Gå til innhold

frankmg

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frankmg

  1. Forklaring:

    For 2 år siden (når jeg var 14 år og 10 måneder) kjørte jeg bil en tur, og ble tystet på av noen som hadde sett meg. Jeg meldte meg på politistasjonen dagen etterpå for å avgi avhør (ingen anmeldelse enda). Etter avhøret så fikk jeg og min fosterfar klar beskjed om at saken ikke var anmeldt og at det heller ikke skulle bli noe sperrefrist på hverken moped eller bil. Vi fikk også brev av min jurist som sa at saken var henlagt grunnet at jeg var under kriminell lavalder.

     

    Når jeg var fylt 16 år og kom på biltilsynet for å ta teoriprøve og få utlevert førerkort på moped, kunne den snille damen i resepsjonen fortelle meg at jeg hadde 6 måneder sperrefrist på klasse M146. Jeg sendte skriftlig søknad om å få redusert/fjernet sperrefristen til min jurist (lokal politibetjent hjalp meg med denne søknaden), men fikk aldri noe svar.

     

    6 måneder gikk, og jeg fikk førerkortet mitt på moped. Når jeg fikk det, anbefalte den samme snille damen at jeg søkte om førerkort på bil med det samme, så jeg fikk avklart om jeg kunne øvelseskjøre med bil. Etter en ukes tid fikk jeg høre at jeg har utsettelse i 6 måneder på klasse B fra og med fylte 18 år.

     

    Jeg godtar fullt og helt min straff for det jeg gjorde, men synes det er helt på trynet at politimenn skal sitte å lyge både meg og min fosterfar i trynet, når vi har vært så ærlige og gått til politiet SELV med saken. Og uansett om han bestemte seg for å lyge til oss, kunne iallefall min jurist ha sagt ifra om min sperrefrist. I tillegg så har jeg også kommet til å satt mer pris på ett "Nei" enn å ikke få svar på min søknad om redusert/fjernet sperrefrist.

    Spørsmål:

    Er politiet egentlig pålagt å varsle meg om evt. sperrefrist i en slik sak? Vil helst ha svar fra en med noe erfaring/kunnskaper innen Juss. Hvis de er pålagt dette, kan jeg da gå til sak og få fjernet min sperrefrist på klasse B?

     

    Mvh. Frank Berg

  2. Du en snor med lav masse som løper over 2 trinser. i hver ende av snora henger et lodd på 3 kg. midt imellom trinsene er en annen snor festet til den første snora. I denne snora henger det også ett lodd på 3kg. Snorene og trinsene har svært liten masse og trinsene roterer friksjonsfritt om faste horisontale akser. I forhold til avstanden mellom trinsene så er trinsenes radius liten. systemet holdes fast på bindepunktet mellom de 2 snorene og slippes.

     

    Hvor langt ned beveger det midterste loddet seg før det snur og går oppover?

     

    Hjelp meg litt med denne.. fysikk går jo inn under naturfaget.

  3. Hva må man gjøre for å få både 146 og 147 på førerkortet?

     

    Hørt noen har sagt at du må ta mopedkurset på nytt. Dette koster jo 4000.. er det virkelig nødvendig å punge ut 4000 ekstra bare for å kunne kjøre moped med 4 hjul istedenfor 2?

×
×
  • Opprett ny...