Gå til innhold

Svampebob

Medlemmer
  • Innlegg

    1 037
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Svampebob

  1. Har en 2006 mod passat som av og til sliter med å starte når den er varm, vis jeg f.eks fyller diesel og skal starte igjen må jeg kinne en stund før den starter, høres nesten ut som bilen kveles også plutselig starter den, men er jeg på butikken en 30min, så er det ikke noe problem for å starte den igjen, heller ikke noe problem å starte når den har stått en stund, trodde først det var glødepluggene så de er helt nye.

    Lurer nå på om det kan være starteren, noen som har vært borti noe lignende?

    Som vet hva som kan være feil?

    Ble nylig tatt diagnose, da kom det ikke opp noen feilmeldinger.

  2. heisann fant ikke den store ski tråden, mente det var en, men godt mulig jeg har oversett den. så lagde bare en ny post her.

     

    Er på jakt etter noen nye bc jib ski lurer på å velge mellom 4rnt yle, line sir francis eller faction candide. er 175 høy, har lurt litt på line opus og, men hørte noe om at de bare kom i 186?

     

    er på jakt etter noen ski som er lekne og lett, noen som har erfaringer med de skiene jeg har nevnt?

     

    eller har forslag til noen andre lekne myke ski?

  3. Er det pris med bindinger eller uten binding?

    Her er i vært fall noen gode park ski med binding

    http://m.parkogpudder.no/Avdelinger/Skipakker/Parkskipakker/Line-Afterbang-13-14-parkpakke-m-binding-155813-p0000106292

    Jeg ville ikke gått for allround ski ville heller kjøpt skikkelig park ski og skikkelig pudder ski vis du kjører pudder og, i vært fall det jeg har gjort:)

  4. Har sjekket de fleste slanger ogsånt og de skal være ok:) men er en som aldri har vært der så lenge jeg har eid bilen helt oppe med olje påfyllings lokket.

     

    Edit: har nå funnet ut at det er egr valve som ikke har slange på seg er det den som kan gjøre at turboen tuller seg? Har kjørt uten slange på den siden jeg kjøpte bilen i oktober/september og har ikke merket noe før for ca 4 uker siden og har kjørt bilen rundt 20 000km siden jeg kjøpte den.

  5. Hei, for en liten stund siden merket jeg at turboen begynte å tulle seg, før kom den inn på 1800 rpm nå kommer den ikke før 2100-2200 rpm, så kutter den helt på 2500rpm og av og til så er den ikke tilstedet i det hele tatt.

    Har ikke skrudd av og sjekket slark i turboen, men snakket med en mekaniker på møller og han mente det kanskje kunne være en vakuum klokke? Har også snakket med flere som mente det kunne være luftmengdemåleren?

×
×
  • Opprett ny...