Gå til innhold

lars_E_E

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lars_E_E

  1. Men, fikk dere testet hvorvidt det fikk an å skru av batterioptimaliseringen slik at den ikke stopper apper en vil ha gående i bakgrunnen. INGEN, av de foregående toppmodeller fra Huawei de siste år har det faktisk gått an å skru av batterioptimalisering. Gå på tur med gps, løpe, sykle og bruke tracker eller Strava er faktisk ikke mulig. Det er de eneste telefonene hvor dette ikke fungerer. Dersom det ikke fungerer på denne telefonen heller tror jeg ikke 9.5 er riktig karakter.

  2. Ok, syns det er en helt grei artikkel. Jeg skjønner ikke hvorfor Simen1 hisser seg opp her. Det er såvidt meg bekjent så godt som bransjestandard å oppgi mAh, ikke mA - med mindre vi ser på bilbatterier.

     

    Jeg tror dere i redaksjonen på hardware bør tenke på følgende før dere lurer noen til å forsøke å kjøpe dette batteriet: det er ingen forhandlere som får til å importere dette for oss - ikke etter nye retningslinjer for eksplosiver og fly (som kom i januar tror jeg).

     

    Jeg forsøkte å kjøpe et nytt Astro Anker pro 2 men selv etter flere forsøk og kontakt med distributør har jeg måttet gi opp.

     

    Anker astro pro 2 har 20 000 mAh og kan varmt anbefales som eksternt laptop batteri.

     

    NB! Til dere som ønsker eksternt batteri for bla laptop o.l.. Flere norske distributører, bla. Multicom, endelig begynt å selge eksterne laptop batteri.

  3. Hei!

     

    Det finnes svært mange medikamenter som kan bedre beslutningsevne og planlegging hos enkelte. Det mest brukte stoffet - som også er et medikament - er koffein, deretter nikotin og så har man alle disse andre stoffene som en heller i seg når en drikker MONSTER o.l.

     

    Når det gjelder forskning på "sånt" så er jeg overrasket over hvor oppegående kommentarfeltet er. Det er helt rett at det stort sett ikke finnes "virkning uten bivirkning". Jeg tror også det er et poeng av red. i "The Lancet" for ikke lenge siden gikk ut å sa at han så med svært stor skepsis på alle publikasjonene som faktisk fikk gå i trykken i 2015. Grunnen til hans skepsis var den økende graden av dårlig arbeid som lå bak forskningen, og media \ tidsskriftenes økte ukritiske bruk av "headlines" som gav falske forhåpninger om effekter basert på svak forskning.

     

    Jeg har ikke sett på forskningsartikkelen, men ut fra det som refereres - og det faktum at dette ikke brukes verken hos ADHD pasienter eller lignende - tilsier at det er svært lite informasjon om stoffet enda. Av og til betyr dette at resultatene er basert på rotteforsøk - og at det fremdeles gjenstår "rigorous human trials".

     

    "There is no such thing as a free lunch!" Alle vil ha det, men det finnes ikke. Det er faktisk litt problematisk - siden det er så mye stoffmisbruk at det publiseres en slik artikkel. Nå har jeg ikke sjekket på freakforum hvorvidt dette stoffet er i salg, men dersom dette er i illegalt salg så øker etterspørselen etter stoffet. Ingen vanlig dødelige får tak i dette stoffet uansett - det er reseptbelagt.

     

    Mvh

    Legen

    • Liker 1
  4. Sjekk på finn.no

     

    Dersom dere ikke tenker på luguber batteritid har dere allerede funnet en fin pc.

     

    Samsung sin 7 serie (ATIV) er både lette og med trykkskjerm. De er i midler tid noe dyrere - men har bedre batteritid. I tester kommer de bra ut. Det er helt greit å kjøpe forrige generasjons pc i dette tilfellet (3.rd gen i3\i5\i7) prosessor. Får du en brukt til ca 6000 kr er det et greit kjøp.

  5. Hei!

     

    Installerer du windows på en mac får du sannsynligvis svært mye dårligere batteritid. Såvidt jeg har forstått kan dette redusere batteritiden med nesten 50% ut fra det jeg har forstått. Jeg har fått det forklart at windows er svært dårlig programvare mtp. strømforbruk.

     

    Jeg er interessert i det motsatte. Kjøpe windows pc og installere OSX da jeg har forstått at dette kan øke batterilevetiden. Noen som vet om det er mulig å dualboote osx og windows 8?

  6. Denne tråden lager jeg for å forhåpentligvis kunne få noen svar. Jeg vil også oppdatere den dersom det kommer gode innspill.

     

    Intro:

    Vi kjøper bærbare (windows) pcèr til mange tusen kroner og får konsekvent svært begrenset bruk uten at man tar med lader og sikrer seg en kontakt.

     

    Dette er det jeg har funnet etter ekstensivt søk på nettet. Jeg ønsker flere innspill og råd. Jeg ønsker også å vite om noen kan henvise til et sted hvor det gis råd\instruks i ymse forbedringer. Jeg har forsøkt å sette inn linker der jeg syns det er grei info.

     

    Hvordan internt optimalisere den bærbare pc`n sin batterilevetid?

    Det er mye informasjon på google. Det er bare det at jeg ikke finner særlig utover å sette pc`n på lav lysstyrke og bruke strømsparerfunksjonene. Går det ikke an å gjøre annet?

     

    Grunnleggende:

    - strømsparer innstillinger. Her er det en del man kan gjøre.

    - lysstryrke på skjermen.

    - slå av WIFI og blåtann.

    - slå av bakgrunnsprosesser. Her er det vel spesielt i windows 8 - hvor apper konstant oppdateres. Windows 8 har forøvrig muligheten for en fin oversikt over effektbruk i oppgavebehandleren (CTRL+alt+delete). Bruk CCleaner\eller windows og slå av programmer i oppstart.

    - vær ryddig. Defragmenter.

    - endre oppløsning på skjermen (her strides det om det hjelper). Det som vil hjelpe er uansett å ha en mørk skjerm (f.eks. svart bakgrunnsfarge o.l).

     

    Likevel: etter at du har gjort dette vil du sannsynligvis fremdeles være godt under den oppgitte batteritiden fra produsent (på en windows pc).

     

    Typiske artikler: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-make-windows-8-faster/

     

    Tweaking:

    - undervolting - jeg trodde at de siste generasjonene med intel prosessorer (fra ivy bridgetil haswell) egentlig ikke hadde særlig rom for forbedring. Likevel ser det ut til å ha lykkes hos enkelte Lenovo Yoga 2 Pro eiere - med gode resultater. http://forum.notebookreview.com/ideapad-essential/736123-how-i-get-7-hrs-my-yoga-pro-2-a.html Jeg skulle likevel ha hatt litt mer info \ link til instruks før jeg tør gjøre dette selv.

     

    - Bytte operativsystem? Stort sett samme innmat og mindre batterier i Mac maskiner. Likevel: nesten dobbel batteritid!? Kanskje en god artikkel:

     

    http://www.extremetech.com/computing/169055-why-do-windows-pcs-have-such-terrible-battery-life-compared-to-mac-and-ios

     

    Så - kan man gjøre det motsatte - installere Mavericks \ OSX på en Windows pc å få (en Hackintosh med) doblet batterilevetid som resultat? Skulle tro det, men jeg finner ingen informasjon som tilsier dette. Kanskje heller det motsatte: http://www.insanelymac.com/forum/topic/263682-why-hackintosh-fuks-laptop-batteries/ Finner dere noe annet?

     

    - Safe mode: minimere antallet drivere og gjøre operativsystemet så lite belastende som mulig. Logisk tanke. Fungerer ikke. Jeg antar det er fordi at stømsparefunkjonene også er avslått. Noen som har prøvd dette og lykkes?

     

    - slå av unødvendig hardware i BIOS. Typisk: gpu, kameraet, thunderbolt eller fingersensoren. Hjelper det? Hos noen med både intel og amd\nvidia GPU har dette redusert batteriforbruket. Noen har også slått av touchpaden og hevder dette hjelper stort. Det har jeg vanskelig for å tro. Det forutsetter forøvrig trykkskjerm (eller mus).

     

    Bytte ut hardware:

    Øke ram - det er en viss enighet (regner med det da er nok med 6 gb og opp)

    SSD som erstatter HDD - sparer man egentlig noe batteri? Noen mener det:

    http://www.makeuseof.com/answers/how-will-a-solid-state-drive-improve-my-laptops-battery-life/

     

    Bytte ut maskinen (med en mac). Sannsynligvis lønner det seg å jobbe ekstra og kjøpe ny pc fremfor å bruke tid på dette, og det er vel akkurat det produsentene ønsker når de internaliserer batteriene og gir oss "nesten" nok til en hel skoledag\arbeidsdag. Typisk har jeg tatt notater i 6 timer på kurs - så dør pcèn og i kursrommet finnes det ikke en kontakt - med mindre jeg setter meg ved siden av foredragsholder. (F***)

     

    Når man har brukt PC`n et par år blir batteriene stort sett dårlige. Dette kan utsettes og jeg henviser da til eksisterende tråd: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1355398 (Takk og bra jobba!). Har du allerede et døende batteri - ja, da kan du øke totalvekten med 550 gram i form av et svært stilig og "evigvarende" eksternt batteri - som nevnt i starten.

     

    Eneste sikre løsning så langt - ekstern løsning:

    Jeg har allerede en svært praktisk løsning som omgår alt og anbefaler følgende: eksternt batteri. Anker Astro Pro2 20000mAh

    http://www.ianker.com/support-c1-g191.html

     

    Lettere alternativ:

    Intocircuit Power Castle 12000mAh

     

    Virker å være av såpass kvalitet at jeg tør bruke det (brannsikkerhet og laptopen tåler det). På vekt (550g\350g) i forhold til effekt (20000\12000mAh!) er det ingen andre jeg kan se at matcher. Søk Ebay

     

    Hvorfor jeg skriver dette:

    Nå vurderer jeg å kjøpe en pc fra Lenovo sin Yoga serie. Det koster masse spenn (ca. 12000). Det ser ut til at det er Thinkpad Yoga (business versjonen) som kommer best ut mtp. batteri. Jeg kan tenke meg dette er pga. litt mer moden skjermteknologi og mindre oppløsning på skjermen. Noen får ca. 7 timer ut av denne (og med undervolting får noen til 7+ timer på Yoga 2 Pro). Over årene blir det vel akkurat for lite til en arbeidsdag hvor jeg skriver i Word. Igjen kommer Mac og OSX som en lysende stjerne, men uten hybridfunksjon \ nettbrett mulighet, trykkskjerm eller medfølgende penn og aktiv digitizer\tegnemulighet; noe jeg vil ha.

     

    Kom med kommentarer, innspill og spørsmål. Jeg vet forøvrig ikke mer enn det jeg nå har skrevet, og kan godt tenke meg ekspertise. Korrigeringer mottas med takk og gode innspill vil gi en bedre oppdatert artikkel. (Det flotte hadde selvsagt vært om Hardware redaksjonen hadde laget en proffere versjon av dette innlegget.)

  7. Ikke nødvendigvis det heller. På de første S7-ene som kom så var det et anna merke på WiFi/Bluetooth-kort, og om man beholdt antennekabler og byttet til et Intel-kort så ble det mye bedre.

     

    Antar at skikkelige drivere kunne fikset problemet. Anbefaler ingen å vente på dette.

     

    Har forresten noen andre samme problemet med Wifidropouts på pc`n?

     

    Lefdal tar forresten ikke å sender returseddel. Man må enten levere pcn inn til butikk eller poste for ega regning.

  8. Review\ TEST AV en samsung 7 serie NP700Z3C -s01SE

     

    Det viktige er at nettverkskortet har store problemer med "dropouts".Dårlig integrasjon av Intel 6235 wireless adapter??

     

    Skjermen har elendig kontrast og innsynsvinkel - men fargene blir merkbart bedre ved å trykke Fn+f1 og endre skjerminnstillinger til "skarpt" - da blir det litt liv i fargene.

    Wifi er elendig:Problemet er vel integreringen av et Intel 6235 wireless adapter. http://communities.i...message/165735. Dette blir nå satt fingeren på av en større del av brukerne. Å sende til samsung service gir ingen fremgang. Man kan lure på om det er policy å bare returnere pcn tilbake til kunden uten å gjøre noe. Det betyr vel at samsung ikke finner hardwarefeil. Å reinstallere drivere fungerer ikke. Konklusjon: Det finnes pr. i dag ingen løsning. Samsungs klokeste hoder har ikke funnet noen løsning. Har du krøll: hev kjøpet!

     

    Man skulle tro at det er en god pris når det koster 7000kr. Det er det ikke når ikke nettverkskortet ikke fungerer som det skal. Har det ikke gått over 14 dager - og du har "litt lagg" i Wifi - ja, da bør du bruke angrefrist. Be om returseddel

     

    Positivt: når sånne basale greier ikke fungerer så er det ingen grunn til å gi positive grunner for å kjøpe. Skjermen på min 4 år gamle IFL 90+ er av samme ulla. Skuff. Har dere noen spørsmål er det bare å spørre.

  9. Hei!

     

    Problemer og oppgraderinger ifl 90 / ifl90 +

     

    Har hatt min compal ifl90+ i over 3 år nå. Stort sett fornøyd. Men:

     

    1. Skjerm og farger: Hva syns dere om den matte 1600*1050 skjermen? Er ikke fargene svært blasse? Dette kommer delvis fra en matt skjerm, men f.eks. blå og grønnfargen i windows panelene er vassen, som alle andre farger. På skjermen min har det alltid vært slik. Litt sånn at jeg lurte på hvorfor alle andre skjermer så skarpere ut. Deler dere denne erfaringen?

     

    2. Hvor mange er det som har fått til MXM oppgraderingen til ATI GPU?

     

    3. Hvor mange er det som har installert 8 gb ram på 64 vista/win 7 systemene sine? Dette er visstnok mulig.

     

    4. Kan man bytte ut vifta til en stillere vifte - eller kommer dette inn under bytte av skjermkort, undervolting av CPU og BIOS vifte innstillinger?

     

    Kanskje kan man lage en avstemning lik den "Har du sendt compaln din på verksted" - som har du modda compaln din?

  10. Hei!

     

    Er lege selv. Ble det etter å ha begynnt å jobbe med skolen ordentlig i 8 klasse. Fikk en del 2-4 karakterer. Kort og godt:

    1. Du må spise ordentlig og ha ok med fysisk aktivitet for at hjernen din skal fungere. Drikker du en halv liter cola midt i timen: ikke forvent at hodet fungerer som det skal - du fyller på med feil brensel.

    2. Les som et helvete 1-2 dager før prøver. Da "murer" du inn kunnskap og du kommer til å lære det du trenger før prøven. Spesielt på lese og skriveprøver. Matten er litt værre. Der må du kunne og forstå det du driver med. Her må du være oppvakt i timen og spørre om det du trenger hjelp til.

    3. Slutt å tenk på skole som jalla. Tenk følgende: SKOLA ER JOBBEN DIN. På jobb har du en arbeidsplass hvor fokuset er på jobben til bestemte tider. Planlegging. Det trenger du her også. For lekselesing trenger du: stille rom, ikke mobil, internett, FB, tvitre, gaming, kompiser som ser på TV, Angrybirds osv... Fokus betyr at du blir ferdig raskere og lagrer det du trenger på rett plass. Dersom du ordner arbeidsplassen får du hukommelse som enhver ADHD person.

    4. Får du rett og slett ikke til det du forsøker hardt så bør du kanskje se om du har læreproblemer? Det kan komme av livssituasjon, kjipe forhold på skola, sosialt osv.. slike ting tar all energi i perioder. Da må du ta det med noen andre: helsepersonell\lærer.

     

    Det er en del ting som skal stemme for at det går virkelig bra. Dette er basics. Motivasjonen må komme fra resultatene dine. Samtidig er det ikke alltid moro å jobbe. Sorry, men sånn er livet. Det er ikke meningen at alt skal være underholdning. Du er faktisk nødt til å sette deg ned å jobbe.

  11. Men, det virkelige spørsmålet du bør stille deg er...

     

     

    Hva med:

     

    1 stk billig laptop beregnet på skriving, mails og transport = 3000 kr

    1 stk rimelig stasjonær pc med brukbar skjerm og (det ligger i kortene: oppgraderbart) skjermkort = 5-7000.

     

    Det er uten tvil dette som vil gjøre deg mest happy - det tror nå jeg...

    Om du vil game på laptopen din/notebooka så kan du spille flash games... Sykt mange kule spill i 2d for tia. Selv på min monsterpc.

  12. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

     

    uten tvil går du for 5870 gpu maskinen.

     

    http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=27346324

     

    Om du overhodet er interessert i spilling da... Du kan ikke bytte GPU i en bærbar. Verdien av, og hvor lenge du har en bærbar, avhenger nesten ene og alene på GPU i en laptop.

     

    Standard ram (alt over 4) og gpu (fint at det er siste generasjons i5/7 prosessorer men dette betyr lite mtp. gaming) kan man i utgangspunktet gi nesten f... i så lenge du holder orden og rydder pcn din en gang i blant.

     

    Andre alternativer:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=598483 - 5850 er bedre enn nvidia 360M kortet som er bedre enn 330M kortet. Laptopen ser stilig ut, men sjekk reviews. Kanskje blir den varm.. osv.. 5850 er lillebroren til 5870 kortet. Pr. nå ser det ut som disse to GPU ene er de beste på pris i laptop.

     

    Som allerede nevnt: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=598483 er det soleklare valget pr. nå. Den er tung, den er stor, men du kommer ikke utenom dette om du vil spille. Skal du game med laptop må du løfte tyngre. Større størrelse = mer for pengene. Sånn kommer det til å være...

  13. Min mening ang. GPU: Når det primært er gaming du kjøper pc`n for betyr 15 - 30 % en god del. Det å tenke kun pris\ytelse her blir litt kunstig da dette er den delen av pc`n som skal få kjørt seg. Her må du rett å slett ha "nok" - i hvert fall på et så kostbart oppsett. Ikke vær gjærrig her.

     

     

    Mitt forslag, og dette får du fra amentio til ca 10500 kr:

    Kabinett: Fractal Define R2

    Prosessor: Intel Core i5 750

    Skjermkort: PowerColor HD5870 PCS+ (Herlig kort - sjekk reviews!)

    Hovedkort: Asus P7P55D -E Pro

    Minne: Crucial BallistiX DDR3 4GB

    Harddisk: Samsung SpinPoint F3 1TB

    Brenner: Liteon IHAS424

    Kjøling: Coolermaster V8

    Strømforsyning: OCZ Z-Series 650W

     

     

    Resultatet er et stille oppsett(!). Fractal R2 er nok hovedårsaken til dette, men GPU er "best in class" her også. Oppsettet er godt overklokkingsvennlig. Har et fremtidsrettet motherboard rettet mot gaming og overklokking uten at det koster skjorta. Skjermkortet er fantastisk stille, kan OC`s og har aftermarket kjøler (til under 3000!). CPU kjøleren: billigst og godt mulig best (metareview fra meg her).

     

    Jeg har nettopp kjøpt. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1221743

  14. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1221743

     

    Bytt ut hovedkortet og ram. Her sparer du penger uten å ofre noe egentlig. Med CPU kjøler OCèr du bare CPU. Det er liten grunn til at du skal få tak i bedre CPU enn i5-750 mtp. FPS i spill. Det er GPUen som setter taket. CPU bruker visstnok bare 40- 60% på å dra nye titler. For den prisen (over 4000!) kan du oppgradere ny PSU om 1-2 år til noe overlegent den du kjøper i nå. i5-750 vil vare lengre enn det.

     

    Amentio ser forreesten langt billigere ut.

    Sett opp handlekurv på Hardware - så får du sjekka ut hvor du får det billigst.

  15. Ja, tror jeg utsetter SSD kjøpet. Om framedrops skulle bli problemet ... ja så blir det CF først.

     

    Siste jeg tenker på er greia med MB og "fremtidsrettet". Nå kommer det jo MB med støtte for 6cores. Om en 3 år vil vel det være allemannseie - implementer og støttet.

     

    Ja, litt overraska over at de hadde Twin Frozr II - fant det egentlig fordi de ikke hadde "noe annet" alternativ.

     

    Har ikke sett noen reviews (har det kommet over natta!?), men aftermarket kjøleren er stillere på IDLE og bråker mer under Load. Ellers hersker det vel liten tvil om at dette skal klokkes til ca. 5870. Slik sett er det fin fin verdi!

     

    Enda et pluss: det er solide saker.

×
×
  • Opprett ny...