Gå til innhold

PCBerg

Medlemmer
  • Innlegg

    537
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PCBerg

  1. I 2014 kom jeg i kontakt med ei som jobber for et selskap fordi hun skulle skrive en sak i et blad og hadde ingen bilder av det hun skulle skrive om. Jeg sendte henne noen bilder hun kunne bruke i saken, bildene ble brukt i bladet og jeg ble navngitt som fotograf i bladet. 
    I den senere tid har selskapet hun jobber for begynt å bruke bruke ene bildet på nettsidene sine uten å navngi meg. Så begynte de å lage "merch"  med bildet som de ga ut til medlemmene sine. Og nå har de begynt å bruke bildet på et klesplagg som de selger i nettbutikken sin.

    Så jeg lurte på om jeg har krav på noe erstatning siden de tjener penger på å bruke mine bilder uten tillaltese? Og hvordan burde man i så fall gå frem?

  2. NB: Grunnen til at jeg poster det her er fordi jeg har ikke peiling på noe annet sted jeg kan poste det. Og noen av de som er interessert i foto er ofte interessert i alt som har med linser å gjøre. Hvertfall jeg :)

     

    Hei.

    For noen dager siden var jeg i et hus som står hos min bestemor. Der var det mange gamle ting og blandt tingene, så fant jeg noe som var veldig interessant.

     

    Det første teleskopet jeg fant, lå i en hjemmelaget treeske.(er vel ikke teleskop, jeg vet ikke hva det heter på norsk. Noen som vet hva det heter egentlig? På engelsk heter det vel Spyglass, folding telescope eller monocular)

     

    IMG_3894.JPG

    IMG_3896.JPG

    IMG_3898.JPG

    IMG_3899.JPG

     

    Det er lagd av papp og består av fler pappruller. Det ser nesten hjemmelaget ut, utenom papprullene som er inni. Der noen av linsene sitter. Klarer desverre ikke å få til så jeg ser gjennom det klart. Mulig det mangler ei linse. Og det er veldig ripete på ene glasset. Har aldri sett noe lignende. På ene rullen er det en papirbit som sitter fast og der står det

    ..NG HEM..

    ...ON..

    ..A N S...

    ..TIAN... (Mulig det skal stå Kristiania?)

    Vet ikke om denne papirbiten har noe med teleskopet å gjøre eller om det er bare noe som er lagt mellom rørene slik at de ikke skal gå for langt. Men det er limt fast/sitter fast.

    Kan sikkert legge ut et bilde av det senere.

     

    Bestemor sa at det var nok teleskopet som ble brukt på jakt. Hun sa de hadde to teleskop. Et som ble brukt inne i huset og et som var med på jakt.

     

    Men det neste teleskopet er enda mer spennende:

    IMG_3887.JPG

    IMG_3886.JPG

    IMG_3888%252520copy.jpg

    IMG_3891%252520copy.jpg

     

    Dette er laget av metall og som dere ser så er det mulig å se gjennom det. Og det forstørrer VELDIG mye! Ser ut som at det mangler noe på tuppen.(Skal tilbake der jeg fant det og sjekke om det ligger igjen noen deler og om jeg finner noe annet spennende.)

    Desverre står det ikke noe årstall eller noe annet på det. Derfor hadde det vært litt interessant å vite når det ble laget og hvem som har produsert det og verdien på de. Må vel være fra 1800 tallet tenker jeg meg. Er veldig vanskelig å finne stoff om gamle norske teleskoper.

    Så hvis noen vet noe om disse teleskopene eller har noe å si om dem, så hadde det vært artig å høre :D

     

    Fant forøvrig en gammel telefon også for de som er interessert :p

    IMG_3884%252520copy.jpg

  3. Hvor skreiv jeg at jeg synes at det skal være lett å skyte ned gode piloter?

     

    lett, nei. men mulig ja! uten Dart gun og det eneste "anti air" i spillet er assault rifle gjør det særdels umulig for det laget som ikke har helikopter.

     

    Å skyte ned helikopteret må jo være noe av det letteste som finnes! Er jo bare å bruke LMG på den, så går den jo ned på et blunk! Lett måte å få poeng på.

×
×
  • Opprett ny...