Gå til innhold

Daufisk

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Daufisk

  1. Jeg tok oppgave 6. Jeg var fast bestemt på at jeg ville skrive om komikere som gikk over streken med sine spøker igår. Så jeg hentet masse info som gjorde hele oppgaven en del lettere for meg.

     

    Alt i alt så skrev jeg 4 sider tror jeg. Men må si det var meget strengt der. Var jo eksamen vakter overalt. Bare du snudde deg, eller strakk litt på hendene så kom de bort til deg og sa ifra.

     

     

    Det var jo ille da...

  2. Er ikke fornøyd :(

    Skreiv 2 sider + kilder, og skrev feil oppgave nummer. Så trur jeg får en god del trekk.

     

    Grunnen til at jeg skrev feil feil oppgavenummer var fordi første tenkte jeg å ta oppgave 1, og skrev det i toppteksten, men jeg byttet oppgave til oppgave 5, men da endre jeg aldri oppgavenummeret. Så det ble feil :(

     

    holdt på å gjøre samme tabbe... begynte først på oppgave 1, men så tok jeg heller 4, fr den var lettere... merket etter 1 time eller no at det stod oppgave 1 i toppteksten

     

    brukte dere OO eller MW?

  3. Dere svarer meg jo ikke på det jeg TRENGER å vite!!! Det jeg trenger er: Hva skal jeg bruke, hvordan bruker jeg det, hvor får jeg tak i det hen?

     

    Hvis jeg forstod situasjonen rett, så vil du utvikle/teste på en windows-maskin, og så kanskje kjøre den på en hosted løsning senere?

     

    Da vil jeg anbefale å se på MySQL.

     

    Normalt anbefaler jeg PostgreSQL, som er (etter min mening) en mye bedre database, lettere å bli kjent med, støtter flere ting osv. Både MySQL og PostgreSQL kjører på windows.

     

    Forskjellen er at MySQL unektelig er mer vanlig. Det er større sansynlighet for at den hosting-leverandøren du velger støtter MySQL.

     

    Hvis du er villig til å se spesifikt etter en hosting-leverandør som støtter PostgreSQL, så bør du absolut vurdere å gjøre det istedet.

     

    Du forstod meg helt riktig, men da er det neste spørsmålet: Hvordan får jeg brukt MySQL?

  4. Jeg skulle gjerne fått tak i en gratis, helt grei SQL server, er det mulig å finne det noen plass?

     

    Ja, absolutt.

     

    For å anbefale en som kanskje er rett for deg, ville det vært greit å vite litt mer. Skal den kjøre på Windows? Mac? Linux? Unix?

     

    Hva skal du bruke den til?

     

    Lære SQL?

     

    Noe spesielt prosjekt?

     

    Webside?

     

    Avansert database, eller bare for å ha ett sted å lagre data?

     

    Hvordan skal du bruke den?

     

    Vil du skrive SQL direkte for alt du skal gjøre?

     

    Skal du bruke den fra noe spesielt språk?

     

    C#?

    VB?

    PHP?

     

    Jeg anbefaler nok helst PostgreSQL, som er både bra, finnes for UNIX, Linux, Mac og Windows. Den er kraftig, har mange muligheter, men samtidig god dokumentasjon, og er behagelig å jobbe mot.

     

    Både Oracle og MS-SQL finnes i 'lite' utgaver, som du kan ta i bruk uten å betale, men med begrensninger på f.eks hvor mye minne de vil bruke, hvor stor databasen kan være osv.

     

    MySQL er også populær.

     

    Hvis du vil ha en liten database, som kan integreres i ett program du lager, så kan også sqlite være ett alternativ. Den er ikke spesielt bra til alt, men har fordelen av å være rimelig lett på minnebruk, og ganske rask.

     

    Jeg trenger det kun for å lagre data som er på en hjemmeside jeg skal lage i PHP. Må kunne kjøres på Windows

×
×
  • Opprett ny...