Gå til innhold

Crieff

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Crieff

  1.  

    Jeg har følgende funksjon, som jeg skal derivere:

     

    f(x) = xe^(-x/2)

     

    Jeg prøvde meg på produktregelen, og fikk e^(-x/2)(1-x) til svar, men fasiten gir:

     

    (1/2)e^(-x/2)(2-x)

     

    Kan noen fortelle meg hva jeg har gjort feil? Hvor kommer 1/2 fra?

     

    Vi kan ikke fortelle deg hva du har gjort feil når du ikke forteller hva du har gjort.

     

    Beklager så meget! Jeg har følgende utregning:

     

    xe^(-x/2) = 1*e^(-x/2) + x*(-e)^(-x/2) = e^(-x/2) - xe^(-x/2) 

     

    Regner med at jeg har derivert e^(-x/2) feil? 

  2. Hei og takk for svar! Tok du bio 2 i Oslo, gjelder dette med innsending til privatistweb i Oslo? Vet du om noen bra forsøk i bio 1?

    Jeg tok den nok ikke i Oslo, men jeg anbefaler deg å ringe til Privatistkontoret og høre. Selv hørte jeg ikke noe om dette før jeg møtte opp på eksamen, så det er kanskje greit å forberede seg litt på det. MEN jeg mener at når du melder deg oppe på PrivatistWeb står det noe om lese-/forsøksliste. Undersøk litt, du!

     

    Jeg har dessverre ingen forsøk å anbefale deg; det er noen år siden jeg tok den, og jeg husker dessverre ikke hvilke forsøk folk valgte. Det er litt vanskelig å ta realfag som privatist nettopp på grunn av manglende tilgang på instrumenter, så med mindre du har mulighet til å få låne på skolen din, ville jeg kanskje prøvd å finne forsøk som ikke krever så mye. Eventuelt se på muligheten for å simulere forsøk på nettet, som jeg nevnte over. Husk også at det er foreslått mange forsøk i læreboken.

  3. Jeg hadde eksamen i biologi 1 og biologi 2. Biologi 1-eksamen min var ikke som privatist, og jeg fikk derfor muligheten til å forberede meg godt (hadde om fysiologi, og hvordan hurtig nedkjøling påvirker ulike prosesser i kroppen, bl.a. oksygenbehov), og fikk velge eget forsøk. Du får definitivt forsøk/praktisk del, og er du lur velger du ut en 2-3 stykker som du sender inn som et vedlegg på Privatistweb. På biologi 2-eksamen glemte jeg å sende inn mine (ja...), så jeg fikk kjøre et slags simulert forsøk på lærebokens hjemmeside om gelektroforese (biologi 2-pensum). Ganske chill, men det hadde vært mye greiere å ha forberedt et forsøk på forhånd.

     

    Edit: phrasing

  4. Av femmerfagene ville jeg kanskje valgt kroppsøving (teoretisk eksamen er utrolig grei), og kanskje S1-matte? Det koster jo litt å forbedre fag nå, så jeg ville tenkt meg godt om - kjedelig å bruke 3000,- og ressurser på eksamen, for så å ende opp med samme karakter. I tillegg kan jeg anbefale at du stryker T1-matte fra vitnemålet og tar en 1P-eksamen istedet, som ikke bare vil være billigere, men mye lettere.

     

    Om ikke reglene har endret seg side jeg gikk ut, kan du også ta andre fag i tillegg, uten å måtte fjerne noen av de gamle fagene dine fra vitnemålet. Ta noen enkle, for eksempel entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 og 2, informasjonsteknologi 1 og 2, og/eller teknologi og forskningslære. Mange lette seksere å hente på disse fagene. Såvidt jeg klarer å se har du heller ikke full pott på realfags-/språkpoeng, så det kan jo være en mulighet å ta tysk nivå 3 (0,5 p), fysikk 2 (2 p), eller flere realfag?

  5. Hvorfor ikke teste ut tynningsaksa? Er vel verdt et forsøk? Jeg har ikke SÅ tykt hår men det er normalt tykt og det går utover hårvoksen

     

     Jeg sier ikke at det ikke kan bli bra, jeg bare sier at sånn som du beskriver håret ditt ville jeg ikke satset på det. Du må selvfølgelig bare prøve det ut om du vil — det kan godt hende det blir en suksess. 

  6. Noen hårtyper (særlig de med litt "liv" i) har lett for å bli tørre og suger til seg fuktighet fra luften, og det blir rett og slett svært. Jeg har ingen tips til deg som kan hjelpe deg med å tynne ut håret ditt, men om du har litt lengde ville jeg nok vurdert å teste ut litt forskjellige hårprodukter (f.eks. sjampo uten sulfater, som tørker ut håret), som ihvertfall kan forhindre at det blir så tørt og stort. 

     

    Forresten - ikke la noen komme i nærheten av håret ditt med en tynningssaks, det kommer bare til å se større ut om det er bevegelse/krøller i det.

  7. Noen kyndige som kan fortelle meg hvordan jeg skal gå fram for å løse disse? 

    En sølvnitratløsning lages ved å veie inn 0,4783g AgNO3 og deretter tilsette vann til volumet er 25,00 mL
    
    a) 25,00 mL av en 0,250 M NaNo3-løsning tilsettes sølvnitratløsningen. Hva blir de molare konsentrasjonene av ionene etter at løsningene er blandet ([Ag+], [Na+] og [NO-3])? 
    
    b)  Til løsningen i a) tilsettes en Na2CO3-løsning. Beskriv hva som skjer. (Gi også netto ionelikning for eventuelle reaksjoner) 
    
    c)  Om Na2CO3-konsentrasjonen for løsningen i b) er 0,050 M, hvor stort volum av løsningen må tilsettes for at alt fra løsning a) skal reagere? 
  8. Jeg har ikke prøvd GABA, men tidligere brukte jeg 5-HTP, som hjalp mye på søvn. Ulempen er at du ikke får 5-HTP i Norge, og jeg er litt usikker på om den går gjennom tollen etter det nye reglementet tredde i kraft. Magnesium av høy kvalitet (og gjerne B-vitamin) et par timer før du legger deg er definitivt også verdt å prøve. 

  9. Noen forslag til bøker eller sider for historie vg3 påbygg?

    Har lest Portal påbygg, men det må være tidenes verste drittbok.. Umulig å få oversikt over det man leser.

    https://www.khanacademy.org/humanities/history 

     

    Vi brukte forøvrig Cappelen Damms "Historie vg3", som jeg ihvertfall syntes var ganske grei. De har en versjon for påbygg og. 

     

    Edit: feil boktittel

  10.  

    To spørsmål:

     

    1) Er det noen her som kan fortelle meg hvordan jeg kan derivere cos x? 

     

    (x2  − 5+ 2) · cos x

     

     

    2) Hvordan er det med regneregler for derivasjon av funksjoner som står inne i en rot av høyere orden? 

     

    femteroten av x^2 - 3x 

     

    (Beklager manglende notasjon) 

     

    (Angående notasjon: Skriv x^2 i stedet for x2. Skriv x^(1/5) i stedet for femteroten av x.)

     

    1) Ja, den deriverte av cosx er -sinx. 

     

    2) I slike tilfeller må du bruke kjerneregelen.

     

    Mange takk!

     

    Angående 1): Kan denne deriveres som normalt når hele uttrykket multipliseres med cosx, eller må jeg inn med kjerneregel her og? 

  11. Beinhinnebetennelse er så og si umulig og bli kvitt om du lar det gå for lang tid før du gjør tiltak (men ta det fra noen som slet med det jeg fikk beskjed om at var kronisk beinhinnebetennelse i seks år: det er mulig!) Det du beskriver høres ihvertfall ut som det jeg opplevde. Ta en lengre (6-8 ukers) pause fra løping, jobb med løpeteknikk, tøy leggene dine og kjøl de ned med is når det er nødvendig. Forhåpentligvis vil det gå over av seg selv.

     

    Selv har jeg betalt titusenvis av kroner for spesialsåler, akupunktur, trykkbølgebehandling, fysioterapi og andre alternative behandlingsmetoder. Til slutt ville fysioterapeuten at jeg skulle vurdere kortisonsprøyter, og da jeg sa at jeg ikke var interessert i dette, fikk jeg beskjed om at det ikke var vits for meg å komme dit mer, fordi han ikke så noen progresjon. Beinhinnebetennelsen forsvant gradvis etter at jeg begynte med styrketrening (baseløft) og begynte å tøye leggene mine ordentlig. 

  12. Da er det fire eksamener, ja? Jeg har god erfaring med privatisteksamen i Internasjonal engelsk, pluss at jeg tar samfunnsfaglig engelsk nå i klasserom. Tips i forhold til eksamen: sørg for at du har engelsken på plass. Jeg vil påstå at dette er det aller, aller viktigste. Jeg har stålkontroll på engelsken men var litt på tynn is ifht. besvarelsen på skriftligeksamen min i fjor (så på sensorveiledningen) men klarte allikevel å få 6. I tillegg må du innlysende nok ha kontroll på pensum, og sørg for å følge leselisten.

     

    Muntlig eksamen er bare litt koseprat med sensor og faglærer (forvent tema som multikulturalisme og globalisering), og du kommer til å få masse bonuspoeng om du drar inn relevante tekster fra boka eller bøker på leselisten. Leselisten varierer fra fylke til fylke, men vi skulle ihvertfall lese Q&A og The Road. Hverken faglærer eller sensor spurte om disse bøkene, men jeg dro de inn i sammenhengen uansett.

     

    Samfunnsfaglig engelsk går mye på forståelse av det politiske systemet i Storbritannia og USA. Vi har fått beskjed om at vi skal lese en valgfri bok som kan relateres til samfunnet på en eller annen måte (alt fra Harry Potter til 1984) ettersom den skriftlige eksamen til våren vil inneholde en oppgave om boka. Men du må bare spørre om det er noe mer spesifikt, så kan jeg prøve å hjelpe deg. :)

  13. Syntes personal statement var kjempevanskelig å skrive, men jeg fikk disket opp noe jazz jeg håper skolene vil godta. Jeg ble ihvertfall sånn nogenlunde fornøyd selv, til tross for at jeg ikke har gjort det helt store som er å skryte av.

     

    Sendte søknaden min til Across the Pond for kanskje en uke siden, men har enda ikke hørt noe mer (bekreftelse fra UCAS hørte jeg snakk om at skulle komme etter et par dager). Har heller ikke orket å ta kontakt med dem, ettersom jeg rett og slett har syntes at de har vært veldig treige de siste månedene... Men det er vel forståelig mtp. stor pågang i disse tider. :) Endte opp med Durham, York, Middlesex, Kingston og UEA, selv om jeg realistisk sett har liten tro på at jeg kommer inn på et av de to førstnevnte. Jeg ble ihvertfall anbefalt å søke der, så tenkte det ihvertfall ikke ville skade sjangsene mine!

     

     

    EDIT: Ei jeg kjenner søkte utenom ATP og direkte til skolene. Hun gikk ikke gjennom UCAS heller. Er dette noe som går ant å gjøre i tillegg for å søke på skoler ATP ikke samarbeider med (eller bare rett og slett for å kunne søke på litt flere enn 5)?

  14. Lær deg stoffet så godt at du kan snakke helt løst om temaet. Dersom du glemmer noe av underveis i framlegget er det ikke så farlig--du kan gå tilbake og korrigere, eller nevne det før eller under spørsmålsrunden. Her er det også greit å holde på litt bakgrunnsinformasjon, selv om det ikke er noe du presenterer under emnet. Jeg bruker alltid å tenke på muntlige presentasjoner som mer som en (riktignok ensiding) samtale, og passer på å ikke bare messe informasjon jeg tidligere har skrevet ned. Husk at om du ikke kan forklare deg uten ark, og lettvint nok, kan du det ikke godt nok! Pass også på å ikke gå mye over tiden, det er kjempekjipt å bli stoppet midt i noe du har jobbet hardt med.

     

    Forøvrig: dersom du ville ha hjelp med temaet ditt (utifra tittelen på emnet) tror jeg kanskje du må spesifisere litt hvilket fag og hvilken oppgave du har trukket. Men lykke til, prøvemuntlig (eller muntlig eksamen generelt) er ikke noe stress. :)

  15. Jeg skrev bare litt om at jeg så frem til å være en del av et internasjonalt miljø (Bath har nesten 20-25% non-UK) -- det er jo nesten et slags biprodukt av å studere i utlandet. Man lærer veldig mye om andre kulturer og om hvordan folk tenker.

    Notert! Er du fornøyd med Bath? Det er veldig internasjonal, så møter du ofte på andre norske studenter? Har vurdert å søke dit, selv om jeg tviler på at jeg kommer inn... Får se hvordan motivasjonsbrevet blir seende ut.

×
×
  • Opprett ny...