Gå til innhold

maN1C

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av maN1C

  1. Hei, jeg er ny på pc bygging. Jeg skal skifte hovedkort, cpu osv, men beholde harddisken. Er det slik at xp lisensen ikke godtar det? blir liksom som en ny pc for den? Jeg skal bruke harddisken med xp på, ikke formatere og legge inn på nytt. Noen andre prob jeg kan møte evt? Takker for eventuelle svar.

     

    Ring til microsoft og be om å få registrere XP med det nye hovedkortet. De vil sikkert godta det, om ikke XP vil starte med det nye HK og du må installere på nytt.

     

    Skal du følge lisensreglene, er dette det du må forholde deg til:

    -Har du en fullversjon av XP kan du bytte komponenter til krampa tar deg, bare du ikke har mer enn en installasjon i drift om gangen.

    -Har du en OEM-versjon (dvs en lisens som fulgte med en datamaskin) av XP, så følger denne lisensen hovedkortet. Iflg lisensreglene kan du bare bytte til et nytt hovedkort av samme type som det opprinnelige og bare bytte hovedkort hvis det du har blir ødelagt. Hvis dette ikke produseres lengre, skal hovedkort som har erstattet det opprinnelige, fra samme produsent, benyttes ved hovedkortbytte.

     

    Det som vil skje når du prøver å aktivere den nye Windows-installasjonen, er at det kommer en feilmelding som ber deg kontakte Microsoft pr tlf. Du ringer da dit, oppgir de kodene de spør etter og de tillater ny aktivering av din lisens ved å gi deg en kode. Selv har jeg aldri opplevd at de har vært uvillig til å tillate hovedkortbytte, selv om det har vært byttet både til annen utgave og produsent.

     

    Eneste jeg er litt usikker på, er hvordan det vil slå ut for aktiviseringen at XP ikke lengre gis gratis support fra Microsoft.

  2. Skumtroll, hvorfor bruker du egentlig trådløst?

     

    Jeg også gamer en god del, og for meg gjelder kun gode, gamle nettverkskabelen. Prøvde trådløst en stund, men det var bare altfor ustabilt for meg. Lagspikes, loss og choke ødela helt CounterStrike:Source for meg, og var til stor frustrasjon for de andre på laget mitt. Det passer dårlig med forsinkelse på kommunikasjonen pga lag på Ventrilo akkurat når du spotter et B-rush :wallbash:

     

    Iallefall, kabel ftw

  3. Ok, jeg kom på noe nå, som jeg kanskje burde ha sagt for LENGE siden. Det med adapteren, fikk jeg orresten fikset. Var en liten bugg. Men når jeg slår på pcen står det "Detect Drives Done, No Any Drives Found". Noe feil her, kanskje? :/

     

    Edit: En fyr som sa "What do you see when you go to Control Panel ->Administrative Tools -> Computer Management ->Drive management." Jeg kommer inn på "Datamaskinbehandling, men ser ikke noe som kan være Drive Management. Altså, jeg har Norsk opperativsystem, så :sv

     

     

    I norsk XP blir det slik: Kontrollpanel -> Administrative verktøy -> Datamaskinbehabdling -> Diskbehandling.

     

    Fyren som skrev engelsk bommet litt, det heter Diskmanagement til slutt i rekken hans ;)

     

    Men jeg ser ikke helt hva dette har med Netgear-dingsen å gjøre, da dette er fysiske disker på maskinen, dvs harddisker, CD-rom osv

     

    Oppdaterte chipset-drivere er en god ting :new_woot:

  4. Installer fra CD de driverne maskinen spør etter og oppdater de etter at Win er ferdig oppdatert :-)

     

    Hvis du har en minnepinne tilgjengelig:

    -last ned nyeste BIOS fra Asus vha en annen maskin

    -lagre BIOS filen på minnepinnen

    -la minnepinnen stå i en USB-port når du slår på maskinen (bruk en av portene på I/O panelet bak som står direkte på hovedkortet)

    -gå inn i BIOS

    -Velg Tools eller hva det heter, fanen nest lengst til venstre i hovedvinduet for BIOS

    -Der finnes et verktøy for å flashe BIOS, og det kan lese fra minnepinnen

     

    Jeg ville gjort dette så tidlig som mulig etter formatering, gjerne før du begynner å installere Win

     

    Lykke til :yes:

  5. Et bråtips, avinstaller programvare for Netgear trådløs. Så går du i enhetsbehandling og avinstallerer maskinvaren (snarvei til systemegenskaper er windowstast + pausetast).

     

    Så tar du ut Netgear-usbkortet og restarter maskinen.

     

    Netgear tilbake i en usbkort og velg automatisk installasjon. Da installeres kun nødvendige drivere og ikke annet "tjafs"

     

    Jeg har samme hovedkort som deg, og du kan bare se bort ifra s0und sin teori her om at kjøleblokka på NorthBridge må byttes. Han har dog rett i at det er Crossfire-støtte på kortet, men det har ingenting å si siden du bare har ett skjermkort og iallefall ikke prøver å kjøre SLi. Jeg også bruker et nVidia-kort, og har ingen problemer med dette.

     

    Siste BIOS-versjon for hovedkortet heter 1207. Du kan se hvilken versjon du har i POST når BIOS laster. Hvis det der Republic of Gamers bildet kommer opp når du slår på maskinen, trykk TAB for å se POST.

     

    Du finner siste BIOS, samt verktøy for å oppdatere BIOS på Asus sine sider, versjonen som kom på driver-cd'en er oppdatert flere ganger.

     

    En ting om er VELDIG viktig når man oppdaterer BIOS på dette hovedkortet er at hvis man har overklokket så MÅ man resette BIOS til standard innstillinger før man oppdaterer, ellers skjer det litt for ofte at BIOS-oppdateringen krasjer og hovedkortet blir ubrukelig.

  6. Prøv å forandre CommandRate fra 1T til 2T i BIOS.

    Når du bruker alle minnesporene belaster det NorthBridge veldig.

     

    Ofte må du også slakke litt på timings når du fyller alle minnesporene, men da burde memetest raportert feil.

     

    En annen ting, 32-bits OS kan ikke adressere mer enn ca 3,5 GB RAM. Dette inkluderer RAM, skjermkort og alle andre systemkomponenter som har en minnebrikke. Alt over 3,5 GB er usynlig for 32-bits OS.

     

    Du har 5 GB tilsammen i RAM og skjermkortene, dvs ca 1,5 GB minne som er "bortkastet".

  7. jeg kan tenke meg kompisen din driver et enkeltpersonsforetak, for da er dokumentasjonskravet for privat bruk litt verre....men hvis man kan dokumentere det så er det faktisk ingen privat fordel, men som sagt man kan være uheldig med saksbehandler for dette...men dette kan bestrides, og jeg tror kompisen din hadde faktisk vunnet frem hvis han er hard nok.

     

    Det er et aksjeselskap og klagen hans førte ikke frem.

  8. Jeg tror det er vanskelig å si hva som skjer med skatten på en mobiltlf som er en vakttlf, så lenge det er "muligheten til privat bruk" som regulerer om noe er skattepliktig og ikke faktisk bruk.

     

    Kan ikke forestille meg at alle likningsfunksjonærer har lik saksbehandling på dette. Et eksempel er skatt på firmabil. En svært god venn av meg driver eget transportfirma. Han har flere ansatte, men kjører også selv en kassebil i jobben. Denne bilen bruker han kun i jobb og den blir parkert på kontoradressen hans hver dag. Han har egen privatbil som han kjører utenom arbeidstid. At kassebilen står parkert på jobben utenom arbeidstid kan dokumenteres fordi biloppstillingsplassen er kameraovervåket.

     

    Likevel får min venn firmabilskatt. Selvsagt har han klaget på dette, men fikk følgende svar fra sitt lokale likningskontor: "Vi regner det ikke som sannsynlig at du aldri benytter muligheten til å f.eks stoppe og handle private dagligvarer når du kjører forbi en butikk"

     

    Denne likningsfunksjonæren drar altså "muligheten til privat bruk" svært langt, og kan visstnok gjøre det med loven i hånd...

  9. Det kommer veldig an på hva som forårsaket strømbruddet.

     

    Hvis det var en overspenning, så er det sannsynlig at komponenter er ødelagt. Typisk ekesmpel på overspenning er lynnedslag, men det er ikke bare lyn som forårsaker slikt.

     

    Mens hvis det "bare" var et kabelbrudd skal ikke maskinen ta skade. Det blir jo i prinsippet som om du slår av strømmen på knappen som sitter på strømforsyningen.

  10. Er arbeidsgiver pliktig til å oppgi ansatt som bruker av et mobilabonnement?

     

    Nå forsto jeg ikke helt hva du lurte på.

     

    om at man er pliktig å registrere et nr på en person, eller om man er pliktig til å rapportere inn til myndighetene at en ansatt har fri mobil i jobb?

     

    Jeg lurer på om arbeidsgiver er pliktig til å rapportere fri bruk av mobil for en ansatt.

     

    La oss si at det er i en bedrift som har byttet fasttlf med mobil. Den ansatte bruker sin mobil som h*n vil i arbeidstiden, men legger igjen mobilen på jobben når arbeidsdagen er over. Skal mobilen da skattelegges selv om samme bruk med en fasttlf ikke ville blitt skattelagt?

×
×
  • Opprett ny...