitalkamera), men nye plasmaskjermer er ofte likegode dersom fjernsynssendinger er hovedformålet med tven.

     

    Noe å tenke på hva gjelder innbrenning er at det hjelper å skru ned litt på lysstyrke og kontrast inne på menyen. Da skal det MYE til før noe skjer.

  11. [...]Cambridge 640 og System Audio oppsettet virker spennende; og det kan for alt jeg vet spille bedre enn 602 og 320.

     

    Det tror jeg også. Har ikke hørt settet samlet, men høyttalerne overrasket svært positivt da jeg hørte dem på HifiCenterkjeden.

     

    Jeg tror jeg hiver meg rundt og kjøper forsterker og cd-spiller, så har jeg ihvertfall noe som duger en stund. Utrolig vanskelig å klare seg uten å høre musikk :)

  12. Har sett litt på bruktanonnser i det siste på jakt etter et velspillende stereoanlegg som ikke trenger å blåse taket av stua.

     

    NAD C320 (ikke BEE) forsterker og NAD C540 CD-spiller koblet til noen B&W DM602 S2 høyttalere.

     

    Har et budsjett på 5.000,- og dette kommer innenfor. Er 2x40w litt i snaueste laget for å drive høyttalerne?

     

    Alternativt er jo nytt noe alá dette: http://www.hifiklubben.no/produkter/stereo...m?_s_icmp=fp101

     

    Skal jeg bare hive meg rundt og ringe, eller bør jeg spare pengene mine og kjøpe noe bedre?

     

    Kikker også en del på Cambridge Audio 640A v.2 forsterker og Cambridge Audio 540D v.2 DVD-spiller sammen med f.eks System Audio SA1530 som HifiCenter har på tilbud til 4.000,-. Da havner jeg på 10.000,- uten kabler, men slipper jo å kjøpe en DVD-spiller...

  13. Jeg avbestilte nettopp mine fra komplett.no

     

    Når jeg bestilte sto det at de skulle komme inn på lager rundt 19. januar. Nå plutselig så kunne de ikke levere før tidligst i slutten av februar. Jeg avbestilte mine. Bestiller heller fra Surround.no.

     

    Må bare bestemme meg for om jeg skal legge litt imellom og gå for DF-5 pluss sub istedet.

  14. Hei.

     

    Jeg sitter å leker med tanken på nye kabler til mine Jamo E770 fra Onkyo TX-SR601. Noen forslag på hva jeg burde kjøpe ? Helst ikke så altfor dyre greier.

     

    Fra høyre høyttaler er det 3m til receiver ca, og fra venstre er det 1-2m ca.

     

    Kom med forslag :)

     

    Hvilke kabler har du idag? Er en del som mener at Biltema sine høyttalerkabler på 4 kvadrat er bra. Har ikke prøvd dem selv. Uansett så er det ofte lite å hente på høyttalerkabler til over 100,- kroner meteren med mindre du har helt enormt gode komponenter i ditt stereoanlegg.

     

    Runde kabler (vanlig høyttalerkabler) gir ofte en rund, avstemt og bassfyllt lyd. Flatkabler er gjerne litt spissere og mer detaljert i toppen. Det er garantert en haug av forskjellige egenskaper hos de forskjellige merkene enten de er flate eller ei, men synes du anlegget ditt er for bassete, prøv flatkabel. Er det litt for skarpt, prøv vanlig kabel.

     

    La begge kablene være like lange. Bare kveil den opp på det korteste strekket. Da er signalveien nøyaktig like lang til hver høyttaler og du har kabler som kan brukes hvis du flytter på anlegget senere.

  15. Hei.

     

    Bestilte nettopp et par Dynavoice M65 fra komplett.no. Etter å ha lest omtalen i LydogBilde, så kjøpte jeg meg et par i sort til 1.890,-.

     

    Gleder meg til å prøve dem på min fars anlegg. CD-spiller: HEGEL CDP4A, forsterker: HEGEL H200. Nordost Heimdall kabel.

     

    Tror akkurat det anlegget er noe overkill på disse høyttalerne, men per nu så er jeg ikke i besittelse av hverken cd-spiller eller forsterker. Tenker litt på Nad C355BEE i samspill med en Nad T515 CD/DVD-spiller.

     

    C355 er allerede over smertegrensen for hva min lommebok kan tåle, men kom gjerne med innspill på hvilke forsterkere dere mener passer bra til disse høyttalerne. Har sett at Cambridge 640A v.2 fikk knallkritikk i LydogBilde. Den er jo også en del billigere.

     

    Hvem har disse høyttalerne og hva mener dere? Kjør debatt :)

     

    PS: Gleder meg til å få dem og prøvd dem ut.

  16. Hei.

     

    Var innom den lokale Hifiklubben idag og kikket på NAD 32A1. Likte tvet svært godt med tanke på bildekvalitet og funksjoner. Innebygd tuner for satelitt/kabel tv og mulighet for å bygge ut til RiksTV via CAM porten. Det var i alle fall det selger sa. Den er relativt dyr til 32" å være. 10.000,- uten høyttalere eller stativ av noe slag. Bordstativ koster 600,- i tillegg.

     

    Det er dette det er snakk om: http://www.hifiklubben.no/produkter/bilde/...e_og_beslag.htm

     

    Noen som vet noe om tvet? Spurte om 1:1 pixelmapping og de sendte en mail til de som er produktansvarlig i Hifiklubben.

     

    Jeg tror det er dette tvet: http://www.technisat.com/index74c3.html?nav=LCD,en,74-44-92

     

    Test hos LydogBilde: http://www.lydogbilde.no/index.php?cat=792...d=3015&p=68

     

    Her: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=216135 står det at den støtter 1:1 pixelmapping over HDMI inngangen. Det understøttes av denne siden: http://pixelmapping.wikispaces.com/TechniSat+TVs

     

    Er det galematias å bruke 10.000,- på et tv som er lite testet på det norske markedet? Er det noen her som har dette tvet og vil dele erfaringer med meg?

     

    Full HD er ikke viktig for meg, men god bildekvalitet på ordinære tv-sendinger og dvd er viktig.

  17. Hei.

     

    Jeg er ny på dette forumet.

     

    Jeg jobber deltid i en større elektronikkjede og har planer om å bruke fordelene som ansatt på å kjøpe meg et TV. Sånn rent design og bildemessig så har jeg et godt øye til Sony sine fjernsynsapparat. Jeg ser for meg en størrelse på 32" til 37" og en pris på rundt 8.000,-, men det blir jo alltid budsjettsprekk :roll:

     

    1:1 pixelmapping og godt TV-bilde er viktig. Ser lite fotball, så 100Hz er kanskje ikke så viktig. Eier ingen spillemaskin og kommer trolig ikke til å kjøpe en.

     

    Har kikket meg blind på forskjellige TVer så nå trenger jeg litt input fra dere. Mine erfaringer begrenser seg til å ha sett på dem i butikken, så hvis noen har erfaringer med noen av de aktuelle modellene så vil jeg være takknemlig.

     

    Mest sannsynlig så kommer TVet til å bli koblet opp til en dvd-spiller via HDMI, en bærbar PC med både VGA og DVI utgang og hva enn fremtidige utleiere tilbyr av TV-signal.

     

    De modellene jeg foreløpig har kikket på er:

     

    KDL37P3000 ca: 8.500,-

    KDL32D3000 ca: 11.000,-

    KDL32D2810 ca: 7.200,-

    KDL32S2800 ca: 7.200,-

     

    Dette er prisene jeg får dem for på jobb. Har lyst på 37". Er vant med 32" CRT fra før av, så det frister å gå opp et hakk i størrelse. KDL32D3000 er et knallgodt fjernsyn, men dessverre ganske dyrt. Hvor mye dårligere er f.eks KDL32D2810? Er det bare 100Hz som skiller? TVene på veggen på jobb er ikke stilt inn noe mer enn fabrikkinnstillingene og det er umulig å få maks ut av dem all den tid belysningen er slik som den er i en butikk. Det er derfor jeg ønsker erfaringer fra Sony eiere. Kjøper jeg et TV fra jobben til innkjøpspris, så har jeg dessverre ikke muligheten til 30-dagers angrefrist. Derfor er det viktig at jeg er sikker når jeg først kjøper.

     

    Hva 1:1 pixelmapping angår, så har jeg ikke funnet ut om det støttes av alle apparatene.

     

    Ellers så er det andre alternativer. Jobben min er store på Samsung (Expert) og jeg kan få gode priser på både R89 serien og M87 serien. Også er det Panasonic sin TX32LXD70 som vant testen i Lyd&Bilde for en liten stund siden.

     

    Hjelp en som har blitt blind av å stirre på 100 TVer hver dag :!:

×
×
  • Opprett ny...