Gå til innhold

politistudent

Medlemmer
  • Innlegg

    835
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av politistudent

  1. Godt å se at mange fortsatt er interessert i politiyrket! Mitt første besøk her inne på diskusjonsforumet siden jeg uteksaminerte i 2009. Mange fine tråder her med god informasjon. Stå på gutter og jenter. Dere kommer til å utgjøre noe viktig for samfunnet og norske borgere!

     

    Hilsen nåværende politibetjent! :D

     

    Hvordan er det å jobbe i politiet? Er det veldig annerledes enn du trodde da du studerte? Vil praksisåret gi en god pekepinn på hvordan yrket er når man har vært der noen år?

     

    Fra første studieår vil du allerede få et pekepinn på hvordan jobben er. I praksisåret vil du være i full jobb med din veileder. Allerede da vil de fleste vite om jobben passer for dem eller ikke.

     

    Men jeg stortrivdes på praksis og det svarte til alle mine forventninger. Lykke til! :)

  2. Får nesten slenge inn en kommentar når det er startet en ny phs tråd her.

     

    Dette var treningsplanen min fram mot opptaket.

     

    Mandag: Styrkeøkt - og svømming rett etter

    Tirsdag: Jogging i minimum 50 min

    Onsdag: Styrkeøkt - og svømming rett etter

    Torsdag: Jogging i minimum 50 min

    Fredag: Styrkeøkt - og svømming rett etter

    Lørdag: Jogging i veldig rolig tempo

    Søndag: Hvile

     

    5-6 uker før selve opptaket trente jeg kun på kravene mot opptaket, og hver fredag kjørte jeg gjennom alle øvelsene inkludert løpingen.

     

    Start rolig og ikke tren for mye i begynnelsen, jeg startet i september/oktober, men først i januar kjørte jeg svømming etter hver styrkeøkt. Gi kroppen litt tid før dere kjører intensivt.

     

    Ønsker alle dere lykke til med opptak til politihøgskolen. Jeg håper jeg får mange gode kolleger i fremtiden!

     

    mvh P-betjent

  3. Beklager at jeg hopper inn i tråden sånn som dette. (godt å se at tråden fortsatt lever).

     

    Jeg får jo ofte pm på diskusjon.no men må jo innrømme at jeg ikke er særlig aktiv her lengre. Så jeg oppfordrer de som lurer på ting om å heller sende meg en mail.

     

    Mailen står i rød skrift på signaturen min. :D

    Alle mailer som sendes til meg vil bli besvart, selv om det kan gå et par dager... ^^

     

    P-betjent

  4. Den blir nok tatt opp igjen :) Det er ikke så mye som skjer nå på denne tiden vet du, er lenge til neste opptak. Folk driver vel helst og trener seg opp nå tenker jeg.

     

    Apropos trening, vi i Politiportalen vurderer å arrangere felles løpetest her i Bergen, er dette noe folk ville hatt interesse av? Svar gjerne på PM så slipper vi å direkte spamme tråden til politistudent.

     

     

    Dette syntes jeg var et veldig bra tiltak!

  5. Jeg syntes denne tråden burde avsluttes, og luftet derfor den meningen. Ikke OT!

    Jeg har ikke postet noe på over en mnd. Dermed nada OT!

     

    Hvis du synes denne infotråden fungere ypperlig, ja da vet du ikke hvordan en infotråd skal fungere. Den er uoversiktelig for nye fremtidige studenter, det er de man må tenke på. Ikke på de som har vært inn og ut her så å si i årevis.

     

     

    Stemmer det at jeg ikke er aktiv. Men flere politistudenter er aktive her og svarer på spørsmålene. Ingen tvil om at Eircag og Bennial har lagt igjen en stor innsats her, og det er jeg kjempefornøyd med.

     

    Husk forresten å lese Bennial sitt innlegg fra forrige side.

     

    Vi forsøker å hjelpe, veilede og gi råd her. Så det er fint om vi holder oss til topic, eller henvender andre til Bennial eller Eircag for vanskelige phs spørsmål. Syns det er hyggelig at tråden holdes i live, og spørsmål som er blitt stilt før kan stilles igjen til politistudentene. Skjønner det blir veldig kronglete å bla tilbake. Men verre er det ikke.

     

    Folk kan jo opprette nye tråder hvis de vil, men her på tråden har vi aktive politistudenter som er en ressurs. Det er ingen krav om at man MÅ følge med på denne tråden. Den er til for alle som vil lese eller stille spørsmål.

     

    Med vennlig hilsen Politi(betjent)student

  6. Noen som har sjekket tog avganger fra Oslo til kongsvinger ?

     

    Eneste jeg finner er avganger fra 0823... og det blir vel i seneste laget ?

     

    God Søndags kveld = )

     

    Ser dårlig ut med tog :hrm:

    Ser at det går buss fra bussterminalen kl 05.55. Er da i Kongsvinger kl 07.40.

     

     

    Stocholm toget går 07.25 er i Kongsvinger 08.49. ( jeg aner ikke når skolen starter liksom men dette er før 9 i allefall) Men så må man vel ta buss fra Kongsvinger til PHS..

     

     

    Man begynner kvart over hver time. ^^

     

    Varierende timeplan, men det kan være alt fra 08.15 eller 09.15 man begynner...

  7. Jaja, da fikk jeg avlsag på søknaden min og etter det jeg ser så går jeg utifra at jeg gjorde ett dårlig intervju da jeg skulle ha nok poeng til å komme inn på skolen i Bodø.

     

    Men hvilken skole skal jeg henvende meg til for å få en grunngivelse på avslaget? Spiller det noen rolle hvilken jeg ringer til?

     

     

    Ring til politihøgskolen og sjekk hvordan du får begrunnelse. Nr'et finner du på www.phs.no

  8. Oslo på meg :) noen som vet noe om pensum er tilgjengelig noe sted? Drar sørover om to dager så det hadde vært ålreit med litt lesestoff på turen!

     

     

    Du får pensumliste ved studiestart. Bøkene får du kun kjøpt hos Ark Bokhandel på Majorstua i Oslo.

     

    Du får ikke kjøpt politifaglige pensumbøker ennå. Ark må få en liste over hvem som er phs-studenter, før de selger det til dere!

     

    Gratulerer så mye til alle dere som har kommet inn! Vi sees kanskje allerede til neste høst, når dere skal ut på praksis! :D

  9. Hvis man ligger på rundt 20 på venteliste i Oslo, er det da også sannsynlighet for å komme inn? Hvor mange blir generelt tatt inn fra ventelista?

     

     

    Vanskelig å si et eksakt antall. Men det beste er å sikre seg plassen andre steder (Bodø, Kongsvinger), dersom du har fått tilbud derfra.

     

    Det er ikke uvanlig at mange takker nei fordi de har fått andre og bedre tilbud.

  10. Da er det store sp. jeg ligger på en ganske lavt tall på ventelista. (under 10) og har fått plass ved en annen skole. Kan jeg takke ja til den plassen jeg har fått for og så bytte om jeg får ventelisteplassen?

     

     

    Hvis du er nr. 10 på lista ligger du egentlig ganske godt an etter min mening... Det er alltid flere som takker nei fordi de har fått studieplasser andre steder som de prioriterer høyere.

     

    Som nr.10 mener jeg du har god sjanse... men da må du ha litt is i magen...

  11. Hei.

     

    Jeg tenkte på og søke på politihøyskolen til neste periode.

     

    Søkte litt rundt, men fant lite informasjon om synet.

     

    Har -1,5 på begge øynene.

     

    Regner med linser eller briller ikke aksepteres?

     

    Kan jeg eventuelt utføre en laseropperasjon på øynene?

     

    Riktig at briller og linser ikke aksepteres, med mindre det er innenfor kravet til phs. Synskravet er noe diffust fra phs sin side. Men du har -1,5 på begge øynene, og det er utenom kravet om at det skal være 0,5. Dermed må du ta laseroperasjon før du i det hele tatt kan søke.

  12. ...Hvis jeg hadde vært politistudent hadde jeg seriøst vurdert om politiet var det rette for meg, når det fremvises slik oppførsel fra politiets side...

     

     

    Vær vennlig og respekter at dette er en tråd om phs og hvordan man søker/blir politi. Her gir vi råd, hjelper og veileder hverandre. Evt. frustrasjoner må rettes andre steder, evt. lage en egen tråd om det.

     

    mvh P-betjent

  13. Det har vært litt lite aktivitet fra oss politistudenter her inne i det siste, og det må jeg bare beklage. Full sommerjobb i politiet gjør at det blir lite nettid, men jeg skal skjerpe meg!

     

    I dag har det forresten vært en hendelsesrik dag på jobb hvor jeg bla. var første politi på åstedet for trafikkulykke med personskade, samt at jeg og en annen 1. klassing foretok pågripelse på egenhånd av en butikktyv. Jobben er både utfordrende og spennende, og jeg kan garantere dere at ingen dager er like! Rett og slett en fantastisk jobb! =)

     

    Så litt moralpreken når det gjelder dette diskusjonsforumet;

     

    Politistudent har gjennom det halvannet året han driftet denne tråden, holdt fokus på PHS og Politiyrket. I det siste har tråden sklidd alt for mye ut, og det blir alt for lite faglig og nyttig informasjonsutveksling. Det er synd da formålet med dette diskusjonsforumet er at vi politistudenter skal kunne gi et innblikk i hverdagen på skolen, søknads/opptaksprosessen samt informere generelt rundt politiyrket, utifra de spørsmål dere stiller oss.

     

    Selvfølgelig skal det være lov å diskutere litt rundt de ulike tingene som blir tatt opp på tråden, men vi må prøve å holde det til et minimum. Brukere av tråden har blant annet opprettet alternative forumer hvor slike diskusjoner kan taes, så det hadde vært fint om dere flytter diskusjonene dit eller tar det gjennom PM.

     

    Ellers er folk her inne veldig flinke til å svare hverandre, og være hjelpsom dersom spørsmål dukker opp. Det er tegn på samhold og samarbeidsevne, egenskaper som er meget viktig for politiyrket. Likevel ser jeg en del svar som er direkte ufin og tilnærmet drittslenging. Dette er noe som over hodet ikke hører hjemme på denne tråden, og jeg håper folk tar det til etterretning. Husk at ingen spørsmål er for dumme, og det tar sin tid for nye brukere å bla gjennom nesten 200 sider for å finne svar på det de lurer på!

     

    Sist vil jeg også nevne at vi må være forsiktig med å gi bastante svar på hvordan ting i politiet, politihøgskolen og opptaket er, uten at vi vet dette gjennom personlig erfaring eller har sikre kilder. Rykter og uriktig informasjon hjelper ingen.

     

    Nå har jeg skrevet så langt at dere sikkert har sovnet før dere er kommet gjennom alt. Men prøv å tenk litt over det jeg nevner her, så tror jeg kvaliteten på tråden vil heve seg og at vi alle vil få et bedre utbytte av den i tiden fremover.

     

    Still gjerne spørsmål om dere lurer på noe, så skal vi studenter og andre her inne svare så godt vi kan. Fortsatt god sommer alle sammen! =)

     

    Bennial

     

     

    Ok, da er jeg tilbake med et nytt innlegg. Bennial har egentlig sagt det meste som jeg tenkte å si på mitt aller siste innlegg. Men, huff, er jo innom her og kikker en gang i blant, og det er vanskelig å gi slipp. :p

     

    Virkelig herlig at se at kolleger er med på å opprettholde standarden for hvordan tråden skal, og var ment til å være. Ellers beklager jeg sterkt at jeg ikke har skrevet noen ordentlig avsluttende innlegg, men jobben har vært hektisk. Lover at jeg kommer tilbake neste uke med noe fornuftig.

     

    Ellers oppfordrer jeg alle til å lese dette innlegget av Bennial, og være litt obs på hva dere skriver og svarer hverandre på (til de som ikke er studenter).

     

    P-betjent! :D

×
×
  • Opprett ny...